Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juleshu
tag
Üdv ismét.
Olyan fordult már elő valakivel - nem feltétlen evvel a telefonnal kapcsolatban -, hogy egyik pillanatról a másikra eltűnt az SD-kártyán tárolt összes fotó? Minden, amit a telóval csináltam, este még elérhető volt, másnap reggel már nyom nélkül eltűnt.
Plusz jelenleg nem lehet alapértelmezettként az SD-kártyát kiválasztani fotózás alatt, ha így teszek, és fotózok, kiírja, hogy az sd-kártya megtelt. Nos, 32GB-os a kártya, 19Gb szabad hely van még rajta... Mondjuk noname Alibabás dzsunka a kártya, az is igaz.Vélemény, ötlet, mitől lehet ez, és mi a probléma megoldása?
Gondolom vegyek minőségi sd-kártyát...? -
Juleshu
tag
A google naptár teendő listáját lehet valahogy szinkronizáltatni az előre telepített naptárral? Nem találok ilyen lehetőséget... Vagy inkább keressek egy külön appot a todo listeknek?
-
Juleshu
tag
Azóta - lekopogom - nem jelentkezett a problémám.
Más: ki milyen adatfigyelő ÉS/VAGY hívásszámláló-figyelő appot használ a G7-esén?
Igényeim: elsősorban a mobiladat viszonylag pontos kiírása, lehetőleg a le- és feltöltés külön, a wifin forgalmazott adat figyelése, beállítható adatmennyiség elérése esetén figyelmeztetés, hívások (legalább percalapon) és sms-ek számlálása, itt is beállítható kvóta, előny ha a hívásokat tételesen számon tartja hova mennyit telefonáltam...Nincs kedvem több tucat progit letölteni és napokig tesztelni, még a végén valamelyik megint fejreállítja a telót. Azért kérdezem, mert ha van bevált, és nálatok működik, feltételezem nálam is fog
.
Előre is köszi.
-
Juleshu
tag
válasz
#86973952 #1044 üzenetére
Értem, köszönöm.
Nos, mivel már van fenn pár dolog, ezért ez majd a következő nagy reset utánra marad, ha ismét előjön, vagy ha frissítem a szoftvert.
Most feltöltöm a kártyára a 2.48-at és a 2.50-et, külön mappába, ha kelleni fog, ott legyen, csak ki kelljen másolni a gyökérbe. És keményen használatba veszem a telót. Tesztelem.
-
Juleshu
tag
válasz
Juleshu #1041 üzenetére
Remélem nem untatok senkit a problémámmal, de hátha másnak is lesz ilyen gondja, és akkor talán segít az, amit leírok.
Szóval valószínűleg nem az alacsony töltöttség
. Újraindításnál megint előjött. Viszont második kikapcsolás-bekapcs után helyreállt.
Ezután kipróbáltam ismét: nem kikapcs, hanem csak újraindítás. Megint előjött a hiba. System UI cache ürítés és Kikapcs után helyreállt.
Ok. Sd-kártyát kivettem, pc-ben leformáztam, vissza telóba. ÉS letöröltem az egyik adatfigyelő progit (sokmilliós letöltése és magas pontszáma volt, viszont ezelőtt a teló előtt nem használtam), amelyik az értesítési sávban folyamatosan ott figyelt és nem lehetett onnan kiszedni.
Ezután teszteltem a restartot. Nem jött elő a hiba.De gyanítom, még nincs vége
-
Juleshu
tag
válasz
#86973952 #1040 üzenetére
Lement 10% alá a töltöttség. Próbáltam sokszor kártya visszaállít, ui cache törlés stb. semmi eredmény.
Most rádugtam a töltőre, és úgy próbáltam a System UI cache-t törölni, leállítani stb. Ezután megint jó lett.Lehetséges, hogy bizonyos akksimerülés után kilövi állandóan ezt a System UI-t a rendszer? Normál energiagazdálkodáson vagyok, tehát nincs beállítva hogy csökkentse az energiafelhasználást...
-
Juleshu
tag
Ti milyen beállítással üzemeltek itt:
Tárhely - Tárhely beállítások - Alapértelmezett tárhely ... Telefon belső tárhelye vagy SD kártya?
-
Juleshu
tag
válasz
Juleshu #1033 üzenetére
Illetve profibbaknak ez is segíthet, de mondom, sok más helyen is írnak a hibáról, bár elsősorban csak kérdések vannak a megoldásra vonatkozóan, kevés megoldás-lehetőséget találni és a hiba pontos okáról sehol nem találtam egyértelmű leírást.
https://daviddesmet.wordpress.com/2013/07/26/android-avd-unfortunately-system-ui-has-stopped/
-
Juleshu
tag
válasz
Juleshu #1031 üzenetére
Na, ideiglenesen vagy sem, de egyelőre sikerült reset nélkül "megjavítani".
Ahogy látom, a neten számos topik foglalkozik a "system ui has stopped" problémával, és ez egyáltalán nem Huawei-specifikus probléma, más gyártóknál is előfordul. Hasznos tanácsok olvashatóak pl. itt:http://forums.androidcentral.com/samsung-galaxy-note-10-1/270371-galaxy-note-10-1-unfortunately-system-ui-has-stopped.html
Amit én csináltam - másoknak még hasznos lehet:
Alkalmazások kezelésénél leszedtem a Facebook app frissítését, töröltem a cache-jét és az adatokat, illetve aztán letöröltem az egész sz*r facebook applikációt, restart. Ettől még nem jött helyre, ugyanúgy feldobta restart után is az ablakokat, de mivel mások egy részénél ez megoldotta a problémát, megtettem. Ezután ismét az alkalmazáskezelőben megkerestem a rendszer ui alkalmazást - "android" feliratú ikonja van - (mondanom sem kell több percig eltartott, mivel 2 secenként mindig jött a képernyőfrissítés és a hibaüzenet-ablak), cache ürítés, kényszerleállítás, ismét cache ürítés. Ne törődj vele, hogy ne mcsinál semmit a kényszerleállítás, hiszen pont állandóan fagy, én párszor rányomtam mindenre. Ezután ismét restart. És most - lekopogom - egyelőre jó.Nem tudom, mi akasztotta ki, lehet hogy tényleg a Facebook app, hisz wifin keresztül automatikusan frissítette magát; a jövőben kiderül, ha ismét jelentkezik, akkor nem ő volt a ludas (ugye leszedtem).
-
Juleshu
tag
válasz
Juleshu #1030 üzenetére
Tovább tudósítok
.
Kivettem az sd-kártyát, nem segít. Ha egyszer valamiért bekattan a "Sajnáljuk. A(z) Rendszer UI alkalmazás sajnos leállt", akkor kész, behalt a teló. Menükbe befelé tudok lépni, kifelé értelemszerűen nem, mert a szoftveres gombok teljesen eltűnnek.
Mivel még senkitől sem hallottam ezt a hibát itt, arra gyanakodom, hogy nem a szoftververziótól függ (2.39), illetve elképzelhető, hogy hardveres gond lesz... -
Juleshu
tag
válasz
#86973952 #1024 üzenetére
Porterocka: nagyon köszönöm az eddigi segítséget is. Jó, hogy van valaki, aki foglalkozik mások nyűgjével
.
Szóval: időközben a telefon opciói közül lecsatoltam az sd-t, és vissza, ezután már ment a mentés. Most már túl késő van, hogy energiám legyen vele tovább mókolnom, de még pár beállítást eszközlök, aztán majd holnap visszatérek az esetleges frissítésre. A huawei honlapjáról képtelenség leszedni bármit is, a régebbi hozzászólásaitoknál megtaláltam a 2.50-es buildet, az már a pécén van.Amúgy még mindig nem értem miért csinálta azt az "UI-halált", de most egyelőre jó.
Kimaxoltam a képernyőket is a crash előtt, most visszavettem belőle egyet... (ezt csak azért írom, mert öreg csóka vagyok, aki a legelső pécéken és dosokon/windowsokon nevelkedett, már nem lepődök meg semmin, olyan lehetetlen dolgok együttállása során volt tapasztalat rendellenességeket és disszonanciákat tapasztalni a számítástechnika világában, hogy én már minden apróságban is potenciális bug vagy crash-okot látok
)
-
Juleshu
tag
válasz
#86973952 #1019 üzenetére
Túl sok fontos nincs, hacsak épp a két napi nyomkodásom, beállításaim, elrendezésem, stb-stb
.
Semmi ilyesmit nem telepítettem, csak amit fentebb írtam. Se root, se moddolás. Az történt, ahogy fent írtam...
2 gonbossal bementem a recovery menübe, majd ott gyári reset.
Most jónak tűnik - de kezdhetek elölről mindent.
De akkor már lehet, feltölöm az sd-re a 2.50-et és frissítek... még nem tudom. -
Juleshu
tag
válasz
#86973952 #1017 üzenetére
fw-t írtam, 2.39 evvel vettem. Nem frissítettem.
Bizt mentést még nem csináltam, wipet sem még. De amint elindítom - bekapcsolom - a telefont, és beélpek, 5 sec után feldobja, és onnantól 2-3 secebnként jön az ablak, gyakorlatilag összetojja magát az egész oprendszer, és nem tudok semmit sem csinálni, csak kikapcsolni -
Juleshu
tag
Sziasztok.
Két napja van meg, nagyon tetszik. Tetszett eddig. Hibaüzenet: "Sajnáljuk A(z) Rendszer UI alkalmazás sajnos leállt."
3 másodpercenként feldobja.
2.39-cel jött, úgy is hagytam egyelőre.
2-3 adatfigyelő alkalmazás, Whatsap, kb ennyi amit egyelőre felraktam rá. Amikor valami 30-40 megás appot akartam letölteni, nem tudta installálni a külső tárhelyre (32gigás sdcard). Ekkor a beállításoknál visszaállítottam az alapértelmezett tárhelyet sd-ről telefon belső tárhelyére - ez értelemszerűen újraindítással jár. Engedélyeztem: és innentől kezdve ez az üzenet jön. Kibekapcs megvolt párszor.Most szerintetek? Mit csináljak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A kínai gyártó egy olyan középkategóriás készüléket alkotott, amibe nagyon nehéz belekötni. Prémium minőség, remek szoftver, szuper akkumulátor, de mindezért túl sokat kérnek.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest