Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Komplikato

veterán

válasz orbano #52 üzenetére

''van directsound 3d is, de nem a legelterjedtebb, ...''
    Ühüm, szerintem az EAX és a megboldogult A3D szabvány IS DirectSound 3D-t használt, kis bővítményekkel. Meg úgy kb. az összes többi választható 3D audio (Milestone és Tsa.) is. Igaz mostanában erőltetik Creative kártyáknál az OpenAL drivert, bár lövésem sincs miért.

• Fecow

aktív tag

válasz orbano #52 üzenetére

Nagyon nem értek ezekhez a dologkhoz, de a szoftveres üzemmód az én szóhasználatomban azt jelenti, hogy a CPU végzi a számításokat. Ha így van akkor az már létezik, mert a jelenlegi játékok is a Cpu-val végeztetik a számításokat. Vagy te arra gondolsz, hogy most lenne egy olyan ami, ha nincs hardver akkor a cpu, ha van akkor PPU vagy VGA csinálná?( Tulajdonképpen a ageia Physix-e most is ezt csinálja, csak ők kihagyták a VGA támogatást, nem értem miért :)) )
    Valóban van alternatívájuk, de azért ne felejtsd el, hogy ageia kinn van a hardveres termékével, és azt azért nem tagadhatod, hogy egy Physix+PPU bármelyik mai fizikai motor+CPU-t leáláz, effektek és szimuláció részletesség terén.
    A programozók is szeretnék eladni a cuccaikat, és mivel úgy néz ki egy évig nem lesz alternatíva kénytelen kelletlen, elkezdenek physix-re fejleszteni.

• Fecow

aktív tag

válasz orbano #47 üzenetére

Hát azt nem is gondoltam, hogy örökre szóló barátságot kötöttek. :D
    De perpillanat, addig legalábbis amíg nincs más ők szépen dolgoznak együtt az ageiaval.
    Azért azt ne mondd, ha a microsoft esetleg az ageia-t preferálná, a vásárlók rohannának linuxot venni, a programozók meg törölnék az eddigi projectjeiket, és openglre átírnák az összes játékot. :DD (Bocs kicsit kisarkítottam, csak azt akartam érzékeltetni, hogy a szoftver részét ők uralják, szal legalább akkor a szavuk van a dologban, mint a két videókártya gyártónak, ha nem nagyobb).
    Nem vagyok nagy szakértő, de egy ilyen multifunkcionális API nem lesz túl nagy feladat?
    Teljesítményben mindenképp nagy különbség lesz a második mag és a két kártya között.
    VGA vs PPU fronton még nem tudni melyik a jobb egyesek a PPU-t mondják mások VGA-t.(Jó lenne ha már erről olvashatnánk tesztet.
    Egyébként nem tetszik hogy leszarozod az Ageia-t, sztem az ATI 3 kártyás hát hogy is mondjam ... próbálkozása sokkal rosszabb :P .Természetesen ez is csak magány vélemény.

• afterburner_

őstag

válasz orbano #39 üzenetére

jaja valahogy el kell adni a sok kartyat ami felhalmozodott a raktarban a crossf/sli kereslethiany vegett :D

• Fecow

aktív tag

válasz orbano #43 üzenetére

Teljesen igazad van, de ez a széles körben elterjedés kicsit tyúk tojás esete, mert ugye a microsoftnak akkor éri meg támogatni, ha széleskörben elterjedt. De mikor terjed el vmi széleskörben, ha szakmailag az a legjobb, vagy ha ár/értékben a legkedvezőbb(ez azért professzionális szinten is fontos tényező, mégha nem a normál hétköznapi ember mércéjével mérve is), vagy ha a széleskörben elterjedt program azt támogatja (mondjuk a directx).
    Egyébként meg, ha igazad lesz akkor inkább esélyes a 2-3 év pont az ati 1 éves késése miatt(és lehet emiatt neki kell majd az ageia/microsofthoz alkalmazkodnia). A fejlődés nem áll meg ez a fizika dolog nagyon előtérbe került, és nagyon nagy piaca lesz, a microsoft sem várhat örökké(kivéve az operációs rendszereit Vista forever :DD ). Mert, ha megjelenik egy ''fizikai opengl'' és sikeresebb lesz mint a directx akkor már a microsoft ezen a téren nem lesz egyed uralkodó(amit ő nem szeret és már rég elszokott tőle :D ).
    Szal a microsoft egyelőre bújtatva letette a voksát az Ageia mellet(majdnem full rendszer már csak a programok hiányoznak, amik kellően kihasználják).
    Az nvidia kavarhat bele, nem tudom mire vélni a hallgatását, vagy nagyon nics ötletük, vagy titokban ők is egyezkednek az ageiaval, mert az shader modell 3-as duma, csak arra jó, hogy a sajtó ne írja le őket teljesen és róluk is beszéljen.

Hú ez hosszú lett.

• Fecow

aktív tag

válasz orbano #39 üzenetére

Hát, ha microsofton múlik akkor szvsz professzionális felhsználás terén mindenképp az Ageia nyer, mert épp nem rég licenszelte a microsoft, a robottervező programjához.[link]
    Szal az nvidianak, és az atinak szvsz csak a játék piacon lehet esélye, és itt ugye erőteljesebben be tudják vetni piaci erejüket, de microsoft ageia ''házasság'' érdekes fejleményekkel szolgálhatna, ageia microsofttal a háta mögött elegendő erőt képviselhet az ati és az nvidia mellett, és akkor mindkét nagy felkötheti a gatyáját rendesen, mert akkor akár teljesen ki is maradhatnak a fizika buliból.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés