Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
NemMo
őstag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Na jó, csak kicsit viccelődni akartam, de te egyből lebuktattál. Bízhatnál egy kicsit jobban is az emberekben
-
-
NemMo
őstag
Meghozta ma a futár a kicsikét. Este nyomkodom kicsit meg persze hajlítgatom és holnap tartok egy élmény beszámolót
-
törölt tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"Ja, csakhogy a fejlesztők nem rajonganak az Apple ökoszisztémáért."
Az iOS fejlesztések általában nem azért előzik meg a droidosakat, mert az iOS-re annyival kényelmesebb fejleszteni, hanem mert belátható mennyiségű hardver variáción kell tesztelni és hozzáférnek egy széles, fizetőképes felhasználó réteghez.
Banki alkalmazásnál nyilván egyszerre kell megjelenni minden platformra és a szoftvert se pénzért árulják, így a két platform közti különbség arra redukálódik, hogy melyiken mennyi szopással jár a fejlesztés. Ugyanakkor érdemes lesz lekövetni, hogy miként alakul a maintenance a két platformon, amikor jönnek a panaszok, hogy a noname kínai hardveren, a gyártó által gányolt droid verzión miért lóg le az oké gomb a képernyőről, stb.
iOS-nél meg behatárolják, hogy hányas iOS-ig jár a támogatás, beszerzik az adott géptípusokat és ha az ügyfél nyavajog, akkor a fejlesztő helyben reprodukálni tudja a hibát a fejlesztői készüléken és biztos lehet benne, hogy azt látja, amit az ügyfél.
Nincs ebben semmi varázslat, ez nem az apple termékek nagyszerűségéről szól, szimplán a korlátozott számú hardver verzió és az egységes ökoszisztéma előnye. -
<Lacy85>
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
"tele van a hócipője azzal, hogy az androidos részleg már régen végzett a munkával, amikor ők még gőzerővel kínlódnak az iOS problémáival."
Nem csak simán meg kellene tanulni normális kódot írni rá?
-
válasz
üzenetére
a fejlesztők is az apple cuccokat tekintik referencia hardvernek, így az újdonságok is előbb jönnek ki apple eszközökre.
Ja, csakhogy a fejlesztők nem rajonganak az Apple ökoszisztémáért. A fiam egy mobil banki alkalmazásokat fejlesztő cégnél dolgozik, pont az iOS szekcióban dolgozik és tele van a hócipője azzal, hogy az androidos részleg már régen végzett a munkával, amikor ők még gőzerővel kínlódnak az iOS problémáival.
Szóval az, hogy hamarabb jönnek a fejlesztések az Apple cuccokra, az alapvetően nem igaz, az hogy egyidőben jönnek ki a fejlesztések az is csak azért van, mert marketing okokból nem adhatják ki hamarabb az androidra írt appokat, mint az iOS verziót
-
törölt tag
"Az egyszerű jól bevált (mások által letesztelt, kidolgozott, kipróbált) dolgokat adják aranyáron, átcímkézve, óriási haszonkulccsal.
Erről beszélek. Fejlesztés helyett marketingre költenek, mert tudják az adja el a terméket."Az Apple marketing költségvetése jóval alacsonyabb, mint mondjuk a Samsungé. Minek is költenének marketingre, ha folyamatosan hozzájuk mérik a többi piaci szereplőt?
Lám itt egy Huawei teszt és 17. hozzászólásban már előkerül az Apple.Az Apple sikere nem a démoni marketing erejében rejlik, hanem alapvetően nagyon egyszerű stratégiának köszönhető.
Kevés fajta, de prémium kategóriás termékeket adnak el igen nagy számban.
A nagy eladási számot azzal érik el, hogy kiépítettek egy mindenkitől független, komplex ökoszisztémát a hardvertől kezdve a szoftveren át a tartalom szolgáltatásig. Azaz az apple vásárlók nem hardvert, hanem teljes ökoszisztémát vásárolnak és mivel kevés fajta termékre kell fejleszteni, a fejlesztők is az apple cuccokat tekintik referencia hardvernek, így az újdonságok is előbb jönnek ki apple eszközökre.
Aki le akarja nyomni az apple-t, annak hardver minőségben és teljesítményben, os optimalizáltságban, szolgáltatásokban, szoftverellátottságban, stabilitástban egyszerre kellene többet nyújtania. Egy-egy paraméterben hiába vágnak az apple elé, amiatt az apple célközönsége nem fog váltani.
A fő célpiac USA felhasználók a magas árból se érzékelnek sokat, mert a legtöbbjük befizet 150 dollárt, meghosszabbítja a mobil előfizetését még 2 évvel és máris a kezében az aktuális csúcskészülék.
A nagy eladási volumen miatt pedig brutálisan le tudják szorítani a gyártási költségeiket (nem mindegy, hogy egy alkatrészt pár százezres vagy pár száz milliós nagyságrendben rendelsz meg), emiatt sokkal nagyobb nyereséget realizálnak kevesebb terméken, mint a konkurens gyártók. -
janeszgol
félisten
válasz
-Faceless-
üzenetére
Bármilyen kiadói, jogi hercehurcát azok szívnak meg, akikből élnek ezek a férgek. Lásd tévés stream (már van vagy 11 szolgáltató, természetesen mindre fizess elő), a zene még két szereplős (spoty és Apple Music), lásd GF Now esete, lásd Huawei esete.
-
janeszgol
félisten
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Ha telefon, akkor engem a harmadik lehetőség érdekel, de őszintén írom mindegyiknek tudnék helyet szorítani az életemben.
-
-Faceless-
őstag
Mocskosul tetszik, de nekem nincs élet a Google nélkül. Rohadnának meg hogy ennek a vitának is mi isszuk meg a levét...
-
h4h01
senior tag
De most konkrétumokra én nem akarok kitérni, mert szerintem már így is többet írtam mint máskor egy egész hónapban
..De a samsung pici kijelzőjén egy nyamvadt mondatot nem tudsz leírni, mert egy érintésre 6 billentyűt lenyomsz istenem..Ilyenekre vagy kíváncsi? Talán még Bog is leírta a fórumban a teszt után, hogy kényelmetlen használni. De tessék kikerestem neked..Ő használta is!!
A sérülékenység pedig mind a kettőnél fennáll..jelenleg itt tartunk, ez van..Szerintem ebben a kategóriában az nyer, amelyiknél becsukva szinte észre sem veszed, hogy nem egy hagyományos okostelefont nyomkodsz, ÉÉS ezen kívül kinyitva még pluszban ad egy nagyobb tabletszerű élményt is!!! VÉÉGE
-
doooo
veterán
Na látod, ezért hangsúlyoztam ki a kinézet szubjektív erejét...
Szerencsére a kívülre hajló kijelző eszméletlen sérülékenysége teljesen felülír mindenféle "menőségi" faktort, főleg a "használhatóság a mindennapokban" kategóriában, a súlyról is "nem-zsebkompatibilis" méretről nem is beszélve (na meg az árról, amit ezért elkérnek)... hw alatt meg persze nem a kinézetet szokták érteni, de nem is csodálkozom azon, hogy nem az abba illő dolgokat kezdted sorolni, hisz azokban is legjobb esetben is csak egy szinten vannak.
Szóval egyelőre nem kerültünk előrébb a Huawei felsőbbrendűsége felé vezető úton.
(Btw, szerinted vajon miért döntöttek egyelőre a kevésbé sérülékeny módokon való hajlítás mellett a másik gyártók? Remélem nem gondolod, hogy csak azért, mert senki más nem lenne képes ilyet készíteni...) -
Juhaszatti
addikt
Fogalmam sincs hogy a trendeket figyelembe véve ki milyen telefonra vágyik, nem is írtam semmit ezzel kapcsolatban.
Nekem személy szerint designt tekintve a Huawei megoldása jön be jobban, használhatóságot tekintve viszont nem tudnék dönteni. Szerencsére nem is kell, biztos vagyok benne hogy még jó néhány évig nem lesz hajlítható telefonom. Az ára és a kiforratlansága miatt sem.
Elég sok irányba indultak most el a gyártók:
- Nagyméretű telefonból tablet, kifelé hajtható kijelzővel
- Kisebb méretű (de vastagabb), egy kezes telefonból tablet befelé hajtható kijelzővel
- Normál méretű telefonból pici, könnyen zsebre vágható eszközMajd az idő és a felhasználói tapasztalatok eldöntik, hogy melyik irány lesz a befutó. Persze az sem kizárt, hogy szépen megférnek majd egymás mellett.
-
h4h01
senior tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Nah jóól van..A trendeket figyelembe véve mindenki, több százezrekért egy olyan samsung csúcstechnológiára vágyik, ami öreganyám nyomógombos telefonjára emlékezteti nem??? Nyilván..hagyjuk már..
Jolvan de én befejeztem..Úgyse én vagyok a célközösége egyiknek sem, de én kérdés nélkül a Mate Xs-t használnám szívesebben..Megértem (bár nehezen), ha valakinek a samsung jön be, de hát istenem..
-
Juhaszatti
addikt
Azért ez nem ennyire egyértelmű. Persze, sokkal szebb a Huawei megoldása, és a nagyobb kijelzőn egyértelműen jobb tartalmat fogyasztani is.
De ha már a használhatóság a téma, a Mate Xs kinyitva és becsukva is ugyanúgy kétkezes lapát marad, ami egyáltalán nem a praktikumot és használhatóságot erősíti.Szóval ez a "használhatóság" is elég szubjektív fogalom, nem mindegy hogy kinek milyen szempontok számítanak ezen a téren.
-
<Lacy85>
addikt
A nagy kijelzős telókkal semmi gondom nincs. Note 9-et használok. Ez sem épp kis telefon.

A hagyományos Gorilla Glass kijelzőkre még csak fóliát sem rakok soha. Évek után is max. pár hajszálkarc van rajtuk.
Csak hát ezek a hajtogatható kijelzők nagyon nem ebbe a kategóriába tartoznak.
-
Wapmester
senior tag
mindkettő gyenge pontja a kijelző sérülékenysége, de egyiknek valamivel jobban sérül , mert kívül marad állandóan, kijelző szempontjából igencsak demós mindkettő, mert még értelmesen nem tudják védeni a hajlítható kijelzőket, valami ellenállóbb védelem kell, amitől nem lesz körömmel benyomható és egészen addig nyilván minden ilyen eszköz elég demós marad
(#112) Kopi31415 köszi, hogy emlékeztetsz, eddig se láttam más kommentet tőled, minthogy minden topikba bemásoltad ugyanazt a képet , attól még a többi ugyanilyen kijelzős egyáltalán nem lesz kevésbé sérülékeny pl a körömre, de a Fold legalább befelé záródik és legalább a zseb nem tudja megkarcolni, míg a Mate xs-t minden ami létezik veszélyezteti a külső kijelző miatt
Az hogy neked mi marha idegesítő az mást egyáltalán nem zavar, hullám a Mate xs esetében is van, meg lesz is minden ilyen eszközön egyenlőre és szerintem nem rosszul átgondolt, hanem ennyit lehet kihozni a ebből a fajta kijelzőből,mert ha erősebben megfeszítik, akkor azért megy tönkre
-
atike
nagyúr
Emberünknek lesz annyi esze, hogy a "sima" fórumozóktól - akik csak a monitor túloldaláról láttak még ilyet - meg fogja tudni különböztetni azoknak a véleményét akiknek van is ilyen készülékük....

Kb senki nem venne semmilyen telefont, ha arra adna ami a fórumokban folyik...

-
Noukoum
veterán
Azért mert valakinek muszáj a dolgok másik oldalát is mutatni.
Gondolkodj kicsit mielőtt személyeskedsz.
Emberünk rákeres erre a mobilra, meglátja ezt a tesztet. Nagyon megtetszik neki a mobil, ezért véleményeket akar olvasni. És mit fog itt látni. Azt hogy drága, szar stb.
És emberünk nem fogja ezt megvenni, mert azt olvasta hogy SZAR.Miközben drága, vagyis mégsem mert igazából nincs konkurenciája, szar pedig azért szar mert valaki feleslegesnek tartja a technológiát (miközben sosem használta) és mert nem alma hanem huawei.
Na hát itt tartunk hogy ezek a szakmai vélemények, és ha én próbálom megmagyarázni hogy ne legyünk már mind hülyék akkor én “játszom”.
-
Micsurin
nagyúr
Ha így kezelsz egy telefont ott valami régen rossz... Státusz szimbólum az... ha egy A7 Sportback-ből szállsz ki a kutyát nem hatja meg éppen Huawei, Apple, Samu vagy mi van a kezedben
...Ez a telefon==státuszt takar csak nálunk van ennyire beépülve(hibásan) a köztudatba....
-
persil
nagyúr
Koszi mindegyikotoknek a reakciot.
Igen, ki is emeltem, hogy a hajlithato telok puha kijelzojerol volt szo valamelyik tesztben, szoval en is tisztaban vagyok vele.
"A kulcsod sosem fogja megkarcolni a telefonodat, se a penge, se a csabarhúzó. Keményebb az üveg, mint ezek. A por, amiben éles kvarc kristályok vannak, viszont igen."
Evidens. Tobbek kozt ezert is torik "konnyen". Otodikes fizika.Ez inkabb amolyan altalanos "rant" volt, mert tenyleg rengetegen ezt szajkozzak a nagy kijelzos telefonok alatt, hogy igy meg ugy osszetorik magatol.
Hat, aki note 10-zel szokott a kutyanak godrot asni, az ne is csodalkozzon. :D
-
vodrosjozsi
addikt
1 milliót kiadni GMS nélküli huawei-ért?
Ja tökre megéri
Elgurultak rendesen -
Micsurin
nagyúr
Az a csillag flotta háttér mindent vitt
-
koshmar
veterán
Mint a Samsungé, státusz szimbólumnak ez is jó lesz

-
helixP
nagyúr
-
persil
nagyúr
Folyton irjatok ezt a "keptelenseg vigyazni a kijelzore, mert osszetorik, ha ranezel" mantrat.
Hat nekem az utobbi circa 10 evben megszamlalhatatlan telom volt, mind "nagykijelzos" es kivetel nelkul mindet ugy tudtam eladni, mintha uj lenne.(Harmat javitas utan, bevallom. :D )
A folia nyilvan osszekarcolodik, de ha leveszem, alatta kis tulzassal gyari a kijelzo.El nem tudom kepzelni egyesek, hogy bannak a teloikkal, de sem zsebberakastol, sem asztalrarakastol nem karcolodtak ossze a teloim. Nyilvan fel ev, meg egy ev utan elofordulhatnak hajszalkarcok a hasznalattol, de akkor is borzaszto tulzoak ezek a kijelentesek. "Kopottas", meg "oreges", meg "viseltes" sosem lett telefonom normalis, esszeru hasznalattol.(Nem vagom hozza a kutyahoz, nem jatszik vele a baba, nem ot meterrol dobom az asztalra, etc.)
Harmat sikerult osszetornom a tulzas nelkul kb 30-40-bol es mindharom eset az en benasagom volt.(illetve ketto, egyszer reszegen tettem a zsebem melle... :D )Mas kerdes, hogy valamelyik(mar nem emlekszem) hajlithato telonal en is olvastam, hogy puha a kijelzo es korommel is karcolhato. Az tenyleg kellemetlen, de ez nem jelenti azt, hogy az osszes telefon ilyen...
Azt tudni kell es el kell fogadni, hogy az uveg feluleti feszultsege eleg nagy, ergo "konnyen" torik, ha szarul ejted, de ebben nincs semmi varazslat, ez ilyen.
Aki meg kulcsot rak 150-200-250 ezres telo melle... Khm... Hat karcolodjon is ossze alaposan.
-
savliget
tag
Érdemes lenne a cikkben (cikkekben) javítani:
Fényerő helyett fényerősség a megfelelő fotometriai szakkifejezés. A fényerősség az egységnyi szteradián térszögbe kisugárzott fényáram. Mértékegysége az 1 kandela (cd), nem pedig a nit. A cd/m2 (nit) az a fénysűrűség mértékegysége, ami az egységnyi felületre jutó fényerősség. A színhőmérséklet helyett pedig a korrelált színhőmérsékletet használni, hiszen ez a kijelző nem termikus sugárzó, nem izzik több ezer K hőmérsékleten. -
<Lacy85>
addikt
válasz
üzenetére
A Mate Xs féle megoldás nekem is jobban bejön.
Mondjuk nem a hajlítás miatt, hanem mert egységes a kijelző. Nincs notch, stb., valamint becsukva is egy baromi nagy kijelződ van.
Hátránya viszont, hogy képtelenség vigyázni rá.
Ezek a kijelzők már attól is karcolódnak, ha ránézel. Mivel kívül van, el tudom képzelni, hogy fog kinézni pár hónap után. Erre rakod le, zsebben is kívül van, stb. -
janeszgol
félisten
-
janeszgol
félisten
Én is úgy gondolom, hogy ez a jövő. Persze a méret, a hajlítás egyéni preferencia lesz (bár lehet ez is sablonosodni fog majd egy formára, mint a maiak).
A teszt érdekes volt, köszi. -
-
Wapmester
senior tag
válasz
*Mukeey*
üzenetére
a Fold minden csak nem tök béna és kezdetleges, talán annyit szúrtak el, hogy összecsukva kicsit furán néz ki és hosszúkás , ha picit szélesebb,de rövidebb lenne és egy normálisabb külső kijelzővel, akkor tökéletes lenne a maga kategóriájában, de a Mate xs kívülre hajló kijelzője tudván, hogy ezek a hajlítható kijelzők mennyire sérülékenyek kb egy hét alatt zsebben szétkarcolódik magától, hisz már körömmel is be lehet nyomni és kívül ettől a behatásoktól semmi nem védi. Ha ugyanezt megcsinálták volna belülre záródó módon, akkor biztos ütősebb lenne
-
*Mukeey*
addikt
Átlag felhasználónak a legfontosabb, hogy a google appok fussanak a készüléken. Szüleimnek még a playből való telepítés is egy atomhekkerkedés, ők nem értenék, hogy miért nincs yt app meg pinterest. Huawei jelenleg kiesik az ilyen felhasználóknál és ők vannak többségben.
Úgyhogy sztem az összes telójukra érvényes, nem csak ezze, hogy google nélkül nálunk nem fognak eladásokat produkálni. De gondolom elvannak ők a kínai piacon is
A mate xs a legjobb eddig szerintem a hajtogatható cuccok közül. A fold tök béna, nagyon kezdetleges a mate-hez képest.
-
joey04
titán
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Na ezt nem láttam még mikor írtam a választ. +1
-
enginev3.0
félisten
Szerintem ezzel a huawei azért megmutatta, hogy nah... mi is az a mobilgyártás
és persze nem arra gondolok, hogy kiemelkedő teljesítménye van, vagy fotós képessége, hanem arra, hogy egy ilyen új fajta megoldással is, mint a hajtogatós telefonknál sem kell feltétlen csúnya megoldást alkalmazni, lehet ezt szépen is
én mélyen reménykedek benne, hogy a samsung és más gyártó (van másnak hajtogatós telefonja?), eddig azért nem csinált szép csikicsuki telefont, mert szeretnék erről is szépen lassan lehámozni az összes
dollártbőrt. Először vegye meg mindenki az újat, csúnyát, aztán szép lassan majd 3-4 év múlva már eljutunk oda hogy szépek is lesznek a telefonokHát ezt most nem kicsit felgyorsította a huawei
Sosem lesz Huawei telefonom, de drukkolok nekik, és remélem visszakapják a GMS-t
-
h4h01
senior tag
Használhatóság az megint egy tág fogalom, és a megközelítése az szerintem nagyon is szubjektív, most sem tudom konkrétan mire is gondolsz ez alatt..Ha szoftveres oldalról megint a gms-re akarod kihegyezni -ami érthető ha a másik gyártót favorizálod- akkor arról az előző hsz-ekben leírtam a véleményemet..A használhatóság hardveres szempontból szerintem meg pont a huawei-t erősíti..de ezt már leírtam..
-
h4h01
senior tag
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Jolvan én értelek, de szerintem nem feltétlenül úgy van ahogy gondolod..GMS hiánya az a Mate Xs-nél szerintem pont nem sok vizet zavar és maga az eladott darabszám sem lesz sok..Azt továbbra is tartom, hogy itt a hardver technikája és különlegessége a lényeg..
A fullos szót meg úgy értettem, hogy nem egy ilyen kis picsa kijelzőt kell taperolni összecsukott állapotában, és nem lóg bele a nagy kijelzőbe egy ronda sziget mint a foldnál..Az egész egy szebb eszköz! Tudom, hogy ez ízlés kérdése és nem objektív tényező, de nah..azért valljuk már be.. -
-
h4h01
senior tag
Hát ilyen áron szerintem épeszű ember nem vesz "sima" okostelefont (Most hagyjuk ezeket a 24K arannyal nyakonöntött, lamborghini edisönöket)..Éppen ezért aki kiadna ennyi pénzt, az szerintem valami ÚJAT akar, valami technológiai különlegességet..Hát ez pont ilyen! A böngészőben meg nagyjából semmit nem kell bohóckodni, gmail helyett aquamail, youtube helyett vanced ésatöbbi..Minden google cuccra van egy másik app..
-
Noukoum
veterán
válasz
Juhaszatti
üzenetére
Nem. Aki ezt a mobilt akarja, azt a hajlíthatóság érdekli.
Akit meg nem érdekel és google-t akar az nem veszi meg ezt a készüléket. -
Juhaszatti
addikt
Ebben a kategóriában pont hogy sokat számít a GMS szerintem. Mármint, aki 1 milláért vesz telefont, az nem fog sem apk-kal bohóckodni, sem böngészőben vacakolni sokmindennel.
Aki ennyiért megveszi, az valóban egy fullos telefont és fullos tabletet szeretne egyben, nem egy szoftveresen kompromisszumos techdemót.
Amit a magasra generált árral kapcsolatban írsz, azzal egyetértek. -
h4h01
senior tag
Ez a ketyere szerintem pont nem az a kategória, hogy a GMS bármit is számítson már ne haragudjatok..Aki kiad 1 millát egy ilyen kihajtható, relatíve új technológiás kütyüre..az pont le fogja sz@rni magasról, hogy van e rajta youtube előretelepítve vagy sem..Itt a technológia a lényeg, hogy egy eszközben van, egy fullos telefonod, meg egy fullos tableted..Szerintem..Az meg a másik, hogy ez a generált ár, nem véletlenül ennyi..Gondolom a huawei sem szeretné minden egyes embernek eladni a Mate Xs-t..Nyilván garanciáztatás költségei, gyártókapacitás hiánya stb..Lehet még alá is lőttek árban
A hiányzó appokat meg bármelyik tulajnak szívesen rátelepítem bruttó 5 perc alatt.. 20 rugó / percdíj
(#87) doooo: Hát szerintem mérföldekre van a 2 eszköz egymástól, de fölösleges ezen vitázni..
-
helixP
nagyúr
válasz
Kamikaze75
üzenetére
Ja, de az igény felmerült a lapos, nagy TV-kre, ami elindította a fejlesztést, így lettek a mai tévék...
-
Kamikaze75
tag
Erődemonstráció ez a telefon,tényleg az idő hamar eldönti mennyire lesz strapabíró,szerintem is semennyire,cserébe rettentő drága.
Emlékszem anno talán thomson plazma tv láttam a boltban volt ez már vagy 15-20 éve? csekély 5 milla volt a boltban jó nagy képernyővel azóta azok is eltűntek..... -
Juhaszatti
addikt
"GMS-t meg hagyjuk már. Mintha a Huawei tehetne róla, úgy hozzátok fel hátrányként pedig csak Trump diktatúrájának köszönhetjük ezt is.
Az az eset mikor az özvegyet hibáztatjátok azért mert egy gyilkos megölte a férjét. Áh nem is a gyilkos a hibás, igaz!"Lényegtelen hogy ki ölte meg, esetleg balesetben, vagy betegségben hunyt el. A tény van megállapítva, hogy a férj meghalt.
Teljesen mindegy hogy kinek a hibája, a hátrány az hátrány marad. -
beyruth82
veterán
Nevetséges.....
-
Noukoum
veterán
válasz
MarkCsiha461
üzenetére
Nem erről szól a teszt. Elolvastad egyáltalán?
-
7Heads Drago
veterán
válasz
Mr Anderson
üzenetére
Egyszerű...Mert fizet érte a youtube.

Amúgy köszi a tesztet.
Számomra teljesen élhetetlen lenne a készülék. Mind méretileg, mind árában. Még a jelenlegim is túlzás. Csak a kamera miatt kötöttem kompromisszumot. -
Noukoum
veterán
válasz
sohajda90
üzenetére
Az a baj hogy a fejlesztési költségek nem lettek alacsonyabbak, hiába nincs google. Ráadásul gondolhatod, több marketing kell ahhoz hogy ezután megvegyék az emberek euban.
Ha a huawei eltűnik, akkor vesznek az emberek Samsungot Xiaomit stb.
Utána már őket tiltják ki mert ők jelentenek konkurenciát.Aki nem applet használ gondoljon bele, holnaptól nincs google a telefonján mert Trumpnak ez volt a parancsa. Ti hogy fogadnátok?
-
sohajda90
aktív tag
"GMS-t meg hagyjuk már. Mintha a Huawei tehetne róla, úgy hozzátok fel hátrányként pedig csak Trump diktatúrájának köszönhetjük ezt is."
Senki nem mondta, hogy az ő saruk, ettől függetlenül a végfelhasználónak ez hátrány, akárki akárhogy kapálózik is, ameddig vannak olyan appek (mint pl. több itthoni mobilbank app) ami cask GSM alatt működik addig ez egy hatalmas kompromisszum marad, akár tehet róla a Huawei akar nem...ezért kellene olcsóbban adnia a termékeit a kategóriájukban egyező rivális riválisokhoz képest, tehát itt a Fold-énál alacsonyabb nyitóár lenne indokolt, bár szerintem is hardverileg a kettő közül ez a job készülék...
-
sohajda90
aktív tag
válasz
üzenetére
"Ráadásul körömmel karcolhatóak ezek a hajlított kijelzők, főleg, ha kifelé hajlanak."
Szerintem ugyanaz az anyag ugyanannyira sérülékeny ha kifele, ha befele hajlik
de amúgy értem mit akarsz mondani.Viszont megint ki kívánkozik belőlem, hogy mivel a Fold nem zár 100% feszesen össze ezért ugyanúgy bejut minden por-szösz és szerte-szét tudja karistolni a kijelzőt csukott állapotban is...
-
njnl
aktív tag
Várom az első "hol találom ezt és ezt a beállítást" kérdést. Főleg a válaszolókat
-
WhiteWalker
nagyúr
Soha nem fog laptopot kiváltani. De sokan megmondták a 3D-t is , hogy mennyire szükséges és milyen jó nekünk . Aham , látjuk hova jutott , ennek is pont ennyi értelme van.
Azért egy asztali pc kiváltás laptoppal , elég nagy ugrás fejlesztés terén.
-
Noukoum
veterán
válasz
MarkCsiha461
üzenetére
Rengeteg jót szoktam róla mondani, de mostanában sajnos egyre kevesebbet lehet. Ha hatert keresel rossz helyen jársz

-
Noukoum
veterán
Azért az hogy hajlítassz egy telefont, az futurisztikus. Lehet hogy szerinted felesleges, meg nem nagy cucc. Ezt rálehet mondani mindenre.
Aki meg nem képes vigyázni egy készülékre az ne vegyen pont. Ez olyan mint hogy szar a sportkocsi mert gyorsan megy, és könnyű összetörni
GMS-t meg hagyjuk már. Mintha a Huawei tehetne róla, úgy hozzátok fel hátrányként pedig csak Trump diktatúrájának köszönhetjük ezt is.
Az az eset mikor az özvegyet hibáztatjátok azért mert egy gyilkos megölte a férjét. Áh nem is a gyilkos a hibás, igaz!
-
Wapmester
senior tag
válasz
WhiteWalker
üzenetére
már hogyne lenne értelme, neked mindegy, hogy telefont kinyitva tablet lesz belőle és bezárva elfér a zsebedben egy tablet és telefon egyben? Ha így gondolkodnának a tech cégek, akkor laptop sem létezne, mert ott az asztali gép
-
satz18
őstag
Nagyon okos dolognak tartom a kifelé hajló körömmel karcolható kijelzőt. Számomra ez az abszolút zsákutcája a hajlátható okostelefonoknak. Persze csak addig amígy nem jönnek a hajlítható zafírüvegek.
-
nozs23
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Az, hogy te nem látod az értelmét, az nem azt jelenti, hogy nincs. A mai rohanó corporate világban tök hasznos ketyere tudna lenni egy ilyen, sokszor kiválthat egy laptopot, iPadet Office alkalmazásokkal. Megint sokan csak egy telefont használnak (se laptop, se tablet). Nekik megint tök hasznos ha otthon ki tudják nyitni, hogy megnézzenek valami sorozatot, vagy csak böngésszenek.
Ennek ellenére ez így ebben a formában életképtelen megoldás. -
törölt tag
válasz
üzenetére
A GG papíron jól ellenáll a karcolásoknak, csak épp a becsapódásoknak nem, ami a napi gyakorlati tapasztalat alapján leszűrhető. Kemény, rideg, könnyen törik, pláne, ha jól be van feszítve egy vázba, mint a telefonok esetén az leni szokott. És ha az élét éri ütés, ami a leesés esetén gyakoribb behatási mód, mind a felületén. A karcolás mellett jobban használható marad egy kijelző, mintha pókhálós lesz.
-
WhiteWalker
nagyúr
Ennek az origami telefonoknak nem látom az értelmét. Mert nincs is.
Annyira minimális az a felhasználási terület ahol van előnyük - ha egyáltalán ilyen létezik.
Remélem mihamarabb mennek ezek a süllyesztőbe , mint a 3D és előrukkolnak valami sokkal innovatibb megoldásokkal , mert ez már a sz@r maszatolasa amit végeznek és mutatnak fejlesztés terén. -
<Lacy85>
addikt
Csak a sportkocsinál megvan a feeling, amiért drága.
Ez meg (főleg GMS nélkül) kb. egy dupla elsőszélvédős Opel.
Annyi különbség van a 200 ezres, meg az 1 milliós mobil között, hogy ki lehet nyitni.
Na most kezd el sorolni az Opel Astra, meg a Ferrari California közötti különbségeket.
Maga a koncepció nem rossz, de ennyi pénzért...
Főleg úgy, hogy külön díszdobozban kell tárolnod, ha fél évnél tovább akarod használni. -
-
joey04
titán
Gms nélkül kuka.
-
nozs23
addikt
Basszus ilyenkor látszódik a leginkább hogy mennyire levan maradva az Apple a többi céghez képest.
A te tök felesleges flame keltésed nem off?
Bocsáss meg hogy egy Huawei topikban dícsérem a huaweit.
Mert csak dicsérgetni lehet egy terméket? Ugyan már. Te tudod a legjobban, hogy bármelyik cikk alatt képes vagy fikázni az Apple-t, relevanciától függetlenül.

-
-
Wapmester
senior tag
a képernyője így még sérülékenyebb, hogy kívül van, a kamera brutális elmosott képeket csinál a széleknél, nincs GMS rajta, az ára pedig végképp rátesz maximálisan arra, hogy ez az eszköz ne kelljen senkinek
-
Plug Life
senior tag
Nevetségesen néz ki, olyan, mint egy DVD-tok. 😆😂
-
h4h01
senior tag
Durva egy cucc! Még azt is mondom, hogy kéne
! Teljes értékű eszközként használható, kinyitva is és összecsukva is..Egyedül a puha kijelzők karcállóságát kéne valahogy javítani, mert addig ez csak egy techdemó..De határozottan tetszik nekem is..Plecsni az tök érthető 
-
sohajda90
aktív tag
válasz
üzenetére
Az hogy "hiánycikk" és hogy "amennyit legyártottak el is adták" kijelentések magukban semi súllyal nem rendelkeznek, mert ha cask pár ezer darab készült jó hogy el lehet őket sütni globálisan aranyáron mérve is. Persze hogy léteznek pofátlanul gazdag emberek akiknek ez nem tétel, de ez nem változtat a tényen, hogy egyelőre ez a készülék bár használható egyáltalán nem praktikus és a Huawei-nek is cask a presztízs miatt fontos: elmondhatják, hogy a Google ide-vagy oda ők a mai technológia körülmények között le tudtak tenni az asztalra egy ilyen készüléket...és ezzel mindenki aki olvas tech híreket tisztában lesz.
Azzal meg hogy az a pár ezer szerencsétlen aki meg is vette mit sz*pott / sz*pik vele a napi használat során már senkit nem érdekel, főleg mivel valószínűleg ezek a pofátlanul gazdagok nem is fognak itt reklamálni, hogy mit kaptak a pénzükért, hanem röhögve vesznek egy másik, hagyományos csúcstelefont...
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Mindegyik sérülékeny ezek még mind techdemók érdekességnek jók, viszont egyik sem lesz egy tartós darab. Erre a Mate lehet kevésbé érzékenyebb viszont, ha leejted ott a kijelző sanszosan kuka, a Fold ilyen szempontból strapabíróbb. Jelenleg mindnek vannak előnyei és hátrányai, de egyik sem kiforrott idő kell nekik olyan 3 év és talán már lesz annyi tapasztalat, hogy kiforrjanak. Addig teszteljék csak az userek.
-
törölt tag
válasz
sohajda90
üzenetére
A sima mate x is hiánycikk volt ,amit le tudtak gyártani belőle és ebayen meg fent volt 1,5-2M ft-ért is amit felvásároltak a nyestek,ha Xs-nek kétszer ennyi lenne az ára ,akkor is elfogyna a raktárkészlet.
Nekem tetszik és ha fel lehet rakni rá a Google appokat YouTube.. amit mate X-re letehet ,én is megvenném ,de nem ennyiért.
-
Cattle_Decap
tag
Itt bezzeg tudott a Huawei normalis kijelzot rakni a telefonba, nincs amorf kijelzohiba felul.
Ha arulna azt a 6.6 inches telefont, IP68-al, ekkora akksival nem lenne rossz.
-
Ricardo
titán
válasz
pintermiki
üzenetére
Így van anno a Galaxy Note-on is csak nevettek. Még szakmai berkekben sem gondolták, hogy trend lesz.
-
DarkByte
addikt
Mint minden újdonság, ez is töredék áron lesz 3-4 év múlva. Aki pedig addig nem bírja ki hajlítgatás nélkül, fizesse meg most a türelmetlenségét. Nem mellesleg addigra kiforrottabb is lesz. Persze meglepően sok embernek ez impulzus vásárlásos tétel lesz.
Mindezek ellenére bámulatos hogy itt tartunk technológiában, még ha jómagam egyáltalán nem látom fontosnak a hajlítható kijelzőt jelenleg. Amihez igazán nagy kijelző kell, ahhoz már rendes fizikai billentyűzetre is szükségem van, akkor pedig már nem kell kijelzőt hajlítgatni sem. De persze megint embere válogatja, valakinek tartalom fogyasztáshoz kell csak ekkora képernyő. Én ehhez túl keveset utazom tömegközlekedéssel, de biztos lesz aki ebben látja az értelmét.
-
törölt tag
Íme, a Fold tudása, belül tárolva a kijelzőt, gyakorlatilag nulla sugáron hajtva. Erre kevésbé érzékeny a Mate. Karcolásoknak egyformán nem állnak ellen.
#16 sohajda90: Ez így is veszteséges termék lesz a Huaweinek.
#19: Amit más már megcsinált, azt kiadták, drágában, kurva nagy innovésön plecsnivel. De azért régebben jobban diktálták a trendet, mint manapság. Most már csak követni tudnak designban is. -
Mono_G
tag
Ez az a "Tetszett" plecsni amit azért kap egy termék, mert a tesztelőnek tetszik. Nem egy készülék volt itt tesztelve ötöd/hatod áron, ami azért nem kapott ilyen értékelést a végén, mert drága volt. Ez meg 999.990-ért "Tetszett". Remek. Legalább
egységesvan plecsni
-
hangyász2
aktív tag
válasz
pintermiki
üzenetére
Magyarországon az egyik legjobb a mobilhálózat az egész világon.
Nekem teccik a cucc. 1 misit nem adok érte, de 2499 euróért szerintem bestbuy.

-
A fold megoldása nekem jobban bejön és fele annyiba kerül kb.
-
pintermiki
csendes tag
10 évvel ezelőtt: Odanézz, mekkora bzi már, hogy 7 collos tablettel fotóz.
Ma...
De viccet félretéve nem igazán látom a valós felhasználhatóságát az eszköznek, terepen semmiképpen, ez inkább egy techdemo. Főleg Magyarországon, ahol 2G sincs sok helyen. Google nem számít, anélkül is simán lehet élni, én pl tudok, szóval más is tud
-
nozs23
addikt
Majd kiadnak egyet, ha életszerű lesz a konstrukció. Ez: az ujj érez némi domborulatot a zsanér környékét tapogatva. Az már ijesztőbb, hogy itt-ott egész picit benyomható a hajlítható OLED panel. +állandó fólia csere...stb. nem az.
Senki nem fogja ezt vinni és akinek van pénze nem tekint egy telefonra luxuscikként. Max. vesz egy új iPhone-t, de nem fogja hajtogatni az app nélküli Hávájt, mert az nem menő és nem tud a cimbiknek imessage-n üzenni, csak a ciki Whatsappon.
-
moleculez
veterán
Gyönyörű, nagyon zsivány, atomerőmű, de GMS nélkül csak félkarú óriás, az adná meg a savát-borsát. Mondjuk ha az pl MS beleáll ( úgy ahogy a Samsunghoz is jár minden létező MS cucc) , az Office cuccok amúgy is működnek, én simán elnézném a Google cuccok hiányát. OneDrive, OneNote, Outlook calendar azért mind nagyon komoly, multiplatform appok. De az elveszett Play Store vásárlások és/vagy IAP-k miatt sírna a lelkem.
-
prolad
addikt
Nagyon szép, de ameddig nem oldják meg, hgoy kellően masszív legyen a kijelző, addig a becsukós megoldást prefereálom. Ettől függetlenül a Fold tényleg elég beta cuccnak néz ki mellette.
-
Noukoum
veterán
válasz
sohajda90
üzenetére
Pontosan. Az egyszerű jól bevált (mások által letesztelt, kidolgozott, kipróbált) dolgokat adják aranyáron, átcímkézve, óriási haszonkulccsal.
Erről beszélek. Fejlesztés helyett marketingre költenek, mert tudják az adja el a terméket.
Ezért is mondom hogy fantasztikusak ezek a készülékek, új szintre emelik a mobilpiacot. Kár hogy ebben az egyik piacvezető cég nem partner. Majd talán 5 év múlva.
-
atike
nagyúr
Brutális. "Olcsón" és Google-val sem érdekelne...
Nem az én világom ez a hajlított...
A külső él tartósságára kíváncsi leszek...Amúgy mi a bánat "indokolja" ezt az embertelen árat...? Nyilván ez nem egy 200-250 ezres kategória, de azért ez az 1 millió még viccnek is rossz...
-
Ádám16
addikt
válasz
sohajda90
üzenetére
GMS ide, vagy oda, szerintem ezt simán vinni fogják rendesen.
Mi hüledezünk az áron, de azért nem egy új Audi A8-at látok a magyar utakon. Azoknak szerinted mi 1 milla? És ez csak Mo.A luxuscikkeknek mindig lesz piaca. Valahogy pozícionálni kell (amúgy nem kéne) magad, ha van pénzed. Ez a termék pedig egy tipik jó eszköz lesz rá. Ránézésre is drága, egyedi, és amúgy is drága. Gazdagoknak jó teló lesz.
-
sohajda90
aktív tag
"Basszus ilyenkor látszódik a leginkább hogy mennyire levan maradva az Apple a többi céghez képest."
Miért, mert még nem adott ki olyan telefont, amit cask korlátozott példányszámban csillagászati áron vesztegetnek??? Honnan tudod, hogy mi van náluk developmentben? Az Apple-nek mindig is az volt a stratégiája, hogy inkább várnak valamivel és cask akkor adják ki, amikor már tudják, hogy jól működik, nem versenyeznek, hogy ki hány innovációt tud papíron felmutatni...lásd. ahogy elkaszálták a szuper vezetékmentes töltőpadjukat, mert rájöttek, hogy technológiailag amit akartak még nem megvalósítható. Ahogy fentebb leírtam itt is látszik, hogy nem véletlen tesz erre ekkora felárat a Huawei: nem akarják tömegesen terjeszteni, mert a sérülékenysége miatt extra garanciát kell rá vállalni és valószínűleg magasak lesznek a szervízköltségek. Ez az Apple-nek nem érné meg, mivel ő a saját harver, szoftver miatt egy teljesen külön ligában játszik, neki nem kell ilyen szinten versengenie a vásárlók kegyeiért. A Huawei és Samsung számára ez a kategória egyelőre a presztízsről szól, anyagilag tuti hogy buknak rajta...
-
rdt89
addikt
Nekem tetszik a koncepció, bár az ára már egy jobb használt autóéval vetekszik. Mjad ha kiforr ez a technológia és elkezdődnek a Capsule Corp szintű fejlesztések potom pénzért szórják majd ezeket.
Jó a végére túlkaptam, de amúgy nagyon jó irány ez, jobb mint a kameralyuk és csepp és kijelzőbe vágás. -
Noukoum
veterán
Basszus ilyenkor látszódik a leginkább hogy mennyire levan maradva az Apple a többi céghez képest.
Zseniális cucc, drága és? Sportkocsi is az, ott még sincs panasz.
-
sohajda90
aktív tag
Mivel a Fold-nál a telefon két fele nem zárul teljesen egymásra hanem van egy jó fél-centis gap a zsanér résznél ezért az a por ami zsebrevágva ezt megkarcolja, az a Fold belső kijelzőjét is meg tudja, szóval sokkal védettebbnek azt sem nevezném ennél.
Szerintem is ez a legjobb (eddigi) interációja a foldable technológiának, ha sikerül javítani a kijelző karcállóságán akkor jó irány lesz ez.
Az ára viszont tényleg érthetetlen: ok, hogy öltek bőven pénzt a fejlsztésébe, de azt nem mind az első version kellene visszaszedni, ennek is 2000 Euro lenne jelenleg a realis ára, mint a Fold-nak, főleg a GMS szolgáltatások hiányában! Másra tényleg nem tudok gondolni, mint, hogy a Huawei tényleg inkább techdemózni akar vele, nem akarja, hogy jelenleg még tömegek vásárolják meg (inkább majd a következő, fejlettebb generációkat, amik már stapabíróbbak lesznek) ezért az árával riasztják el a potenciális vásárlókat...
-
ClioRS
őstag
Tetszett? Nemár. 1 millió Ft, nálunk fontos appok nem működnek.
Szó se róla, tetszik a készülék, és majd valamikor ha nem ennyi lesz valószínűleg én is ilyen stílusút fogok venni, de jelenleg erősen bétás a HMS használat. -
xedamen
senior tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Majd meg lehet venni 48 havi kamatmentes részletre havi 20 ezerért
Vagy Telekomnál hatalmas készülékkedvezménnyel (ironia) 2 év hűséggel havi 20 ezres csomag mellé, 35 ezer forint/hó törlesztővel
-
Ádám16
addikt
Innovatív. Első fecskének szerintem nagyon jó.
Viszont a Samsung megoldása jobban tetszik, mert védett a nagy belső kijelző, viszont ott a külső kijelző túl pici, és az a notch-szerűség is undi.Ezt túlságosan félteném a mindennapokban.
-
Ryoo
senior tag
Ha sikerül a hajlítható kijelzőket strapabíróbbá fejleszteni, akkor igenis jó lehet a kifelé hajlíthatóság, nagyobb a hajlítási szög, sztem tovább bírja a hajlítgatást ez, mint 1 fold. Annó, mikor megjelentek az okostelefonok akkor is ment a sírás, hogy de ez így mennyire sérülékeny, elejted és rommá törik, az edge és waterfall kijelzők is hasonlóan sérülékenyek, nyilván ez rátesz egy lapáttal, de majd megtalálják erre is a megoldást.
(#8): Hogy jön ide az iPhone teljesítménytesztje??? Kit érdekel???
-
hemaka
nagyúr
Az ára brutál, de mennyivel használhatóbb cucc, mint a fold.
-
Freiherr
őstag
Kíváncsi leszek, hány tulaj fogja itt pörgetni a topikot.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
törölt tag
Nekem tetszik külsőre. Viszont ez a kifelé hajlíthatóság szerintem nem praktikus és nem tartom egy hosszútávú konstrukciónak, mert nagyon könnyen sérülhet, sokkal könnyebben, mint amik befelé hajolnak, ráadásul így normális tokot sem lehet rá tenni. Techdemonak tökéletes, de az ára GMS-nélkül szerintem vicc hiába a magas tervezési költség. A Huaweinek szerintem vissza kéne térnie a régi ösvényre GMS nélküli telefonokat illetően, árban muszáj lenne az Androidos készülékek alá menni, hogy vonzóak is legyenek. Ha ez nem történik meg szerintem bőven vissza fognak esni eladásban. Persze ennél a terméknél érthető az ár a magas fejlesztési költségek miatt.
-
Doki42
őstag
Szuper a cikk, grat. Az ár nem különben
-
Ricardo
titán
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Azok a pénzesebb felhasználok, akik nyitottak az új dolgokra.
-
Na, ennek ki a célközönsége
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- Samsung Galaxy S20 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Irigylem a türelmed, hogy begépelted, én már belefáradtam

A te logikad alapjan oket "tiltottak volna ki" legeloszor...
) nem érdemelhet plecsnit.