- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
eddie303
őstag
Jó nézni, hogy egyet az Intel megy arra az útra, amit az AMD mutat, s nem fordítva. Azt meg beláthatnák, hogy Itaniumba nagyon nincs amit pénzt verni...
-
Power
senior tag
válasz
Satan-Claus #12 üzenetére
Az Intel részéről valóban nem fenyegeti, egyelőre(a 64 bites XeonMP-k csak 2005-ben jelennek meg).
Az Itanium ugyanúgy megmarad játékszernek, profitot eddig sem termelt.
Az a szép benne, hogy az intel akár még 10 évet is tud várni vele. :)) -
joysefke
veterán
nem a fenét nem...
le fogja verni, mint vak a poharat...
de nem, mégsem az opteron fogja leverni az itaniumot, hanem majd a 64bites Xeon.
piaci sikerességet tekintve persze...
És sebességet tekintve sem áll olyan jól az Itánium:
elavult busza van, és rosszul skálázódik többprocesszoros rendszerben. -
erdoke
titán
válasz
Satan-Claus #12 üzenetére
Elméletben nem fenyegeti az Itaniumot. Csak az a fránya piac ne lenne.:)
OFF
Már megint vacakol a kukim. Vmi nagyon nem jól van nálam beállítva, a laptopon mindig jó. Itt meg ilyen az utolsó hozzászólásom jobbra: Intel \\\\\\\\\\\\\\
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
Az első mondathoz: Hirtelen nem találtam vállvonogatós szmájlit.:D (Úgyis dual Opteront veszek:DDD)
Doksit kösz, ködösítés nem meglepő. Szerintem a 64 bites XP környékén lesz 64 bites Prescott is, de majd meglátjuk. Tökmind1, milyen 64 bitet implementált az Intel, úgyis olyan lesz a winfos. Max. lesz kétféle, de nem hiszem. -
Erasmus
őstag
Szerintem meg nem lesz még egy ideig 64 bites asztali Prescott. Minek?
A doksik alapján egyébként úgy tűnik, hogy az AMD64-et változatatás nélkül implementálta az Intel. Ehhez képest hihetetlen az a ködösítés, ami a dolog körül megy -- hivatalos nyilatkozatok formájában.
A doksik itt vannak: [L]http://www.intel.com/technology/64bitextensions/index.htm[/L]
izé, -
Satan-Claus
senior tag
Méghogy nem nem fenyeget az Itanium-ot....Más piaci szegmens.... Háááááát persze.
Hacsak nem butítanak szándékosan a 64 bites utasítások feldolgozásán az Itániumhoz képest akkor végleg lehúzhatják. Nem mintha eddig olyan bődületes profitot termeltek volna vele. Sőt...
Ha azt a rohadt sok időt és pénzt amit az Itanium fejlesztésébe öltek, máshova csoportosították volna, akkor most lehet, hogy az AMD elég kellemetlen helyzetben lenne. IMHO. -
tray
aktív tag
A cikkben:
''míg az asztali chipek esetében rövid távon nem várható a 64 bites kiterjesztés aktiválása.''
Hmmm. Mikor lesz nekem 64-bites gépem?
Az AMD 64 bites procijai már most elérhetőek, az Intel meg csak jövő Karácsonyra jön ki vele? Nem fog egy kicsit lemaradni? -
Miracle
senior tag
Jaja. az AMD nagyon szeretné bepótolni azt a presztízshiányt, amit az elmúlt 20 évben kénytelen volt elszenvedni, és mivel az ő procijaik várhatóan még 8utas rendszerben is tűrhetően skálázódnak(még nem is olvastam ilyen rendszerről sehol) szeretne végre oda jutni, ahol még az intel nem volt:)
-
erdoke
titán
''...majd az év közepétől elérhető lesz a belépő szintű szerverekbe és munkaállomásokba szánt Prescott lapkákban is. A többprocesszoros rendszerekhez tervezett Potomac magos Xeon modellekben csak jövőre vezetik be a funkciót;''
Nekem az rémlik, hogy a Prescott is a jövő évben 64 ''bitesedők'' között került említésre. Nyilván akkor adják ki, amikor elérhetővé válik a végleges 64 bites WinXP, tehát szerintem év végén. -
L3zl13
nagyúr
Hogy ne írjunk le mindet mégegyszer:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=40907[/L]
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ford topik
- Renault, Dacia topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- ÚJ, 27% számlás! AMD Ryzen 7 7800X3D (96M Cache, up to 5 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5800X 8 mag / 16 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen R5 2600 / 6 mag / 12 szál / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
- Vivo V40 SE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i7-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest