- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Íme az új Android Auto!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
Aktív témák
-
Geli
senior tag
válasz
Dr. Balage #6 üzenetére
ehh...balage..te is átpártoltál a ph-ra?!:)))...látom+vetted az új gépet:),és akkor nem ''lassú''2700-es ramok csucsulhetnének hanem mondjuk 3700twinmos:DD...a vidkarid viszont jó:C
-
válasz
Dr. Balage #6 üzenetére
Ember, az 5900-ben is 4 pipeline és 8 texturázó egység volt, tehát nem változott semmi. Az 5900 megette a 9700PRO-t, ez pedig még gyorsabb.
Nem mintha védeni akarnám az nVidiát. -
-
Egon
nagyúr
Ha kijavítják a Pixel shader-hibát, és javítanak az FSAA minőségén, akkor (az ár függvényében) jó kis kártya lehet ez a cucc...
Szerintem kár temetni úgy, hogy még semmit sem lehet tudni róla.
OFF
Nem értem, hogy miért jobb a 8x1-es architektúra, mint a 4x2-es: manapság már általában nem egy textúrából építik fel az adott pixelt, vagy rosszul tudom?:F -
LordX
veterán
Felőlem az FX5900-nak az egész Dx9-es része hibás lehet, ha a képen nem látni a hibát, és gyorsabb az R9800-nál. Ugye a legtöbb teszt szerint gyorsabb.
Az, hogy nem 4x2, hanem néha 4x2, néha 4x1, kit érdekel, ha még így is gyorsabb... Ilyen alapon vegyél Parhéliát, mert a chip speckói szerint veri a legjobb kártyákat, csak ugye nincs benne normális memória- és pipeline szervezés, ami megöli az egészet. (Azt akarom mondani, hogy mind1, hogy mi a speckó, csak a sebesség és az ár számít)
Az a PS hiba az kb. olyan súlyos lehet, hogy egyes Pentiumok lefagytak egy bizonyos 4 bájttól (amihez mellesleg nem volt rendelve utasítás)
Ettől független nem vennék ilyen kártyát, mert fele áron megkapom a teljesítmény min. 95%-át egy R9800-al... De az FX NEM szar! -
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #32 üzenetére
Ha időben észrevették akkor szerintem van rá esély. De ez úgy is kiderül szerintem nemsokára. Addig pedig kár aggódni
-
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #30 üzenetére
Sajnos hardveres ha jól tudom. Különben nem azt jelentették volna be, hogy baj van a pixel shaderrel és a driverekkel is. Pedig tényleg nem kívántam ennyire rosszat nekik, mert így most értem, hogy idegesít téged. Talán majd ez az nv38, bár az meg drága lesz gondolom
-
Alvin_ti4200
félisten
Félreértés ne essék, én csak annyit mondtam, hogy gyorsabb a 9700Pronál, sajnos a napokban megtudtam, hogy vmi nem OK a Pixel Shaderekkel, ez idegesít, mert Karácsonyra már gyűjtöm rá a pénzt és jó lenne ha meg tudnám venni. Nem tudod, hogy hardveres vagy szoftveres a probléma?
-
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #27 üzenetére
Nem vette figyelembe, hogy 4x2. FX5900 meg...
Ne vesszünk össze, jó? :)) -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Dr. Balage #6 üzenetére
Hát ezt nagyon benézted, mert már az FX5900 is megveri azt a csodálatos 9700Pro-t:(
-
-
Kosh Naranek
tag
Felőlem jöhet. Legalább hamarabb kint lesz az R420, a 9700/9800PRO-nak pedig lentebb megy az ára.
-
Fawkes
őstag
Nvidia megint bejelenti hogy az Atit elsöpri meg porrá zúzza!Én kíváncsi vagyok arra az nv 38-ra!Amúgy arra is kíváncsi vagyok hogy fogják hűteni a vpu-t és a memeket!Szerintem nem lesz nagy pukk de majd meglássuk! :))
-
LordX
veterán
Nem tudom mit nyavajogtok...
NV30-31-34 (FX5800-5600-5200): ez egy család.
Az NV35-36-38 (FX5900-5700-???) meg egy másik.
Az egyetlen megtévesztő, hogy mindkét családot GeForceFX-nek hívják. -
Atlantis
veterán
A jelek szerint erre megint DDR 2-t tesznek(1000Mhz). A hűtést remélem továbbfejlesztették.
-
Goose-T
veterán
válasz
Dr. Balage #10 üzenetére
Szerintem épp azt javították ki benne.
-
Power
senior tag
Pontosabban csak 1 alap GPU, ezek kiheréléséből van 3 chiped.
Aztán mindegyiket tovább ''fejlesztgeted'', ahogy a kiforottabb gyártás engedi.
Persze mindegyikre épül sima és ultra variáns illetve 128/256 (vagy 64/128) megás. Továbbá egyéb gyártók köztes variánsokat is piacra dobhatnak.
S máris van 20-30 kártya :DD :DD :DD -
Zsiba
senior tag
Egyátalán nem idegesítem magam, csak nem értem minek ennyi fajta. Ha lenne csak három fajta aminek a gyártására rá kell állni, akkor azt venné a nép. De úgy, hogy van 20 fajta, abból jó, ha öt igazán népszerű a vásárlók között. Szóval nem értem a gyártókat... mindegy nem az én dolgom. Még jó egy évig úgysem ruházok be a gépemre... :)
-
Dr. Balage
csendes tag
Nem hinnám hogy legyőzné a 9800pro-t...
főleg ha ez az NV38 is fizikailag alapból hibás lesz :) (PixelShader) -
Power
senior tag
válasz
Dr. Balage #6 üzenetére
Az NV35 is 4*2-es.
-
maniac
senior tag
4 pipeline, 2 TMU pipelineonkent tehat 4*2=8->8*1=8. Multitexturazasban gyors lesz. Azonban a R9800PRO-t epphogy lefogja elozni. Ehhez a minimalis teljesitmenytobblethez sztem dukalna meg egy jo kis NVIDIA fele apro hutes is :))
-
Dr. Balage
csendes tag
4 pipeline-nal?
Még a 9700pro-nak sem lesz ellenfele, ez a *#&@*[!..... :) -
Zsiba
senior tag
Kicsit már sok lesz a grafikus kártyából, nem???? Én már rég elvesztettem a fonalat az MX, LE, Ultra, Pro, SE és egyéb nyalánkságok között...
-
Atlantis
veterán
Pedig az NV 35 sem lehet rossz. Egyébként szerintem lehetett rá számítani, hogy valamit kidob az Nvidia az R360 ellen. Ha már az NV 40 még nincs kész.
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Építő/felújító topik
- No Man's Sky - Már elérhető a Worlds Part 2 frissítés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest