- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 2.1-es Bose sztereó hangrendszer a Redmi K90 Pro Maxban
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 4G
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Huawei P30 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Lehet. Azóta is megy folyamatos kijelzővel, ment Youtube reggel óta, most meg SweetTV, és 54% az akku. Parádés

-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Na lement az 1 óra 30 perces film, akku 90%-ra merült (az amúgy egész korrekt, hogy egy másfél órás filmnél csak 9%-ot merült), nem volt újraindulás, kikapcsolás. Ez így tök jó, de szerintem ahogy elkezdem nyomkodni, kezdődnek majd a bajok

Korábban, amikor még csak újraindulgatott, ezt vettem észre, hogy főleg akkor csinálja, amikor aktívan nyomkodva van és melegszik. Sebaj, max. filmezni vagy ilyesmire jó lesz, olyan dolgokra, amik nem terhelik annyira és nem kell kézben tartani.
De majd azért nyúzom, csak most nem érek rá.
Most hadd fusson a háttérben, indítottam rajta még egy 1 óra 45 perces filmet

-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Ámen!
Úgy legyen.Most megy rajta 30 perce Youtube videó, mikor elindítottam, lehúztam töltőről, 99%-ig töltöttem, most lement 96%-ra (tehát működik az akkuszint visszajelzés is) és még nem indult újra, nem kapcsolt ki.
Bocs amúgy mindenkitől, hogy a hülyeségemmel "terhelem" a topikot, bár legalább picit pörög és életben van tartva

-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Hát ja, én még megtartom, akárhogy is lesz. Mert maga a telefon full makulátlan, karcmentes, gyári állapotú. A szervizben a srác azt mondta, hogy tud rendelni hozzá komplett 8/256 GB-s alaplapot ~20e Ft körül a mostani 6/128-as helyett. Ugyanez (6/128) 15 körül lenne.
Annyiért azért még ez teljesen jó telefon, ráadásul 30-35e körül el is adható akár.
Azóta amúgy felment 96%-ra, szóval most meg jelzi a töltést. Érthetetlen
Kérdés mi lesz utána, ha lehúzom, mutatja e majd a merülést, illetve csinálja e majd azt, amit korábban, hogy random újraindul/kikapcsol. Sajnos sanszos, hogy ugyanez lesz, de majd kiderül. -
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Köszi, látom.
Viszont valószínűleg ugyanaz van, mint régen volt a gyári akkujával. Hibás lehet az alaplapja vagy a töltésvezérlő IC.
Gondoltam újraindítom a telefont. Utána megint nem akart bekapcsolni, jelezte a piros villámot, hogy az akku lemerült.
Rádugtam töltőre, de már csak a recovery mód jött be. Aztán újraindítás és elindult a telefon és 86%-ot mutat, szóval ezekszerint az éjjel ennyit merült 100%-ról.
És most jelzi a töltést, nem úgy, mint tegnap (közben már felment 88%-ra, mutatja szépen a töltést). Fene tudja, lehet, hogy kalibrilódnia kell még az akkunak, vagy valóban halott az alaplap vagy a töltésvezérlés.
Még egy kicsit próbálkozok vele, töltögetem, próbálgatom, aztán ha nem jön helyre, akkor elengedem végleg.
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Még mindig 100%-on áll az akku
Végül nem hagytam éjjel töltőn, hanem nemsokkal azután, hogy írtam (20:30 után), lehúztam a töltőről és ment egész éjjel és még mindig 100%-ot mutat... érthetetlen. Igaz, nem használtam, de egy keveset azért nyomkodtam.Énszerintem a töltésvezérlő elektronikájával vagy az akkuval lehet gond, emiatt nincs talán akku és töltés visszajelzés, viszont tölteni ezekszerint töltötte abban a pár órában, amíg töltőn volt, különben nem menne még mindig, úgy sem, hogy csak keveset nyomkodtam.
Gondolom az lesz, hogy egyszercsak se szó, se beszéd kikapcsol a telefon, mivel talán a szoftver/rendszer úgy érzékeli a visszajelzésből, hogy 100%-on áll, valójában meg lehet, hogy mindjárt lemerül fullra és egyszerűen ki fog kapcsolni majd szerintem. Szóval leginkább az lehet, hogy a töltöttség és töltés visszajelzés nem működik, de valójában működik az akku.
De majd meglátjuk

Lefuttattam a MyHuawei appban a hibakeresést, ott egyébként azt írta az akkura mellérakva egy felkiáltójelet, hogy cserélni kell. Szóval érzékeli, hogy valami nem okés.
Mindenesetre továbbra sem értem, hogy most mitől kelt életre, miközben hónapokig küzdöttem és próbálkoztam vele, meg szervizben is járt.
-
Diamond500
senior tag
válasz
petyametyo
üzenetére
Én is keresem az utódott, de nekem a lekerekített kijelző kizáró tényező

S24 vagy S24FE-ben nem. gondolkodtál? -
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Közben járt szervizben, meg is csinálta a srác, kicserélte az alsó panelt. Először úgy tűnt, hogy jó, aztán elkezdte megint az újraindulást, majd pár alkalom után bootloop megint.
Ha esetleg lenne itt valakinek mondjuk kijelző törött, de hibátlan belsővel rendelkező P30-asa, akkor jelezze, megvenném.
-
Pityu89
senior tag
válasz
petyametyo
üzenetére
Látom közben megjött a válasz.
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Rákattintottál a képre? Anélkül furán néz ki, mivel OFF topik üzenetbe rakott kép, mintha egy köd lenne a képen, de rányomva kitisztul. Vagy az a gondod vele, hogy ez is túl fehéres színárnyalatú, nem olyan sárgás? Nemtudom, nekem tetszik így is, szerintem elég szép tiszta, éles kép. Én nem tudom, milyen volt a valóságban itt a látvány, de gondolom sárgásabb, ahogyan Lami66 netes képén. Mondjuk nekem az már valahogy túl sárgás.
-
Jimmy8
senior tag
válasz
petyametyo
üzenetére
Nekem csak a "sima" S24 van
. Ez is húzós áron volt. Az Ultra meg gusztustalanul drága.
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Na, ez az. Ez a kérdés foglalkoztat engem is.
A cikk címe a mai napig is nagyon találó és frappáns szerintem, és sokszor még mindig felmerül bennem, hogy: "kell ennél több?"
Én még mindig megragadtam ennél a telefonnál, annyira elegendő és megfelelő minden szempontból, hogy egyszerűen semmi késztetést nem érzek még a cserére... meg nem is jött szembe egy olyan, ami egyértelműen legalább ennyire passzolna minden szempontból nekem. Akkor meg minek erőlködjek rajta, főleg, hogy még mindig karcmentes a teló a mai napig is, pedig lassan 5 éves lesz, te jó ég...

-
emeritus
tag
válasz
petyametyo
üzenetére
Nem adnám fel. Először az utólsó szervízt (az akkucsere minőségét) panaszolnám akár garancián túl is.
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Fiam telefonjával (nem P30) jártam így. Annál az segített, hogy az akkut leszedtem egy rövid időre, utána elindult. Igaz, ehhez bontani kell a telefont. Meg ott annyi volt, hogy boot logóig sem jutott el, egyáltalán nem kapcsolt be, töltést sem vette. Azóta viszont jó.
-
menyus11
tag
válasz
petyametyo
üzenetére
Köszi, azt láttam. Miskolcról messze van, akkor marad a rendelés.
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Ja, de ez csak az alkatrészek ára, de én meg tudnám magamnak csinálni a cserét, jó pár telefon kijelzőjét cseréltem már. Aki nem tudja megcsinálni, annak még rájön 8-10e munkadíj, szóval akkor ugyanott van. A múltkor említett fiam Xiaomi-ján csak azért nem én cseréltem, mert az garanciális javításnak indult, mivel nem látszódott, hogy a kijelző repedt, mert az üveg teljesen sértetlen volt! A telefon meg még garanciás, ezért beküldtem garban a szervizbe, hátha alapon. De sajnos repedt a kijelző az üveg alatt. De ha nem kértem volna a cserét, akkor is 12e Ft-ot kellett volna fizetni a "semmiért" (bevizsgálási díj + futár), ezért úgy gondoltam, hogy akkor legyen már rendesen rendbe rakva, meg így maradt a garancia is.
-
kp78
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Én köszönöm, ha elküldöd privátban.
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Értem, köszi!
Közben találtam egy helyen 23e Ft-ért kijelző + akku párost és még a komplett előlapi keret is benne van, szóval teljesen komplett előlap kijelzővel, érintőüveggel, akkuval, úgyhogy annyira nem is lehetetlen ezekszerint.
Azt írják a leírásban, hogy "Minőség: Eredeti, Service Pack"
Szóval elvileg gyári szervíz pakk.
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Rendes OLED kijelző került bele, mint ami gyárilag volt? Mert akkor az jó ár, főleg, ha még az akku is benne volt. Gondolom ebben még benne volt a szerelési díj is, ami általában 8-10e Ft. Szóval érdekes ár az a 32e, ha az eredetileg benne lévő gyári kijelzővel és gyári akkuval csinálták. Én ahogy nézelődtem, 30e alatt egész egyszerűen nem kapható gyári OLED kijelző hozzá, az akku is még egy 5-8e Ft. TFT kijelző az van olcsóbban, az már van 20e körül, de az fényévekre van az eredetileg benne lévő OLED kijelzőtől.
Szóval, ennek tükrében engem is érdekelne, hogy hol csinálják gyári OLED kijelzővel és akkuval, munkadíjjal 32e-ért?
Nekem pár napja a fiam Xiaomi Redmi Note 10 Pro telefonján cseréltek 43e Ft-ért kijelzőt (TMX), ebből 28e volt csak a kijelző (gyári OLED), a többi az a szállítási és munkadíj volt. Mondjuk jó fejek voltak, mert a hátlapi kamera körüli plexi és keret is törött volt, azt ingyen cserélték.
Szóval a 32e az nagyon jó, én is megköszönném a linket a szervizhez!

Pl. Fixity-nél 46e Ft csak a kijelző csere, akku nélkül.
-
kp78
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Melyik szervizbe vitted?
Bnő P30-a is kijelző cserés sajnos.
Előre is
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Mi a terved a telefonnal amúgy?
-
válasz
petyametyo
üzenetére
Nem bonyolult, de kell hozzá pár dolog, ami nem biztos hogy mindenkinél van otthon.
A telefon kijelzőjét ki tudod váltani egy monitorral vagy tévével. Ehhez kell egy hdmi kimenetes usb-c dokkoló és arra rákötve egy egér. A dokkoló és a tévé/monitor közé pedig egy hdmi kábel.
Így a tévén látod a kijelzőt tükrözve és a rákötött egérrel tudsz ugyanúgy kattintani mintha az ujjaddal böknél oda. -
kp78
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Kijelzőcsere bnő P30-án is szükséges lenne.
TMX-es tapasztalata esetleg volt vkinek?
-
Exian
addikt
válasz
petyametyo
üzenetére
Ha magad csinálod, akkor 15-30e között kijön, attól függ, hogy milyen kijelzőt és honnan rendelsz.
A fixity az gyári kijelzővel és nyilván megfelelő minőségben dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Villanyszerelés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Battlefield 6
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- E-book olvasók
- További aktív témák...
- IPhone 13 128GB
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Xioami Redmi Note 14 Pro 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Vadonatúj, bontatlan iPhone 17 256GB kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- LG UltraGear Gaming Monitorok : FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W
- Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Lenovo T14 Thinkpad Gen3 WUXGA IPS i5-1245U vPro 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő