Hirdetés

Aktív témák

• Power

senior tag

válasz perla #304 üzenetére

''Nincs benne, hogy riscrol lenne szo, hanem az, hogy mindegyik. Nezzel mas benchmarkot is, pl. quake.''

Ne gyerekeskedj!
    Az IBM vagy a SUN esetleg az Intel szerver részlege szerinted a quake-re tervezi a processzorokat???

''Masreszt meg olyat nezz, ahol hasonlok a cache meretek. Ajanlom a p4ee-t.''

A P4EE egy áttokozott Xeon.

''Ha programoztal volna assemblyben, tudnad, hogy x86 felulirja az egyik operandust, es ha kesobb szukseged van ra, akkor extra utasitassal kell elmenteni (rosszabb esetben memoriaba). Attoltes lassit, probald ki. Ha nagyon kotni akarod az ebet a karohoz, mutass peldat, amikor nem lassit, szivesen lemerem''

Mire?
    Te írod állandóan, hogy gyorsít. Én ezt vitattom. Írj te, hogy hol gyorsít ez?
    A későbbi szükségletekre ott a renaming, az átöltés párhuzamosan megy.

Felejtsd már el ezt a kézi optimalizálást. Mind az intel, mind az Amd ellenjavalja az assembly-t. Egy 386-os vagy egy P2-es esetén használhatsz, de 2004-ben már csak magadat fogod szívatni.

''Nem keverek semmit, te nem olvasod el amit irtam. Nem volt szo a miertrol, csak arrol, hogy gyorsit.''

''Ja, 3 operandusos utasitasok gyorsitjak a kodot. Latszik, hogy sose programoztal assemblyben. Tok fontos, hogy nem irodik felul egy operandus, nem kell ujra betolteni, vagy masik regiszterbe menteni, ez kezzelfoghato gyorsulast jelent. Hogy a 4 operandusu utasitasokrol mar ne is beszeljek. Pl. nem tudom hallottal-e mar arrol, hogy egy ilyen jellegu muvelet: d=a*b+c az ppc-ben 1 utasitassal vegrehajthato, es ugyanugy 1 orajel mint barmi mas.''

Nyílvánvaló, hogy nem a 3/4 operandus gyorsít.

''Ez hulyeseg. Akarod tovabb ragozni, vagy maradjunk ennyiben?''

Fogalmad sincs róla. :)

''Masreszt a register renaming nem helyettesiti a tobb regisztert. X db regiszterben nem tudsz X+1 adatot tartani, errol szol az egesz. Ki kell irni membe (ami szerinted regiszterbe irasra helyettesitodik??? Vicces). Membe iras (level 1 cachebe is) lassu.''

Én nem ezt írtam. Én nem írtam egy szót se a memóriába írásról.
    Nem olvasol figyelmesen vagy nem érted?

''Ez megint hulyeseg. Mutass 2 processzort, amik csak a cache mereteben ternek el egymastol, es amiben a kisebb cache van, az gyorsabb. Nagyon kivancsi vagyok.''

1. Több processzoros környezetben a kozisztencia problémák léphetnek fel és egy túlméretezett cache visszafoghatja a rendszert.
    2. Gyártási problémák - túlontúl nagy cache -> rosszabb kihozatal, alacsonyabb órajel

''Nem, csak te hiszed, hogy ezeket szet kell valasztani. Annyirol volt szo, hogy szetkapja az ember a legfaszabb x86 processzorat, a riscszeru magot megtartja, rak bele tobb regisztert es nehany uj utasitast (3-4 operandusut), es gyorsabb lesz a proci. Igen, van, ahol az osszetett muvelet miatt, van ahol azert, mert nem irja felul az operandust, van ahol azert, mert nem kell kiirni membe. Tok mind1, gyorsabb lesz.''

Tudod mi az az MMX/SSE/SSE2?

''Tegyel egy probat. Irjal egy akarmilyen c proggyt, forditsd le, aztan nezd meg a kodot amit kaptal. Latni fogod, hogy tele van olyan reszletekkel, amikor adat kiirodik membe, aztan visszaolvasodik. Ugye mondanom sem kell, hogy membe irni (level 1 cachebe is) jopar orajel. Szal 5% az 100 orajelenkent kevesebb, mint 1 ilyen. Szerintem tobbet fogsz talalni.''

Micsoda???
    Látod a mikro kódot? Látod a futásközbeni átrendezést?
    Felejtsd már el az x86-os opcode-okat, totál más zajlik a háttérben.

''Kerdezd meg az ismeroseidtol, hogy riscre vay x86-ra konnyebb compilert irni. Nyilvan riscre. Mellesleg x86-ra kezzel mindig gyorsabb kodot irok, mint az intel compiler.''

Ezen már mosolyogni sem tudok.
    Te vagy 14 éves vagy vagy menthetetlen.
    Szerintem itt zárjuk le.

Aktív témák