- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
atike
nagyúr
válasz
weberzolee #97 üzenetére
Nem tudom hogy bármennyivel is rosszabb-e biztonság és/vagy adatkezelés szempontjából a Huawei mint akármelyik másik cég. Ennyi.
Például: Samsung [link] Vagy épp ott van a Cambridge Analytica botrány...
A Microsoft miért nem nemzetbiztonsági kockázat...? Facebook? Vagy bármelyik másik gyártó...? Akár maga a Google / Android is? De tetszőleges telefongyártó is ide sorolható. Ha Huawei akkor fúj, gáz, ejnye.. Ha bárki más, akkor rendben van? Ment a balhé nem túl rég, hogy az Apple nem hajlandó backdoort adni a hárombetűseknek. ...és a többi cég...? Megadták...? Vagy már eleve adott volt?
Kettős mérce van?
Mi van ha holnap a Sony nem fog tetszeni....? Vagy épp a többi feltörekvő kínai gyártó...? Persze, nekik nincs hálózati üzletáguk. De ha azzal van a "baj", akkor miért nem lehetett a hálózati üzletágat büntetni...? A Sonynál maradva példaként - fúj Sony walkman, na akkor nem lehet Sony tévét sem venni....
Persze, értem én a sokszor hangoztatott érveket... Mindegy, nem vagyok Kína párti, bármennyire is akar majd ilyet belemagyarázni a hozzászólásom után majd akárki... A Huawei telefonjait szerettem, mert igenis nagyon komoly telefonokat tudtak lerakni az asztalra.
Ez a véleményem.
-
atike
nagyúr
válasz
weberzolee #92 üzenetére
"Azt állítod, hogy a Huawei biztonságos. "
Hol?
-
7Heads Drago
veterán
válasz
weberzolee #67 üzenetére
Ezek szerint ilyen "kémkedést" csak a kínaiak csinálnak?
Illetve a médiában megjelenő amcsi cég botrányok amikor egy rakás user adata szivárog ki, vagy férnek hozzá a fejlesztők azzal mi van? Mert abba nem egyezel bele az EULA-val.
Mellesleg engem se az amcsi, se a kínai, de még a magyar állam se lopjon meg. Én se tehetem mert büntetik, tegyék ugyanezt velük is.
76# : Mert az Apple, vagy bármelyik nagy cég előélete az teljesen makulátlan?
Ugyan már. Most is ez megy. Ha valakinek van lehetősége a technológia ellopására meg is fogja tenni. -
atike
nagyúr
válasz
weberzolee #76 üzenetére
Semmit sem állítottam és állítok, de ilyenbe nem akarok belemenni. Értelmetlen. Jön az, hogy ki igen, ki nem, ki és miért, de ez nem baj hogy igen, de ez meg nagyon baj. Sehova nem vezet.
-
atike
nagyúr
válasz
weberzolee #73 üzenetére
"Ettől még a Huawei nem lesz tiszta"
Azaz...? Tudsz valamit amit mi nem? Mármint konkrétumot... Nem az "az a gyanú", "tuti van ilyen, de nem mondjukmegpontosan mi is az" és társaira gondolok...
De mindegy, ezt nem akarom újra előhozni, sokszor volt már vita és "vita" tárgya...
-
siege5
aktív tag
válasz
weberzolee #67 üzenetére
Eléggé túlzó az önként elfogadás, ha a neten akarsz böngészni konkrétan rá vagy kényszerítve vagy sok helyen nem is tudod tovább böngészni a tartalmat. Vagy máshonnan közelítve meg a dolgot, túl részletesen sem tudod szabályozni, hogy kinek és mit engedsz meg. Azért ez annyira mégsem önkéntes, vagyis a Huawei felé lopok vagy nem lopok adatot (meg mindig nem mutatott senki érdemben bizonyítékot kompromitáló adatok lopasáról), verziótól ez annyiban jobb, hogy csatlakozok-e nethez vagy sem. A legtöbb embert itt biztosan lehallgattak feltették a képeket közösbe stb... Nem kell minden bulvárnak bedölni ez nem a vv hogy lehet rajta csámcsogni, és az Usat sem kell félteni.
Ui:ha már annyira benne vannak, aláírom mint a legtöbb országban valószínű itt is adatátadási kötelezettséggel tartoznak a kormány felé (ez sehol sincs másképp), ők emiatt (USA) a főbb kormányhivatalokban korlátozzák őket ez is ok, de hol a logika a komplett infrastruktúra leépítésére? Miért jó, ha nem engedik a kereskedést, miben szolgáltatja ez ki az átlag usert? Egy Gmail feltétele a telóra egy kijelző átadása majd beépítése a készülékbe, milyen adatot ad át amit eddig nem adtunk?
-
atike
nagyúr
válasz
weberzolee #67 üzenetére
Aham, és akkor mesélj már arról, hogy pld a FB hogyan csinál "árnyékprofilokat" azokról, akik nincsenek is regisztrálva és hogyan követi őket is...?
Ne hidd azt, hogy "csak" az EULA elfogadása vagy nem elfogadása dönt abban, hogy követve vagy.... Lásd: [link]
Szóval elég nagy tévedésben vagy ezzel az önként vs titokban dologgal...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újrakezdés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Háztartási gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Magisk
- Windows 11
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite+ Honor Choice Earbuds fülhallgató, fekete, bontatlan, eladó
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest