Új hozzászólás Aktív témák
-
zsiga667
addikt
''Így van mostmár abba kéne hagyni ezt hogy ki volt a genyóbb hódító a középkorban és egyéb elmult századokban.''
Ha egy kicsit tovább olvasol, meglátod hogy abbahagytuk.
''A lényeg hogy egy kerszesztény, ill. európai (mert ugye nem mindenki vallásos) civilizáltan és emberien, kúltúráltabban tud hozzáállni a számára felháborító dolgokhoz, még ha az a vallása is! ''
Ajánlom figyelmedbe az IRA szót... -
zsiga667
addikt
Mindent szabad, csak bizonyos dolgokat nem illik, viszont a felelősséget és az esetleges következményeket illik vállalni. Ha valaki úgy sértené meg a vilégnézetemet, vallásomat, mint ahogy a karikatúrák egyes iszlám országok egyes polgárait, lehet én is ki lennék akadva, és lehet még pofán is vágnám az illetőt ha elérhető közelségben lenne. Szerencsére ez nem igazán fordulhat elő, mert igyekszem távolmaradni az ilyen vallási/világnézeti döntésektől, amire nincs bizonyítékom abban nem foglalok állást. Épp ezért nem sértődöm meg se akkor ha valaki a teremtést, se akkor ha az evolúciót emlegeti, mert kétséget kizáróan nem tudom egyiket sem bizonyítani vagy cáfolni.
Nem arról beszélek hogy tilos Mohamedről, Jézusról, Jehováról, Xenuról vagy akárkiről karikatúrákat megjelentetni, hanem arról hogyha megjelentetek valami ilyesmit, és az lesz a következménye amit látunk, akkor nem a sajtószabadság álcája mögé bújva szarok a fejükre hanem elnézést kérek, és meg van oldva a probléma. Így talán kevesebb ártatlan európai halna meg a terroristák miatt. -
zsiga667
addikt
Javaslom mindenkinek a South Park első évadának tizedik részét, éljen Kula bá'.
Nem lenne belőled jó diplomata. El kéne felejteni ezt a szót (a cenzúrára gondolok), és csak egyszerű tiszteletből és megbecsülésből nem beletaposni mások érzéseibe. 4 évig jártam református középiskolába ateistaként, mégsem volt semmi gondom, amikor a hívők imádkoztak a templomban én csendben ültem, cserébe ők nem (nagyon) piszkáltak az eltérő véleményem miatt. Szóval tolerancia, nem cenzúra. -
zsiga667
addikt
A törökös téma csak egy mellékvágány, részemről le is zártam.
Valóban, kicsit túl van reagálva a dolog, de senki (leszámítva a terroristákat, akik ugyanúgy felrobbantják az általuk hitetlennek tartott honfitársaikat is) nem hirdetett háborút, csak tiltakozásról van szó, és ha nem kér bocsánatot az említett lap vagy akár ország akkor esetleg gazdasági következményei is lesznek, de semmi több. -
zsiga667
addikt
Te nem vagy jó vitapartner mert nem tudok beléd kötni.
Igaz, sajnos kultúrában már nincsenek ott mint anno voltak. De nem is jönnek ide hódítani, leszámítva a párezer robbantgatós terrormókust. (Akiknek a helyére legalább ugyanannyi keresztes katona ment, csak most lovak helyett Abrams tankokban.) -
zsiga667
addikt
Nem, nem én vagyok itt a legnagyobb tudású. Se így, se úgy.
1. Az általam említett Koránt olvastad már? Ugyanis Mohamed próféta (és így közvetve Allah is) elítéli benne az emberölést, a dzsihad pedig békés, kulturális és gazdasági modszerekkel dolgozó hittérítés.
2. Annyi köze van a Koránnak az arab terroristákhoz, hogy az okos vezetőik éppen ugyanazt csinálják vele mit amit a keresztény vezetők csináltak a kereszter háborúk idejében a Bibliával; félremagyarázzák és ezzel szentesítik a gyilkosságaikat.
3. ''A keresztények tetteit a Biblia alapján ítéled meg?''
Ezt légyszíves kicsit bővebben mert nem értem mire próbálsz rámutatni. -
zsiga667
addikt
-
zsiga667
addikt
WTF?
Akkor ismét történelmi példa:
Török hódoltság - aki áttért az nem fizetett adót (csak annyit mint minden más muzulmán), aki nem annak voltak plusz adói is, de nemhogy életben hagyták, szabadon gyakorolhatta a saját vallását! Gondolom azt nem kell mondanom hogy hány arabot hagytak életben (akár áttérítve, akár nem) a keresztesek, vagy épp az európai hadak a Reconquista idején... -
zsiga667
addikt
válasz
raszputyin #30 üzenetére
Az mióta cenzúra és a sajtószabadság megsértése hogy egy újságban nem lehet megjelentetni olyan anyagokat amik egy vallási közösséget sértenek? Az természetes hogy nem Deicide CD-borítók (pl. [link]) kerülnek az újságok címlapjára, az is hogy értelmes körökben nem divatosak a gázkamrás viccek...
-
zsiga667
addikt
Tudom hogy szorosan nem tartozik a témához, de azért ajánlanám neked is hogy keress elő néhány történelemkönyvet és nézz utána hogy mit hagytak itt a törökök, és mit hagytak az arabok az Ibériai-félszigeten; illetve mit hagytak a keresztények a Szentföldön...
De tudodmit, elárulom. Ők kultúrát, mi meg lerombolt városokat.
-
zsiga667
addikt
Érdekes. Persze, a sajtószabadság fontos dolog (minden irónia nélkül), valóban nem szabad eldobni pár fanatikus gyilkos kedvéért, de azért kicsit gondolkodni kellene mielőtt ilyeneket lehoznak egy újságban. Az iszlám kultúra gyökeresen eltér az európaitól, amit egy tanult főszerkesztőnek illene legalább alapszinten ismernie... Ez a Mohamed-karikatúra nekik kb. olyan érzékeny pontjuk mint nekünk Trianon, ha nem jobban.
A sok nagytudásúnak meg javasolnám hogy olvassanak utána a témának (autentikus forrásból, pl. egy egyetemi tankönyvből vagy akár a Koránból, ne a hasonlóan félművelt újságírócskák cikkeiből), az iszlám egyáltalán nem támogatja az erőszakot, amit a terroristák képviselnek (akik a támogatóikkal együtt talán az iszlám világ 0,0001%-át teszik ki) azt pont ugyanúgy elítélik mint mi, vagy még jobban. Ugyanis míg nálunk meghal évente mondjuk 5-10ezer ember és keletkezik relatíve elhanyagolható anyagi kár, addig náluk nemcsak hogy az amerikaiak és a bérenceik szétbombáznak egész országokat, ezzel százezreket megölve; de a többi országot is óriási gazdasági veszteség éri...
Szóval nem védem a terroristákat, de a muzulmánokat (nem muszlin és nem is mohamedán...) úgy általában igen, mert tapasztalataim szerint sokkal békésebb és vendégszeretőbb emberek mint bármely európai nép. (Nem vagyok se arab származású se bármilyen vallás követője, mielőtt valaki még rossz következtetéseket vonna le.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest