- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaik21
tag
-
deter
aktív tag
válasz
Komplikato #31 üzenetére
Már az x1950-es (r580+) széria gddr4-es memokkal lesz felvértezve. Tehát még az r600 gpu előtt be lesz vezetve. Mondjuk ezt az The Inq-en olvastam. Ami elég gyakran ütközik saját maga ellentmondásaiba. Egy elöző cikkükben még azt írták, hogy a leggyorsabb gddr3-as ramokat kapja a kártya. Sőt én még az x1950-es széria leendő beli létezését is szkepticizmussal fogadomom
-
Loha
veterán
Ha ez az oka, abból pedig az következik, hogy nem a rammok sávszélességét, hanem a késleltetését kell csökkenteni. Kizártnak tartom, hogy ezeknek a rammoknak kisebb lenne a késleltetése mint a DDR2-eseké, csak úgy látszik a VGA-knak inkább fontosabb a sávszél mint a késleltetés.
-
CocooN-z
őstag
válasz
Komplikato #30 üzenetére
Szerintem már rég kész vannak már a DDR4 es sys modulok is, csak még a ddr1 végénél vagyunk, vis még mindig huzzák le rólunk a bőrt. A DDR1 kb 2001 ben tört be, és most meg 2k6, szóval még sokat kell rá várnunk.
Lehet azért késleltetik ezeket mert amíg a ddr2 azonos speedre képes a ddr1 el addig a továbbiak lassabbak ;) -
Komplikato
veterán
Ami meg a GDDR4-et illeti: Elképzelhető, hogy ha nem is az egész szériában, de legalább az X1700XT esetén fogja használni az ATI, nem csak az R600 (X2000?) kártyáknál.
-
Komplikato
veterán
''Természetesen lehet alkalmazni a DDR III-at RAM modulként, hiszen erre van kitalálva.
Jelenlegi bevezetésének korlátai:''
Ez mind oké, de nem akadályozta meg a Geilt és az A-Datat, hogy 1333MHz-es desktop DDR3 ramokat mutasson be (és gondolom akár már gyártásban is lehet), se az ATI-t, hogy DDR3-at IS támogató chipsetet mutasson be. Ráadásul az új pletykák szerint a köv. Intel chipset IS támogatni fogja, valamint az AMD K8L architektúra is.
Szóval nem annyira távoli a dolog szerintem ;)
[Szerkesztve] -
morceaux
aktív tag
Engem csak az érdekelne, hogy ha a videokártyák ki tudják aknázni a GDDR3-at meg a 4-et, akkor a CPU miért nem?
Nyilván mindkettő jóval gyorsabb, mint a DDR2, talán a késleltetések lehetnek rosszak? Nem tudom milyen késleltetésekkel dolgozik egy ilyen GDDR3-4 cumó... -
^Bundi^
őstag
nem a DDR II miatt nem gyorsultak a cuccok hanem azért, mert a DDRII lassú..
de ezek meg gyorsak..azért nem összekeverni..GDDR III mint felettem mondták a DDR II átdolgozott felturbózott..stb változata..és már itt is a GDDR4..hát akkor hol vagyunk mi itt a 400-500Mhz es DDR II(800-1000effektív ugye..) -őnkel amikor a vidkarikon meg már 800asokat is üzemelnek és jönnek a sokkal gyorsabbak is...év végére 1 Ghz fölé mehet ami 2ghz effektív... -
Loha
veterán
És miért lennének jók ezek a rammok a proci mellé? DDR2-től sem sokat gyorsultak a procik, akkor ezekben a chipekben rejlő lehetőségeket sem használnák ki...
Asztali gépnél pedig nem hiszem, hogy az szempont, hogy a most használatos modulok pár Wattos fogyasztását 45%-al csökkentik... -
^Bundi^
őstag
alaplapokat át kéne tervezni, hogy ugyanilyen memeket lehessen beletenni...
lenne pl 4-8 slot ugyan így mint itt a proci körül azt kész..vagy alapból az alaplapba integrált memória kell;)
''Kérnék 1 A8n-Sli 2Gb -t'' -
tekerede
csendes tag
Tényleg durva a fejlődés. én még csak most váltottam pcx-re, és gddr3-ra erre lassan kifutó. Örülök mert az új konstrukció tuti sebességnövekedéssel is jár, de lassan már nehéz lessz követni.
-
G.I.JOE
senior tag
Akkor én csinálnék egy olyan alaplapot, ahol a memóriák a proci 4 oldalán vannak. Minden oldalon egy-egy és a proci hűtő hűthetné őket is! Elküldöm az AMD-nek!
Na, szóval én asszem úgyis egy darabig még nem akartam új vidkártyát, úgyhogy az lesz a cél mostantól, hogy megvárjam a ddr4-et! Karácsonyra hátha lesz belőle vmi! -
orbano
félisten
válasz
AMD Power #15 üzenetére
a probléma ott kezdődik, hogy az alaplapon a memóriát foglalatba kell rakni, relatíve messze a processzortól, ráadásul aszimmetrikus elrendezésben. ezzel szemben a VGAkon minden chip ugyanolyan távol van a gputól és sokkal közelebb is, így ide gyirsabb adatbusz ültethető, mint az alaplapoknál.
-
L3zl13
nagyúr
Természetesen lehet alkalmazni a DDR III-at RAM modulként, hiszen erre van kitalálva.
Jelenlegi bevezetésének korlátai:
- Még nincs szabványosítva. -> Amíg nincs szabványosítva, addig nem tudják teljesen előkészíteni a nagybani gyártását sem. + A chipset stb gyártók sem tudják véglegesíteni a chipseteiket.
- Még először keresni akarnak a DDR2-es gyártósoraikon is.
- + egy féle chipet gyártani nagyobb költséget jelent, ezért lehet, hogy arra játszanak, hogy a DDR-t minimális szintre kifuttassák -
szatocs
őstag
A DDR III - as memóriák alkalmazása ütközne valamilyen problémákba azonkívül, hogy át kéne állni annak a technológiájára? Alkalmazható lenne RAM - modulként?
-
LSL1337
őstag
szerintem ezek mégnem lesznek a gef7-es és ati mostani szériáin sem
majd dx10 mellé elfér az 1024gddr4
Geforce 8600 Dx10 1024Gddr4 85.990- majd egy ilyenre befizetnék -
LSL1337
őstag
csomo kártyán eddig se volt RAMokon hűtés ha még 45%al kisebb fogyasztás, akkor még tuning esetén sem kell rá semmien borda
Mostaniakra se kell több mint iylen 100ft-os mini zalman bordák, más kérdés hogy nem lehet vmi jól rögzíteni őket néha csak úgy lepotyognak -
Peat;)
veterán
Vajon csak a felsőkategória kapja meg vagy már az x1700-asokon is viszont láthajtuk
-
Integra
titán
mi a szent szart szenvedünk a ddr2-vel?!?!?!
-
Scream007
őstag
2 ghzes vga mem garantált
-
orbano
félisten
Na már épp ideje volt.
Ahogy elnézem, ez a chip épp elég a mostani kártyákra. 512mb és 256bit 8 modullal. Lassan jöhetne mondjuk 1024mb és 512bit
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 10
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest