- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
rog
addikt
válasz
TalkCafe del Mar #69 üzenetére
az alairasod ragadta meg biztos :)
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
TalkCafe del Mar #67 üzenetére
OFF
RESPECT :)
ON -
andorpapa
őstag
válasz
TalkCafe del Mar #64 üzenetére
Azonos nevezőn vagyunk, helyes. A gyártók mérései tényleg pontosak, valóban szigetelt szobában mérnek, de elterjedt szokás, hogy bizony sok méterről. A teszterek meg maximum fél méterről, ami azért jó, mert könnyebb a kisebb zajszintkülönbséget is kimutatni. Persze lehet vitatkozni a módszerekről, én azért szeretem jobban a teszterek méréseit, mert ők például a komplett coolert viszgálják zajszint tekintetében. Tehát nem csak a ventit, ahogy azt sok gyártó teszi. És ahogy te is írtad, bizony sokszor a zaj nagyobbik része a ''fütyülő'' bordák és a rezonancia miatt keletkezik. De azért azt sem árt tudni, hogy a teszterek sem nomádok, nekik is van kis szigetelt tesztdobozuk, ahová csak a cooler pakolják és a mérőt.
És mint mondtad, a dB viszonyszám. Ez igaz is, de ha jól megfigyeljük, a profi teszterek eredményei nagyjából egyeznek, de a gyártók méréseivel összevetve valahogy mégsem passzolnak. Na akkor most kinél van a bibi? Arra gondolok, hogy bizonyos coolerre írnak x dB-t, egy másikra x+10 dB-t. A teszternél viszont mindegyik coolerre nagyjából x+2 dB jön ki. Na vajon akkor ez hogy lehetséges? Tudom, magyarázhatjuk mérési pontatlansággal meg mindenféle egyébb dologgal, de azért szerintem vitathatatlan, hogy a gyártók szeretik kikozmetikázni a cuccaikat, amit én megértek, elvégre ma ezzel lehet eladni egy hűtőt.
A képletet nem tudom, talán Dent kellene megkérdezni, ő szokta a képleteket, elméleteket vágni, én viszont inkább csak gyakorlati hűtős vagyok. -
andorpapa
őstag
válasz
TalkCafe del Mar #62 üzenetére
Na pont erről van itt szó! Szerinted a 30-40 dB is sok, de honnét tudod, hogy ez nem ugyanaz-e, mint másnál az 50 dB? Mérted? És ha igen, hol, milyen távolságból, milyen eszközzel? Pont ebből élnek a coolergyártók is. 20 dB-t írnak a hűtőre, mert valóban 20 dB a zajszint - a szomszéd utcából mérve, míg a hűtős site-ok meg reális távolságokból mérnek, emiatt jöhet ki nálunk dupla akkora érték dB-ben. És nem az a kérdés, hogy melyik igaz, mert mindegyik az, hanem az, hogy melyiket vagyunk hajlandóak a mi esetünkre vonatkoztatni.
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Linux kezdőknek
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- E-roller topik
- Bestbuy játékok
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4600M I 8GB I 180GB SSD I NVIDIA i 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest