- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Frigo
őstag
Kent utódja Yorkfield :
[link]
Bár cikkben nem írják de a kép alapján ''natív'' quad-core-nak tűnik. -
Hack3er
őstag
Hajjátok-e!
Ha nyerek a lotton akkor olyan alaplapot veszek amibe kettő procit lehet belerakni, és rakok bele 2db 4 magos s :szépséget! Ja meg 2db 8800GTX-et ! Az a baj hogy nem lottozok! -
törölt tag
egész konkrétan driver kell majd. ugyanis anélkül az xp nem fogja tudni, hogy ez nem 4 cpu, hanem 1 cpu 4 maggal. illetve én így tudom, aztán lehet, hogy marhaság.
jogilag pedig idézek az előttem szóló kolléga által linkelt anyagból:
''For most currently shipping Microsoft software with processor limits, each processor counts as a single processor regardless of the number of cores and/or threads that the processor contains. For example, Windows Server 2003 Standard Edition can be used on a four-processor system, whether the processors in the system are single-core, hyperthreaded, or multicore.''
Tehát mindegy, hány mag, és azon HTT-sek-e, a processzorok száma számít.
Megnéznék egy Windows Vista Ultimate-et majd egy dual-kentsfield workstation rendszeren...
[Szerkesztve] -
-
törölt tag
elfelejted, hgoy a kentsfield estében 2x2 mag van. Tehát az általad írott többprocesszoros problémák akkor jelentkeznek főként, ha egyazon programot futtatsz négy szálon, mind a négy magon.
Tekintve, hogy ez az első négymagos próbálkozás, és alapvetően marketing lényege van, nem pedig technológia, azért elég jó.
Az XP-s kérdésed jogos, szerintem patch lesz és ''jogilag'' továbbra is egy processzor lesz a kentsfield is. Sztem. -
azbest
félisten
és a külön magoknél a cache kezelés is kevésbé hatékony.. hiszen mindegyik tárolja az adatokat... nameg le kell kezelnie hogy ép melyik proci piszkál valamit, mert a memóriában nem az aktuális adat van (a másik mag cacheében a friss)...
szal a hagyományos többproszesszoros problémák itt is jelen vannak...
juteszembe, vajon a win xp tudja e használni a 4 magot? (licenszileg korlátozott 2 re)
HT-nél még megoldották... vajon 4 magnál... esetleg kijön egy frissítés ami ezeknél a prociknál engedi a 4 magot? Jó persze ott a Vista...a távoli ködös jövőben...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
anjani182 #23 üzenetére
ha nem digitalzálsz, tömörítessz, 3d-t vágsz, satöbbi, akkor miről beszélünk? ez olyan, mint mikor a vasárnap vezető kijelenti, hogy tök felesleges a terepjáró. NEKI, és neki nem is kell venni.
Obliviont elszúrták, úgy ahogy van. Viszont én pl remekül használom a dual core amd-met. Az egyik magon CS szerver, a másikon meg maga a cs fut.
Más:
#22-es hsz asszem: Csak ez benne a hiba, mint a korábbi ''két egymagos procit egy tok alá'' effektusnak:
''Az ilyen felépítés hátránya, hogy a magok egymással csak a viszonylag lasssú front side buszon keresztül tudnak kommunikálni, amivel leterhelik azt.'' - hát azért baromira nem ennyire eccerű a helyzet...
[Szerkesztve] -
rolko
őstag
Ebbe az AMD belfog rokkani, mire kitalál valami jót, mint annó a 64-bites techológiát. De mire valami jót megcsinálna, az intelnek akkora már ott lesz a 8 magos
Szegény AMD-nek semmi esélyes se lesz a az nvidia és intel társul, de ez a quatro nekem olyan nvidiás...
Valami van a háttérben... -
marcee
addikt
Ezek szerint az összes 975X-es laban mennie kell majd a Kentsfield-nek?
Nincs valami lista, hogy melyik 965-ös lap ready?
Nekem nem játékhoz, hanem renderelni kell és ahhoz 1000 dollár nem is sok. -
Hajaj, az már bajosabb lesz. h jól tomm, akkor az AMD jövőre foglalatot vált, az intel lapok meg 1xerűen nem mennek majd a kent utódjaival (ld normális intel 4magosokkal)
Ráadásul 1-2 éven belül itt a DDR3 szval ujra cserélhetjük az egész gépet
(még wincsinek se árt majd beszerezni egy SSD-t h ne akadjon rajt a Vista...) -
orbano
félisten
válasz
macilaci78 #72 üzenetére
ki mondta, hogy a 16 magos is így fog kinézni. ott már valószínűleg egy közös sínen fognak ülni a procik egy közös l3 cache társaságában, saját l2 cach-sel. ebben semmi kuszát nem látok
-
dokar
addikt
igy is jocskan megbuntettek az amd-t.. eloszor a core2-vel, aztan felhivatalosan a kent-el..
ennek nem állítottam az ellenkezőjét, ne menjünk bele a konkurenciába és most a piacra sem
én nem a kent teljesítményére tettem megjegyzést, hanem arra, hogy azért ne essen le az állunk a 4 magos kent technológiájától, mert semmi extrát nem jelent conroe-hoz képest.
nem tudod véletlen, hogy natív 4 magossal mikor akarnak előrukkolni? -
válasz
macilaci78 #72 üzenetére
Ekkora botorságot nem hiszem h elkövetne
Ld az első 2magos intel proccban 2 db prescott (brrrh, a hátamisborsódzik ettől a névtől) mag volt összeházasítva. És most nincs/nem is lesz a piacon 1 db 4x1-es változat se
Előző hozzá/be.../szólásomban rosszul fogalmaztam, a mobilon nem a mobiltelót hanem a notebook -mobile procikat értettem... PDA-knál tleg várni kell még 1 picit a 2GHz-es négymagos proccokra
de sztem az asztali procik után fél évvel lesz mindenből notiba való is, eddig is mindig úgy volt. -
macilaci78
nagyúr
válasz
t72killer #71 üzenetére
Azért arra kíváncsi vagyok, mikor lesznek mondjuk 2GHz-es, több magos procikkal szerelt PDA-k, okos telefonok...
Minden esetre jó cucc ez a proci, csak egy valamit nem értek... Ha az Intel ilyen tendenciát nyomat, hogy a meglévő prociból zsúfol kettőt egy tokozásba, akkor 16 magnál pl már eléggé kusza lesz az belül... Ebből a szempontból az AMD 4×-ese jobban beválhat, mint az Intel 2×2×2×2-ese... -
-
Dehogynem. amd-nél már az első 4 magos procnál egy szilikondeszkán lesz a 4 mag, + új architektúrát kap.
Más kérdés, h erre az intel is megcsinálja a Core quadro-t, meg annak az utódját szintén új architektúrával
A fejlődés márcsak így halad. lényeg az h vmi használható 4szivű proccot szeretnék ha dorombolna a laptopocskámban 2009 táján, mondjuk nvidia go9700 graffal DDR4 ramokkal SSD-vel meg mittomén
Addig csak kihúzom a mostanival... max maradok a winXP-nél meg a starcraftnál. -
orbano
félisten
jó kis bőrlehúzás ez a cucc. ilyen feldolgozó-kapacitás mellett édeskevés az az FSB amivel kommunikálnak... bár ennek örülök, mert így lesz egy pont, ahol az AMD meg tudja fogni ezeket a procikat... kár, hogy kétszer hárombetűs hírből manapság kevesebb van
-
westlake
félisten
igy is jocskan megbuntettek az amd-t.. eloszor a core2-vel, aztan felhivatalosan a kent-el..
..es mint minden ember tudja, egy piacon levo gyartonak nem technologiai ujdonsagot kell felmutatni, hanem egy olyan dolgot, ami gyorsabb/olcsobb/szebb/finomabb mint a konkurens ceg termeke.. es ez lehet akar egy 50 eves ''technologia'' is (persze ez azert nem igy van)
az intel teljesen jol csinalja..
[Szerkesztve] -
Stavi
aktív tag
ez azért már durva.... elsimerésem az intelnek...
de azért titokban kiváncsi vagyok, h mit főznek az amd boszorkonyháján -
Misi 007
őstag
Szinte még csak most jött ki a Conroe erre tessék mingyá ittvan a Kentsfield is.
Bexarás ez a rohamos fejlődés megint nem fogom győzni pénzel a fejlesztéseket. -
SLYM
veterán
jól nyomja le az árakat és akkor már örülök
-
zsulboy
senior tag
Hát ilyen CPU+VGA sem lesz a karácsonyfám alatt idén!
-
LSL1337
őstag
válasz
detroitrw #40 üzenetére
tényleg FPS-ben a cpu a gyenge láncszem érdekes lenne
ott volt az a 7900GT amit egy 3,0Ghz-s pentium D is kihajtott
bocs 3500+ helyett 3800+x2-t kelett volna írnom az ugyan úgy kihajtja mint egy core2 Xtreme (7900GT)
oblivon 1-3 fps különbség
tomb raider 2 fps különbség
far cry riddick 0fps különbség
superpiben számít a proci, de játékban egy szint felett nem igazán...
több FPSt nyersz ha következő 50 erzer forintot nem c2-re hanem gef8xxx-re költöd
szerintem -
:AMF:
senior tag
Csak nekem hangzik olyan sután a Core 2 Quadro név...?
-
LSL1337
őstag
forrás: sg.hu
legalábbis a vége nagyon az
én scak arra leszek kiváncsi hoy pl a dx10-es gamek hogy futnak dx9es kártyákon, mennyi lesz a különbség a shaderek miatt, mert hiába ott a 7950GT-m ha nem tud szerencsétlen DX10-et
procinál nincs ilyen problémaproci arra kell a játékba hogy kihajtsa a VGA-t
7900GT-t meg egy 3500+ is kihajt
-
azbest
félisten
hmm... vajon 2 x core2duo olcsóbb lesz mint egy core2quadro?
Létezik vajon 2 cpu-s core2 lap?
Nem mintha engem éritene, most upgradeltem a p3 celeron procimat tualatin celeronra -
Male
nagyúr
'' ám utóbbiak esetében a CPU tápellátó áramkörének kisebb átdolgozása válik szükségessé.''
Hogy ezen miért nem lepődök meg... -
DeadMeat
nagyúr
válasz
afterburner_ #26 üzenetére
jaja olyan.Osszederotoztak 2 core magot
-
afterburner_
őstag
-
Ste
addikt
Csak ez benne a hiba, mint a korábbi ''két egymagos procit egy tok alá'' effektusnak:
''Az ilyen felépítés hátránya, hogy a magok egymással csak a viszonylag lasssú front side buszon keresztül tudnak kommunikálni, amivel leterhelik azt.'' -
Ősember
őstag
valaki rávilágitana a core 2 hardveres bugjaira?
ne terjedjen már el az sem, hogy nem lehet rendes core 2 lapot venni, mert akkor megint olyan lesz, mint amikor mindenki san diagot-t akart venni, közben a 3500 is böven elég
tudom, kicsit hülyén fogalmaztam, de az ilyen kijelentések miatt fordul a ph piac ide-oda
-
engusz
veterán
válasz
#64791808 #17 üzenetére
Miben nyílvánul meg, hogy bugos a Core 2? Én már lassan 3. hete nyúzom a konfigot. Eddig csak elégedettség fogott el.
A GX2 pedig tényleg brutál darab. De a gyári hűtővel egész jól elvan. Főleg, ha kap oldalról egy kis friss levegőt. Akkor full terhelés mellett lejön 10-12 fok a 75-ből. Amit úgy vettem észre, hogy átlagol. A felső kártya mindig melegebb, mint az alsó. Nálunk a vízhűtő blokk megoldotta a problémát. Terhelve 40-43 fokos. :-) -
-
törölt tag
Ez így igaz, de ez megint más tészta, tökre nem erről beszéltünk. Egyébként ezért van nekem A64-em, jókis 939-es. Várok egy évet, mire kiforr a core2 és körítése.
Hol vannak a régi szép idők, mikor vettem egy asus deszkát, bele egy p3-at, ramot, vga-t, és eszembe nem jutott, hogy valami bugos lehet, vagy instabil, vagy ilyesmi... -
neduddki
nagyúr
HI!
Az idei szamolos gepbol mar kimarad, de majd gyuvore:- )))
udv
neduddki -
engusz
veterán
Nézd, az egész pofon egyszerű. Már a bejelentés is önmagában nagy marketing fogás. Kizártnak tartom, hogy ebben az évben kellő mennyiséget tudjanak szállítani. Főleg mifelénk, kishazánkba. A hardveroldalak kapnak majd egy-egy sample példányt, amiről meg is jelenik több átfogó cikk. Mindez jótékony hatással lesz a Core 2 Duo-k fogyására. Ugyanígy a videokártyák piacán.
Az pedig már egy másik kérdés, hogy kinek ''éri meg'' bírtokolnia bármit is, nem sokkal, a megjelenést követően. -
törölt tag
így van, SLI, ami vagy hozza a teljesítménytöbbletet, vagy nem, két kártyát, két hűtést igényel, és melegszik. Ehelyett lesz egy GPU, ami hozza az SLI-s teljesítményt, nem melegszik annyira, egy hűtést igényel, kevesebb az áramfelvétele, mert EGY kártya. Igen, szerintem is szar... ilyen ez...
-
törölt tag
hol voltak? egy játék nem két hónap alatt készül el, hanem évek fejlesztőmunkáinak eredménye. Hol lettek volna eddig több szálon futó játékok, mikor egy éve még nem voltak multi-core processzorok? (vagy alig)
Most kezd elterjedni a technológia, most jönnek a multi-core optimalizált dolgok. Egyébként a windows xp kernelje sem egy nagy valami ilyen téren, ezért megy a várakozás a vistára.
Egyébiránt a koszos kis Nero Vision négy szálon fut pl videokódolás közben. Tehát nem a programok hiányoznak, hanem te vagy tájékozatlan.
Arról meg nem beszévle, hogy ha jön egy új termék, akkor a régiek ára esik. Nem vagy te tipikusan az az ember, aki csak és kizárólag fikázni tud? -
Sárpac
nagyúr
-
törölt tag
Hát most még.
2007-ben winvista, zsír új smp kezeléssel. Jönnek a sok szálra optimalizált programok. Szóval minek nincs értelme?
Sárpac: ha egy kétéves játékon, Counter-Strike Source-on játszol, dust pályán, hdr-rel egy 24'' widescreen kijelzővel nagy felbontáson, akkor az már megakaszt egy 7900GTX-et. Mondom két éves a játék.
[Szerkesztve] -
Sárpac
nagyúr
Hát ja de ha a core 2 ből indulunk ki nem 2 hanem 4hónap lesz belőle!
Mellesleg 8800gtx minek játék van vagy 3 ami kihasználja a jelenlegi királyt?Nevetséges!
[Szerkesztve] -
engusz
veterán
Kis összeesküvés-elmélet. Teljesen véletlenül jön egyszerre, novemberben a QX6700 és a 8800 GTX? ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Core i7 9700 processzor - 6 hó garival
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest