- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Felkészült a Redmi 15C
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
hugos
csendes tag
igen ebben igazad lehet akkor még egy példa
x1650 pro 256mb gddr3 agp kontra x1600pro gddr2 agp éles játékokban a két kártya szinte teljesen egyforma fsp produkál azonos beállításokkal míg a tesztprogramokkal kb 10-15 %al több pont írodik az x1650pro javára
ez most mi?szerintem csak egyszerü manipuláció a tesztprogramokkal -
fv82
tag
Rendszer memória esetén ez igaz is, vagyis inkább nem a váltással jön hirtelen javulás hanem szépen lassan javulnak az időzítések.
Videomemóriánál, gyakorlatban a gddr2-es és gddr3-as rammal szerelt vga-k azonos paraméterek mellett ég és föld. Ez egy nagy átvágásnak tűnik. Talán sok van raktáron
-
hugos
csendes tag
szerintem a ddr2 egy cseppet sem rosszab mint a ddr3 ugyanis a ddr 3 memóriák időzítése sokkal rosszab
egy példa nekem a gépemben ddr1 400 mem van a vista ezt 4,2-re potozza a barátom gépében ddr2 800 van a vista ezt ugyancsak 4,2-re pontozza és tudtommal a vista egy főggetlen sebességmérő rutint használ ha tévednék akkor bocs
szóval ez az egész memória biznisz csak egy nagy humbuk,szerintem évek óta nem tudnak gyórsítani a memeken, csak megpróbálják őket új köntösbe bújtatni -
fv82
tag
mekkora parasztvakítás 128bites ddr2
-
Qwarc
csendes tag
egy kicsit csalodtam most a Gainwardban
-
Komplikato
veterán
Jól gondolom, hogy hála a 2.0ns-es DDR2-nek a kártya lasabb lehet egy jobb GDDR3-as 7600GS/GT kártyánál?
-
edgR
őstag
mu ha ha
-
nap
addikt
Nyugi! Nagyon jol megfogalmazott kis hozzaszolas volt.
Szerintem nem volt felreertheto.
Es _mindenkinek_ vannak olyan napjai, amikor nem erti a humort.
Mindenkinek:
Vegyetek tudomasul, hogy ez egy eloremutato kartya!
Felkeszitettek mar az extranagy felbontasu texturak hasznalatara!
Bizony!
(Jo, picit tularaztak szegenyt, de fel giga ramot nem lehetne magaban ekkora haszonnal eladni...) -
Hun'reeth
őstag
Ejjnye Gainward!!!
Nem ehhez vagyunk szokva.
-
craine12
tag
Ok, de mint olvashatta, nem konkrétan Ste-nek szólt, mivel úgy kezdtem, hogy nem értetek hozzá, tehát úgy egyben, a fórumozóknak írtam. Az más kérdés, hogy a válaszra nyomtam, így szoktam, hogy legalább látszódjon, kb. melyik hsz-hez van köze. Most így alakult, ha bárki magára vette volna, bocs. Amúgy sem ''pici'', sem 10 éves nem vagyok, és némi fogalmam van a lapkakészletekről, és a memóriákról is, de most hirtelen így sikerült megfogalmaznom: fele foglalat, fele chipkészlet lett. De én nem vagyok a sértődős fajta, úgyhogy nem veszem letolásnak Speed(R) sorait sem, legfeljebb ő nem röhögött rajta. Majd legközelebb
-
Speed®
titán
Attól eltekintve hogy a DDR3mon kívüli rész kb. nem egészen úgy van, valamint ez itt egy VGAtopik és GDDRről volt szó valójában, nomeg a tény, hogy azzal indított, hogy leoltotta Ste bátyót, végülis ezeken kívül minden OK volt
greatchaos
Ne adj nekik ötleteket...még jöhet 1GBos 64bites 8500SE
[Szerkesztve] -
greatchaos
addikt
azzal tudnák még növelni a hülyeségöket, ha 64 bites memóriavezérlőket elővennék újra, mint az ati a kicsi kártyáin... tényleg értelmetlen, és felesleges költség az 1 giga ram a vga-n...
-
Speed®
titán
Te meg látszik hogy ~10 éves vagy és nem fogod fel miről van szó az utóbbi postokban, amik kábé a cinikus poénkodást takarják.
Majd kinövöd...
AS
''Mostani GF 8800 GTS m 320 mb os joval több lett volna a 640 mb verzio... ''
Magyarul is leírnád? Kicsit zavaros, nehezen értlemezhető mit akarsz mondani
[Szerkesztve] -
Ste
addikt
válasz
masterful87 #84 üzenetére
és majd jól megmagyarzzák, hogy a gpu már annyira gyors, hogy már rég kiszámolta azt, amit ki kellene számolnia, s effektíve ramra sincs szüksége
persze azért biztos ami biztos alapon - gondolván a gyengépp cpu-val rendelkezőkre - kiadnak belőle ddr1-el szerelt változatot is. rögtön 2 gigával -
Vitus
őstag
Gondolom ki kell szórni a sok memóriát, a raktárról.
Vitus -
AS
félisten
Mostani GF 8800 GTS m 320 mb os joval több lett volna a 640 mb verzio...
-
AMD Power
titán
Minek ebből 1GB-s?
-
EQMontoya
veterán
válasz
masterful87 #72 üzenetére
igen, gyakorlatilag teljesen értelmetlen az 512. de az 1g az már tényleg pénzkidobálás.
-
lúzer
veterán
''bizonyos felhasználói körökben ugyanis elterjedt tévhit''
ennyi -
A dobozon miért PCX van?
-
masterful87
senior tag
Szégyellem, de én is kedvelem a nagy VRAMot
Nade nem ennyire, hogy az elméleti maximumának 4*-esét akarjam
''a kártyára épített G84-es GPU ugyanis gyakorlatilag képtelen kihasználni a referenciaajánlásban meghatározott 256 megabájtnál nagyobb méretű VRAM-ot''
Ezek szerint teljesen értelmetlen az 512MB? Vagy ez egy kis csúsztatás?
pl. 8600GT és az 512MB VRAM esete
Egy témába vágó kérdés:
Adott egy 9600Pro 256MB VRAMmal és egy 7900GT 256MB VRAMmal.
Lehetséges az, hogy a régebbi technológiának ''köszönhetően'' a régebbi kártya is majdnem annyi memót zabáljon, mint az újabb, mivel gazdaságtalanul használja ki?
Tehát adott egy feladat, amire a 7900 felhasznál 5 megát, a 9600 meg 15 megát? Ilyen lehetséges? Hogy az új technológiának köszönhetően ''sallangmentesen'' számol?
Ha nagyon hülyeség amit írtam, akkor azt legyetek szívesek adjátok a tudtomra, de csak módjával ám... sértődős vagyok -
törölt tag
válasz
horvathkrisz #63 üzenetére
Majd aztán jön a teherautóval a vén sutyerák és reszelt hangjával (kicsit alkoholtól megöregedett szólammal) beüvölti a recsegő megafonba:
-Halló, halló figyeleeeem! Görögdinnyééééét, zőőőődárúúúúút, gédédéerketteeees memóriáááát tesséééééééééééék!!! 4000 fórint kilójaaaaa!!!
Szvsz Tesco képes volna arra, hogy a GDDR2-es memót is rohadtan, penészesen adja el persze leakciózva...
[Szerkesztve] -
Ste
addikt
-
kefete
tag
Akkor én is hülye vagyok, mert most van a harmadik 128 megás vidkarim (Radeon 9600pro -> Gef6600 -> Gef7600). Nem is értem miért nem hagytam meg az elsőt, ha ugyanannyi memória van rajta.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
cskamacska #31 üzenetére
csodálatos!
ezt a reakciót vártam -
Ste
addikt
válasz
#54715584 #60 üzenetére
sajna nem
meg a pci-e lehet nem is lenne elég gyors hozzá
de ezen kívül télleg nem látom értelmét
gondolom így még kiszórnak jópár tonna gddr2-es csippet
télleg: a memória zugkereskedőknek biztos jó lesz majd ez a kari
kapualjban ezentúl ez lesz a menő (meg az aluljárókban is):
- 5db gddr2-es memó csak egy szááááázas! -
horvathkrisz
addikt
nem baj, kell ez a kártya, hadd fogyjon a felhalmozott raktárkészleten elfekvőporosodó ddr2, hadd vakizzon a paraszt ha leteker este biciklivel a bót elé...
[Szerkesztve] -
Ste
addikt
bárcsak tudna a win ide is swappelni
értelmetlen a kártya
a merketingesek pedig módfelett szemfülesek, amin a next gen-es konzolos cikk után már nem is csodálkozok -
D.Orion
veterán
Eh, pár nappal ezelőtt az ATi driver hírbe már be lett linkelve ez a kártya. Hát banyek, ez
-
xuldar
addikt
válasz
[HUN]Tyson #41 üzenetére
Április 1. sajnos már elmúlt, ezek komolyan gondolták. Egyébként az alap 8600GT egész tűrhető kártya, de ez, a hozzá képest gagyi ramokkal, ezmiez?
Holnap jön a hír, hogy argentín focimez mintájú lesz a hűtő?(Hamár homár)
[Szerkesztve] -
Nortid
aktív tag
szerintem okos lépés...
-
törölt tag
válasz
horvathkrisz #50 üzenetére
juuuuuuuuuj, nekem is keccaotvenhat megas csak 6600gt
akkor en most nagyon jo vagyok? -
horvathkrisz
addikt
nekem is van olyan ismerősöm, akitől megkérdeztem:
-és... milyen videokártyád van?
-hát ATI!
-azonbelül?
-9600Pro! KÉCCÁZÖTVENHATMEGÁS!
-aha... -
HaGii
tag
Nevetünk rajta, hogy Gainwardék milyen hülyék,de be fog jönni nekik!
Mikor új kártyát veszek, akkor ismerősök első kérdése:
''-Hány megás?''... -
Renwick
őstag
válasz
[HUN]Tyson #41 üzenetére
2., A pH! eccercsak bejelenti, hogy csak vicc volt, nem is lesz ilyen, csak kíváncsiak voltak mit szól a nép.
Negatív. De az tény, hogy a reakciótok eddig minden várakozásunkat felülmúlta...
üdv
R. -
Gyuri27
félisten
vazz a fiuknál biztos fergeteges szívós-heggesztős party volt
vagy annó felvásároltak 3 vonat ddr2 chipet és elkell sütni valahol -
Robi BALBOA
őstag
Hú de zsír!!!!!!!
Kell azonnalIngyen
(se)
Szerintem egy 6800gt is simán ott hagyná,főleg ha bekapcsolnánk az élsimítást!!! -
törölt tag
Jááááááááj
-
keIdor
titán
Sok hülye meg ogy oda lesz majd, hogy neki ilyenje van!
-
[HUN]Tyson
senior tag
Két dolgot tartok elképzelhetőnek:
1., A Gainward eccercsak bejelenti, hogy csak vicc volt, nem is lesz ilyen, csak kíváncsiak voltak mit szól a nép.
2., A pH! eccercsak bejelenti, hogy csak vicc volt, nem is lesz ilyen, csak kíváncsiak voltak mit szól a nép.
Látom van itt rajtam kívül is homár olvasóBatz papucsot nekik!
-
Zull
senior tag
tenyleg, nekem is van egy jopar ismerosom aki a memoria merete alapjan kategorizalja a videokartyakat, poen h meg eleg durvan programozo srac is van koztuk, tehat meg foglalkozik is szamitogeppel, ez mar azert durva
-
BB3nce
tag
Ez rosszabb mint a celeron
-
Gaben01
őstag
Mostanában olyan jókat lehet molyogni egy-két cikken.Tegnap az ocz vízhűtéses-atoműber ramok,ma egy fölturbózott 8600-os.
Szeretek ph-n olvasgatni.
mielőtt félreértés lenne,örülök hogy a ph ír ezekről a fantasztikus ''újításokról'',inkább a tartalom ami megmosolyogtató -
yakuza.tora
addikt
Mi ezzel a gond? Beragadt raktáron egy komolyabb méretű 2ns-os ram szállítmány...
Valahogy ki kell söpörni!
[Szerkesztve] -
Brae
őstag
Nem lenne ez rossz kártya...Ha lehetne szoftquadrosítani
-
-
Hebry
senior tag
válasz
cskamacska #31 üzenetére
És még örülnek is, hogy megszabadulhanak a szemetüktől.
-
cskamacska
addikt
Az ajtóletépés az ősi román szokás, és sikeres ember nem lehet, aki ilyet csinál. Egyébként tényleg xxszkorbácsot érdemelnének.
Azért rosszul lenni nem kell, 2003 környékén általános szokássá volt, hogy az alsó és alsó-közép kategóriás kártyákra dupla ramot raktak, majd minden boltban lehetett 256MB-al szerelt Geforce FX5200/5600, illetve Radeon 9200/9600-as kártyákat látni.
Az van, hogy van kereslet a tudatlan júzerek körében az ilyen kártyákra, és a csúnya gonosz multik meg kielégítik e igényt. -
sziro74
csendes tag
Ez olyan vakítás akár a ddrII ramokkal.
A lúzer felhasználó aki még azt sem tudja, hogy mi az a tuning annak mi a fenének 667MHz-nél gyorsabb ram, na jó legyen 800 (1600). Hisz a legjobb procik is csak 1333-ok -
athomi
veterán
Már látom ezen kártya lehendő tulajait, akik csak azt fogják magyarázni, hogy az ő VGA-juk 1GB-os és jobb mindenkiénél...
-
rup1u5
nagyúr
na ezeket is jól felpofozni, kifele jövet letépni az ajtót!
-
finest
addikt
Visszafejlődés rulz.
-
Muréna
őstag
erre nemtok mást mondani.. hülye aki megveszi..
-
lee56
őstag
Ennél a kártyánál már csak az lenne nagyobb hülyeség, ha meg is venné valaki
-
boba6
senior tag
comment a hírre:
monstre:
épp ez a gond, én meg nem győzöm naponta perceket tépni arról a számat minden betérő VGA vevőnek, hogy az biza nem úgy van... (és utána engem néznek hülyének mikor jót akarok)
akkora a népbutítás ebben a témában (persze még másban is), hogy egyszerűen nem győz vele már az ember, elkeserítő -
Neck
veterán
Hehe... parasztok vakuljatok... pedig ha cseppet belegondol az ember fia, ha a 8800GTXnek elég a 768MB, akkor a 8600nak mi a ráknak 1GB?
Dehát ezt is lesz olyan vadszamár aki megveszi -
törölt tag
Legalább ''egyedi'' gyártmány...
Hát ez nem ér meg minden pénzt? -
munky
őstag
-
Retekegér
MODERÁTOR
OMG!
Most mondhatnám, hogy aki megveszi, annak úgy kell... De ez a Gainward-tól is egy etikátlan húzás. -
Male
nagyúr
''a passzív hűtésű GPU-t''
Mintha a rács mögött egy ventilátort látnék... -
shteer
titán
-
törölt tag
az a baj, hogy ki is hasznaljak a userek tudatlansagat...
nemreg mentem egy boltba, kerestem 8800gts-t, mert az 320 bites, 320 mega memoriaval, azt neztem ki, az kellett, nem mas...
mire le akartak beszelni rola az uzletben(!) hogy az nem jo, miert nem viszek masik tipust, amin van legalabb 512 vagy 640 vagy 768 mega memoriaval, mer az jobb, sokkal gyorsabb...hat van ilyen is...meg jo, hogy nem vagyok hulye user -
orbano
félisten
elképesztően okosak. a tecsó hizdaságos júzerek kajolni fogják. geforece 8, 1 gigabájt memóriával. ezt überelje valaki... ráadásul a gennyward megszabadul egy rakás buta ddr2től is amit gondolom már kilóra mérnek...
-
Translator
tag
És a láma júzer bemegy, hogy 1 gigás kártya, kellkellkellkellkell, mert jobb, mint a félgigás
-
Armando_19
őstag
ÓÓ my god!
-
Coyot
őstag
ez kész.
-
Eagle16
addikt
Ejjj-ejjj, rontják itt a jó kis 8600GT hírnevét ezzel a 2.0ns-al
-
250 zöldhasú ezért a sz@rért? Meg is érdemli a buta júzer, aki bedől nekik...
Ezért még 150 dollárt sem adnék, sőt... Semennyit! -
AtG
aktív tag
Na ez a finoman szólva átba@ás. 2ns-os RAM-ok, te jó ég!
-
TeeJay
félisten
ez 128bites kártya ugye?
arra még 512ram is hülyeség nemhogy 1GB
256MB teljesen okés lenne dehát marketing
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- SONY LCD és LED TV-k
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ajka és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- EAFC 25
- Eredeti játékok OFF topik
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest