- Swarovski kristályok a fagyos Motorolán
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Garmin Venu Sq 2 - alaptudás a négyzeten
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Kifelé is csukható a Z Flip7?
- Nubia Red Magic 10S Pro - újratöltve
- Kezünkben a Honor Magic V5
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Aktív témák
-
twollah
nagyúr
Ez egy nagyon notebook:
- nagyon drága
- nagyon nehéz. -
Cathfaern
nagyúr
Szerintem ki lehet jelenteni, hogy bár ez a fajta 3D-s monitor modell messze nem tökéletes (kis látószög, nem valós 3D), azonban egyértelmű előrelépés a 3D-s megjelenítők felé. (legalábbis szvsz)
-
-
Den
veterán
Van egy speckó rács a kijelző előtt ami függőleges ''csíkokból'' áll, amik a szélességük és vastagságuk miatt a megfelelő távolságból nézve az egyik szemnek a páros a másik szemnek a páratlan oszlopokat takarják ki. A két kép pedig úgy van megjelenítve hogy az egyik kép a páros oszlopokban a másik a páratlan oszlopokban jelenik meg. Álltalában van egy vezérlő fény ami csak akkor látszik ha a megfelelő pozícióban vagy.
-
Unrealozni biztos nem fogsz 3D-ben ilyen monitorral, mivel ehhez alapbol ugy kell megirni a programot, hogy kezelje ezt a 3D dolgot.
A dolog masik oldala, hogy ezzel jo esellyel csak egymassal parhuzamos sikokat tudnak megjeleniteni (tudod, mint azok a regi kihajtogatos mesekonyvek, ahol papirbol kivagott+kiszinezett ''sikok'' voltak), vagyis max arra jo az egesz, hogy erzekelni lehessen, hogy az egyik ablak a masik felett van, de pl egy henger megjelenitese mar meghaladna a kepessegeit. -
Én egy olyan ember vagyok, aki nem 2 szemmel nézi a világot, hanem 2x1 szemmel.
Jobb szememre tompalátó vagyok. A jobb szememet közeli dolgok megfigyelésére használom, úgy 70-80 centi távolságig, ennél távolabbra a bal szememet használom. Ha nézek távolra és behunyom a jobb szemem, semmi változás nem lesz a képben, sőt általában ha nagy szabad térségben sétálok hosszabb ideig, akkor magától becsukodik a jobb szemem (energiatakarékos üzemmód :-), csak ha erősen rágondolok akkor tudom jobb szemen nézésre kényszeríteni az agyamat, de az távolra baromi homályosan lát csak, még szemüveggel is. Közelre pont fordítva: ott a jobb az aktív, bár a bal nem olyan rossz közelre mint amennyire a jobb távolra.
Úgyhogy fogalmam sincs milyen a valódi térlátás, én úgy fogalmaznám, hogy időben látok tért, vagyis, ahogy én vagy a dolgok arrébb mozdulnak, abból kalkulálja ki az agyam a dolgok egymáshoz való viszonyát.
Épp ezért ezek a 3D hókuszpók dolgok nem jönnek be nálam.
Viszont legalább szó nélkül megkaptam az E-t a sorozáson :-)))
Nekem az lesz a valódi 3D-s monitor hogyha arréb mozdulok, akkor olyan más képet látok amiben megváltozott a térnek megfelelően a dolgok viszonya.
A cikkben leírt módszerű monitort láttam a CEBIT-en. Nekem borzalmas volt, ha egy picit megmozdítottam a fejem, akkor borzalamasan vibrált a kép, mivel hol a bal szemnek szánt, hol a jobb szemnek szánt képet láttam. Ha sikerült mozdulatlanul nézni, akkor meg láttam egy tök sima 2D képet. -
Yutani
nagyúr
Ezzel nem is akarok vitába szállni. Itt most arról van szó, hogy a mélységérzethez kell a két különböző kép, amiből összeáll a 3D-s kép az emberi agyban. Ez természetesen még mindig csak virtuális 3D, de akkor is már nagy lépés a 3D-s megjelenítők fejlődésében.
Csak egyet nem értek: hogy tudja a kijelző úgy irányítani a működését, hogy a megfelelő kép a megfelelő szembe jusson el... -
erdoke
titán
Aki egy szemmel kezdi az életét, hihetetlen módon tudja érzékelni a távolságot azzal is. A látás is egy tanulási folyamat.
(Tizenéve megvakult ember visszanyeri a látását egy műtéttől, sokáig nem tud mit kezdeni az egésszel, kezelhetetlen számára az információ, amit a szemei adnak.) -
Yutani
nagyúr
Akkor próbáld ki:
Hunyd le a bal szemed, és nézz meg egy tárgyat. Majd csere, hunyd le a jobb szemed. Jól érzékelhetően nem tudod megállapítani távolságot, mélységet. Ha két szemmel nézed, érzékeled a távolságot, mélységet. ÉS ehhez két szem kell, két kép. Mert ugye az ember két szeme nem azonos pozícióból néz, ezért a két kép eltérése adja meg a 3 dimenziós érzékelést.
Ez a monitor igen nagy találmány, de hozzá kell tenni ,hogy szerintem igen leszűkül a megfelelő rálátási szög, valszeg csak az látja majd rendesen a monitoron a 3D-s képet, aki szemben a középponttal ül. -
Ra3
őstag
nekem ilyen nem kell. szerintem munka közben (CAD) b@sztatná a szememet...
-
ebx
aktív tag
A 3D és a 3D effekt nem ugyanaz.
Itt 2 kép van: a jobb és bal szemnek?
Szerintem igazi 3Dnek nem elég 2 kép. -
Bogyó bá'
nagyúr
Mikor lesz végre - elérhető áron - asztali LCD-kijelzőben is ilyen?
Jó lenne végre valódi 3D-ben Unrealozni egy kicsit.....:))) -
erdoke
titán
Milyen jó az egyszeműeknek, nem kell drága technológiával megbolondított laptopot venniük.:)
(Persze inkább azoknak ''jó'', akik már születésüktől fogva egyszeműek, mert ők már úgy tanultak meg látni)
Aki eddig 3D->2D redukciótól szenvedett, annak nem volt elég jó a fantáziája...:t
Aktív témák
- Battlefield 6
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Honda topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Megjelent a Stormgate teljes kiadása (PC)
- Swarovski kristályok a fagyos Motorolán
- iPhone topik
- Sorozatok
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- További aktív témák...
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Dell Latitude 7320: i5-1145G7/16GB /512GB SSD/13"3 FHD, Touch, Matt/Win11 Pro
- ÚJ Asus TUF Gaming F17 FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 -3 év garancia
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- Megkímélt állapotban lévő Xiaomi 12T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest