- Íme az új Android Auto!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Komplikato
veterán
''van directsound 3d is, de nem a legelterjedtebb, ...''
Ühüm, szerintem az EAX és a megboldogult A3D szabvány IS DirectSound 3D-t használt, kis bővítményekkel. Meg úgy kb. az összes többi választható 3D audio (Milestone és Tsa.) is. Igaz mostanában erőltetik Creative kártyáknál az OpenAL drivert, bár lövésem sincs miért. -
Fecow
aktív tag
Nagyon nem értek ezekhez a dologkhoz, de a szoftveres üzemmód az én szóhasználatomban azt jelenti, hogy a CPU végzi a számításokat. Ha így van akkor az már létezik, mert a jelenlegi játékok is a Cpu-val végeztetik a számításokat. Vagy te arra gondolsz, hogy most lenne egy olyan ami, ha nincs hardver akkor a cpu, ha van akkor PPU vagy VGA csinálná?( Tulajdonképpen a ageia Physix-e most is ezt csinálja, csak ők kihagyták a VGA támogatást, nem értem miért
)
Valóban van alternatívájuk, de azért ne felejtsd el, hogy ageia kinn van a hardveres termékével, és azt azért nem tagadhatod, hogy egy Physix+PPU bármelyik mai fizikai motor+CPU-t leáláz, effektek és szimuláció részletesség terén.
A programozók is szeretnék eladni a cuccaikat, és mivel úgy néz ki egy évig nem lesz alternatíva kénytelen kelletlen, elkezdenek physix-re fejleszteni. -
Fecow
aktív tag
Hát azt nem is gondoltam, hogy örökre szóló barátságot kötöttek.
De perpillanat, addig legalábbis amíg nincs más ők szépen dolgoznak együtt az ageiaval.
Azért azt ne mondd, ha a microsoft esetleg az ageia-t preferálná, a vásárlók rohannának linuxot venni, a programozók meg törölnék az eddigi projectjeiket, és openglre átírnák az összes játékot.(Bocs kicsit kisarkítottam, csak azt akartam érzékeltetni, hogy a szoftver részét ők uralják, szal legalább akkor a szavuk van a dologban, mint a két videókártya gyártónak, ha nem nagyobb).
Nem vagyok nagy szakértő, de egy ilyen multifunkcionális API nem lesz túl nagy feladat?
Teljesítményben mindenképp nagy különbség lesz a második mag és a két kártya között.
VGA vs PPU fronton még nem tudni melyik a jobb egyesek a PPU-t mondják mások VGA-t.(Jó lenne ha már erről olvashatnánk tesztet.
Egyébként nem tetszik hogy leszarozod az Ageia-t, sztem az ATI 3 kártyás hát hogy is mondjam ... próbálkozása sokkal rosszabb.Természetesen ez is csak magány vélemény.
-
Fecow
aktív tag
Teljesen igazad van, de ez a széles körben elterjedés kicsit tyúk tojás esete, mert ugye a microsoftnak akkor éri meg támogatni, ha széleskörben elterjedt. De mikor terjed el vmi széleskörben, ha szakmailag az a legjobb, vagy ha ár/értékben a legkedvezőbb(ez azért professzionális szinten is fontos tényező, mégha nem a normál hétköznapi ember mércéjével mérve is), vagy ha a széleskörben elterjedt program azt támogatja (mondjuk a directx).
Egyébként meg, ha igazad lesz akkor inkább esélyes a 2-3 év pont az ati 1 éves késése miatt(és lehet emiatt neki kell majd az ageia/microsofthoz alkalmazkodnia). A fejlődés nem áll meg ez a fizika dolog nagyon előtérbe került, és nagyon nagy piaca lesz, a microsoft sem várhat örökké(kivéve az operációs rendszereit Vista forever). Mert, ha megjelenik egy ''fizikai opengl'' és sikeresebb lesz mint a directx akkor már a microsoft ezen a téren nem lesz egyed uralkodó(amit ő nem szeret és már rég elszokott tőle
).
Szal a microsoft egyelőre bújtatva letette a voksát az Ageia mellet(majdnem full rendszer már csak a programok hiányoznak, amik kellően kihasználják).
Az nvidia kavarhat bele, nem tudom mire vélni a hallgatását, vagy nagyon nics ötletük, vagy titokban ők is egyezkednek az ageiaval, mert az shader modell 3-as duma, csak arra jó, hogy a sajtó ne írja le őket teljesen és róluk is beszéljen.
Hú ez hosszú lett. -
Fecow
aktív tag
Hát, ha microsofton múlik akkor szvsz professzionális felhsználás terén mindenképp az Ageia nyer, mert épp nem rég licenszelte a microsoft, a robottervező programjához.[link]
Szal az nvidianak, és az atinak szvsz csak a játék piacon lehet esélye, és itt ugye erőteljesebben be tudják vetni piaci erejüket, de microsoft ageia ''házasság'' érdekes fejleményekkel szolgálhatna, ageia microsofttal a háta mögött elegendő erőt képviselhet az ati és az nvidia mellett, és akkor mindkét nagy felkötheti a gatyáját rendesen, mert akkor akár teljesen ki is maradhatnak a fizika buliból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest