Ilyen működés közben a Project Tango

A Lenovo Phab 2 Pro az első forgalomba kerülő Project Tango eszköz. A 6,4 hüvelykes óriástelefon hátlapján a hagyományos, 16 megapixeles kamera mellett egy tér- és egy mozgásérzékelő modul is helyet kapott, azokkal pedig a korábbi próbálkozásoknál jóval pontosabban lehetséges érzékelni és rögzíteni a környezetet.

Így aztán feltérképezhető egy szoba és az ott elhelyezett bútorok és objektumok nagysága, relatív távolsága és alakja. A rögzített információk alapján aztán mindenféle 3D-s modelleket meg lehet jeleníteni AR-ban, azaz kiterjesztett valóságban a Phab 2 Pro képernyőjén, a szoba képével a háttérben.

A Google három videója mozgás közben mutatja be a Project Tango néhány alapvető lehetőségét.  A múzeumban extra információhoz lehet jutni egy csontváz felé fordítva a Phab 2 Prót, máshol pedig a naprendszer bolygóit lehet AR-ben „kivetíteni”. Egy harmadik videón egy megvásárolható ágy 3D-s modelljét lehet a szobában elhelyezni és körbejárni, eléggé pontos képet kapva arról, hogyan mutat majd a bútor, ha megveszik és beépítik.

A környezet térbeli felmérése után mindenféle 3D-s demók és animációk futtathatók a telefonról, mondjuk dominódöntés az asztalon. Virtuális háziállatot is lehet nevelgetni, a négylábú társ pedig képes felugrani az asztalra és a szőnyegen futkározni, nyilván továbbra is a mobilképernyőn. Ezek még mindig korai demói a Project Tangónak, és a szórakozáson túl sok másik területen is hasznosítaná a rendszert a Google, mondjuk belső építészetben és virtuális valóságban. A Phab 2 Pro szeptembertől lesz megvásárolható, úgyhogy még bővülhet a kapcsolódó lehetőségek listája.

Azóta történt

  • Project Tango a TENAA-nál

    A Lenovo már a CES-en jelezte a keresőóriással való együttműködését, ami a Project Tango képében a Google AR vízióját kelti életre, most pedig a forgalomba bocsájtáshoz szükséges hitelesítés is megtörtént.

  • Novembertől kapható a project tangós Phab 2 Pro

    A Google hivatalosan is megerősítette, hogy hosszú várakozás után novemberben kerül forgalomba az első Project Tango készülék, a Lenovo Phab 2 Pro.

Előzmények

Hirdetés