- Honor Magic V2 - origami
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gregorius
őstag
válasz
shabbarulez #48 üzenetére
Viszont ha a hatszorost nem bírja el a hálózat, akkor tarthat hatod addig, akkor is lassabb lesz, mint a névleges, kellemes késleltetések kerülnek a rendszerbe, és még a QoS garantálása is fejfájást okoz. Ha a burst túlterheli a forgalomirányító egységek puffereit, akkor még szép kis packet loss is lehet belőle, ami ráadásul még nagyobb forgalmat indukál az újrapróbálkozások miatt. Ezzel is kalkulálni kell, nem csak a sávszél allokálással.
A p2p meg speciel pont az az állatfaj, aminek adhatsz akármekkora sávszélt, azt jó eséllyel telíteni fogja. Upload irányban mindenképpen, download irányban kisebb ingadozással.
Kár hogy nincs meg visszamenőlegesen a BIX statisztika
Nem azt mondtam, hogy a BIX nem bírja el, hanem azt, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy akár a ''kisfogyasztónak'' is milyen sávszélt adnak. Tök fölösleges ingadozóvá, ezáltal nehezebben tervezhetővé tenni a hálózatot, amikor a végfelhasználó ''profilja'' ezt nem indokolja. (Ne mondja nekem senki, hogy egy 5G-s böngészéshez az 512kbit nem elég.) Arról nem is beszélve, hogy mire az adat eljut a BIX-ig, átmegy pár helyi multiplexeren.
#49:
Lehet, hogy nem tűnt fel, de én terhelésről és nem sávszélességről beszéltem. A telefonhálózat sávszélkihasználtsága átlagban jóval 30% alatt van, aztán próbálj meg valakit Újévkor felhívni. Pedig a telefonhálózat terhelése az exponenciális hívásidők miatt sokkal egyenletesebb. Egyszerűen úgy méretezték (annyit fektettek bele), hogy a karácsonyi forgalmat már nem bírja el, így legalább év közben nem áll kihasználatlanul. -
asdasd22
csendes tag
válasz
shabbarulez #46 üzenetére
Azért hozzám ragaszkodtak rendesen a tlányék: mikor lejárt a hűségnyilatkozat, felhivtam őket és szóltam nekik, hogy szeretném lemondani az internet előfizetésem, közölték, hogy kénytelen vagyok a szándékomat faxon tudatni velük (első akadály, honnan faxoljak, mert telefon, levél, ilyesmi nem jó nekik, de hát megoldható), majd ők a megérkezéstől számitott 8 napon belül (közölték is, hogy pont nyolc nap lesz ez
) bontják a dolgokat, addig viszont törthónapot fizetek. Aztán a 10-11ik eltelt nap után szólok nekik, hogy ''mizu?'', erre értetlenkednek, hogy.. ''jah igen fax.. jah elveszett a fax, küldjem el megint'' (nem kommentálom)
, elküldtem megint. 7 vagy 8 nappal később hivnak telefonon, hogy ''biztos hogy le akarom mondani az internetem?'' (hát nem ba**meg, poénból küldtem 2x is faxot...) meghogy, ''biztos el akarok menni, merthát van nagyonnagyonolcsó internetjük (havi 3gb-osra gondolt azthiszem), meg hogy akármi. nyájas, kedves, ragaszkodó volt meg minden. mondom drága, nemszeretem meg amugy is.''
Hát megszabadulni se könnyű tőlük. (havi 80G alatt pedig sose voltam) De szerencsére sikerült
off nem off, csak ugy eszembejutott
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
válasz
shabbarulez #46 üzenetére
Azért nem csak az adatforgalmon múlik minden. Ha például az összes csórinak 3Mbit-es lenne a nete az 512 helyett, és lévén mind 7 körül ér haza munkaidőből elolvasni mondjuk a híreket, akkor nagyjából hatszor akkora lenne a megugró terhelés, mint a szokásos, és bizony ezt is figyelembe kell venni a hálózat méretezésénél illetve a QoS tervezésénél. Pedig mindegyik havi 5G-n belül van.
-
Szabtom
senior tag
válasz
shabbarulez #29 üzenetére
Érdekes. A fele szerint túl drága? Ők nem látják a hirdetéseket? Biztos tele vannak velük az újságok. 30 dolcsi egy havi 3000-es fizetéshez valóban nem olyan megterhelő, mint mondjuk 100ezerből 6ezer... 1% vs 6%
-
TeeJay
félisten
válasz
shabbarulez #9 üzenetére
persze tudom hogy reklámban mindent lehet kiírni csak azért kérdeztem hogy pl még 1 duplázást kibírna-e a technika.
persze gondolom 6megabitet csak nagyon kevesen tudnának elérni de pl a mostani 2megás csomag duplázva 4megabit lenne ami már csaktán elérhető 2-3km távolságra is ha jól sejtem.
viszont hiába emlegetnek itt sebességgyorsulást ha a feltöltési sebesség marad csaképphogy 190kbit ami gyakorlatban tesztszerveren mérve nálam max 183kbit.
szóval nem kellene itt letöltési sebességet emelni csak lenne végre normális upload -
TeeJay
félisten
válasz
shabbarulez #5 üzenetére
és ha mindenkit 1 megabittel fentebb raknak azt még elbírja az ADSL technika ugye?
0,5 - 1 - 2 - 3 megás lakossági net helyett kapnánk pl 1 - 2 - 3 - 4 megabitet.
az már elég szép lenne
gondolom még 1 duplázást már nem bírnának megoldani ugye?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Dell Precision M6800 - i7-MQ I 16GB I 256SSD I 17,3" FHD I K3100M 4GB I Cam I W10 I Gari!
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest