- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Augusztusban jön a Honor Magic V Flip 2
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
Hogy is mondják, ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye. Mivel úgy tűnik, láthatóan szándékosan fogalmatlan akarsz lenni hozzá, és szándékkal bele akarod keverni azt is aminek nincs köze ahhoz amiről szó van, nem érzek késztetést, hogy a színvonaladra süllyedjek. Ha akar majd jön és kijavít mire gondolt, és ha én értettem volna félre amit ír akkor mea culpa, én kérek elnézést, bár ha azt nézem, hogy a vitatott hsz-ének az első és utolsó mondata most akár teljesen rád is húzható ebben a jelen szituációban, nem gondolnám hogy lesz reagálás. Én továbbra is azt gondolom, a darabszámi növekedésről van szó a hsz-ében, aminek semmi köze az amd árbevételéhez (természetesen nyilvánvalóan van, csak nem úgy mint aminek most éppen be szeretnéd állítani)
Részemről itt lezártam. -
zseko
veterán
Mert az eladás mióta jelent árbevételt?
Ha te eladsz A termékből 4ezer darabot 5k-ért, én meg ugyanakkor a B termékből 10ezret 1.5k-ért, az én eladásom 2.5x több lett ugyan, de a bevételem viszont ettől még kevesebb volt. És én még mindig nem azt látom a hozzászólásában, hogy arról beszélt volna, mennyivel többet keresett az AMD, hanem azt, hogy mennyivel többet adott el. Webshop eladási statisztikáról, globális részesedési mutatóról és (eladott termékek darabszáma utáni) piaci részesedésről beszélt, nem árbevételről.
-
S_x96x_S
addikt
Május 1 - lehet, hogy itt jelentik be az új DELL Epyc2 szériát. Talán lesz neked is valami használható.
"AMD EPYC & Dell EMC PowerEdge Server Portfolio
Abstract
AMD’s EPYC Enterprise CPUs together with Dell EMC PowerEdge servers are bringing unprecedented disruption to the datacenter. Unmatched levels of compute, memory, IO, and security capabilities of AMD EPYC based Dell PowerEdge servers is driving momentum across segments and workloads. Together with Dell, we are investing so customers can build their roadmap around Dell PowerEdge AMD EPYC future technology generations."https://delltechnologiesworldonline.com/2019/connect/sessionDetail.ww?SESSION_ID=6257
-
S_x96x_S
addikt
>Egy procis nem jobb, mint a ketprocis intelek,
>mivel nem is olcsobb es nem is gyorsabb,
> szoval azzal tul sok ertelme nincs kiserletezni.Felhőben viszonylag egyszerű kisérletezni, ARM-es CPU-kat nézegettem, aztán lehütöttem magamat ...
de az EPYC magok már elég jók a mostani LLVM/GCC ökoszisztémához.tesztelni kell mindent és egyik oldal SALES-einek se szabad csak úgy mindent elhinni.
a mostani EPYC1 generació - még nem tökéletes, de azért már képes az INTEL-es sales-ek megizassztására
mind teljesítményben mind árban.
Elgondolkodtatásra késztet és <<SZERINTEM>> már nem müködik az
az ökölszabály, hogy "2 Intel socket" > "1 AMD socket" -el.ráadásul a magok száma és teljesítménye jobban meghatározza az öszteljesítményt mint önmagában a socket-ek száma.
persze, hogyha egy meglévő 2CPU-s rendszert kell frisitteni, akkor talán még én is hajlamos vagyok 2 CPU-s új rendszerben gondolkodni - de tényleg az össz ár/teljesítményt kell nézni.
És ha az INTEL a jobb ( és sokmindenben jó ) - akkor azt kell választani.
-
S_x96x_S
addikt
> akkor hirtelen megjelenik egy workstation a dell vagy a hp oldalan?
szerintem most mindenki kivár az Epyc2 -re .. új alaplap, PCIE4.0 , ...
de addig is:
Introducing the Ultra EPYC AMD Powered Sun Ultra 24 Workstation
https://www.servethehome.com/introducing-the-ultra-epyc-amd-powered-sun-ultra-24-workstation/Gigabyte W291-Z00 Review an AMD EPYC GPU Tower Server
https://www.servethehome.com/gigabyte-w291-z00-review-amd-epyc-gpu-server/ -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem, mert a Threadripper az gyakorlatilag EPYC, pontosan ugyanannyi előállítani. A nagyobb gyártóknak az AMD csak EPYC-et enged meg, mert a komolyabb workstationök ára úgyis magas, és abból ők is részesedni akarnak a drágább processzorral. A Threadripper az egy DIY megoldás elsődlegesen, azoknak a cégeknek, akik számára sokat jelent, ha egy gépen meg tudnak spórolni párezer dollárt, de ezért cserébe nincs ám olyan support, mint az EPYC-nél.
Ez nem valószínű, hogy változni fog, mert a Threadripper és az EPYC előállítási költsége mindig ugyanannyi lesz, és a nagyobb vállalatokat fejni szeretné az AMD, nem jófejkedni akar velük. Nekik van az egyutas verzió. -
S_x96x_S
addikt
>Random megneztem a dell kinalatat, 2p intel vs 1p amd temaban,
>kb. hasonlo arazasa van a 24/32 magnyi epycnek, mint a hasonlo
>xeon scalable-nek,es kb. mindig az intel lesz gyorsabb
>(tehat pl. 7451 vs dual 5118 vagy 7601 vs dual 6140).
>Szoval a valo eletben van igy a verseny, es elozo genben nem latom, hogy hol nyer az amd.A szoftver licensköltség megtakaritás a fő tényező az 1p vs. 2p -nél.
Amig sok szoftvernél - socket alapú a licenszelés és nem mag alapú - ez eléggé nagy megtakaritás, ami a következő Epyc gen-nél akár 75%-is lehet
Ha a ZEN3 magokban lesz STM4 - akkor pedig a core alapú licenszelésnek is odatesz az AMD.még a DELL is ezt nyomja :
"Most companies have moved to per-core licensing, with VMware as our example here still being largely per-socket. In 2018, Dell Technologies was happy to tout the benefit of AMD EPYC savings for VMware."
Why 2019 Foreshadows the Per Socket Licenseageddon
https://www.servethehome.com/2019-foreshadows-per-socket-licenseageddon/ -
Abu85
HÁZIGAZDA
AMD az ők.
2p-2p mérés volt. 1p vs 1p-ben szerintem kevesebb az EPYC előnye, mert az Intelt már korlátozza a skálázásban a lassú UPI, ami ugye évek óta semmit sem fejlődött. Mostanra jött volna ennek a leváltója, ha Krzanich anno nem lövi le Perlmutter projektjét. Csak ugye meg kellett magyarázni az azonnali kirúgását a cégen belüli ellenfelének. Na most ennek a leállításával rengeteg másik szerverprojekt bedőlt. A jó hír, hogy ezeket elővette Swan, csak utol kell érni magukat, mert Krzanich önfejűsége miatt buktak a fejlesztésben négy évet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Alakul a Visa és a Mastercard európai ellenfele
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest