Hirdetés
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunnylander
őstag
válasz
#95904256 #290 üzenetére
Nem tudom ennek mi lehet az oka. Korrupt vámtisztek, vámtörvények egyéni értelmezése?
Egyetlen egyszer volt egy bosszantó esetem. Az volt életem első külföldről rendelt terméke (dobozos Orion Platinum, zenei szoftver Németországból). Anno 2003-ban, egyébként azért még postával küldtem a pénzt.
Szóval a vámosok eléggé ráültek, náluk dekkolt vagy egy hónapig. Először értesítettek, hogy vámköteles lesz. De én telefonáltam nekik, hogy az nemúgy van, mert mielőtt eldöntöttem, hogy behozatom utánaolvastam a vámtörvényeknek és azt találtam hogy ha magamnak kis mennyiségben rendelem akkor az vámmentes kell, hogy legyen. De még erősködtek hogy én azt nem jól tudom. Aztán szünet. Néhány nap vagy hét múlva jött a csomag, a következő pecsételéssel ''Vámmentes''.
Elméletileg (habár meg kell említeni hogy a vámtörvények elég zagyvák és ellentmondásosak) postai úton behozott cikkekre ugyanazok a szabályok érvényesek, mintha autóddal átgördülsz a határon. Kétlem, hogy bárkit is megvámoltak azért, mert pl. egyetlen dobozos processzor ott figyelt az autóülésen.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9500 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 Super 8GB AeroCool 800 DeepCool 500W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2133
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Töredék áron! Csere-Beszámítás! DJi Air 3 Fly More Combo RC2! Garancia: 2027.09.27!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest