Új hozzászólás Aktív témák
-
pajinka
tag
Számíthat, hogy a tesztben [link] 975x chipstes lapot használtak, aminél csak 2x8 sávos a PCIE, nem 2X16? Javíthat az eredményen egy rd580-as alaplap
? Egy ismerősöm készül rendszert újítani, és én volnék a ''szakértő'' tanácsadó...
ha valakinek van lehetősége kipróbálni Msi K9A platinum lapban a CF-et, írja meg az eredményeket plz!
-
Zotya84
őstag
Épp ez lesz az előnye azzal, hogy az x1900gt-t (régi CF) tudom majd használni mondjuk majd esetleg egy R6xxes kátyával, ami már ugye belső CF-es...
Aki meg a tesztre hivatkozva írta a véleményét, megnézhette volna hogy az szept (asszem) 18án készült, tehát bő egy hónapja, ami alatt rengeteget javíthattak rajta... (Meg a konklúziót is elolvashatta volna: Úgy gondolj(t)ák, hogy a két X1900GTvel megérné az árát a szoftveres CF. -
FireGL
aktív tag
jelentosen csokkent a jatekok sebessege crossfire alatt ha a ket kartya a pcie-n keresztul kommunikal, es nem kulso osszekotettetesen keresztul
Pedig épp ezzel a 6.11-es Catalyst-al a szoftveres CrossFire üzemmódban X1900-es szériákon a Call of Duty 2 alatt 10-12% teljesítmény növekedést lehet elérni, és a Total War, Rush For Berlin, Tomb Raider Legend, Uber Soldier játékoknál is javítottak a teljesítmény optimalizációkon. -
SLYM
veterán
eddig ezt miért nem lehetett megoldani?
-
szab.tam
nagyúr
cf és sli guruk!
Máshol már kérdeztem, de nem jött válasz: 2 kártyás megoldásnál ki lehet-e használni mind a 4 monitor csatlakozót valami féle képpen úgy, hogy folyamatosan egymás mellett lévő 4 kiterjesztett asztalt kapjak, vagy csak a hagyományos 2-vel operálhatok? -
Csapi007
veterán
Hello
De írhatnának már egy normális frájvert az X1650XT-re is... -
#gab_
őstag
válasz
Detonator #28 üzenetére
az SLInek nem nagyon kell fejlődni most...
az SLInek nem is voltak olyan ''kezdeti betegségei'' mint az ATInak.. egyre több játék használta az slit...
a ph tesztre már írtam nem a CF nyert hanem a 2 db R580 joval erösebb mint a 2 db g71..
ennyi...
a qvad sli meg más tészta...
[Szerkesztve] -
Zotya84
őstag
válasz
Komplikato #27 üzenetére
X1950Pro-t össze sem rakhatok X1900GT-vel?
-
Zotya84
őstag
Hmmm... Ez lehet hogy tetszik (-eni fog), ugyanis azt egyikőtök sem íra, hogy ez az ÚJ driver, mi van, ha javítottak a sebességen?
1. Pláne, hogy ma már egyre népszerűbbek a kétmagos procik, és ha még azt is megoldják, hogy ha már a játék nem is támogatja őket, de a driver segítségével a programok affinitásával játszanak, és az egyik mag a játéké, míg a másik a CFé???
2. Ez akkor jöhet jól ha vki úgy járt mint én: megvette az olcsó X1900GTv2-t, ami ugye külső kábeles, majd rá 2 hétre bejelentik, és kapható lesz hasonló áron - na jó kicsit többért - a már belső kábelezésű X1950es széria. Amire nekem speciel szükségem lesz CFre, addigra ez talán jobban kiforr, így nem kell egyből két kártyát vennem, ha CF-et akarok.
3. Idézet a 6.11 RelNoteséből:
''New Features
This release of Catalyst® introduces software CrossFire™ support for any combination of Radeon® X1900 and X1950 installed in a system running either the Windows XP or Windows XP Professional x64 Edition operating system.
Note: Software CrossFire™ is not supported on the Radeon® X1950 Pro product line. -
Zotya84
őstag
hoppsz, ebből kimaradt vmi. a hsz-t lsd lejjebb
[Szerkesztve] -
-
REDeath
őstag
Ezek szerint ne kell még a kis SLI féle összekötő nyák sem?
az laza
-
-
Detonator
aktív tag
Én nem is azt akartam kifejezni, hogy a CF jelenleg jobb, hanem, hogy gyorsabban, lendületesebben fejlődik mint az SLI és ha megnézed a PH-es ''nagyvasas'' tesztet, akkor láthatod, hogy teljesítményben is korrekten szerepel!
Nem vagyok elfogult, nekem is nVidia-m van, de a fentieket bizony be kell látni! -
nemtommi
senior tag
Tudna vki arról infót, hogy egy X1900GT-vel és egy X1950Pro-val összehozható-e a szoftveres Crossfire?
-
-
rocket
nagyúr
Lehet, de ezt megvalositani jelenleg csak az x1650xt es az x1950pro kartyaknal lehet.
Ez a szoftveres lehetoseg a regi kartyakra vonatkozik amiknel kellene master kartya crossfirehoz, persze a teljesitmeny csokkenes jelentos igy nem igazan erdemes crossfireat hasznalni szoftveres osszekottetessel, ha valaki feletetlenul crossfireat akar (x1650xt,x1950 prot leszamitva) az master kartyas megoldast valassza kulso osszekottetetessel.
[Szerkesztve] -
Ste
addikt
itt az ideje
a felső hídnyákkal azért ugye lehet rendes sebességen üzemeltetni a Cf-et? -
-
Detonator
aktív tag
Pofon az Nvidia SLI-nek!
-
deicide
veterán
és akkor ezekután CF alaplap sem kell hozzá?
-
Male
nagyúr
válasz
Foglalt név #3 üzenetére
Ez a kérdés bennem is felmerült... ha működik a külső összekötős megoldás is meg az összekötés nélküli is vele, akkor ki lehetne mérni, mennyit is számít ez sebességben... PH! tesztre fel!
-
Foglalt név
addikt
Ez most ha jól értem, akkor mindenféle külső átkötés nélkül müködik, tehát a két kártya a pci-e-n keresztül kommunikál. Felmerül bennem, hogy akkor ez lassabb megoldás lenne? Müködik továbbra is a dedikált chip-es megoldás? Vagy ahhoz a régebbi drivert kell megtartani?
-
Jó ötlet, főleg ha pl a későbbiekben az R600 mellé be lehet tenni egy mostani 1950XT-t, ahelyett h az ember eladná a régi kártyát, tovább erősíti az újat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest