Új hozzászólás Aktív témák
-
P.H.
senior tag
Az újrafordításnál nem a HAL-ra, hanem a felhasználói programokra gondoltam.
Maga a bootolási folyamat nem érint személyesen, ebben a hónapban 3 boot-om volt, ha jól emlékszem. A legutolsó 9 napja
Nem olyan egyértelmű, ki járt volna jobban. Az MS így járt jobban, mert el tudta/tudja adni az OS-eit (az XP-t meg főleg, kiemelt kompatibilitást ígérve). (Mi,) felhasználók is, mivel tudjuk használni a régebbi programjainkat, ami olcsóbb megoldás. (Mi,) fejlesztők is, mert sokkal egyszerűbb a fejlesztés, így is elég nehéz lenyomni a felhasználók torkán az inkompatibilitás miatti módosításokat.
A végén úgyis az userekkel kell elhitetni, hogy hosszútávon jobban járnak valamivel, csakhogy nekik általában a pénztárca sokkal fontosabb. Nekik nem lehet felhozni ''a de mi lett volna, ha'' dolgokat.
kisfurko: Valóban, tévedtem. Csak a nem illesztett szegmens betöltése dob hibát 3. szinten. Viszont, honnan tudom, hogy mit is érdemes betölteni? (Azt ne mondd, hogy a LDT/GDT is végigolvasható 3. szinten, megrémülök). Bár, minek is betölteni másik szegmens-t, amikor az teljes adatterület (DS/ES/SS) alapból futtatható módban van. -
P.H.
senior tag
A szegmensregiszterek oda mutatnak, ahova a Windows szeretné, és átadja process-indításkor, mivel az LDS/LES/LSS/LFS/LGS privilegizált utasítások, 3. (user) szinten soha az életben nem fogod lefuttatni őket.
Mivel egy helyre mutatnak, ezért minden process-nek 1db virtuálismemória-területe van, amit a Windows bővítget, ha kell. Azon kívülre nemigazán lehet mutatni, a fentiek miatt.
Linux vajon állt-e szemben olyan problémával, hogy egy biztonsági/kvázi-nagyszámítógépes kerrnelnek (NT) kell kompatibilisnek lennie egy 16-bites home kernellel (DOS-Win31-Win9x)? Ja, vagy újrafordítasz mindent? Ez is egy út lehet. (lásd még x86 vs. RISC).
Írnak vírusokat. Viszont lehetővé teszi gyorsabb, hatékonyabb kódok készítését. Az MS egyszer már megszívta a biztonság vs. hatékonyság meccset az NT 3.x idejében, nem volt olyan marketinges, aki el tudott volna adni a 90-es évek elején otthoni felhasználásra egy OS-t, ami min. 16 MB memóriát kívánt. Most ugyan nem esett át a ló túloldalára, de csúszkál a nyeregben.
Az EFI vajon hogyan orvosolja a Windows problémáit?
Eszemben nincs flame-et kelteni, lehet, abba is hagyom, csak róbálom felvillantani, hogy nem minden az egy OS-ben, hogy ''fagy az Windows'', tervezéskor az elsődleges cél, hogy a fejlesztők kegyeiben járjanak. Egy OS alatt »mindent« meg kell tudni csinálni. A fejlesztőknek mindenképpen, őket nem lehet korlátozni. Az usereknek már annál inkább kellene. -
Lortech
addikt
Uh látom kérdéseid azok vannak. Ha esetleg szeretnél valamit mondani, talán írd le kérdések helyett, és hamarabb dőlőre jutunk.
Hogyan fordulhat elő, hogy egy másik program miatt az msn lehúzza a windowst?
Nem ezt állítottam. De pl. ugyanarra a memóriaterületre írkálnak (ami _elvileg_ nem lehetséges), vagy bármi olyat csinálnak, amivel módosíthatják egymás működését nem várt, nem lekezelt módon.
Hogyan forduljat elő, hogy egy 3rd party program lecserél egy operációs rendszer komponenst, dll-t?
Na vajon hogyan? Jön egy program, amihez kell egy új vagy csak más verziójú dll, és már le is van cserélve. Az os persze védheti ezt, de mivel sokszor tényleg szükséges új verzió, van mód bármit lecserélni.
Dll-ről beszéltem, nem operációs rendszer dll-ről. írhatok én is bármilyen -akár sz@r- dll-t, attól még nem lesz az os része.
Miért nem lehet másik védelmi szinten futtatni a drivereket, mint a nucleus-t?
Lehet, meg lehetne (elvileg) mindent oldani virtuális futtatórendszeren is, csak akkor lényegesen lassabb lenne. Akkor meg minden bizonnyal az lenne a baj. Drivereknél meg kritikus, hogy minél alacsonyabb szinten legyen, és ezáltal lehető legnagyobb legyen a sebessége. Az MS ezzel meghagyja a lehetőséget a gyorsaságra, és a gyártókra van bízva, hogy tudnak-e normális meghajtót írni. Ennek a ''felügyeletére'' találták ki a whql minősítést.
Miért használnak millió meg millió felhasználót tesztelési célra?
Szintén semmi ilyet nem mondtam, nem kéne kiforgatni. Ha valamit milliók használnak, -a tesztelést értsd úgy, hogy a használat közben úgymond ''tesztelik'' is-, attól még nem a szoftvergyártó termékének ingyen teszteltetéséről beszélünk. Sikerült teljesen elferdíteni, amit akartam és elsiklani a lényegen.
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
-
VladimirR
nagyúr
no, azert az ''a windows miatt kifagy egy klánmeccsen'' sem fogadhato el minden korulmenyek kozott indoklaskent (progamer szajabol meg foleg nem) - szemely szerint a masfel eves windoze-omrol mindig tudom mi miatt fagy, ami okok a kovetkezok szoktak lenni:
-hardverhiba (nyugos a hdd-m, vagy a kabel, vagy az idevezerlo miatt)
-szar 3rd party programok cfosspeed, kerio idonkent osszeakad ezzel-azzal
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
Hát ugy hogy a kevesek egyikéhez tartozol aki nem wint használnak.De a legtöbb user már csak ugy fikázza a wint mert az menő, de ellene semmit sem tenne, vagy nem próbálna ki egy másik oprendszert, mert ahoz mar nincs elég sütnivalója, de fikázni szó nélkül tud.
Nem célozgatok most senkire ezt általánosságban a userekről mondtam.(jo sokkal találkozok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged