- Magisk
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kikapcsolva is megtalálható a OnePlus 13
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
Új hozzászólás Aktív témák
-
ByB
addikt
Sorry, a nevek helyesen: Credo - Luxur Gold Edition és Credo - Luxur Titanium Edition!
-
-
villamos
őstag
Nem vicc, valóban van Credo nevü busz, kishazánkban gyártják, és pár Volán vállalat használja is őket, ahogy a Népligetben láttam...
Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
ByB
addikt
Teljesen egyetértek veled: a valós ergonómai nagyon távol áll manapság a marketingesek tollából fakadt ötletektől! Ez egy koncepció, egy iránymutatási lehetőség, hogy merre lehetne elindulni! (Némi tapasztalattal azért rendelkezem, 3 évig tanultam valós ergonómiát!)
AMD Power - Most úgy is pár napig pihizek, még szeretnék egy két dolgot tervezni a Credo-hoz, aztán kezdek a Sparta tervezéséhez, addig eldöntöm, hogy közös, vagy külön telefon lesz az R1000i és a Volvofon!
[Szerkesztve] -
Malory
tag
Nekem mint nyeretlen kétévesnek pedig ez jut eszembe a credóról[link] remélem a busz csak vicc volt?
Nah, a formatervvel nem tudom, mi bajotok van? bárhol beszélnek, erről a koncepcióról, mindenki a kényelmetlen, lehetetlen formatervről nyafog szerintem jó a forma. Lehet, hogy csak én vagyok a szűk keresztmetszet, de szerintem is ergonomikus, ami a legtöbb telefonról nem mondható el. Ami legutóbb ergonóm volt a telefonoknál, az nagyanyám bakelit tárcsázós, zsinorós,telefonkagylója volt... azóta elfelejtették a mérnökök, higy egy telefon csak részben asztalon (zsebben ) tárolt cucc, de használata közben bizony a kezünkben (Byb konceptjében a kezünkön) nyugszik. És most ne kezdjétek el azt mondani, hogy dehát ez, meg az milyen kényelmes fogású... mert szvsz a sonyk és a nokiák és az lg-k és mindenki tojik a valódi ergonómiára. vagy legalábbis ügyesen leplezzi...
Voltak annó a téglatelefonok, aztán ahogy jött a fejlődés, kisebbeke lettek, meg vékonyabbak, meg lekerekítettebbek, de ergonómiában... szóvaé szerintem félnek a tervezők az ergonómiától, mert az nem trendi... (minden esetben tisztelet a kivételeknek és az asztalfiókban maradt koncepcióknak)
egyébiránt, hajrá-hajrá és itt is csak azt mondhatom: gratula
[Szerkesztve] -
AMD Power
titán
Jó lett ez tuti! Volvo-s nem lesz!?
-
ByB
addikt
Átkozott mérnöki munka: jönnek a magukat formatervezőnek nevező egyedek, dobálóznak formákkal és szavakkal, majd leadják a rajzokat, hogy tessék belőle terméket varázsolni! Aztán persze megy a huzavona, hogy mit lehet, mit nem és mindezt mennyiért...
Nah ''szerencsére'' ettől én még messze vagyok, szárnyalhatok ha tudok! Kimondottan praktikusnak én sem nevezném ezt a készüléket, de mivel elsődlegesen ''színház-telefon''-nak készült, ez nem is baj! Az ergonómia felől pedig nincsenek kétségeim, 1:1-es papírmodelleket adtam, elég sok ember kezébe és mindenkinek tetszet, arról nem is beszélve, hogy asztalra helyezve, sokkal jobban rálátni a kijelzőre, mint egy átlagos telefonnál!
üdv
Bence
ui.: Engem is próbáltak felruházni némi mérnöki szemlélettel, de sajnos mivel ez együtt járt volna a sablonosítással, ezért nem hagytam magam! -
atuci
őstag
Tudom, tudom, de valahogy én nagyon földönragadt mérnök vagyok, mindíg a megvalósításon és a probléma megoldáson jár az agyam.
Egyébbként érdekes elgondolás, nem tűnik praktikusnak, de ergonomikus lehet, mert láttam már hasonló távvezérlőt, talán projektorhoz , az egészen jól kezelhető volt -hüvelykujjal.Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
ByB
addikt
Ez pusztán egy jövőkoncepció (játék a formákkal és eddig nem használt megoldásokkal), nem volt cél a jelenesetben való kivitelezhetőség! Amúgy tény, hogy a közeljövő technológiájával is ''rohadt drága'' lenne előállítani...
Ami meg ''célközönséget'' illeti: ez nem az autó mellé adunk egy telefont kategória, eszem ágában sincs 25-ös suhancokat megcélozni a telefonnal! A Lexusokra inkább jellemző kifinomult réteget céloznám meg a Credo-val, mint második telefonnal! De ebbe felesleges is belemenni, ez egy fikció, ami egy Lexus szimbólumnak készült és nem a nadrágzsebnek!
róland - A tok már tervezés alatt van, de a méretek maradnak...
[Szerkesztve] -
róland
veterán
Talán kicsit laposabb kialakítás jobb lenne, mondjuk 15 mm, a 25 helyett. S akkor már a görbület sem lenne annyira zavaró. Esetleg egy elegáns ''gyári'' tok hozzá, valami nemes anyagból (mondjuk titánból). Sokan hordják valamilyen tokban a telefonjukat...
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
atuci
őstag
hidd el, elég sok Lexust vezető fiatalnál láttam gatyából kiveni a telefon (farmerból)
Hogy egy 25 évesnek miből telik ilyen kocsira? Valszeg én csinálok valamit rosszul. Haverom szerint a pénzt nem keresni kell, hanem találni.
Visszatérve a telcsire, jó sok minden belezsúfoltál, de ha ezt mind megvalósítanák, akkor vagy a telcsi lesz vastagabb, vagy gyenge lesz az akksi, vagy rohadt drága lesz, hogy ekkora méretben minden elférjen.
És mégegy dolog: Ha ezt fából csinálják, akkor nem is tudom mit mondjak, ha viszont csak utánozni akarják a fát, akkor nem sok reményt fűzök hozzá, szerintem az ronda lesz.
[Szerkesztve]Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''
-
Stiky
senior tag
Kihívó, exclusive formaterv
Nekem teccik talán egy szolídabb kanyarulattal méginkább ergonómikusabb lenne
Csak így tovább~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~
-
eastsider
nagyúr
koncepciókészíőnk
első sor javítsátok ha arra jártok -
ByB
addikt
Elég sok valós modellt készítettem ahhoz, hogy bizton állíthassam, kényelmes a használata! Fogok is róla fotót feltölteni, melyek a többi képpel együtt itt tekinthető meg - [link]
üdv
Bence
ui.: A zsebrerakás kicsit erős volt, ez nem az a kategória! -
Atlantis
veterán
Hál'Isten a Lexus nem ilyen...hogyismondjam csak, érdekes...
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
Jégkokó
veterán
Hát tényleg elég érdekes, és sztem ez a kilakaítás eléggé a használhatóság rovására megy.De ha mondjuk össze lehetne hajtani akkor nem is lenne olyan vészes ez a formaterv
A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.
-
tuskooo
addikt
Érdekes lehet zsebben
-
villamos
őstag
Hmm... nekem min nyeretlen kétévesnek a Credo -ról ez jut eszembe...
[link]Szép álmokat csillagom! És amíg te csicsikálsz, én hozok neked egy... LÁNGSZÓRÓT TAKAROGGYÁ!
-
zsiga667
addikt
Elég érdekes keze lehet a kedves fórumtársnak ha ez jut az eszébe az ergonómiáról...
-
Shim
őstag
Újabb kiváló alkotás Több képet merre találhatunk?
Religion – causing genocides over differing imaginary friends
Új hozzászólás Aktív témák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Futás, futópályák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Külpolitika
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Magisk
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gurulunk, WAZE?!
- OLED TV topic
- További aktív témák...