- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- 7000 mAh fölé lőne a következő OnePlus Ace
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Jolla és SailfishOS tapasztalatcsere
- Sony Xperia XZ1 Compact - izomkocka
Új hozzászólás Aktív témák
-
SamiCsillag
senior tag
A MI 11-ről is fogtok írni valamit?
-
Laci.M
senior tag
válasz dilajoska1 #39 üzenetére
Megcsináltam semmi nem látszik egyáltalán. A referenciaként egy Dell P2417H monitor látszik mellette, melyen semmilyen színkalibráció nem volt sohasem, de én eléggé melegre állítottam, hogy ne zavarja a szemem.
Ami a fotón látszik a telefon képernyőjén az élőben nem jön ki, mint mondom 100% homgén a kép. (Nem úgy mint a samsung és az LG TV-men (mindkettő IPS) bevilágítás, felhősödés szürkeség minden jelen van.)
A navigációs sávnak fen kéne látszania, direkt így csináltam, hogy a kép közepén legyen.
Aláírás
-
dilajoska1
őstag
Enyém 10 hónapos és sajnos fél évig használtam a gombokat és a kivágás eltüntetését. Most már én is gesztus vezérlést használok. Igaz már halványabb de sajnos még látható.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
Laci.M
senior tag
válasz dilajoska1 #37 üzenetére
Most direkt átnéztem alaposabban az én MI9-met a Multi Touch Test segítségével, mert van benne colour test. Max fényerőnél homogén színekkel tölti ki a kijelzőt és átnyálaztam a képet, de semmit nem láttam.
Én gesztusvezérlést használok kb fél éve, előtte nyilakkal használtam én is. A kijelző sokat megy, munkaközben, otthon, kocsiban. Wazze nélkül egy métert se megyek a kocsival. A telefon tavaly júniusi vétel, intenzív kocka használattal. Szerencsém van, pedig nem spórolok a háttérfénnyel, AOD is állandóan aktív.Aláírás
-
Laci.M
senior tag
válasz dilajoska1 #35 üzenetére
A korábbi oneplus telefonjaim mai napig használatban vannak növéremnél és anyámnál. Semmilyen beégést nem látni rajtuk, pedig fix az alsó sáv, csak játéknál tűnik el, ami anyámnál ritka. A Oneplus 3 már 4 éves, napi használatban van.
Lekopogom eddig mindegyik telefonon megúsztam a beégést. Asszony amoledes telefonjai szintén nem égtek még be soha: A5 ,A5 2017, A51, Mi9 SEMost jut eszembe, volt egy beégett telefonom, egy LG G4 IPs kijelzővel. Hiába volt az akkori csúcsmodel nagyon rossz IPS került bele. Sárgásododtt, beégett stb... Ez egy rossz széria volt, így inkább fel se hoztam.
Aláírás
-
dilajoska1
őstag
válasz #24536576 #34 üzenetére
Nekem egyedül a beégéssel van bajom. Aki esetleg gesztusok helyett navigációs gombokat használ, az kicsit kapcsolja ki és nézze meg pl. kék háttérnél. Vagy a statubart ahol az ikonok vannak. Nekem csak a fekete miatt tetszik az amoled. AOD-t soha nem használtam, ujjlenyomat olvasó meg még tényleg nem az igazi. Igaz mi9-nél az akksi méret miatt az Amoled jó választás volt de a Mi 10T-nél teljesen jó az IPS, lehet hogy erre fogom cserélni.
Egyébként remélem ebből is lesz a mi 10T-hez hasonló jóárasított IPS kijelzős változat, mert azt lehet hogy megvárom.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi 10T Pro Lunar Silver 8/256Gb (GPU Adreno 650 - 925Mhz OC UV [original 587Mhz] + new Vulkan driver)
-
törölt tag
válasz instantwater #26 üzenetére
Nálad aztán vannak bajok.
-
tzolee21
csendes tag
Rohadt izgalmas ez az IPS vs AMOLED vita, de mi van a telefonnal?
Engem leginkább a fizikai méretei érdekelnének, de sejtem, hogy sajnos ez is 160mm felett lesz.
Szívesen vennék egy sziamiaú telefont, de még nem találtam tepsi méretek aluli jó ajánlatot tőlük - 150 mm alatt de nagyon max. 158mm.
Miért csak az alma dob piacra kis méretű csúcsmobilt?Ezek szerint kicsi a kicsi telefonok piaca? Szomorú vagyok..[ Szerkesztve ]
-
Laci.M
senior tag
válasz instantwater #30 üzenetére
Na akkor olvasd el mégegyszer amit írtam. Sehol nem állítottam, hogy az amoled az LCD. Villamosmérnök vagyok, lehet azért értek hozzá. Pont a múltkor magyaráztam el valakinek, a hátrányait, hogy miért nem gyártanak amoled monitort.
Te beszélsz értő olvasásról? Én magam írtam, hogy mindenhova azt kell venni ami a felhasználási körülményekhez a legjobb, vagyis telefon AMOLED, monitor IPS (jelenleg).Tudod: értő olvasás, ha már te jössz vele:
" pont most fogok venni egy IPS-es monitort. Tudni kell mi mire való, "Aláírás
-
addikt
Röhögd ki az értő olvasást és a hozzáértés hiányát.
Ott csúszott félre a történeted, hogy az AMOLED NEM LCD.
Tehát igen, az IPS az az LCD csúcsa.Csupán azért lett a telefonoknál ennyire népszerű, mert jobbam mutat a teszkóban a polcon mint egy IPS. Ennyi előnye van egy közepes IPSsel szemben.
Illetve a népek bezabálják a kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasót.Mit gondolsz miért nem terjedt el monitorokban az AMOLED?
Már felsoroltam a hátrányait...[ Szerkesztve ]
-
Laci.M
senior tag
Esküszöm kár, hogy nem lehet hozzászólást kiröhögni. Ennyi hülyeséget rég hordtak már össze egy hozzászólás alatt. Biztos hülye minden gyártó, hogy a csúcstelefonjaikba kivétel nélkül AMOLED-et rak. Nem az LCD gyártás csúcsát mint ahogy te isteníted.
Köszi, én maradok továbbra is az AMOLEDnél, de megnyugodhatsz, pont most fogok venni egy IPS-es monitort. Tudni kell mi mire való, és telefonoknál nem véletlenül az amoled lett az egyeduralkodó a drágább szegmensben.
Aláírás
-
helixP
nagyúr
Szerintem igazi hívő Te vagy.
Mindegy hogy igazad van-e, vagy nincs, úgy kampányolsz, mintha legalábbis az IPS gyártók szövetsége fizetne -
novinyul
veterán
Kihagytad hogy ha cserélni kell a kijelzőt, akkor az ips olcsóbban megúszható. Bár a MI10T adaptív 144Hz kijelző lehet hogy nem annyival olcsóbb, de szerintem jobb áron van mint az S20FE-m kijelzője.
Xiaomi 14 - Retro telefonok
-
addikt
válasz #24536576 #25 üzenetére
Végre?
100000000000x ki lett már tárgyalva.Élesebb
Valósághűbb
Nem vibrál, így nem nyírja ki a szemed és az agyad.Ezzel szemben az AMOLED:
Szép a feketéje.
BravóViszont:
Vibrál
Természetellenesen túlszaturált
Különböző méretű pixelek, ezáltal nem olyan éles
Ugyanezen ok miatt idővel eltolódik a színegyensúly mert különböző mértékben öregednek a pixelek.Ja, szar az IPS.
Mikor érti már meg a sok laposföldhívő AMOLED fan, hogy az IPS-t munkára találták fel, és az LCD kijelző evolúció csúcsát jelenti, mind olvashatóságban, mind tartósságban?
Ezzel szemben az AMOLED:
Jól mutat a teszkóban a polcon.Sokan ott rontják el, hogy egy AMOLEDet hasonlítanak össze egy középkategóriás IPSsel aminek 20-25%-kkal kisebb a színtartománya.
Persze, hogy nem tetszik.Tessék összehasonlítani a Mi 10T kijelzőjével.
Ott szinte nem is látható a különbség.Ugyanez a helyzet amikor az epöl fanok szidják az androidot.
Összehasonlítanak egy 30 ezres dzsunkafont a többszázezres ájfónnal.[ Szerkesztve ]
-
Laci.M
senior tag
válasz instantwater #20 üzenetére
Az ujjlenyomat lassabb, de nem számottevően lassabb. Én az ujjaimat kétszer vettem fel, így jó a találati arány, sebességgel nincs bajom. Kocsiban pl sokkal kényelmesebb mintha idióta módon oldalra, vagy hátra lenne téve. Nálam minden telefonnál az olvasó ha nem elöl volt az kizáró tényező volt. Szerencsére a Oneplus is mindig elölre tette.
Az AOD meg minimálisan fogyaszt többet, úgyhogy nem érdekel. 20wattos vezeték nélküli töltőnek hála kocsiban is, irodában is kényelmesen lehet tölteni. Ha meg gyorsan kell akkor a 30wattos hálózatival gyorsan telerakom.(Egyébként röhej a MI9 3100 mAh-s telepe, az egyetlen hibája a telefonnak)
novinyul
Az AOD és az értesítő led hogy függ össze? Az AOD nem zárja ki a ledet.
[ Szerkesztve ]
Aláírás
-
helixP
nagyúr
válasz janeszgol #22 üzenetére
Az, hogy továbbra is felesleges ezen vitatkozni, és totálisan félre vinni ezt a topicot (is).
Egyéni preferencia, hogy kinek mi számít, de általánosítani felesleges.(Nálam jó a Mi9T ujjlenyomat olvasója és szeretem az AOD-t annak ellenére, hogy van okos órám. Nekem nem fáj a fejem az AMOLED-től és nem látok "utánhúzást", valamint egyik készülékem AMOLED kijelzőm sem égett még be.
A Note4-em IPS-ét imádtam, és nem zavart a nem tökéletes fekete)
[ Szerkesztve ]
-
janeszgol
félisten
Jo dolgok, de:
- a kijelzo alatti ujjlenyomatolvaso meg mindig nem jo. Az ocsem is kikapcsolta kozel 1 ev utan az s10 plusszon. Itt is, meg mas forumokon is olvastam mar parszor, hogy a regi, dedikalt megoldast istenitettek.- az AoD-ot kivaltja az okosora. Meg kenyelmesebb is, mert nem kell a telot a kozelemben tartanom.
Errol kinek mi a velemenye? -
addikt
-
Laci.M
senior tag
válasz instantwater #18 üzenetére
Ez csak egy dolog, de IPS esetén nincs kijelző alatti ujjlenyomat és nincs AOD sem. Ezek mind nagyon hasznos és kényelmes opciók amik az AMOLEDet az IPS fölé helyezik.
Aláírás
-
addikt
A10Tben is jó IPS van, nem filléres.
Itt nagyon jól látszik a lényeg:
Mi 10 - 100% NTSC
Mi 10T - 96% NTSC
Mi 10T Lite - 84% NTSC
Redmi Note 4 - 72% NTSCNagyon nem mindegy MILYEN az az IPS, és nahyon negéz megállapítani a 100% és a 96% NTSC színskála közti különbséget.
Nem elegendő arra, hogy lefikázzák.
Viszont látható hogy vannak gyengébb IPSel szerelt készülékek.[ Szerkesztve ]
-
helixP
nagyúr
válasz instantwater #14 üzenetére
Egyetértek vele, 2 fillérest ne is. Jó minőségű IPS-t tehetnek, az okés.
Ha az AMOLED - IPS összehasonlításban értette a 2 fillérest, akkor ugyanúgy feleslegesen szította a feszültséget bordi
-
addikt
-
Laci.M
senior tag
Ez az igazi MI széria tagja lesz, amiben sosincs IPS. A T és a T Pro mindig is butított verziók voltak, még vezeték nélküli töltés se jutott bele se tavaly, se idén. Nem is értettem se tavaly, sem idén, hogy hogy vehet valaki túlárazott T szériából amikor ott a sima. Idén is a sima MI10 sokkal jobban megéri mint a T.
Üdv: egy tavalyi zászlóshajós Mi9 user (nem T...)
Aláírás
-
törölt tag
válasz instantwater #6 üzenetére
Igen, a fekete legyen inkább szürke. Kijelzőnél nem számít a képminőség.
-
helixP
nagyúr
És kismilliószor arra jutottunk, hogy nem jelenhetjük ki, hogy melyik jobb, vagy rosszabb, teljesen egyéni preferencia.
De mindig van egy troll, aki újrakezdi, most Te.
-
novinyul
veterán
Bizony nagyon jó ips panelt raktak bele, az S20FE-m mellett sem érzem rossznak. Sőt a MI10T adaptív panelt kapott míg az FE nem.
Xiaomi 14 - Retro telefonok
-
bordi10
senior tag
semmilyen hártányát sem tapasztaltam, SII óta amoleden vagyok...
Samsung QE65QN90B | Samsung Galaxy S23 ULTRA™ Green | Samsung Level On Wireless PRO Gold | Samsung Galaxy Watch5™ PRO | PlayStation®5 PRO | PSN Id: bordi10
-
addikt
-
addikt
-
veterán
Én leszarom, hogy XML, vagy HTML csak legyen jó a telefon és végre ha ez lesz a csúcs akkor kerüljön is bele minden ami egy csúcs telóba kell. Ne kelljen mindig valami kompromisszumot kötni.
-
vimes
senior tag
válasz instantwater #1 üzenetére
És érted, HTML kódból
[ Szerkesztve ]
"Ole, ole, ole, ola, der FCK ist wieder da! Ole ole, ole ola, die roten Teufel sind ganz wunderbar." Let's go Bezte!
-
addikt
Ez egészen pontosan XML.
A HTML az csak rokona az XMLnek, és a linkelt kép valószínűleg egy ROMból származik ahol XML fájlokban tárolják a szövegeket.Egy szakmai fórumon legyünk pontosak.
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- War Thunder - MMO Combat Game
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Facebook és Messenger
- Filmvilág
- Óra topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- World of Warships
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest