- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen GPS-t vegyek?
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Allien
veterán
No, hiába sikerült ez a művelet, mert meg sem tudom nézni!
Milyen progival, és hogyan lehet RAW formátummal dolgozni???
-
Allien
veterán
Húúúú, bakker!
Sikerült felrakni a firmware-t!
Tényleg van raw! Egyedül abban zavaró, hogy Eco+raw-t ír, de Eco-val számol, és így elég nehéz megtippelni, mennyi is fér a kártyára. Nem panaszkodom, most próbálgatom. Holnap megyek, speciális környezetbe fényképezni. Ha hasonló lesz az időjárás, mint most (erőssen felhős, nuku napsütés), gondban leszek, mert neon fény lesz a teremben, és ott kell fotóznom mozgó embereket!
Már volt hasonló helyzet, csak akkor azért volt napfény is, most meg ez nem valószinü. Kicsit parázok tőle. Az bizti, a Raw-t ott nem fogom használni, talán csoport képekhez, de ugye, nem lehet leellenőrizni, visszanézni ezeket a képeket!
-
Allien
veterán
Hát, ha meglátogatod a Konica-minolta honlapját, tutira ki lehet találni. Azért megpróbálok segíteni, ami eszembe jut. Megapixel: Z20 +1 mega (nagyobb felbontás ezért), ISO 320 (kisebb, mint a Z2-nek, annak a legnagyobb a 400!), 8x optikai zoom (Z2-nek 10x-s), legrövidebb záridő: 1/2000 másodperc (Z2 csak 1/1000, ha jól emléxem), külső vakucsatlakozás fajtája: nincs (Z2-nél VAN!), szűrőméret: nem tehető rá előtétlencse (Z2-nél megoldható ! ), Videó maximális felbontása: 640 x 480 (Z2-nél van egy kicsit nagyobb, csak annak a képfrissitése gyenge, 15 kép/sec), az LCD méretét nem tudom Z2-nél.
Ránézésre megegyeznek a dolgok. Szvsz, úgy néz ki, hogy van egy alap belsője a Konica-Minolta-nak, és össze-vissza próbálgatják körbe építeni.Van egy alap CCD érzékelő lap, és kb 4 megapixelt bír el, ISO 400-ig (bár firmware frissitéssel 800-ig is megy, de szvsz az már nem használható rendessen). Ezt onnan gondolom, hogy ha megnézzük a megapixel növekedés, kontra ISO értéket, talán arra lehet következtettni, hogy ez biza ugyan az az érzékelő. De, azért a Z20 sem lehet rossz, főleg ami tetszik, a záridő a Z2-höz képest, és a megapixel is jól jöhet. Viszont, az nagyon gáz (szvsz), hogy előtét lencsékkel nem lehet dolgozni. Én most tervezem pár kiegészítő beszerzését (április), és NAGYON sokat nyom a latba, mert fényképeztem felhőket is, melyeket szűrővel jobban ki lehet emelni.
Most fényképeztem sport eseményt, relative rossz fényviszonyok melett (első gépem, első próbálkozások). Elég változatos eredményekkel. Volt, hogy egy közeli képen, ahol a külső fények (beáramló napfény), nem fejtette ki hatását, annál jobban a neon fénye, és enyhén zöldes lett az illető feje.Ja, táncversenyt fotóztam! Meg sem próbáltam autómatára bízni, mert bár csalódtam párszor. Olyan tüneteket produkál (automatán), hogy rázoomolok egy épületre (szürkületben, tehát, pl. nem éri napfény az épületet), az élességet exponálásnál elkezdi változtattni, és persze, homályos lesz a kép.
EZT csak manuálisan lehet megoldani.
Azért, sikerült kb. 500 képet készíteni, és abból kb. 50-100 relative jól is sikerült, és ez alatt azt is értem, hogy a megfelelő pillanatban sikerült elkapni a pillanatot.
-
Allien
veterán
Nos, elvileg összejött, de át kellett neveznem a firmware-t, csak így jött működésbe. Viszont, semmi változást nem látok a menüben.
Lehet, mégsem úgy sikerült, mint ahogyan kelett volna?
-
Allien
veterán
A letöltött zip-ben ez volt:
Installing
1) Format your SD card, use newly charged batteries
2) Copy firmware.bin from this archive to root folder of card
and, in case of problems with updating, to ''firmware''
folder created in root.
3) Insert card in camera (if you used SD reader).
4) Set the mode switch to the playback position and then turn the camera on.
5) Select Yes to Upgrade question.
6) Do not turn camera off until you see ''Done'' message.
7) Turn Off camera.
8) Turn camera on in record mode, it is advisable to reset all settings.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE Z490M Alaplap
- Playstation 4 500GB Destiny The Taken King Limited Edition
- P16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest