- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
S.Feri
őstag
Szép, mutatós. Reméljük jó is
-
oettinger01
őstag
nekem nagyon tetszik az ötlet! így már végre nem bele kell nézni a notiba, mint egy táskába
a design pedig lenyűgöző szerintem
az asztali monitorom is ilyen kialakítású és nagyon meg vagyok vele elégedve, valószinű ezért is vonz ez a vonalvezetés.
-
Ulkesh
őstag
''Ötletes de a gyakorlati hasznát én sem nagyon látom.''
No igen, hisz a cikk mindenről beszélt, csak arról nem, hogy ezt miért találták ki..
Be lett linkelve kép a használatáról.
http://www.engadget.com/media/2006/06/flybook_vm_2.jpg
Itt kiderül a lényeg is, amit máshol már olvastam..
Egyszerűen azt a problémát küszöböli ki, hogy ha repülőn használod és az előtted lévő hátrahajtja az ülést, akkor egy hagyományos noteszt el kell csomagolnod, mert nincs helyed a használatához.
Ennél meg utánállítod a kijelzőt és dolgozol tovább. Egyetlen fontos dolog, hogy tudnod kell vakon gépelned, mert ilyenkor nem látod a billentyűzetet..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
waverider
senior tag
tetszik a megoldás, viszont így tényleg még közelebb vagy a diszpléjhez, mert a billentyűzet ''alája'' kerül
-
hunluigi
senior tag
Ötletes de a gyakorlati hasznát én sem nagyon látom... bár én eleve a laptopért sem tulságosan lelkesedek...
-
macilaci78
nagyúr
Nem beszélve arról, hogy ugye most vannak ezek a motyók (pl a CM) is, ami nem egy vízszintes síkra helyezi a noteszt, hanem attól jóval nagyobb szögbe. Ezáltal a paneleket az eredetileg szán szögnél jóval nagyonn szögben hajlítanak meg, hogy viselik ezt a szalagkábelek?
Mondjuk én nem tartok attól, hogy a hattyúnyak eltörne (csak összerakták azt annyira...), inkább attól, hogy egy-egy agresszívebb kihúzásnál el-el pattan benne valami és csak a madzak lesz az, ami a készülék integritását fogja képviselni. Továbbá a csuklópontok tartóssága is kérdéses: nem fog az pl 2 év intenzív használat után elpuhulni és csak úgy lifegni rajta a panel? -
orbano
félisten
válasz
macilaci78 #43 üzenetére
ahogy olvastam a hozzászólásod elejét, pont én is arra gondoltam, hogy ha kiemeled a panelt, meglehetősen emelkedhet a súlypontja, ölben szerintem eléggé billenőssé válhat, asztalon szerintem még oké, bár azt sem tudhatjuk mennyire stabil ez a nyak, nem fog e nyekleni a panel...
-
Integra
titán
ügyes
-
macilaci78
nagyúr
Ölben használva is előny, ha feljebb tudom húzni a kijelzőt, nem kell felvennem a cipőkötő-fejtartásomat...
Mellesleg arra senki nem gondolt, hogy úgy húzom a billentyűzet fölé a kijelzőt, hogy még maradjon hely a kezemnek, vagyis kissé megemelve? Kötve hiszem, hogy valaki is úgy gépelne, mint ahogyan egy zongoravirtuóz nyúl a billentyűkhöz... Viszont itt is felmerül a súlypont? El lehet érni ezzel, hogy lebillenjen a masina az asztal széléről?
Ja igen: a legvékonyabb pontjánál 26mm, a legvastagabbnál? Vagy 3,5-4cm.Ettől eltekintve teccik a megoldás, hasznosnak tartom és nem megy a használhatóság rovására. Ugyanis akkor kell közelebb húzni a kijelzőt, ha nem látom, amikor pedig rendesen gépelek, nem szükséges a tapipadig elhúzni, azt akkor kell, amikor a karosszékben hátradőlve nézem a 12,1''-on a filmet.
-
ChME
tag
Na de most már komolyan, valaki mondja már meg, hogy miért csak azt az állapotát nézi mindenki??? Ölben persze a sima megoldás is kényelmes, főleg ha fekve alátámasztok a térdemmel, de asztalon, dokkoló nélkül már csak az, hogy feljebb tudnám húzni a kijelzőt, egy fokkal talán kényelmesebb lenne.
Egy tablet pc-nél is alatta van néha a bill..<- Ez ugye vicc volt.
-
Ste
addikt
az miért is jó, hogy a ''kijelző alatt'' van a billentyűzet?
ötletes, de nem praktikus -
REDeath
őstag
ez a fajta laptop monitor, szóval hogy ilyen álítható, ez már régóta van vagy ez az első?
(csak mert pár napja pont ezen gondolkodtamés volt ötletem is
igaz más mint ez)
-
orbano
félisten
válasz
parandroid #30 üzenetére
való igaz, dokkolóban hasznos, ha nincs az embernek külön monitora...
-
@aMoRF
tag
Szerintem ez a megoldás arra jó ha nem nagyon használod a billentyüt... csak a rádiós egeret... az asztalon a gép és megy a pasziánsz.
Meg hogy monitornak tudd használni a notebook-odat... csak nincs rajta videó bemenet... -
Stalker-2572
veterán
szerk.: semmi
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
Translator #6 üzenetére
''Vagy külső billentyűzetre lett tervezve?''
Valoszinuleg, mert elegge belog a billentyuzethez.
Amugy erdekes cucc, de eros a gyanum, hogy megmarad kuriozumnak. -
parandroid
félisten
Ha dokkolóban használod, akkor úgyis külső billentyűzetet használsz, akkor lesz valóban érdekes ez a feature, hiszen nem kell az egész dokkolót mozgatnod, csak a kijelzőt, ha jobban akarod látni. Ráadásul olyankor alapból távolabb kerül tőled a gép, részben épp a külső billentyűzet miatt.
p -
atosz
őstag
Sztem is remek 5let, hogy van e haszna, ahhoz kikellene probalni. Ergonomiailag en nem zarom ki hogy neha elonyos lehet egy kis emeles...
-
orbano
félisten
Ez tényleg nagyszerű ötlet, de nem látom a hasznát. A notik kijelzője valahogy pont ott jó, ahol van
legalábbis nekem...
-
Daweee
őstag
Hatalmas ötlet, egy dolgot hiányolok belőle, a gyakorlati hasznát
Miért jobb ha így van a monitor azon túl hogy dizájnos?
Shadowfax: Ennek már végképp semmi értelme... nem lehet tőle gépelni
[Szerkesztve] -
Shadowfax
addikt
Ha ennyire előre van húzva a képernyő, akkor tényleg nehéz gépelni. -
Szép design. De az akksi vajon mennyit bír? Érdekes lehet sárgában és pirosban.
Vajon kék színben is kiadnak egyszer notit? Kiváncsi vagyok hogy nézhet ki. -
elit_hun
őstag
nekem tetszik
nagyon 5letes,már alig várom a 17''-ös verziókat
-
erdoke
titán
Pont ilyesmin törtem a fejem az elmúlt hetekben, csak az én képzeletbeli megoldásomnál a pivot is működik.
Szerintem ez lesz a jövő. -
BLiNk3r
senior tag
Érdekes megoldás, de mindenképp a jó értelemben
-
littlemole
őstag
Hát ez marha jó.
-
opr
nagyúr
Kis hiba a cikkben: 1280*768-as felbontás tudtommal nincs
1280*800 akart az lenni nem?
egyébként maga az ötlet tetszik, kérdés mennyire fogja bírni a strapát -
törölt tag
Nahát ! feltalálták a monitorba épített billentyűt
Kreatív megoldás, nagyon tetszik. -
Shadowfax
addikt
válasz
Translator #6 üzenetére
De nem lesz ez túl közel így a szemhez, ha ölben használják? Vagy külső billentyűzetre lett tervezve?
Ha ölbeveszed, akkor lehet a szokásos módon tartani a kijelzőt (a képeken látszik). -
Apollyon
Korrektor
Kreatív megoldás! Notebook meg TFT már régóta van, hogyhogy eddig nem gondolt erre senki? Engem lehet zavarna géplés közben a kezem fölé ágaskodó kijelző...
-
G-lader
tag
nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon teccik
-
Shadowfax
addikt
egy rendes vga sincs benne.
A szubnotikba nem is szokás brutál VGA-t tenni, mert a hordozhatóság és az akkumulátosors üzemidő sokkal fontosabb. Egy 12.1''-os képernyőn tervezni vagy játszani úgyis ölég meredek lenne...
A szubnotik ára pedig mindig magasabb, mint a 14-15''-os társaiknak. -
boba6
senior tag
remélem más gyártók is koppintani fogják ezt a rendszert, nekem nagyon bejön
bár nem tűnik túl bonyolultnak, azért ez is lehetséges új hibaforrás -
Thomas1
addikt
2500 €???
Ebben a kiépítésben nem sok ez egy ''picit''? Még 2 giga rammal, dvd-rw-vel is horror ár, egy rendes vga sincs benne. -
Translator
tag
Szép, nem értem, hogy miért csak most találták ki.
De nem lesz ez túl közel így a szemhez, ha ölben használják? Vagy külső billentyűzetre lett tervezve? -
TomiFiu
tag
Így elsőre nagyon tetszik!
Másodikra is -
xedos
addikt
Nem rossz ötlet...
Én arra leszek kíváncsi, hogy az Apple tényleg kihozza-e a 12''-os Macbook PRO-t? -
ALI_G
veterán
kiroá! kár, hogy drágaSzág számba megy
-
Shadowfax
addikt
Nagyon tetszik.
Szerintem nagyon klassz ötlet a kijelzőt így elhelyezni. Azt gondoltam, hogy ez esetleg negatívan fogja befolyásolni a súlyát, de 1,64 kg a kisebbik akksival, tehát még könnyű is marad.
Csak az a kérdés, milyen a belbecs? A Dialogue notikat melyik gyártó jegyzi? -
Csapi007
veterán
Hát ez marhajó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged