- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
marcee
addikt
''Hasonló a téma, mint a vírusok esetében, mint amikor nagyarcú XP-sek mondják, hogy létezik Linux-ra is vírus, ők olvasták ám...''
Előre bocsátom, hogy nem értek a témához, nem is vagyok informatikus, csak lelkes amatőr, de ''Szémítógépes kultúra'' kredittárgyon azt állította az előadó, aki eléggé linuxgurunak tűnt, hogy a ''legelterjedtebb rendszer definició szerint rossz!'' Ha majd a linux lesz/lenne a piacvezető, akkor azzal lesz/lenne a több probléma, érné több támadás. És, hogy a ms rendszerek elterjedtek, annak inkább piaci okai vannak (jóidőben-jóhelyen), ahhoz, hogy a fejlesztése üzletileg sikeres vállalkozás legyen éppen nyújtja a ''szükséges és elégséges'' szintet. Lehetne biztonságosabb, jobb, gyorsabb, ezesetben viszont elbukna a kasszánál.
Ezt sikerült felfognom, illetve magjegyeznem a nemt'ommikor hallotakból, amit én készséggel elhiszek, mindenkitől elnézést kérek, ha nem lenne pontos az ''idézet'' eszmefutatás.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
1: azert attol imho tobben hasznalnak linux/unix rendszert, nem csak a 0.005%, de ez vegulis mindegy, mondjuk ugy elhganyagolhatoa a linux/unix felhasznalok, ha az a celod, hogy tomegeket erintsen a fereg, amit irsz
2: jol latod, valoban ezt mondtam, mitobb, komolyan is gondolom -- a net szervereket nem ertem, hogy hogyuan keverted ebbe bele, foleg ugy, hogy az emlitett peldaban 1%-kal szamolsz, ami szinten elhanyagolhato
tisztaban vagyok vele, hogy nem 1%, nanem _joval_ tobb, de azt is vedd figyelembe, hogy nem a szervereket tamadja a virusok/fergek, hanem a juzert -- szervert leginkabb ''tulterheleses tamadnak'', de ott meg jha jol tudom mindegy, hogy milyen rendszer van a gepen
tegyuk fel, hogy Te irsz egy ferget, ami mondjuk tamadja az MS szervereit (pusztan elmeleti sikon beszelunk rola, nem gyanusitgatas, csak ez ugye nepszeru dolog a feregirok koreben -- ugyanakkor ertelmetlen is, a tukrozesek miatt, de ez mas teszta)
kerdes: mit fertoznel meg?
a) tobb tizezer net szervert
b) tobb millio pc-t
3: nem forgatom ki a szavaidat, egyszeruen arrol van szo, hogy altalanositva minden xp-sre mondtad ki, hogy nagykepuek -- legalabbis nekem ez jott at, s nem az, hogy 1-2 nagyarcura celzol
egyebkent ha azt mondom, hogy igenis _van_ linux-ra virus, akkor most en is nagykepu xp-s vagyok? vagy talan Te nem vagy megfeleloen tajekozott, esetleg az elfogultsag szol beloled?
p.s.: ''also tagozatos tema'' -- a kovetkezo post-ban anyam is benne lesz?
[Szerkesztve] -
Sipi
addikt
Ezt nem is vitatja senki. Ha valamit rosszul állítanak be, törhető. Sőt, ha valamit Netre kötsz, törhető.
Na de az a 71 nap!!! Azt hogyan hozták ki?!? Ennyi ideig lekapcsolták a netről a gépet és elutaztak valami eldugott szigetre?
Az eddigi elvi viták is többnyire abban meg tudtak állapodni, hogy bárminemű javítás _sokkal_ hamarabb jelenik meg Linux alá.
Egyébként abba a Windows-os pár napba beleszámolták vajon az olyan hibákat is, melyekre akár fél évig sem volt javítás?
Sipi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Megújult a PROHARDVER!
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest