Új hozzászólás Aktív témák
-
waterman_
aktív tag
a HT sebességének emelése szerintem is csak szerverekben fog észrevehető lenni, vagy pl a 4*4es platformon, ahol most attól tartanak, hogy a magok nem fognak tudni elég gyorsan kommunikálni egymással. de egy 4 magos L3 cache-es K8L proci a mezei júzer gépében tök mindegy milyen foglalatban fog csücsülni, mert vagy a beépített mem vezérlőn át, vagy a közös használatú L3 ram átcímzésével fog kommunikálni a 4 mag és csak a közvetlen I/O műveletekhez kell a HT link.
valaki korábban kérdezte, hogy mit csinált az amd az elmúlt 2 -3 évben. szerintem a K8L-et. a marketing gépezet el akarja velünk hitetni, hogy még az is egy K8-as szériába eső valami(nagy dolognak tartották, hogy ők egy architektúrával élték meg az 1-2-4 magos váltást..), de én ezt nem veszem be. jól olvastam? - pl.: 4 dupla lebegőpontos művelet ciklusonként? hát a K8nál ez 2 sima, ha jól rémlik, de nem vagyok biztos benne. szóval az elmúlt 2 -3 évben terveztek egy teljesen új magot, ami szerintem arra lőttek be, hogy esetleg 8 -16 magossá is lehessen bővíteni majd(ez trendi..), ha technológiailag megtehetik majd. - miből gondolom ezt? minden magnak van saját L2 cache. ha minden egy nagy közösbe menne, mint most intelnél, akkor algoritmus legyen a talpán, ami elvisz és lekezel 8+ magnyi adatkérést. (mivel egy Közös memóriáról van szó, ezért mindegyik magnak EGY közös vezérlőhöz kell fordulnia - ''közös ló'', ami szintén kis keresztmetszetet eredményezhet.) plusz valószínűnek tartom, hogy mig intel két magot rak egymás mellé, ha gyorsan bővíteni kell, addig amd kihasználja, hogy a chipjeit modulárisan tervezik már az elejétől, ezért nem kell mindent átdolgozni, ha valami fejlődne belül - plusz pár mag hozzácsapásakor ez jól jöhet.
szóval én drukkolok az amd-nek.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- EAFC 25
- Diablo IV
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- One mobilszolgáltatások
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kuponkunyeráló
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest