- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Upo
addikt
Már konzultálunk privátban.
Nem egy nagy ördöngősség egyébként, recovery alól mentés-visszatöltés-rom telepítés nem egy túl mély víz, ha egy full mentés van a rendszerről és gépen is el van rakva akkor a rá való recoverys telepítőkkel nem nagyon lehet tönkretenni a készüléket, a mentést bármikor vissza lehet tenni (ismétlem: RÁ VALÓ dolgokkal). A többek által kipróbált, működő dolgokkal nincs semmi gond. Nem biztos hogy ezekre kell más ember, ha van egy kis szándék akkor könnyen megtanulható. Aztán vannak bonyolultabb dolgok ahol nem árt a háttérben levő dolgok működésével tisztában lenni, oda már esetleg kellhet egy szakértő elme.
Másik topikban volt olyan hölgy felhasználó aki rootolt telefonon valamit kitörölt véletlen a rendszerből, már szinte ki akarta dobni a telefont. Addig győzködték hogy nekiállt a rom telepítésnek, egy-két mellékvágány után amikor tényleg azt csinálta amit mondtak akkor rögtön jó lett a készülék, azóta meg úgy cserélgeti-próbálgatja a romokat mintha mindig ezt csinálta volna. Ha az akarat megvan akkor előre! -
Upo
addikt
Rendben. Amúgy a gyári visszaállítás még azért is jó, mert a régi rendszeren úgyis van pár program amit nem nagyon használ az ember de azért letörölni sajnálja, egy tiszta indulásnál egy csomóra már legyint az ember hogy ezt most mégsem teszem fel, ha kell akkor úgyis megtalálom.
Amik még szoktak gondokat okozni, azok a jó kis "okosító" "gyorsító" "tisztító" programok, lehetnek összeakadások, fantomhibák miattuk. wsm tools, clean master, supercharger scriptek és társaikra gondolok. Tudom, sok embernek jól működik egyik-másik, nem is vitatom, de könnyű velük kárt is csinálni, illetve lehetnek a funkcióikban átfedések amik okozhatnak gondot. Én amióta a minimalista elvet követem, sokkal kevesebb ilyen jellegű gondom van. Még 1.5-ös androiddal kezdtem, átmentem én is a task killer/cleaner/supercharger/... korszakon, de amióta hanyagolom ezeket és rábízom a rendszerre, sokkal jobb. Nem azért mert nem értek hozzá, hanem mert nem látom a létjogosultságát. -
Upo
addikt
Most nincs itthon az 1S, párom 4 napos tanfolyamon van vele jó messze, de felrakod a linkelt rashr programot. Első indításnál root elérést kér, azt engedni kell. Felajánl backup lehetőséget, csináld meg a kernel és a recovery backupot is, jó úgy ahogy felajánlja. Utána esetleg frissítene valamit, ezt is engedd, ez a recovery-k listája. Utána ha jól emlékszem feldobja hogy milyen recoveryt akarsz, ott lehet kiválasztani amit akarsz. Én is a Philz félét preferálom, azt kell kiválasztani. Letölti, felrakja, utána a kis ablakban a reboot to recovery-re kell nyomni, akkor újra is indítja a recovery-ben. Ennyi az egész. Ha nincs a listában philz akkor írj, akkor beírom mit csinálj.
Amúgy a 2-3 giga ramos telefon is tudja ezeket a hibákat produkálni, bezárás, akadozás, stb, ilyenkor kell egy gyári visszaállítás és újjá születik.
Én a helyedben megpróbálnám, fel a philz, ott csinálni egy full backupot, utána egy wipe data/factory reset, elindul a telefonod, és mintha kaptál volna még 1 giga ramot!
Ha mégsem tetszik a dolog akkor meg vissza lehet állítani az előző állapotot.Amúgy a redmi2 rendben van, lányom nagyon szereti az 1S után is, pedig az is nagy kedvenc volt, de ez kisebb, csinosabb. Igaz hogy 1 gigás (2 gigás még nem kapható csak kínai 3G-s), de nem rossz, bár nincs teleszemetelve, ésszel használja. Az 1S-el se volt semmi baj, v45-ig használta, akkor lett redmi2, én még próbálgattam v50-el, nem volt gond. Ha lesz 2 gigás akkor lecseréljük, az 1 gigást meg eladom. 1S-t szerintem nem érdemes 1 gigás redmi2-re cserélni, a balika féle v2 simán hozza a redmi2 1GB élményt, ha már csere akkor mindenképp a 2 gigásra.
-
tachikoma
aktív tag
Ez így nem fog menni. MiRecovery-ből nem tallózol semmit, csak a telefon belső tárolójának a gyökerébe rakott, update.zip nevü fájlokat lehet vele telepíteni. Mivel te lecserélnéd a teljes romot, így SD kártyáról kellene telepíteni.
Először telepítened kell egy normális recovery-t, ezt nem úszod meg. Sokan a TWRP-t ajánlják, én magam jobban szeretem a PhilZ-t. A link mögött le van írva (angolul), hogy mit hogyan csinálj, de azért: Szedd le a zipet, nevezd át update.zip-re, másold fel a teló belső tárolójának a gyökerébe, reboot recovery módban (kikapcs, majd bekapcsolás, miközben nyomod a volume up-ot is), és install.
Ezután reboot megint recovery-be, és a PhilZ fogad. Azzal már tudsz tallózni SD kártyáról is, meg tudsz rendes fullos nandroid backupot csinálni, amit mindenképpen tegyél meg, mielőtt nekiállnál mókolni a romcserével.
Nem frissítésnél, hanem vadiúj, másfajta ROM felrakásánál teljes wipe (user és data is), telepítés, majd cache és dalvik/art cache törlés, biztos ami biztos alapon.
Ha valamit nem jól írtam, majd a sok hozzértő helyesbít (és lehülyéz, ahogy szokott...)
-
Upo
addikt
Ha összeomlik minden akkor annak se ártana egy factory reset és újra belakni rendesen, nagyon tele lett már szemetelve. Nálam megmaradtak a beállítások és programok amikor a v50-ről 6 bétára frissítettem teljes reset nélkül (wipe cache+dalvik azért volt), de neked nem ajánlanám, csak rosszabb lenne egy beteg agyonszemetelt rendszert még oldalba rúgni egy rom frissítéssel. Mielőtt még írjátok hogy nem ajánlott a reset nélküli frissítés, csak kíváncsiságból próbáltam ki a lányom levetett 1S-én mielőtt az anyja megkapta, ment jól és hiba nélkül az új rendszer, de utána kapott egy factory-t amikor az asszony dolgai rákerültek.
Amúgy ha csak azért akarnád frissíteni hogy hátha megszűnnek a "hibák", akkor ne tedd, nem fognak megszűnni, újabbak is lesznek. Ahhoz elég ha a V50-nek adsz egy tiszta lapot és beállítod újra azt a pár dolgot, a backupból visszaállítás nem annyira ajánlott, valószínű a hibákat is visszahozná.
A gyári backupot nem próbáltam, amit szoktam ilyenkor, az sms-eket, call logot lementem, aztán a tiszta romon visszaállítom.
Illetve mivel van cwm vagy twrp, azzal csinálok egy teljes backupot, és a tiszta romon ebből a mentésből a Nandroid Managerrel vissza tudom állítani az sms-t, call logot, wifi jelszavakat, bluetooth beállításokat. Ha nagyon nagyon szükséges akkor még appot is, de app datát semmiképpen, abból már baj lehet.Szerintem jobban járnál mégis egy twrp-vel vagy egy phil'z touch recovery-vel (cwm változat), ha van root elérés bekapcsolva a telón akkor a Rashr programmal tudod menteni az eredeti kernelt és recovery-t, és letölti neked a netről amit akarsz (twrp/cwm...), fel is telepíti, utána el is tudja indítani.
Onnan dobni egy full backupot sd-re, azután lehet próbálkozni wipe-okkal, romokkal, ha meg nem jön be akkor full restore, és ugyanúgy visszakapod a szemetes beteg rendszeredet mint ahogy előtte volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- iPhone 13 128GB Karcmentes Független/2027.01.22.Gar./Akku 100%/p4320
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged