- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
lenox
veterán
Mert az eladás mióta jelent árbevételt?
Mindig, ha nem ingyen adnak valamit. Bocs, engem ez a marhasag nem erdekel, nyilvanvaloan nincs semmi ertelme annak amit irsz, hiszen ahhoz, hogy a kevesebb mint 10-ed akkora arbevetelt legalabb ket nagysagrenddel nagyobb darabszammal (gyk. tobb, mint x100) el lehessen erni, ahhoz egyezred akkora aron kene adni a procikat, ezt rajtad kivul senki nem gondolja komolyan. Szoval ezzel legyszi kopogtass mashol, hatha valakit meghat.
-
lenox
veterán
válasz
S_x96x_S #142 üzenetére
Nem a cpukra/magokra, hanem a teljes rendszerre gondoltam kiserletezes alatt. A felho szervert ki tud valtani, workstation nem igazan. Legalabbis amit en csinalok, abban nem.
Igen, a magok szama, csak hogy epyc1 32 magig van, 2 cpus intelnel az meg a kozepmezony.
48-64 mag megfelelo arazassal mar oda tudhat porkolni. Csak csinaljanak ertelmes ws-t. -
lenox
veterán
válasz
Carlos Padre #134 üzenetére
Tehat ha mondjuk q1-ben az Intel 15 milliard dollarert ad el termeket, akkor szerinted az amd 1500 milliardert? Az lenne ket nagysagrend.
-
lenox
veterán
Ez egy vicc, de pont errol beszelek. Meg a supermicronal van valami a legkozelebb, csinaltak egy alaplapot, amit bele lehet rakni egy nem kimondottan hozza tervezett hazba. Gondolod, ha contactolok egy expertet, akkor hirtelen megjelenik egy workstation a dell vagy a hp oldalan?
#121: #96 vs #97 viszonylatban ez egy hulyeseg, de #121, az mondjuk tenyleg az
.
-
lenox
veterán
Nem mintha itt latnek egy hp vagy dell workstationt, de database/cloud/virtualization ezek szerverek. Amit en linkeltem ott vannak a workstationok, es bar ezek szerint te csak a threadripperig jutottal, de van koztuk epyc is, boxx pl. vagy velocity micro. De hat pont errol beszelek, nincs egy ertelmes.
-
lenox
veterán
Talalo lenne? Szerintem eszelos f@szsag. De vicces, az igaz.
Mas.
Engem ez zavar:
https://www.amd.com/en/where-to-buy/workstations-cpu
Nem kene egy ertelmes gyartot ravenni, hogy legyen worldwide supportalt workstation? HP, Dell, Fuji?
-
lenox
veterán
Feladattol fugg, hogy mennyire korlatozza az intelt az UPI, de mindenesetre a valosagban 2p vs 1p verseny van, es ha esetleg tenyleg elokerulne olyan feladat, ahol mar 2 amd cpu kene, akkor gyanitom, hogy az arba be fognak ferni a 4p intelek. Szoval szerintem a 2p vs 2p meres nem koveti a valosagot. Persze lehet, hogy a kovetkezo gent sokkal olcsobban adjak, es megis lesz ilyen, de nem tunik tul valoszinunek.
-
lenox
veterán
Ők csinálnak ebből 1P vs 2P versenyt
Kik ok? Random megneztem a dell kinalatat, 2p intel vs 1p amd temaban, kb. hasonlo arazasa van a 24/32 magnyi epycnek, mint a hasonlo xeon scalable-nek, es kb. mindig az intel lesz gyorsabb (tehat pl. 7451 vs dual 5118 vagy 7601 vs dual 6140). Szoval a valo eletben van igy a verseny, es elozo genben nem latom, hogy hol nyer az amd. Ettol persze a rome-nal lehet amd elony, 7 nm vs 14 nm csak ki kene mar jojjon valahol.
Amit megengedett a forrás, hogy elmondjak, hogy minimum 50%-kal gyorsabb.
1p vs 1p-ben oke, csak tippem szerint tovabbra is 2p vs 1p-ben lesznek a termekek, szoval az 50% az keves.
-
lenox
veterán
Kivancsi vagyok a konkretumokra. Ezek szerint azt vegre belatod, hogy nincs 1p vs 1p verseny, hanem rendszert vesznek a userek es arulnak a gyartok. Mindenesetre 50% plusz teljesitmeny, de dual ellen mar erosebb (akkor nem 100% plusz teljesitmeny kell?) meg kozben fele fogyasztas, hat azert ez eleg gyanus. Nem mellesleg az intel kinalat azert eleg sokretu, szoval joval tobbfele scenariot lefed, tehat ha valaki fogyasztasra/teljesitmenyre/arra stb. akar optimalizalni azt mindet lehet, szoval szerintem eleg kicsi a jatekter, amit kevesebb termekkel le lehet fedni, de lassuk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest