- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barnee88
tag
ugyanúgy nem tud valós forgalmi adatokat, ugyanúgy nem ismeri a már lassan 5 éve kész lakóparkunkat, vagy az előző házunk utcáját ami 12 éve ott van...
az összes online térkép közül, egyedül a google maps-en szerepelnek valamiért...
innentől kezdve nem tudom miben lenne jobb a nokia maps
-
(An)Dante
őstag
A BT4 sajnos nem alkalmas erre. Gondolom itt most az LE (Low Energy) profilra gondolsz, amit amúgy Nokia fejlesztett anno Wibree néven. Ez sajnos nem csak magasabb fogyasztású, de 10 méteres hatótávolságú, amely közel sem ideális. Az NFC ezzel szemben csupán néhány centiméteres hatótávolsággal bír, vagyis szinte lehetetlen lehallgatni, illetve a tartozékok számára is egyértelműen beazonosítható, hogy mely eszköz szeretne csatlakozni.
A Bluetooth 4.0 LE célja a billentyűzetek, egerek és más kevés adatot és azt is csupán ritkán adó periféria támogatása. Természetesen itt is van adatvédelem, de a két technológia egészen más célt szolgál.
-
(An)Dante
őstag
Az NFC elterjedéséhez az kell, hogy használják. Fizetéskor és tartozékok párosításakor is hasznos, Londonban pedig bérletet helyettesítő beléptetőként is működik a közlekedési cégeknél, valamint több szálloda is kísérletezik az NFC-alapú ajtónyitó rendszerrel. Ez egyszerűen gyors, kényelmes és praktikus.
A vezetékmentes töltés elsősorban nem az otthoni használat miatt érdekes. A Nokia például repterekkel, kávézókkal és (gyors)éttermekkel szövetkezik, hogy az asztalokba építsenek be Qi töltőállomásokat. Nyilván nagyon hülyén nézne ki ilyen helyeken egy microSD vagy egy Apple töltő, miközben a Qi indukciós megoldásai gyakrolatilag láthatatlanok. Én nem vagyok híve ugyan a 30 százalékkal kisebb hatásfokú töltési megoldásnak, de ha bárhol és bármikor tölteni lehet a telefonokat az azért nem elhanyagolható szempont. Pláne, hogy a modern telefonok egy napot sem bírnak ki. Mármint aktív használat mellett.
A Lumia 920 teljes előlapja üveg, ami ugye nem könnyű. A hátlap alatt pedig több réteg árnyékoló fémlap van, egy része épp a Qi vezetékmentes töltés miatt. A nagy súlya engem is zavar, de szerintem az iPhone 5 viszont már a ló másik oldala. Engem nem zavar ha egy telefon egy centi feletti, fotózáskor kifejezetten zavar, ha valami papírvékony. Nokia 2110i volt az első telefonom. 236 gramm volt, multimédiás szolgáltatások nélkül és mégsem kaptam sérvet. Sőt, akkoriban imádtam, hogy olyan kompakt.
-
blackmajesty
aktív tag
Iphone sem bővíthető. Tudom hogy van a 16GB mellett 32-es is, de az kb 30ezerrel drágább, a 64-es meg még 30-al. Ez azért kicsit vicces szerintem, főleg hogy egy 16GB-os memóriakártya 5ezer, a 32-es meg kb 10ezer. Szóval nem értem ezeket a felárakat. Egyébként egyetértek veled abban, hogy gáz, h csak 16GB ez a HTC és nem bővíthető. Sőt, szerintem ez nagy batár lett a 4,3"-es kijelzőhöz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest