- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
RandomName
senior tag
válasz
huskydog17 #15 üzenetére
Annyira nem biztos, hogy 25 éve alap volt a klasszikus értelemben vett felbontás állítás.
Van itthon TR Chronicles CD-m, 2000-es utánkiadás az Ericsson T20s telefon mellé volt ajándék.
Az is úgy indult, hogy feljött az Autorun.exe, ahol a Setup-ban meg kellett adni először, hogy milyen felbontással akarod telepíteni. De a későbbi GOG verzió is így indul:
Azaz a telepített játékon belül már nem tudod állítani a felbontást/megjelenést, max kívülről konfig fájl piszkálással.És ez most az én bánatom is, mert a napokban akartam elkezdeni újra a TR4, TR5-öt, de lehet építenem kell hozzá valami régi gépet a lomból, mert egyszerűen nem bírom kompatibilzálni...
-
tlac
nagyúr
válasz
huskydog17 #15 üzenetére
Például az elveszett völgyben nem jó víz shader-t használtak, emiatt az erős sodrású folyó úgy néz ki, mintha állóvíz lenne, miközben az eredeti, 96-os grafikai s egyértelműen jelezte, hogy ott erős a sodrás
igen, meg a mocsár sincs jól jelölve
Nem, épp ellenkezőleg. DSR-t jelenleg csak úgy tudom használni vele, hogy a Windows asztal felbontását állítom át és utána indítom el, ami ma elég gáz.
ott valóban van némi értelme, csak nem biztos, hogy ér az egész annyit
tr4-et próbáltam 8k-ban 4k-s kijelzőn, gyakorlatilag észrevehetetlen a különbségPont, hogy nem emésztett fel volna sok energiát, mert a 960p upscale-t is AI-al csinálták, a 30 fps-re történő interpolációt ugyanúgy automatikusan egy AI szoftver meg tudja csinálni, ma már sok ingyenes is meg tudja csinálni.
én nem az upscale-ről beszéltem
de frame interpolációval sem lett volna sokkal jobbAttól, hogy te valamiért nem láttad/látod, még tény marad, hogy a 4. rész nagyot ugrott látványban.
nagy ugrás alatt a 5 -> aod -> legend-et tartom annak
2-5-ig csak finomítások voltakSzerintem ne akarj okosabb lenni a fejlesztőknél.
pfúú, ezt kár volt ide írnod
-
tlac
nagyúr
válasz
huskydog17 #13 üzenetére
milyen level design hibákra gondolsz?
hogy PC verzióban semmilyen beállítási lehetőség sincs, még felbontásra vonatkozóan sem
lejjebb vennéd natív alá?
Arról ne is beszéljünk, hogy az FMV videókkal szinte nem is foglalkoztak, csináltak egy automata AI upscalinget 960p-re és kész, a framerate maradt 15 fps, ami 2024-ben egy vicc.
azzal szerintem az a probléma, hogy aránytalanul sok energiát kellett volna beletenni
gyakorlatilag újra létre kellett volna hozni nulláról, annyit meg nem ér
megértem, hogy miért nem foglalkoztak vele többet, engem sem zavar különösebbenAzok jók lettek és azokhoz képest bizony ez igenis félkész.
én nem érzem félkésznek, persze javítani lehet rajta, várok is még patch-eket
tényleg jó lenne ha a modern irányítás is működne, de annak nem sok esélyt adokde ennek ellenére is teljesen játszható
megy kínlódás nélkül 4k-ban, min. 60 fps-sel, felfrissített grafikával (ez az eredetikről nem mondható el)A 4. rész óriási fejlődés volt a 3. részhez képest, nagyon sok új dolgot hozott be, mint például bump mapping, köd, masszívan megemelt poligonszám, szájmozgás, több új mozgási forma, szebb FMV-k stb., ezek csak új motorral voltak lehetségesek.
alig volt vizuálisan különbség, nem csak mai szemmel, hanem mikor megjelent, akkor sem volt nagy durranás
kérdés, hogy mit értünk új engine alatt
igen, nem a tr3-ját használták egy az egyben, hanem valószínűleg ugyanazt a kódbázist fejlesztették tovább
új az aod-ben voltA régi motorral az új, hub összeköttetésű pályadesign-t sem lehetett volna megvalósítani.
hát azt inkább ne erőltették volna, rettentően megnehezítették a játékot
loading screen ugyanúgy megmaradt, csak sosem lehettél benne biztos, hogy akkor csak véletlen mentél át másik pályára vagy már megoldottál mindent és inkább az előbbi voltde ez csak 4-esben volt, a többiben nem
-
tlac
nagyúr
válasz
huskydog17 #9 üzenetére
A TR4 akkoriban egy nagyon masszív motorfejlesztésen esett át, azért is volt fényévekkel szebb, mint az első három rész és ott már nem volt annyira grid alapúak a pályák.
biztos, hogy nem volt masszív fejlesztés
a 3, 4 és 5 is szinte pont ugyanolyan, alig van látványbeli különbség
az angel of darkness-nél volt új engine, de azt teljesen befejezetlenül adták ki -
tlac
nagyúr
válasz
huskydog17 #5 üzenetére
Ha figyelembe vesszük, hogy mennyire félkész a PC port (nem létező grafikai beállítások), szerintem ez biztosra vehető.
szerintem egyáltalán nem félkész a remastered, nagyon ügyesen megcsinálták, még az eredeti glitch-eekt is átvették, azokon kívül nem sok problémával találkoztam
tény, a modern irányítás nem jött be, de van egy olyan sejtésem, hogy azzal nem is nagyon lehetett mit kezdeni, mert az eredeti pályák teljesen más alapokra lettek tervezve, nem úgy mint egy anniversarypróbáld ki
-novsync
parancssori kapcsolóval elindítani a játékot
lesz legalább 1000 fps-ed, szerintem pont ezért nem is raktak bele semmilyen grafikai beállítást, mert kb. minden mai modern hardveren hasít
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyedi ékszerdobozka
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest