- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
Alan
aktív tag
Szerintem félreértesz. Arra gondoltam, hogy nem variálok a technológiával (mert akkor kisebb méretűként kellene árulnom a cuccomat), hanem lemérem a leglassabb sebességet (tehát a legbelső szektoroknál), azt mondom, hogy legalább ekkora sebességet garantálok és kész.
A jobb SCSI cuccoknál pedig arra gondoltam, hogy ez csak 20-25%-kal lesz kisebb, mint amit maximálisan tud a merevlemez, tehát nem is túl nagy veszteség, ellentétben a 45-50%-os sebességvesztést produkáló Seagate-tel.
OK? Nem vagyok amúgy különösebb szakember háttértárakban, lehet, hogy kicsit furcsán fogalmaztam, úgyhogy bocs :) -
Alan
aktív tag
Rá se ránts, velem is előfordult már egypárszor :) Nagyon jókat írtál amúgy is még pluszban, a sorrend tökmindegy.
Szerintem nem érdemes különböző (fizikai) méretű szektorokat csinálni, mert igaz ugyan, hogy egyenletesebb lesz a sebesség, de csökken a kapacitás, márpedig azt (is) lehet jól megfizettetni. Én inkább azt csinálnám, hogy minimális garantált sebességet adok meg a merevlemezemre, és ha az elején ennél gyorsabb lesz az átvitel, azért senki sem fog panaszkodni. Egyébként a jobb meghajtóknál (pl. 15K-s SCSI U320-asok, pl. Fujitsu MAS3735) ez a sebességbeli eltérés a lemez ''eleje'' és ''vége'' között csak 20-25% (tipikusan 60-80MB/s kontra 50-60 MB/s), a rosszabbaknál (pl. Seagate) a 45-50%ot is eléri. -
Alan
aktív tag
Így van, plusz emellett a ''normál'' (nem A/V, azaz audio/video) merevlemezek rendszeresen végeznek hőkalibrációt is, ami azzal jár, hogy fejet oda-vissza végigviszik a lemez felett. Ezen idő alatt az egység adatot nem visz át, tehát ha peches az éppen futó program és a kért adat nem volt a merevlemez gyorsítótárában, akkor várnia kell néhány századmásodpercet. Normál használatnál ez nem gond, nagysebességű képátvitelnél annál inkább.
Aktív témák
Hirdetés
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest