Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• rokefeller

senior tag

válasz sirály69 #8185 üzenetére

Akkor már csak az a kérdés hogy az enyém miért, mi a különbség. Neki független? Kellett valamit feltelepiteni, eltávolítani?

• rokefeller

senior tag

Sziasztok,

majdnem két hete lett egy vodás p9 lite-om, céges előfizetéshez kaptam előtte win és sailfish os-es telóm volt, mindkettő 2014-es hardver, abban sem legerősebb

Alapvetően bíztam benne, hogy ez a speckó a legnépszerűbb oprendszerrel elég jól fog muzsikálni, eddig sem voltak nagy igényeim, nem vagyok egy nagy app használó telefon ínyenc, inkább csak az alapok, térkép zene, email, böngésző.

Namost eddig nekem ez a telefon (a készülék? az android? a huawei specifikus rom? a vodagfone-os rom? nem tudom) hatalmas csalódás. Ha valami fut a háttérben, akadozik, a google app akadozik, zenehallgatás közben nem lehet rendesen netezni, mert akad, nem reagál érintésre, ha térképet nézek, megjelenik egy messenger üzenet, akkor 10 másodperc mire megtudom nyitni, és akkor arról ne beszéljünk még, hogy elvileg 16 giga tárhelyből elérhető 10,8 giga, amiből elmegy még ~5 alkalmazásokra pedig kb semmi extra nincs fenn. Tudom hogy van SD hely, túlélhető, de ez eléggé meglepett.

Ma délután úgy voltam vele, hogy egyszerűen falhoz kúrom és használom bármelyik régit, de most itt még adok neki egy esélyt, leginkább azért, mert eléggé rákeresgéltem, hogy miért lassú, és nem dobja a google az arcomba a találatokat, tehát elképzelhetőnek tartom, hogy nála van valami baj, aki rég használ androidot, az ki tud ebből hozni valamit (meg egyébként meglepően jól kidolozott, nagyon tetszik az ujjlenyomat olvasó is, hangja is jó). Egyszerűen nem fogom fel, ez egy tök normális hardver, 2 giga ram nem kevés, a proci elég kell legyen, és egyszerűen nem hiszem el hogy az android ennyire szar, nem hiszem el hogy akkor tudna ennyire népszerű lenni.

Szóval isten látja lelkem, nem szarozni meg fikázni jöttem ide, hanem tanácsért, hogy mit próbáljak meg.
    Most leszedtem róla egy csomó huawei meg google specifikus appot, a facebookot, a messengert (ezt sokan szidták, eleve ~300 mega telepítve, mi, hogy, miért, mi van benne ami ennyit igényel), és próbálok pl Hermitet(?) használni, meg amiből tudom hogy van webes, abból inkább azt és nem az appot (eredmények.com) app. Mit lehet csinálni, ha ez nem válik be, és továbbra is akadozó görgetés (play store) meg akadozó program váltások lesznek (bármelyik térkép vagy zene lejátszó vs akármi)? Tegyek fel rá valami custom romot? Bétát? Vagy van valami voodoo trükk?

Kösz a segítséget előre is

Új hozzászólás Aktív témák