- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Google Pixel topik
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- VoLTE/VoWiFi
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
#40553216 #398 üzenetére
Hát, egy windows desktopra készült alkalmazást eszembe nem jutna megpórbálni érintővel kezelni.
Ahhoz nagyon apró minden. Pl. táblagépen is azért macera a netezés, mert nagyon apró linkekre kell tudni rányomni ujjal.Azzal, hogy van, aki a metrót úgy fogja fel, mint egy újabb szintre emelt "akadálymentesített", ultrahighcontrast változat, a 40"-os tévén 4-5 hatalmas gomb, mint pl. a skype, hát örülük neki, hogy valaki lát benne fantáziát. Mert szerencsére nekem nem kell ilyennel foglalkoznom. Engem igenis zavart, hogy ott van kétmillió pixel a képernyőn (FullHD ugyebár), és olyan alkalmazásokat kell rajta használnom, ami 20 éve 320x200-ban is szegényesnek hatott volna
Szó sincs róla, hogy az agyoncsicsázott dolgokat keresném, de azért néhány menüpontnak örülnék, ha lenne.
"hogy jobb oldalon jelenik meg, amit írsz és a találat bal oldalon. "
Ezt én k***ra beszoptam. Tévén bohóckodtam annakidején, és nem vettem észre, hogy a kereséstől pontosan 1 méterre balra jelennek meg a találatok.
Egyébkétn ezt már megváltoztatták, mostmár a keresés a keresőmező alatt jelenik meg. Aztán ez meg majd annak a néhány tucat win8 tablet használónak nem fog tetszenki, aki az érintőképernyőn pötyögve a keresés alól kézzel kitakarja a találatokat. -
vlevi
nagyúr
"Idővel pedig ugyanúgy megszokható."
Ahogy a fokhagymás nápolyi, vagy a mákos pacal is
Nem tudom. Annakidején a Win7 is úgy került a gépemre, mint most a nyolcas. Egy külön próbavinyót kapott, de megmaradt a régi meghajtón az XP. Ott viszont minden flottul ment a legelső win7 béta is atomstabil volt, sosem akartam visszatérni XP-re. 1-2 alkalom volt, amikor csak a régi vinyón volt meg valami szoftver, vagy adat, de amilyen gyorsan lehet, lementettem azt is, és hetesen használtam.
A nyolcassal viszont egyszer sem éreztem ilyet... -
vlevi
nagyúr
Sokszor pont ez a baj, hogy kénytelen az ember 3rd party alkalamzást használni, hiába van rá "gyári", ha az nem jó. WIn7-nél pl. a Windows Media center egy jó ötlet lett volna, ha nem kellene másik videólejátszót használni a filmek 90%-ához.
A Win7 backupjának viszont örülük, hogy van, mert azt tudom rendeltetésszerűen használni, nem kell másik backup szoftver. De a Win8-ban az is száműzött lett, helyette a File historyt "nyomják", ami nekem nem nyerte el a tetszésemet.Startmenü pótlékokkal úgy voltam, hogy kipróbáltam többet is, de valahogy egyik sem illett bele a rendszerbe.
Engem mindíg is ez a skizofrén állapot zavart a win8-ban, az, hogy látszólag két rendszer volt a gépemen és felváltva ugráltak elő a semmiből. Pl. metrós levelezőből elindul a desktop Firefox, abból pedig egy pdf-re kattintva a metrós pdf nézegető, és desktopon is nagyon furcsán hatnak a metró kinézetű értesítő ablakok, és hasonlók.
Metró felületen mindíg is hiányoltam valami értesítő sávot, vagy akármit, mint pl. a taskbar szélén, ami jelezte, ha új email jött, baj van a hálózattal, szóval akármi. Itt csak egy felugró ablak van, amit ha éppen nem láttam, sosem tudom meg, hogy történt valami.
Na, de majd ez a 8.1. Ahogy a vak is mondta, majd meglátjuk."Egész pontosan amikor elkezdtél Windows 8-at használni, miért is tetted?"
Azért mert érdekel minden újdonság. Az első publikus bétától a 90 napos eval verzió lejártáig használtam. És a vége az lett, hogy a metro appokban nem találtam egyet sem, amit hagyományos desktop app helyett tudtam volna használni, mert a metro appok, pl. még a levelező sem érhet a nyomába akár egy outlook expressnek sem, a vége az lett, hogy ott tartottam, hogy egyetlen metro app sem volt a gépen, a szuperújnak kikkiáltott felületet csak alkalmazások indítására használtam. Arra viszont, desktopon, nekem nem lett olyan jó, mint a régi start menü. Sőt, még a régi win7-es minialkalmazásokból is több információhoz jutok hozzá, mint az élő csempékből. pl. 3 napos időjárás előrejelzés anélkül, hogy el kellene indítani, mert alapesetben csak az aznapi időjárást mutatja az élő csempe.
Így aztán, mivel semmit sem használtam ki a win8 újdonságaiból, amit viszont nem tudtam kikapcsolni benne (pl. 1-1 pixelt kell eltalálni a sarkokban, ami többmonitoros rendszeres kurvaszar dolog... ), a 90 nap lejártával visszaköltöztem a régi vinyómra, amin ott várt a megszokott win7. És nem emlékszem, hogy bármit is hiányoltam volna .
Azonban, ismétlem magam, Na, de majd ez a 8.1. Ahogy a vak is mondta, majd meglátjuk. -
vlevi
nagyúr
válasz
_SZECSKA_ #275 üzenetére
Néztem én is ezt a videót, látok benne előrelépést. Pl. a nagyobb csempék, amin már akár több dolog is megjelenhet a naptárból, emailből, időjárásból, az jó dolog. Anélkül ezek a fajta csempék nem érnek semmit.
A keresésen is sokat segít, ha nem a képernő másik felén jeleníti meg a találatokat. Persze táblagépen lehet, pont hátrány, mert ahogy a képernyőn gépelsz, kitakarod kézzel a keresőmező alatti találatokat. Hát, már csak ilyen apróságok miatt sem lehet egyforma felületként kezelni a kettőt.
A majdnem start menü is visszajön, mert mi az, ha nem start menü, hogy külön lapon tudja mutatni a telepített alkalmazásokat (és csak az alkalmazásokat), többféle csoportosításban?
Hasonlít a droidos táblagépre, az is így működik. Van többképernyős desktop, ahol élő widgetek, ikonok, satöbbik, mint a windows start képernyőn, és egy gombnyomással eljuthatok az összes telepített alkalmazás listájához.
De van benne marhaság is, hogy milyen szépen csóválja a farkát a sárkány, ahogy lapozok?
Meg, hogy akár a desktop wallpapert is beállíthatom a start képernyő hátterének, ráadásul többféle színt beállíthatok?
És úgylátszik az 1 képernyő 1 alkalmazás filozófiát is kezdik feladni, ahogy ecsetelte, hogy a mail mellett akár 3-4 alkalmazás is kinnt lehet egyszerre a képernyőn. Persze ez megint szopás a fejlesztőknek, mert eredetileg arról volt szó, hogy egy app lehet teljes képernyős, 1/3 vagy 2/3-ad szélességű. Most meg visszatérünk a majdnem tetszőleges "ablak" méretekhez.
Mindenesetre újra előveszem a 90 napos próbaváltozatot, és rátelepítem, mert kíváncsi vagyok rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest