Keresés

Aktív témák

• Zoz

őstag

Én egy olyan ember vagyok, aki nem 2 szemmel nézi a világot, hanem 2x1 szemmel.
    Jobb szememre tompalátó vagyok. A jobb szememet közeli dolgok megfigyelésére használom, úgy 70-80 centi távolságig, ennél távolabbra a bal szememet használom. Ha nézek távolra és behunyom a jobb szemem, semmi változás nem lesz a képben, sőt általában ha nagy szabad térségben sétálok hosszabb ideig, akkor magától becsukodik a jobb szemem (energiatakarékos üzemmód :-), csak ha erősen rágondolok akkor tudom jobb szemen nézésre kényszeríteni az agyamat, de az távolra baromi homályosan lát csak, még szemüveggel is. Közelre pont fordítva: ott a jobb az aktív, bár a bal nem olyan rossz közelre mint amennyire a jobb távolra.

Úgyhogy fogalmam sincs milyen a valódi térlátás, én úgy fogalmaznám, hogy időben látok tért, vagyis, ahogy én vagy a dolgok arrébb mozdulnak, abból kalkulálja ki az agyam a dolgok egymáshoz való viszonyát.
    Épp ezért ezek a 3D hókuszpók dolgok nem jönnek be nálam.

Viszont legalább szó nélkül megkaptam az E-t a sorozáson :-)))

Nekem az lesz a valódi 3D-s monitor hogyha arréb mozdulok, akkor olyan más képet látok amiben megváltozott a térnek megfelelően a dolgok viszonya.
    A cikkben leírt módszerű monitort láttam a CEBIT-en. Nekem borzalmas volt, ha egy picit megmozdítottam a fejem, akkor borzalamasan vibrált a kép, mivel hol a bal szemnek szánt, hol a jobb szemnek szánt képet láttam. Ha sikerült mozdulatlanul nézni, akkor meg láttam egy tök sima 2D képet.

Aktív témák