- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
(An)Dante
őstag
Egy technológia csak akkor terjed el, ha felsorakoznak mellé. Az NFC esetén ez a gyártók részéről több-kevésbé adott. Gondolj bele abba, hogy a kártyás fizetés is csak a bankok nyomása miatt alakult ki. A boltoknak ezért fizetniük is kell, mégis megéri nekik, mivel így nem kell pénzszállítással foglalkozni. Ha az NFC-t is felkarolják, akkor az is hasonlóan elterjedhet.
Azért Magyarország sem a sötét középkor. Vannak SMS-alapú BKV jegyek és QR kódos MÁV jegyek is. Szép lassan az NFC is elterjed majd. Jó látni, hogy a HTC is igyekszik terjeszteni az igét.
-
(An)Dante
őstag
A BT4 sajnos nem alkalmas erre. Gondolom itt most az LE (Low Energy) profilra gondolsz, amit amúgy Nokia fejlesztett anno Wibree néven. Ez sajnos nem csak magasabb fogyasztású, de 10 méteres hatótávolságú, amely közel sem ideális. Az NFC ezzel szemben csupán néhány centiméteres hatótávolsággal bír, vagyis szinte lehetetlen lehallgatni, illetve a tartozékok számára is egyértelműen beazonosítható, hogy mely eszköz szeretne csatlakozni.
A Bluetooth 4.0 LE célja a billentyűzetek, egerek és más kevés adatot és azt is csupán ritkán adó periféria támogatása. Természetesen itt is van adatvédelem, de a két technológia egészen más célt szolgál.
-
(An)Dante
őstag
Az NFC elterjedéséhez az kell, hogy használják. Fizetéskor és tartozékok párosításakor is hasznos, Londonban pedig bérletet helyettesítő beléptetőként is működik a közlekedési cégeknél, valamint több szálloda is kísérletezik az NFC-alapú ajtónyitó rendszerrel. Ez egyszerűen gyors, kényelmes és praktikus.
A vezetékmentes töltés elsősorban nem az otthoni használat miatt érdekes. A Nokia például repterekkel, kávézókkal és (gyors)éttermekkel szövetkezik, hogy az asztalokba építsenek be Qi töltőállomásokat. Nyilván nagyon hülyén nézne ki ilyen helyeken egy microSD vagy egy Apple töltő, miközben a Qi indukciós megoldásai gyakrolatilag láthatatlanok. Én nem vagyok híve ugyan a 30 százalékkal kisebb hatásfokú töltési megoldásnak, de ha bárhol és bármikor tölteni lehet a telefonokat az azért nem elhanyagolható szempont. Pláne, hogy a modern telefonok egy napot sem bírnak ki. Mármint aktív használat mellett.
A Lumia 920 teljes előlapja üveg, ami ugye nem könnyű. A hátlap alatt pedig több réteg árnyékoló fémlap van, egy része épp a Qi vezetékmentes töltés miatt. A nagy súlya engem is zavar, de szerintem az iPhone 5 viszont már a ló másik oldala. Engem nem zavar ha egy telefon egy centi feletti, fotózáskor kifejezetten zavar, ha valami papírvékony. Nokia 2110i volt az első telefonom. 236 gramm volt, multimédiás szolgáltatások nélkül és mégsem kaptam sérvet. Sőt, akkoriban imádtam, hogy olyan kompakt.
-
(An)Dante
őstag
A Nokia legújabb kijelzőit még én sem láttam, viszont már a régi ClearBlack kijelzők is használhatóak voltak napsütésben. Az N8-am kijelzője kb. 300-350 nit fényerejű és geybár még a CBD előtti diőszakból való, mégis egész használható kültéren. A közel kétszeres fényerő és némi technológiai frissítés valószínűleg nem ront ezen.
Bár lassan már semmi különbség nem lesz a készülékek között.
-
(An)Dante
őstag
A Lumia 820-on sincs külső nyílás, mégis bővíthető. Sokáig azt hittem, hogy nekem is elég 16 GB. Ez kb addig volt így, amíg egy 8 GB-os mobilról váltottam. Aztán ahogy belaktam bizony kiderült, hogy a 8 megapixeles fotók és HD videók azért rendesen beleharapnak a tárhelybe. Ez mondjuk egész odáig nem gáz, amíg lehet bővíteni.
A SkyDrive és DropBox nem mindig jelent valódi alternatívát. Itt most nem csak az adatcsomagra gondolok, hanem arra is, hogy gyorsnak még számítógéppel sem nevezném ezeket. A makulátlan dizájn (khm, magyarul inkább formaterv) tényleg fontos, de azért nem szabad hogy mindenek felett álljon. Mármint használati eszköz esetén. Szobor, festmény és más műalkotások esetén a dizájn a legfontosabb, hétköznapi tárgyaknál pedig a praktikusság és a funkcionalitás, amely persze ettől függetlenül még lehet szép!
-
(An)Dante
őstag
A szépség megítélése szubjektív dolog. A HTC S-LCD2 és a Nokia PureMotion HD+ kijelzője közül nekem az utóbbi jön be jobban és nem a felbontása-fetisizmus miatt. A kesztyűben és egyéb tárgyakkal való használat lehetősége tagadhatatlan előny, de a 600 nit fényerő és a polárszűrő párosítás lehet az igai aduász. Nekem nagyon fontos hogy egy mobilt verőfényes napütésben is jól lehessen használni. Különben még több elgépelés lehet a hírekben.
Viszont a HTC csúcsmodellje tagadhatatlanul könnyebb és kompaktabb. Bár nem értem a microSD foglalat hiányát itt sem és a Lumia 920-nál sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kedvenc zene a mai napra
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- E-roller topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Napelem
- Egy gyártási hiba miatt nem bootolhatnak bizonyos Minisforum PC-k
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- BESZÁMÍTÁS! LG 38GN950P-B 160Hz QHD+ IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest