Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Dr. 444Hertz #113 üzenetére
Várjuk ki a végét
Még az sem elképzelhetetlen, hogy jövőre megjelenik egy XZ compact is. -
válasz
Quasi_modo #121 üzenetére
Érthető az a csalódottság, ami a várakozáson aluli hardver miatt van.
De sokan nincsenek tisztában, hogy a 650-es az XC házában nem hogy elég, de sok mindenben felülmúlja a Z5C 810-es chipset sebességét.
Irogatnak itt, hogy mire jó a proci, meg hogy gyengére sikerült a telefon, semmire sem jó, stb.
Én azokat is megértem, akik csalódottak (de okkal), és azokat is, akiket idegesít a tudatlanok rinyálása. -
-
vicze
félisten
Aha... Ezért volt igen sok károgás, mikor a Z5c-be S810 került, "minek" alapon.
Régebben még kellett a csúcsteljesítmény, mert az adott használható sebességéet, manapság már semmi szükség rá. A Xc sok mindenben gyorsabb mint a Z5c és kevéssel marad el egy S820-tól mindennapi használatban. 3GB RAM miatt pedig sokkal jobb a multi tasking, és még csak túl se melegedik mint a nagytestvérek.
Aki Antutura izgul az válasszon mást.Nekem sokkal nagyobb probléma a fényes műanyag anyaghasználat.
-
-
janeszgol
félisten
-
válasz
janeszgol #106 üzenetére
Azért azt gondolom tudod, hogy a Te igényeid nem fedik le a piacot.
IGen, jól megfogalmaztad , nem egyformák az igényeink, én 145-ért többet várok el. Te kevesebbet, vagy ha Te nézed, akkor nekem nagyok az igényeim..
Ennyi
Remélem azért nem az lesz, ha valamit 5" alatt adnak ki, akkor lehet akár 320*240-es is...
Kezdetek óta ezt a felbontást nyomják. Azt gondolom van amikor az ember elvárna egy kis fejlődést, mert még ha ők is az egyetlen 4,6"-os kijelző rendelők, akkor is mennek lentebb az árakMáskor nem írom le a véleményem... Kezd érdekes irányt venni a fórum.
Akinek véleménye van, és más, az már kb hülye...
-
janeszgol
félisten
válasz
Graphics #100 üzenetére
De miért több az FHD kijelző? Oda teszel elém két egyforma mobilt, egyik HD, másik FHD, a legutolsó dolog lesz, hogy érdekeljen engem, mekkora a felbontás. Neked a többe beletartozik a felbontás, nekem nem. Ha FHD lenne, semmivel sem éreznék többet. Viszont ha 5 óra helyett 8 óra a kijelző idő, na az már döfi.
SoC detto. 650 vagy 652...nekem egyik sem több, illetve kevesebb a másiknál. Tökre mindegy. A minden napi használatomat egy S410 is simán kielégíti.
-
-
vicze
félisten
Te HW-t akarsz venni kilóra, én meg egy készüléket ami kielégíti az igényeimet.
Mehetnék a kismillió tepsi topikjaba sírni, hogy mekkora szar mert nekem túl nagy, van értelme? Nincs.
Konkrétan nincs értelmes Compact készülék az egész piacon, annyit kér a Sony amennyit akar mert nincs választásom...De lehet mutogatni nekem az S820-as 130mm magasságú készülékeket szívesen látom. De mint írtam továbbra se látom az alternatívákat, ha már 4éves kifutó készülék árakkal dobálózol, csak azt kihagyod hogy az Mi2s 130-on nyitott... Vehetsz Z3c-t 88-ért akkor már.
-
válasz
Graphics #102 üzenetére
Az első hozzászólásomat idézem:
"az áron lehet vitatkozni"
Nem azt mondom, hogy olcsó lesz a teló.
Eszem ágában sincs a Sony árazásait védeni, bár tény, hogy kicsit túlbonyolítottam a mondandómat.
Kb. Annyit akartam mondani, hogy egy készülék nem csak chipsetből, képernyőből, kamerából, akksiból, audiós hardverekből és egyéb alkatrészekből áll.
Ott van a többi szolgáltatásos dolog, és még gondolni kell a tiszta haszonra is, a piaci helyzet felismerése mellett.Amúgy összetákolhatod te magad is az álmaid telefonját, senki sincs ellene
Ui: szvsz FHD akkor is értelmetlen ilyen kicsi telefonba...
-
válasz
Dr. 444Hertz #101 üzenetére
Elbeszélünk egymás mellett úgy látom
Mennyibe kerül egy Snapdragon 650-es készülék, mondjuk tetszőleges kijelzőméreten.
70 ezertől már beszerezhető..
A többit vagy megérted, vagy nem, innentől részemről nnincs hozzáfűzés.
-
-
válasz
Dr. 444Hertz #99 üzenetére
Leírtam: Tehát: Vagy adnának ennyiért többet, ha meg az az érv, hogy "dehátennélerősebb nem kell" akkor meg olcsóbban.
Nem gondolom, hogy drágább votl a beszerzése a 4,6-os Hd kijelzőnek, mint eddig.
-
Nem véletlenül nincsenek kompakt csúcstelefonok a piacon.
Nincs sokkal több igény rá, mint amennyien a fórumokon sírnak a SD650-es X Compact miatt.
Mégis a Sony rászánta magát arra, hogy csináljon egy hasonlót.
Kevesebb igény, magasabb ár.Lehet, hogy nem nagy előreugrás a Z5C-hez képest, de van egy hatalmas különbség:
míg a Z5C-t lassan kivonják a boltokból, addig az X Compactot nyomatni fogják.
Lehet, hogy a szemünkben jobban megéri a Z5C, de az átlagfogyasztót az érdekli, hogy mi van a polcon.
(Egyébként a kameráját még senki sem tudhatja, hogy milyen. Mi van, ha csak azért megéri megvenni ezt a készüléket?)Ui: amúgy tényleg. Minek egy FHD egy 4,6 colos telóba?
Feleslegesen merítené az akksit, és dolgoztatná a procit. -
Értettem
Attól azért még lehet ez a véleményem, nem?
Ezen az ársávon úgy gondolom a felhasználó nyugodtan kaphatna erős hardvert, és HD helyett FullHD-t.
Értem én amit mondasz, de ez még nem ok arra, hogy drágán vegyünk valamit... Akkor adják 90-ért.
145-ért és szuper persze, hogy lehet kapni HD-s kompakt méretű telefont, de ezt a kunsztot 2 éve egy Xiaomi Mi2s is hozta, ja csak 60-70-ért... Ott is elég volt a HD egy 4,2"-es kijelzőn, Snap 600 mellett.
Tehát: Vagy adnának ennyiért többet, ha meg az az érv, hogy "dehátennélerősebb nem kell" akkor meg olcsóbban.
Z5C-hez képest meg nagy előreugrást nem látok.
Majd kisakkozza a Sony
-
vicze
félisten
Aki Compactot vesz elsősorban, kis méretet és hosszú üzemidőt szeretne. Épp 48óránál vagyok 33%-kal Az FH és a 652 is csökkentene ezen, akkor meg mi jó fenének? Van bármi ami megakasztja az S650-et? Nincs... Akkor? Még mindig erősebb a GPU mint a "csúcs" MTK-k... A CPU a legmodernebb A72, megmondaná valaki mire használsz 4-et belőle?
Ha már habzik a szája valakinek, írja már le hogy mihez kevés, mert ezt érdekes módon eddig senki se válaszolta meg ahányszor kérdezem.
Ára meg 1 hete ismert, hova a találgatósdi?
Arról nem is beszélve, hogy Sony-kon van egyedül értelmes helyen elhelyezett ujjlenyomat olvasó, és ez az első számú ok, amiért cserélek.
-
taxy88
aktív tag
[link]
145-ért előrendelhető. -
válasz
Dr. 444Hertz #94 üzenetére
OKé, csak amennyi lesz, abba már belefért volna egy kis extra
Snap 652 esetleg, meg mondjuuk FullHD... Mert nem hiszem, hogy olcsó lesz.
-
Annyira jó itt olvasni a negatív kommenteket... Még meg sem jelent a szegény teló.
Egyébként tény, hogy nem feltétlenül éri meg váltani Z3C-ról, de sosem értettem azokat, akik 1-2 évente vesznek új telefont.
(Megjegyzem, a SD650, a 3GB RAM, a kamera mind előrelépés a Z3C-hez képest.)
Az X Compact egy jól működő, kis méretű telefon. Nem az Antutu-huszároknak készült, hanem azoknak, akik kényelmesen fogható, jó kamerával felszerelt telefont akarnak atombiztos rendszerrel.
Az áron lehet vitatkozni. De az úgyis le fog menni.
(Aki pedig a HD miatt sír, az nem fogott még életében Sony-féle kompakt telefont.) -
balaaazs
senior tag
Ízlések és pofonok
Egyébként persze meg tudnék vele barátkozni én is, nem arról van szó, de így tényleg könnyű jó "arányú" telefonokat gyártani. Az meg, hogy van app rá, mire nincs... Ha meg milliónyi van, akkor már észrevehették volna, hogy gyárilag is megoldhatnák ezt a dolgot.
-
Lett volna 652-es + FullHD...
Ez így lerantas...
-
janeszgol
félisten
válasz
#96302336 #59 üzenetére
Ha csak a méretet nézzük, ott az A3 2016, ami egy jó telefon. Viszont ennél jóval gyengébb SoC-ban, kamerában lehet, hogy jobb (maradjunk annyiban, hogy az első három X-nél sokkal jobb fotókat lő helyből), kiváló képminőséggel. És az A3 2016 is százezer forinton nyitott. Szóval az X Compact 140 ezer környékén sem lesz rossz vétel a kis telefon kedvelőinek.
iPhone SE mindent aláz a kompactban amúgy.(Mivel az 4 colos és nekem pl az az optimális egykezes.) Más említésre méltó nem jut az eszembe.
-
-
Quasi_modo
nagyúr
Nagyjából el is dőlt, hogy nem Sony lesz a következő mobilom. A magam részéről csalódtam.
-
törölt tag
Pont ezt csináljuk a kollégával is
Neki Samsung van.
Én pl. nem bírtam megszokni a Samsung átszabott felületét, jobban bejön a majdnem stock droid Sony menürendszer. Az a rövid idő, amíg volt Samsungom, nem bírtam megszokni. Sem az átszabott menüjét, sem a számomra gyerekes kinézetű ikonjait, de legfőképp a névjegyzék borított ki. Ez van... Másoknak bejött.
De ez jó is így, mert van változatosság a piacon. Az biztos, hogy a következő mobilom szintén Sony lesz. És szintén top kategóriás. Több okból is.
Először is számomra fontos a kinézet, és szeretem a minimál design-t
Másodszor a menürendszer, amit már taglaltam.
Harmadszor bármilyen furcsa, de utálom a fizikai, vagy az elkülönített menügombokat a telefonon, és a Sony megoldása a virtuális gombokra számomra tökéletes.
Továbbá fontosnak tartom a dedikált fotógombot, ami úgy működik mint a legtöbb kompakt fényképezőn. (hold and shot) Ne indítsunk most vitát, hogy melyik kamera jobb, én mindig is manuálban fotóztam mobillal is, ott kiválóan használható arra, amire szoktam.
Fontos a kicsi méret is, 5"-es mobilok már nekem batár nagyok. Még a 4.3" is határeset, de kisebb méretű csúcs, vagy felső-közép hardverrel szerelt droidos készülék nem létezik. Az az igazság, hogy elvagyok a Z3C-vel is, most jön a Z5C.A Z3C pedig biztos ami biztos alapon garancia lejárat előtt még garancia program keretében részt vesz egy akkucserén, és megy a Z1C mellé tartaléknak. Az új X-et pedig némi használat után megkapta itthon más, mert sehogy sem bírtam a méretével megbarátkozni, pedig tényleg kiváló készülék lett.
Majd meglátjuk cirka egy év múlva, hogy mennyire fog esni ennek az X compact-nak az ára, szerintem a bőven vállalható szintre fog esni, és úgy jön ki a készülékváltási periódus az egyik előfizetésnél. -
-
törölt tag
Te tudod...
Az meg egy nagy marhaság, hogy jobb a Samsung magyarországi szervize a Sony-nál. A Cordon sem áll a helyzet magaslatán, de a Telemax egy kókler lusta trehány banda hozzájuk képest is. Előbb adok be Samsung telefont az ismerősöm magán szervizébe, mint a Telemax-hoz. Samsungos ismerőseim mind panaszkodtak a lassú ügyintézésre, és arra is, hogy elsőre szinte sosem sikerült a szervizük.
Amúgy pedig a Samsung szerintem egy bétás Sony.A touchwiz felület egy rossz vicc. Ráadásul a rejtélyes lefagyások, újraindulások, amikre nincs magyarázat a Samsungnál S6, S7 modelleknél. És ez nem garanciális hiba, ha egyszer valaki úgy dönt, hogy ezért szervizbe adja a telefont.
-
törölt tag
Miért? Nincs biztosításod a mobilra?
Ekkora hülyeséget....
Bakker... a biztosítás tartalmazza alapból a törés és vízkárt, felárért még lopásra is biztosíthatod. Ráadásul öt évig lehet életben tartani, így jóval a garancia időn túl is van lehetőség akár készülékcserére is.
Drága? Nem. Miért is? Egy kijelző csere alhangon is minimum 40 rugó. Biztosítással ingyen van. Kijelző törés pedig nem garanciális hiba. Beázás esetén akár teljesen tönkre is mehet a mobil. Az már százezres kár, biztosítással minimális önrésszel kapsz egy újat újraindult garanciával. Nekem megéri. Az összes itthon használt mobilomra van kötve biztosítás, mert így vagyok nyugodt. Innentől kb. nem érdekel, ha esetleg beázott a telefon, mert javítják/cserélik, még gar. időn túl is. Néhány éve még a Z széria előtt egy eset előfordult, és két hét átfutás után kaptam az új telefont.
És mint már korábban is írtam, csak a szerviz jóindulatán múlik, hogy víz, vagy folyadék beázással dokumentálja a problémát, kólánál és egyéb hasonló folyadéknál nincs garancia, ellenben a biztosított készülékre az is vonatkozik. -
törölt tag
Régi Ericsson R310 cápa mobil. Az vízálló volt 30méterig. Ott csavaros rögzítése volt az akkunak is. Nem csak vízálló, hanem durván ütésálló is. Hozzá képest a többi ütésállónak és vízállónak csúfolt telefon csak egy vékony pezsgőspohár. Anno az enyém is leesett egy 8m magas állványról, Lemásztam, megnéztem, semmi baja. Egy hibája volt, a mérete, mert robusztus volt.
-
törölt tag
Beázásra nem garancia érvényesítést, hanem biztosítást kell kötni.
A vízálló telefonok is be tudnak ázni, ha olyan behatás éri őket. És nem csak a Sony. hanem az összes vízálló telefon. Jó néhány Samsung is így járt. Mindegyik gyártó ki is hangsúlyozza, hogy a vízállóság nem azt takarja, hogy medencében, nyílt vízben víz alatt is gond nélkül használható, hanem azt, hogy kibír egy vétlen vízbe esést nagy valószínűséggel.
A vízállósági garanciáról annyit, hogy elég, ha a szerviz annyit ír, hogy folyadék általi beázás és buktad is a garanciális javítást, mert csakis a víz általi beázásra van garancia. Tehát ha sör, kóla, vagy hasonló folyadék okozta a beázást, és nincs biztosítás a telefonon, volt egy mobilod, vagy jó drágán esetleg javíttathatod, ha még lehetséges.
Volt is elég problémája ezzel a Sony-nak, ezért is csak a zászlóshajókra adta ki a nyilatkozatot. -
B1T3
addikt
válasz
#96302336 #68 üzenetére
És majd erre fogsz hivatkozni a szervizben, ha beázik?
Maradjunk annyiban, hogy nem vízálló (tudom, nem valószínű, de ki tudja, későbbi szállítmányokban mit csiszolnak, ami miatt nem hivatalosan sem lesz vízálló), és mondjuk esőben telefonálásnál nem kell annyira félni.
-
törölt tag
Kb ilyen a vízállósága mint az X-nek.
youtube video -
Halkow.
senior tag
Elég lesz, az S650 HD felbontáshoz igaz valamelyest gyengébb lesz a z5c-hez képest de, legalább nem fog annyira melegedni és kevesebb fogyaszt.
IP védelemet pedig sajnálom, hogy kihagyták, ez nagy f@sz@g a sonytól.
A soc miatt lett Xperia X kompakt, amikor lézeres af. és rgb szenzor is van rajta, szóval egy XZ és X hibrid gyerek.
Sokan persze, S820-al várták volna és IP68-al ez is érthető hiszem erről szólt ez a széria.
-
szbxvr
tag
Nem értem, a Z1 kistesója óta miért mutat a Sony csökkenő tendenciát az anyaghasználat terén a Compactoknál.
Viszont a 3 gigabájt RAM örvendetes, de ezt előbb is megléphették volna. A Z3 Compactomat viszont nem cserélném le erre
-
Tidzsimon
őstag
válasz
Hopkins95 #62 üzenetére
Álltalában akik fentebb a káva miatt sírnak nem fogtak még kezükbe compactot, mellesleg write only üzemmódra kapcsolnak. Mint fentebb írták nagyon jó a kijelző/telefon arány.
Z3 compactom van, más 4.6-4.7-es kijelzőjű mobilok mellett eltörpül a telefon.
az ár más kérdés, akinek egyből kell az fizesse meg. -
törölt tag
Az XA ára is szépen leesett egy viszonylag elfogadható szintre, és ez az árcsökkenés elérte az X-et is.
Szerintem ugyanez lesz ezeknél a modelleknél is. Aki azonnal akarja, az úgy is megveszi most, aki tud várni, az jóval kedvezőbb áron fog majd hozzájutni. bár véleményem szerint az árazás nem is olyan vészes, tekintve, hogy a hasonló nagy márkák hasonló modelljei majdnem mindig drágábbak voltak, mint a Sony termékek. Nagy márkák esetében nem a kínai feltörekvő kétes márkákra gondolok. -
válasz
#96302336 #59 üzenetére
Szerintem nem az a gond, hogy ilyen lett, hanem az, hogy alig fejlődött.
Az, hogy egy fokkal újabb soc került bele, az nem ér 160 ezret a legtöbbek szerint.
120-130 körül már nem lenne gond ez a tudás, és akkor mellé férne egy X performance compact is, nagyobb tudással 200-ért. -
törölt tag
Milyen szerencse, hogy nem olvassa a Sony ezt a topikot. Csakis negatív rinyát látok, nagyon kevés kivétellel.
Írjátok már le, hogy mi lenne az ideális kompakt mobil.
De ne olyant, hogy Snapdragon 821 és full hd, vagy nagyobb, meg csillió giga ram, és 100MP fényképező full frame szenzorral, gimbal tecnológiával hanem egy olyant, ami ebben a méretben értelmesen használható. (Z5C Z3C nem játszik most...) Ja, hogy nincs. Mert egyik gyártó sem vette a fáradtságot, hogy egy hasonló modellt alkosson, mint ez, vagy az elődei.
-
Enci1983
senior tag
Ezt jól írtad, eddig a csúcsmodelleknek adtak kompakt verziót a hangsúly az eddig szócskán van. Nekem speciel minden stimmel a telefonnal kapcsolatban kivéve az ár. Az SD650 nem egy rossz választás és ehhez a kijelző mérethez bőven elég a HD de ez szubjektív. 120 ezerért egy kiváló ajánlat lenne, de mindenki tudja hogy nem annyi lesz, viszont pár hónap múlva valószínűleg lemegy annyira. Ebben a vonalban szinte egyedül van, mármint a kompaktabb kiszerelést illetően, talán abban reménykednek hogy elég ennyi is. Tartalmasabb teszteken majd kiderül hogy mire elég ez amit belepakoltak.
-
blagolf
senior tag
válasz
Fuxosbömis #54 üzenetére
Az akkor olyan 140 körül van, de mivel nekünk magyaroknak jobban megy mint a németeknek, ezért itt 160-al fog nyitni.
-
blagolf
senior tag
Név alapján igaz. A fő igazság viszont az hogy eddig a csúcstelefonoknak adtak ki Compact verziót. Csúcshardverrel, vízállósággal. Ennek csak a neve maradt meg, a lényeghez viszont semmi köze. 1 vevőt biztos veszítettek ezzel az idióta húzással, de szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Ha olyan 110-120 körül nyitna, talán meg is érné, viszont ennek sem látom sok esélyét.
-
Fuxosbömis
tag
Akit az x compact ára érdekel. Mediamarkt.de 449 €. Véleményem szerint, teljesen rendben van.
-
Most mi a baj a Snapdragon 650-nel? Nekem a Nexusban az annak megfelelő 808-as van és nem érzem azt, hogy erősebb kéne bele.
A HD kevés? Jah, a szifonnál rendben van? Szerintem itt is rendben van.
Az akku 2700-as, szerintem az nagyon jó. Az én 5.2 colos Nexus 5x-embe van 2700-as!
Amit lehet kritizálni, az a nagy káva és az ár. Plusz valószínű kamera.
De amiket sokan itt hibaként emlegettek, azt nem értem.Abban viszont egyetértek, hogy a Sonynak az árazást mérsékelni kéne.
-
blagolf
senior tag
Sonyék tényleg hülyék. Ami eddig ment, azt is elb.sszák!
Z3 Compactom van, és X Compactra akartam váltani. De így felejtős teljesen. Se Snapi 820, se vízállóság. Hozzászoktam a vízállósághoz, a normális mérethez, és a csúcshardverhez. XZ-nek már nagy a mérete, meg tuti 250 körül fog nyitni. Köszönöm Sony!!!! Idióták! -
janeszgol
félisten
válasz
moleculez #36 üzenetére
A legkisebb 5 colos is 139 mm magas és 2-3 mm-el szélesebb, mint a compact. De ez már ezerszer le lett írva, mégis jönnek még mindig ezzel az ökörséggel, hogy ennyi erővel 5 colos is lehetne. (A Z3c/Z5c 127 mm magas.)
blagolf +1. Én kis telefon kedvelő vagyok. 4 colosnál ne a képernyőn legyenek a gombok, mert akkor már túl kicsi. 4.3 colosnál mindegy, 4.5+ colosnál meg már onscreen legyenek a gombok. Nálam, hozzá teszem.
-
blagolf
senior tag
De egy Iphone-nál nem baj. Az úgy tökéletes..... a legjobb...blablabla. Én kipróbáltam egy Iphone6-ot és egy Galaxy S6-ot is. Nekem nagyon kényelmetlen volt annyira lent megnyomni a fizikai home gombot. Mindig fogást kell váltani, és olyan érzés mintha ki akarna fordulni a kezemből. Szóval SZERINTEM sokkal kényelmesebb a kezelés ha a képernyőn vannak a "gombok". Nem utolsó sorban tönkre sem megy mint a fizikai.
-
macskea
őstag
Szerintem az iPhone esetében nem a tudás hiányáról van szó, hanem a szándékéról. Ott az ikonikus home gomb, és a szokásosan szimmetrikus készülék kialakítás. Ez a kettő gyakorlatilag garancia a kis kijelző nagy telefon párosra. Persze ettől amit mondtál még igaz, csak ne azért legyen már ez az érték ilyen jó, mert mások tesznek rá. Vakok között félszemű a király, vagy hogy szokták mondani.
-
macskea
őstag
válasz
<Adamsky> #27 üzenetére
Mondjuk a neve is X Compact, szóval szigorúan véve egy szót se szólhatunk. Más részről meg eddig zászlóshajó kompaktokhoz voltunk szokatva, és azokhoz mérten ez vitathatatlanul visszalépés.
Persze egy normális árral lehet ez egy barátságos méretű jó telefon, csak a Sonytól én nem ezt vártam az X sorozatba.
-
xmaas
őstag
Nem tunik rossznak, a csucs chipset hianyat remelem egy korekt ar fogja javitani maskep .....
-
bajzal
őstag
-
moleculez
veterán
Az oké, hogy a kijelző kicsi, csak a ház nagy még mindig, ennyi erővel lehetne 5" is. Így első ránézésre mondom, nem kerestem ezzel a külső mérettel nagyobb kijelzős telefont, de aki ráér cáfoljon meg.
-
Nem a pár mm-ről van szó, hanem arról, hogy egy kompakt készüléknélnél szerintem vagy a haszno skijelző felületet lenne célszerű növelni azzal, hogy nem rontjuk a helyzetet szoftveres gombokkal, vagy ha nem eza cél, akkor az elsó túllógást csökkenteni.
Volt a kezemben több Sony compact teló; Z1c, Z3c is.
És szerintem lenne hely bőven a gomboknak: [link]
Ha a hangszóró miatt nem fér el, akkor nem biztos, hogy oda kellene rakni a hangszórót.Legalábbis egy 100k feletti készüléktől elvárnék ilyen fejlesztéseket.
-
Crafter32
őstag
Követhetetlen a Sony félévente való telefon cseréje még szerencse, hogy a kompakt csak évente. Nem értem, miért nem csinálják meg normálisan egy csúcs 5" alatti telefont (nem mintha a felettiek Sonynak tökéletes vétel lenne).
-
YoungCaesar
csendes újonc
Hátha sikerülne le kuszni 4"re ...számomra hiányzik az a kategória .
-
bajzal
őstag
válasz
holozis_HUN #23 üzenetére
Na ez az! Az XZ-be kevés a 2900-as akku. Drága lesz és még az akksival is spórolnak.
-
<Adamsky>
nagyúr
Compact-nak compact, csak nem az Xperia X Performance-é (vagy most már mondhatnám XZ-jé), hanem Xperia X-é. Egyébként nekem is csalódás. Lerí róla, hogy csak "ki akarták pipálni" a feladatot (mármint, hogy legyen egy új "compact").
Persze egy jó árral akár még nyerő is lehet, de erre egy lyukas garast nem adnék... -
Armahun
addikt
Ez a telefon komp(act) akart lenni, de a tervezője nem komplett.
Biztos lesz majd belőle japán kiadás premium néven normális belsővel, persze durván felárral.
-
Matada2.3
veterán
Akkor az árán is látszódjon a visszafejlődés.. Nem mintha baj lenne a 650, inkább az aksi miatt bánkódom.
-
törölt tag
Wow!
Úgy néz ki meg lesz a következő mobilom. Ha hihetünk a GSM arénának, tele van jobbnál jobb kiegészítő szenzorral, ami pont kell egy jó kis teljesítménytúrához a vízállóság mellé. A Snapi650 pont bőven elég ehhez a mérethez és felbontáshoz. Ha az akkuidő is két nap lesz, best buy kategória szerintem! -
holozis_HUN
addikt
Miért nem S820?
Illetve ha ebbe belefért egy 2700-as akku, akkor a nagyba miért csak 2900??
-
Bibby
addikt
Ez mégis mitől lett vastagabb? Más gyártó tud vékonyítani, és már a Z5c is kis bumfordinak tűnik. Nem bánnám, ha az akku legalább nőtt volna, de az meg pont ugyanakkora...
-
B1T3
addikt
Az az alsó káva.
Megrendezhették volna azon is az olimpiát.
Nem az onscreen rendszergombokkal van a baj, hanem hogy alatta akkora kihasználatlan terület van, hogy akkor legalább lehetne annyival „alacsonyabb” a készülék.
-
Ronan968
tag
Más gyártónál a középkategóriában is alap az fhd kijelző, ezt a Sony most se tudta meglépni.... kár érte
-
Kiváncsi vagyok,mennyibe fog kerülni. Csak nekem van olyan érzésem,hogy visszafelé lépett a Sony és nem előre?
-
vicze
félisten
És minek vegyenek el a soha nem használt statikus gombok egy csomó helyet a készülékházból? (Van vagy 3 készülék a piacon ahol alapból kapcsolgatható.) Nekem kis készülék kell, nem egy tablet, ételmetlen a készülékházat növelni statikus gombokkal. A Sony Compat pont így jó ahogy van.
A on screen eltünik, ha kell, a statikus ha nem fog és ott nyomogathatod, ráadásul a statikus adoptálódik a statikus nem.Én úgy szeretem más meg máshogy, érelmetlen vita, izlések és pofonok, mindegyiknek megvan az előnye meg a hátránya, számomra több az egyik hátránya, másnak meg fordítva. Erre szerettem volan célozni...
@Bici: A 2mm aztán gigantkus növekdés kb. meg se látod. Pont, hogy most nem szögletes, hanem lekrekített, a Z5c volt elég szögeltes. Pontosan ugyanakkora mint eddig, ha nem életedben let volan a kezedben bármelyik is felfognád, hogy rohadutl nincs hely gombknak azon a "nagy" helyen. (Nem mellesleg van ott egy hangszoró...)
-
Fejvadi
nagyúr
Pofás és könnyen zsebre is vágható. Nem sok jön ki ebben a méretben az utóbbi időben.
-
isti215
tag
Hát ez finoman szólva is vaskosra sikeredett . Az előző compactok se voltak fú de vékonyak de ez most még rá tett egy lapáttal. Így első ránézésre elég bumfordinak tűnik aztán élőben lehet teljesen más. Reméljük legalább az árcédula nem lesz ilyen vaskos.
Ui.: Compactok minősége egyre jobban romlik legalábbis külsőleg tekintve. z1 comapctba még tudtak minőségi anyagokat tenni itt meg már full plasztik az egész ami sajnálatos
-
Ehh....
Eza készülék kicsit nagyobb, mint az eddigi compact-ok, kicsit szögletesebb (kikoptatja a zsebet), kicsit vastagabb, a korhoz képest gyengébb soc, (a gsmarena szerint) nincs ip68, nem nagyobb az akksi, és még így sem fértek el a gombok a kijelző alatti teniszpályányi területen?
Vajon mire ment el a plusz méret? Az új kamera foglal ekkora helyet? -
rankesz
veterán
Megint el kellett valahol rontani... Tavaly a RAM, idén a SoC
-
balaaazs
senior tag
Miért kell a gombokat a kijelzőre tenni?
-
janeszgol
félisten
Hát a klasszikus Compact rajongók el lesznek kenődve, de ez az SoC is sok mindenre elég. Csak ne az X árcéduláját kapja. Én a HD felbontásban nem látok problémát.
-
Ádám16
addikt
Ennel pedig epp azt varna a kedves user, hogy csucsSoC legyen a kezeben kompakt meretben, jol is csinálták eddig a z5c ramjat leszamitva, erre belevagnak egy 820tol joval gyengebb procit. Koszonjuk Sony.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPad (9th Generáció) Wi-fi + Cellular, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest