Hirdetés
- Yettel topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Google Pixel topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertic
aktív tag
Én úgy tudom, hogy az AGPS simán tud működni a szerverek nélkül is (pl. ha az ember nem akar fizetni az ehhez szükséges adatforgalomért), a szerverek arra jók, hogy ún. korrekciós vagy milyen adatokat továbbítsanak az egyes műholdakról, amik amúgy lassabban elérhetők magukról a műholdakról is. Ezek apró pályamódosulások meg ilyesmik miatt kellenek, ha jól értettem, és így pontosabban lehet meghatározni a pozíciót. Meg jobban működik zárt terekben is, meg városban, gyorsabb, stbstb.
De megy a szerverek kérdezése nélkül is.
[link]
[Szerkesztve] -
Nutszeru
csendes tag
Nem azért de a motorola a925-ben is A-GPS van, és mindenféle hálózati rásegítés nélkül is megy rajta a gps; igaz valamivel lassabban mint mondjuk egy sirf3-ason; de külső antennával állítólag tökéletes.
-
Scalpel
senior tag
Minimálisan szoba pontossággal (ehhez persze kell az épület tervrajza is
). 3 adótoronyból háromszögeléssel néhány méter pontossággal meghatározható a pozíció. Ráadásul a szolgáltatóknak nemzet- , vagyon-, személybiztonsági célokból 3 évig el kell tárolni a telefon (SIM kártya) pozícióját. Ezt a rendőrség, nemzetbiztonsági hivatal bírósági(ha jól tudom) engedéllyel kikérheti indokolt esetben. Ergó, ha valaki bankot akar rabolni, akkor ne vigye magával a telefonját, vagy kapcsolja ki...
A Pa**on indított neten keresztüli mobiltelefonos megfigyelő szolgáltatást, igaz messze nem 2-5 méteres felbontással, de a kolegák főnök általi, vagy feleség férj általi megfigyelésére tökéletes. Itt a Mobilarenán vagy PH!-n volt róla cikk, ha jól emlékszem, de az biztos, hogy valahol olvastam róla.
Egyébként ezt az egész helyezzünk át minél több funkciót központi szerverekre undorító dolognak tartom. Megint az, hogy használd nyugodtan, meg milyen jó... a szolgáltatóknak, hiszen az adatforgalomért fizetni kell rendesen...

[Szerkesztve] -
Kobaljov
senior tag
Ha jól veszem ki akkor ez sok felhasználási esetben lehet a jövő útja, de biztos, hogy megmarad mellette a hagyományos GPS is, mivel ahol nincs térerő ott az új nem működik.
-
ngabor2
nagyúr
és akkor mi lesz a telefon miniatürizálásával? beletesz egy ekkora kártyát... lassan nagyobb lesz a kártya, mint a telefon

-
Loha
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Csak nem mind1, hogy mennyire pontosan.
-
-
Integra
titán
a totális kontroll és ellenőrzés felé mindenképp egy újabb lépés...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OLED TV topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple MacBook
- Eredeti játékok OFF topik
- Építő/felújító topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05s OEM LCD kijelző érintővel Fekete kerettel
- Nokia DT-900 vezetéknélküli töltő
- Telefotó objektív mobiltelefonhoz (Reeflex G-Series - Super Telephoto 240mm)
- Vivo gyorstöltő adapter kábellel - Szép állapot
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Dell Optiplex 390 MT,i3-2130,4GB RAM,500GB HDD,WIN10
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Corsair NAUTILUS RS LCD-Modul, Display, Kijelző
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
). 3 adótoronyból háromszögeléssel néhány méter pontossággal meghatározható a pozíció. Ráadásul a szolgáltatóknak nemzet- , vagyon-, személybiztonsági célokból 3 évig el kell tárolni a telefon (SIM kártya) pozícióját. Ezt a rendőrség, nemzetbiztonsági hivatal bírósági(ha jól tudom) engedéllyel kikérheti indokolt esetben. Ergó, ha valaki bankot akar rabolni, akkor ne vigye magával a telefonját, vagy kapcsolja ki...