- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Aktív témák
-
dabadab
titán
Epp' most volt vmikor egy cikk az indexen, hogy a versenyhivatal esetleg megvizsgalna a ''csupasz'' ADSL ugyet (meg a Matavnak amugy is, khm, eros hatszele van kis hazank felsobb koreiben, nem szeretnem, ha ez lenne a monopoliumokkal valo banas etalonja)
''Másrészt ki az, aki nem használja ki az adott lehetőségeit... Hiába mondod, hogy te becsületes ember vagy, nem hiszem, hogy em variálnál... Biztoys, hoyg megcsinálnád...''
Marmint mi a csudat csinalnek meg?... Telefonalnek egy vonalrol, aminek telefonszama sincs, v mi? Szerintem erosen alabecsulod a modern telefonkozpontokat :)
''Linux? Nagyon jó. Nekem is van a gépemen az is. Megy is nagyon jól. De basszus nm lehet olyan kénylemesen használni, mint a windowst.''
Szerintem meg az a kenyelmes, hogy ha vmi van, akkor be tudok ssh-zni egy 200 km-re levo gepre, es nem kell odagyalogolni. Meg az is kenyelmes, hogy lehet rendesen scriptelni, meg hogy nem kell virusokkal/wormokkel/trojaikkal bajlodnom, van sok workspace-em (amik nem vmi csunya hack eredmenyei), van billkombinacio az ablakok maximalizalasara (minimalizalasara, elrejtesere, fullscreenre valo kirakasara...), a konfig file-ok szovegesek, nem pedig vmi idetlen binaris dolgok, ilyenek. Kinek a pap, kinek a paplan, v mi :)
[Szerkesztve] -
e-biza
őstag
válasz
VladimirR #95 üzenetére
tudom hogy nem kezeli :) igazad van az se kerüljön bele, s minden vga-hoz külön drivert kelljen felrakni és a VGA gyártók döntsék el mit támogatnak :)
volt egy idöszak mikor az MS kijelentette hogy a követekzö windowsaiban nem lesz OpenGL support semmilyen formában.
WMP mellett ott van a java amit szintén visszafogott az MFC könyvtárakkal (AWT-swing pl) szoval boncoljuk fel az MS-t. az a gond hogy nehéz elképzelni hogy windows disztribucio. pedig jo dolog lenne :)
[Szerkesztve] -
e-biza
őstag
itt a linux-al hasonlitgatjátok. az a gond hogy sokezer linux disztribucio van, s mind más más téren nyujt kiemelkedö szolgáltatást, de ha szeretnéd te magad választod meg hogy gnome, kde, icevm vagy milyen gui-t akarsz a linuxodhoz. az a gond hogy windowsbol egy van. :) kit izgat hogy megbüntették, annyiban jobb ha mindent külön kell letöltenünk, hogy mindenböl midnig a legfrissebb lesz. van jo oldala is ennek. tényleg valakit zavar hogy ezután le kell majd szednie a WMP-t? ha most felrak valaki egy XP-t akkor nem is a legújabb WMP lesz benne és töltheti le. én kivetetném a DX-et is mert abbol is frissiteni kell :) tehát tök felesleges mert úgyis rakhatok fel újabbat. maradjon benne csak OpenGL. talán a játékok is egyszer normálisan fognak akkor futni :)
-
Plumpy
aktív tag
Jó. Szerezz ADSL vonalat telefonvonal nélkül. Na tessék. Pedig lehetne. És őket igaz ugyan hog ybaszogatják ezért, de az nem versenyellenes, az jó úgy. Faszom. Ki nem szarja le. Ha lehetne venni ADSL-t telefon nélkül, akkor az több kerülne szerintem. Másrészt ki az, aki nem használja ki az adott lehetőségeit... Hiába mondod, hogy te becsületes ember vagy, nem hiszem, hogy em variálnál... Biztoys, hoyg megcsinálnád... Ne mondja nekem senki, hogy nem... Nem hiszem. Ott használod ki a másikat, ahol tudod. Linux? Nagyon jó. Nekem is van a gépemen az is. Megy is nagyon jól. De basszus nm lehet olyan kénylemesen használni, mint a windowst. Ez van, ezt kell szeretni. Ha jön a windowsnál valami jobb, esküszöm én leszek az első, aki vált...
-
dabadab
titán
''Érdekes, a tucat CD-n megjelenő Linux disztribeknél senki sem visít, hogy bezzeg mennyi felhasználói szoftvert adnak hozzá''
Azert akkora eddig egyik se volt (a legutolso x86-os Debian 7 CD volt - igaz, hogy a kov. verzio kb 13 lesz :) ), viszont senki sem KENYSZERIT arra, hogy azt felrakd v. hogy ne cserelhesd ki masra. Itt meg errol volt szo.
Amugy az EU-nak van egy FAQ-ja az uggyel kapcsolatban, amibol sok minden kiderul (sok minden meg nem): [L]http://europa.eu.int/rapid/start/cgi/guesten.ksh?p_action.gettxt=gt&doc=MEMO/04/70|0|RAPID&lg=EN&display=[/L]
(''inter alia'': egyebek kozt, a fene a sznobsagukat :) )
[Szerkesztve] -
karib
addikt
Az egész alkalmazásintegráció kemény dió, de én igazából nem tudom hibáztatni a Microsoftot. Ez egy kicsit olyan nekem, mintha eddig csak külön gyártótól lehett volna elektromos ablakemelőt vásárolni az autódhoz, és hirtelen az autógyár kitalálja, hogy mostantól adjuk alapáron. Annyiban valóban sántít a hasonlat, hogy a Microsoft nem mástól veszi majd meg az ablakemelőt, hanem sajátot gyárt - erre viszont csak azt tudom mondani, hogy tessék jobbat csinálni, amiért megéri a felhasználónak váltani. Ahogy azt az egyik konkurens egyszer nagyon találóan megállapította: ''A Microsoft nem csinál semmi olyasmit, amit más az ő helyében ne tenne meg.''
A tisztességtelen üzleti magatartásról nincsenek információim, nem követem ilyen mélységben az ügyet - ilyen esetben nyugodtan nagyot lehet koppintani bárkinek az orrára (pl. piaci fölénnyel való visszaélés: telepíts MediaPlayert, különben nem kapsz több Windowst). De ha csak arról van szó, hogy valaki azért sír, mert a Microsoft is csinált egy videolejátszó programot, és azt történetesen mellékelte az oprendszeréhez, hát puff. Érdekes, a tucat CD-n megjelenő Linux disztribeknél senki sem visít, hogy bezzeg mennyi felhasználói szoftvert adnak hozzá. -
X-COM
nagyúr
[L]http://weblogs.asp.net/cnagel/archive/2004/03/25/95814.aspx[/L] :D
a mai világban, szerintem hiba az alapvető funkciókban meghatározni az operációs rendszert
véleményem szerint azon már rég túlléptünk, hogy DOS, ma már többet kell nyújtania az oprendszernek és igen, internetes böngészést és médialejátszást és igen, alapból
(szerintem) -
szvara
csendes tag
Nna, csak annyit szeretnék ehhez hozzáfűzni hogy:
az operációs rendszer - mint olyan - definíciója szerint:
''szoftver'' amely:
- fenntartja a kapcsolatot a hardverrel
- a (felhasználói) programokkal
- elosztja az erőforrásokat
Ennyi dióhéjban. Igazából csak fogalomzavar esete forog fenn :)
A WMP az IE és még egy két beépített program erősen ''felhasználói jellegű'' ezért - az én olvasatomban - nem képezheti az operációs rendszer részét. Tudom, hogy elavult a dolog, de gondoljunk csak vissza a DOS (Disk Operation System) rendszerre: mit tartalmazott, ami úgymond ''felhasználói jellegű'' volt? Én nem sok mindenre emlékszem. De lehet hogy az én memóriám kopott meg idővel. Nem állok egyik oldalra sem, csak figyelem az eseményeket. :) -
Zoltán
őstag
Gyerekek, nem azzal a vacak médialejátszóval van baj, nem azért büntetik az M$-t. Hanem a fő baj az, hogy mivel a dokumentációk/forráskódok nem publikusak nem tudsz olyan progik írni ami gyorsabb/jobb lenne mint az M$-es. Ezt direkt csinálják billiék, tehát a netscape azért lassúbb mint az IE, mert így van megírva a windows, hogy kisebb prioritást adjon a netscapenak futás közben! Nem a netscape írói a hülyék. Tehát ez a fő problem!
-
xuldar
addikt
Az érvelésed több helyen sem állja meg a helyét.
''De a media playeren kívül mást is lehet használni, csak annyit kell tenni hogy uninstalláljuk.Ennyi erővel én is beperelhetném azokat azzal az indokkal, hogy miért nincs benne media player.''
A windows operációs rendszer, a wmp pedig egy alkalmazás. Nem kellene keverni a kettőt. Ráadásul a windowsnak van egy bizonyos piaci helyzete. Ha egyszerűen nem írnak meg egy programot más oprendszerre, akkor kénytelen vagy a windows-t használni.
''Mi lenne akkor, ha a Microsoft azt mondaná erre, hogy Ok, kifizetjük, de Microsoft termékeket ezentúl csak Amerikában lehet forgalmazni. Miért ne tehetné meg? Saját tulajdonáról már had ő döntsön.''
Itt jön be megint a piac. Ennyire hülyének nem nézném a Microsoftot, hogy önként lemondjon egy zsíros piacról, mint amilyen az európai.
''Én mint a Windows-t értettem szolgáltatásnak. Ebben a szolgáltatásban szerepel a media player is.''
Értsd már meg, hogy a windows NEM szolgáltatás, ellentétben a wmp-vel!
A programok más szolgáltatások nélkül mehetnek, de oprendszer nélkül nem.
Namost megveszed a Windowst, fizetsz érte x pénzt. Ami egyébként tartalmazza a bele integrált szolgáltatások árát is, akármit mondasz, a Microsoft nem fogja ingyen fejleszteni. Gondold el, ha hozzáadják a windowshoz, úgyis megveszi mindenki, mert a windows kell.
Egyszerű példa : Tegyük fel, hogy autógyár tulajdonosa vagy. Az autók gyártása mellett gondolsz a szórakozásra is és éppen ezért a dollármillióidból kifejlesztesz abba a kocsiba egy hangrendszert és egy cd lejátszót, vagy akármit. Egy szép napon jön a másik hangrendszergyártó és megkérdőjelezi, hogy merted a saját gyáradban legyártott autódba a saját hangrendszeredet tenni, mert így esélyt sem adsz nekünk, amiért most beperelünk téged. A felhasználói oldalra betekintve itt is és a Microsoft esetében is ezt meg lehet tenni : Ha nem tetszik, akkor kiszedem a kocsiból vagy uninstall és beteszem a kocsiba a másik hangrandszert, vagy feltetepítem a másik lejátszót.
Ezzel mindössze egy gond van. Tudsz mondani olyan autógyártót, ami akkora részesedéssel rendelkezik az autópiacon, mint a MS a szoftverpiacon? Azonkívül hallottál már arról, hogy az autókat ''extrákkal'' árulják? Nem kötelező megvenned bele a szartól a helikopterig mindent, ha nem akarod! A kért extrákért igenis fizetned kell, mindnek megvan az ára! Ellentétben a windows-zal, ahol NEM döntheted el, hogy az oprendszeren kívül mit szeretnél még.
''Azért mert Monti évekig ült az ügyön, az nem jelenti azt hogy igaza is van!!!''
Nem érted, hogy miért büntették meg a MS-ot. Nem a pénzbüntetés a lényeg. Hallottál arról, hogy 7 éve fel akarták darabolni a MS-ot, hogy külön cég fejlessze az oprendszert, és külön cég az egyéb szolgáltatásokat (office, explorer, wmp, stb...)? Már akkor!
''Nem, nem tartom jogosnak, ahogyan azt sem hogy beperelték a Microsoftot emiatt. A kisebbeknek a microsoft Wmp a konkurencia. Ha tudnának jobbat csinálni a WMP-nél, akkor versenytársak tudnának lenni, de mivel nem tudnak, ezért addig kussoljanak be.''
A piacgazdaságban nem az a lényeg, hogy valami jobb-e, mint a másik, hanem hogy melyiket tudják jobban eladni. Számtalan példát lehetne találni az informatikában is erre csak az elmúlt 5 évben.
''Azért lásd be ha jobbat írnék, a média player mellett, sokan az enyémet is használnák.''
Hány százaléka is a piacnak? Ugye kevesebb, mint 9? A maradék 91% meg a jó öreg beépített wmp-t, és nem azért, mert a tied jobb, hanem mert az már ott van, és nem értenek a szgéphez, nem akarnak vele vesződni, stb...
''Ennyi erővel ki lehetne venni AZ XP-BŐL a partícionálóprogramot,az intézőt, a hálózatkezelést, a képnézegetőt, az explorert, stb.''
Hálózatkezelést? Partícionálóprogramot? Tudod te, mi az az operációs rendszer?
Mi a dolga? Legalább ekkora hülyeségeket ne mondj légyszi! És tudod mit? az explorert és a képnézegetőt pontosan ki akarták vetetni!
''Mire lenne ez jó? Hogy a belépő ill. a kisebb programozók ''sz@rjával'' szívjak?? Persze TISZTELET A KIVÉTEL!!!''
Nem arra. Arra, hogy ne fizessek többletösszeget azért, ami nem kell. Vannak ingyenes szolgáltatások is (ismétlem, ne keverd a szezont a fazonnal, mint az oprendszert egy szolgáltatással), amik néha igenis jobbak, mint a fizetős programok. -
Plumpy
aktív tag
Ez mekkora baromság istenem. Kit érdekel benne van e a Media Player? Ha nem akarod használni, akkor azzal kezded, hogy fölraksz valami mást. Akkor azt használod. Ha valakit nem érdekel mit hastnál, akkor meg jó. Használja azt. Annak is megvannak az előnyei. Nem kell vele baszkódni. Milyen szar lenne, ha fölraksz egy csupasz windows-t, és utána külön mediaplayer, böngésző, levelező, képnézegető, fájlkezelő, ingyombingyom, faszom.... Akit nagyon zavart a Mediaplyaer az nem használta. Nem teszi lehetetlenné más lejátszók használatát.
A böngészős dolog meg szintén ugyanez. Mellesleg én is rendszeresen kipróbálok mindenféle más böngészőt, Netscape, 6, 7, Mozilla, Firebird, Opera 6, 7,Meg mittoménmégmit, de ha egyszer nekem az Explorer a jó? Ha nem lenne benne a windowsban akkor léetölteném és fölraknám. És szerintem ezzel elég sokmindenki így van. Minek használjak alternatív böngészőt, ha az explorer a legjobb nekem... -
dabadab
titán
Ja, meg a regi Win3.1-es idokben, amikor a Win CSAK MS DOS-on volt hajlando futni (vmi dokumentalatlan hivassal leellenorizte, hogy az-e, es ha nem, akkor elszallt). Volt is belole USA per, talan egy eve zarult le a felperes gyozelmevel, csak hat az mar nem segitett a [DR|Novell|Calder] DOS-on.
-
DaSilva
senior tag
De önmagában nem is azzal van baj, hogy plusz szolgáltatást kapsz. Hanem azzal, hogy ha nincs rá szükséged, vagy uram bocsá' másra van szükséged, akkor hoppáhoppá kétszer annyiba kerül a win, vagy kiír egy olyat, hogy this could damage your xy are you sure you want to do this. És ezt hívják piaci helyzettel való visszélésnek. Mintha a vízművek kitalálná, hogy holnaptól mindenkinek limonádé folyik a csapból tízszer annyiért, akinek meg nem tetszik, az gyűjtsön esővizet.
-
faster
nagyúr
A médiaplayer (illetve ami ennél sokkal fontosabb, a WMA és WMV) ugyanabban fontos a Microsoftnak, mint az Explorer. Növeli a Microsoft dominanciáját, hiszen a médiaplayerrel sikeresen terjesztheti a saját kodek formátumait, amik aztán majd a hordozható eszközökön való elterjedtségét is elősegíthetik. Emellett az olyan fejlesztések, mint pl. az MP3Pro labdába sem rúghat, pedig műszakilag az is van olyan jó. Na, ez a visszaélés a piaci erőfölénnyel.
-
-
dabadab
titán
''miért, drágább a butított oprendszer?
erről nem hallottam, és nem is logikus''
Az USA-ban ez volt az IE-vel (egeszen konkretan az, hogy ha a szgepgyartok felraktak a gepukre a Windowst, legyalultak az IE-t, aztan felraktak a Netscape-et, akkor a MS-nek eszebe jutott, hogy most akkor nekik hirtelen tobb penzert adja a Windowst), es meg is van a maga ertelme a MS szempontjabol (akik arra hajtottak, hogy az IE uralja a browserek piacat, es erre jo modszer az, hogy ha az a default, mert az emberek 90%-a nem valtoztat a defaulton) -
kisfurko
senior tag
OFF
Ezt sosem fogom megérteni. Az emberek pampognak a diktatórikus rendszerek ellen, de ha pénzalapú elnyomás van, akkor nem. Hmm...:F -
DaSilva
senior tag
'Ha tudnának jobbat csinálni a WMP-nél, akkor versenytársak tudnának lenni, de mivel nem tudnak, ezért addig kussoljanak be.'
'A mai világ a pénzről szól'
'Ha nagy haszonra vágysz, akkor csinál mindenben jobbat a microsoftnál, de ne perelj, mert ő jobb nálad.'
'Ennyi erővel ki lehetne venni AZ XP-BŐL a partícionálóprogramot,az intézőt, a hálózatkezelést, a képnézegetőt, az explorert, stb. Mire lenne ez jó? Hogy a belépő ill. a kisebb programozók ''sz@rjával'' szívjak??'
Vazz ennyi faszságot beleírni egyetlen hozzászólásba ez hihetetlen. -
putti
aktív tag
JÓL VAN RÁTOK HAGYOM.
INKÁBB KISZÁLLOK A VESZEKEDÉSBŐL!!!!!!
ÚGYSEM TUDJÁTOK MEGVÁLTOZTATNI A VÉLEMÉNYEMET ÉS NEM IS FOGJÁTOK!!!
MINDEKNI GONDOLJA ÚGY AHOGY AKARJA!!! ÚGY SEM MI FOGJUK EZT ELDÖNTENI, MERT MI CSAK ''FELHASZNÁLÓK'' VAGYUNK.
MINDENKINEK TOVÁBBI JÓ VESZEKEDÉST!!! :C -
kisfurko
senior tag
Azt felejted el, hogy hogyan adsz el annyit a programodból, hogy neked megérje. Nincs akkora tőkéd, mint nekik, ők bármikor alulkínálnak téged, akkor pedig honnan lesz a hasznod? Izomból lenyomott. Jobb a termékük? Nem. Olcsóbb. És ez nagyon is számít!
Nagyban baromira nem úgy megy a játék, hogy ami jobb, azt veszik. -
dabadab
titán
''Ennyi erővel ki lehetne venni AZ XP-BŐL a partícionálóprogramot,az intézőt, a hálózatkezelést, a képnézegetőt, az explorert, stb. Mire lenne ez jó? Hogy a belépő ill. a kisebb programozók ''sz@rjával'' szívjak??''
Ja, tenyleg szar lehet annak, aki IE helyett mondjuk Operat v Mozillat (ill Firefoxot) hasznal, igy aztan nem jut neki az IE biztonsagi lyukaibol, pop-upokat se lathat, es ha nem figyel oda elegge, akkor jut neki a tabbed browsingbol meg a mouse gesture-okbol is, sot, azt is kenytelen elviselni, hogy a bongeszoje korrektul kezeli a CSS-t. De rossz :) -
putti
aktív tag
Nem, nem tartom jogosnak, ahogyan azt sem hogy beperelték a Microsoftot emiatt. A kisebbeknek a microsoft Wmp a konkurencia. Ha tudnának jobbat csinálni a WMP-nél, akkor versenytársak tudnának lenni, de mivel nem tudnak, ezért addig kussoljanak be.
Beinthetne nekik a Microsoft és azt mondhatná nekik, hogy ha már lejátszóprogramot készítetek,akkor írjátok meg hozzá az oprendszert is. Az más kérdés, hogy milyen program fog alatta futni. Azt nem a microsoft dönti el, hanem azok akik a különböző programokat (játék,tervező,stb) írják. De egy programíró csapat sem fogja azoknak megírni, akik 9% részesedési aránnyal rendelkeznek a piacon. A mai világ a pénzről szól. A saját programomat (ha írnék) és is microsoft termékekre optimalizálnám. Ha pedig nem tudtam eladni, mert a microsoft jobbat csinált náluk,akkor nem mindjárt perelem, hanem elismerem, és ismereteim tudatában megpróbálok egy jobbat írni. Szerintem ez lenne a normális gondolkozás. Azért lásd be ha jobbat írnék, a média player mellett, sokan az enyémet is használnák. Valóban nem lenne annyi hasznom mint a Microsoftnak azért mert nem vagyok monopol helyzetben, de ha kb 4 millióan megvették már a programomat a több 100 millió emberhez képest, az is már haladás. És össze is számolhatod a pénzedet. Szerintem megélnél. Ha nagy haszonra vágysz, akkor csinál mindenben jobbat a microsoftnál, de ne perelj, mert ő jobb nálad.
Ennyi erővel ki lehetne venni AZ XP-BŐL a partícionálóprogramot,az intézőt, a hálózatkezelést, a képnézegetőt, az explorert, stb. Mire lenne ez jó? Hogy a belépő ill. a kisebb programozók ''sz@rjával'' szívjak?? Persze TISZTELET A KIVÉTEL!!! -
kisfurko
senior tag
Azért vagy ilyen szűklátókörű, mert nem ismered a történelmet. Ott volt az OS/2, a BEOS és még lehetne sorolni. Ezek mind jobbak voltak, de kedves kis májkroszoft izomból lenyomta őket.
Értsed már meg, hogy a monopolhelyzettel való visszaélés nem abban merül ki, hogy több pénzünk van, azt csinálunk vele, amit akarunk! Ahogy dabadab is írta, azért lesz drágább a vindóz, mert nem az ő szaruk van benne. Pl. te egy olyan gépet veszel, amin Mozilla és Winamp van, de ezért a vindózt kétszer annyiért kapod, csak azért, mert nem a beépített szarukat használod. Világos? -
dabadab
titán
[ Ize, en konkretan egy linuxos gep elott csucsulok, mert azt (is) hasznalom itt a munkahelyemen, otthon is az van mindket gepen, meg a konyveloirodankban is azzal mennek a gepek. Szoval ez egy kicsit mellement, Debian rulz :) ]
Putti, igazabol ugy tunik, hogy ket dologgal nem vagy tisztaban:
1. A MS praktikaival, ahogy athag mindenfele torvenyen (ahogy azt amugy az USA-ban tobb birosai itelet is megallapitotta)
2. A piac mukodesevel, hogy miert jo a szabadverseny es hogy a piaci verseny fenntartasaban a kulonbozo szervezeteknek milyen kotelessegeik vannak.
Mind a ketto erdekes tema, de erosen meghaladjak az itt rendelkezesre allo kereteket, de azert nezzel utanuk, erdemes. -
putti
aktív tag
Ha nem tetszik a monopol helyzete, akkor szedj össze egy csapatot, aki jobb operációs rendszer készít a windows-nál és máris megoldódótt a problémád. Csak nehogy egy idő után olyan népszerű legyél, hogy te kerülsz monopol helyzetbe, mert akkor téged is bíróság elé cipelnek, mondjuk mert alapszolgáltatásként beépítetted a fájlkezelő programodat,ami jobb az össze többinél.
Különben is ki az a hűlye aki azt mondaná a konkurenciának :
''Te, csinájjá már a mienkénél jobb szoftvereket, mert azt akarom, hogy kevesebb legyen a bevételem!''
Lehet szidni a Microsoftot, mert egy csomó pénze van, meg monopol helyzete van, de ha jobban körülnézel,akkor te is az ő termékét használod. Persze nem muszály, van már linux is. Csak ahhoz érteni is kellene. Én nem értek a Linuxhoz én az XP-t használom és meg vagyok vele elégedve.
Régebben ott volt a lehetőség. Mindenki szidta a Win95-öt és a Win98-at. Az viszont senkinek nem jutott eszébe hogy csináljon nála egy jobbat. MIÉRT???
Most is ott van a lehetőség, akinek nem tetszik csináljon jobbat!!! -
dabadab
titán
''Ha nem tetszik, akkor kiszedem a kocsiból vagy uninstall és beteszem a kocsiba a másik hangrandszert, vagy feltetepítem a másik lejátszót.''
Igen, ez resze volt a problemanak. Ha egy OEM ki akarta szedni az [IE|WMP]-t, es berakni vmi mast, akkor neki hirtelen joval dragabb lett a Windows.
Gondolj csak bele: veszel egy autot, kicsereled benne a CD lejatszot, erre kapsz egy levelet a kereskedotol, hogy igy bizony ketmillioval tobbe kerul az auto. Jogosnak tartanad? -
putti
aktív tag
Rosszul értetted!!
Én mint a Windows-t értettem szolgáltatásnak. Ebben a szolgáltatásban szerepel a media player is. Akinek így nem tetszik ez a szolgáltatás, AZ NE VEGYE MEG. Van ezen kívül Linux is!!!
Gondolj csak bele!!! Ha neked lenne vállalkozásod és ilyeneket csinálnának veled. Biztos szívesen fizetnél dollár milliókat és bólogatnál hogy milyen igazuk van. NEM??
Egyszerű példa : Tegyük fel, hogy autógyár tulajdonosa vagy. Az autók gyártása mellett gondolsz a szórakozásra is és éppen ezért a dollármillióidból kifejlesztesz abba a kocsiba egy hangrendszert és egy cd lejátszót, vagy akármit. Egy szép napon jön a másik hangrendszergyártó és megkérdőjelezi, hogy merted a saját gyáradban legyártott autódba a saját hangrendszeredet tenni, mert így esélyt sem adsz nekünk, amiért most beperelünk téged. A felhasználói oldalra betekintve itt is és a Microsoft esetében is ezt meg lehet tenni : Ha nem tetszik, akkor kiszedem a kocsiból vagy uninstall és beteszem a kocsiba a másik hangrandszert, vagy feltetepítem a másik lejátszót.
Ha a WMP benne van a Windows-ban az nem azt jelenti, hogy másikat nem lehet telepíteni. Ha a Microsoft úgy csinálta volna hogy külön kiegészítő termékként árulta volna a WMP-t, akkor meg az lett volna baj.
Nem baj én továbbra is a media playert fogom használni, de ha pozitívan közelítem meg ez egészet akkor azt a potom 500 millió eurót vagy annak egy részét lehet hogy a következő windows oprendszer továbbfejlesztésére szánták volna.
Egyébként a DVD-k lejátszására és Power DVD 4.0-t használok, mégsem perelem a microsoftot!!!
Pénzbüntetés nélkül is meg lehetett volna állapodni ebben.
Azért mert Monti évekig ült az ügyön, az nem jelenti azt hogy igaza is van!!! -
dabadab
titán
Remek otlet, csak eppen jol fejbevagnak oket erte (ill. gyakorlatilag a hozzaszolasodban felvazoltak egy jo reszet csinalta, ezert buntettek meg oket), teljesen jogosan.
Egyebkent meg igazan nem ertem, hogy ez neked miert is lenne jo; nagyobb mennyisegu MS reszvenyed van, vagy mi? Mert en, a magam reszerol (MS reszvenyek hianyaban) azert szurkolok, hogy a szoftver piacon normalis verseny alakuljon ki, ahol azert gyoz egy media player|browser|akarmi, mert jobb, mint a tobbi, nem pedig azert, mert az apukaja erosebb, mint a tobbiek apukaja, es jol megveri oket. -
dabadab
titán
''Aki használni szeretné az megveszi ezt a szolgáltatást.
Akinek nem tetszik, az nem fogja megvenni.''
Akkor elmondanad, hogy eddig hogyan lehetett NEM megvenni a WMP-t ugy, hogy az embernek megis legyen Windowsa?.... Na latod, errol szol a dolog. (Azt meg ugye senki sem gondolja komolyan, hogy ingyen volt?)
Egyebkent meg mindenki megfeledkezni latszik arrol, hogy a MS szemelyeben nem egy atlagos piaci szereplot, hanem egy erosen monopolisztikus szereplot udvozolhetunk - es a monopoliumokra mindig is mas szabalyok vonatkoztak.
Ha az MS-nek 27%-os reszesedese lenne az asztali OS-eknel, akkor a kutya se foglalkozna vele, viszont 90% feletti reszesedesnel maskepp nez ki a helyzet.
Egyebkent meg ujra felhivnam a figyelmet arra, mielott csipobol lehulyezzuk Montit & csapatat, hogy a dontes tobb eves vizsgalodas eredmenye es egyhangu tamogatast elvezett. Lehet (nem biztos, de meg van a valoszinusege), hogy nekik azert vmivel nagyobb ralatasuk van a dologra.
''Lehet hogy csalások árán jutottak a csúcsra, DE ELJUTOTTAK!!!''
Jezusom, es csak azert, mert ''eljutottak a csucsra'', nekik mar csalni is szabad? Ugye, ezt te sem gondolod komolyan? -
putti
aktív tag
Ugye szerintem is.
Van egy mégjobb ötletem!!!
Kifizeti az összeget a microsoft, DE!! Mivel a windows saját termékük, ezért, akik hasonló ill. ugyanarra célra készült programokat írnak mint a wmp, licenszdíjat fizettetnének velük. Ezt az ő helyükben így tudnám magyarázni :
''Mivel készülnek olyan programok is, melyek a milyénket veszélyeztetik a versenyképességben, köteleznénk őket arra, hogy az általunk fejlesztett rendszerben lévő használatért licenszdíjat fizessenek.''
Ez egy szép kerek magyar mondat, amit én találtam ki, de ezzel szerintem vissza lehetne őket perelni. A Microsoft helyében a további Windows-okat úgy írnám meg, hogy film lejátszására csak WMP-t lehessen használni, vagy akik más lejátszóprogramot akarnak írni a windowsra, azok kőkeményen fizessenek érte. Szerintem megteheti ezt a Microsoft, mert a fő bevétele inkább Amerikából származik, (aztán lehet nem így van, de én így látom logikusnak), meg hát a saját termékükről van szó. -
beeboy
addikt
nem tudom mit szólnának ha az ms egy csont lebutított xp-t hozna forgalomba, még grafikus felülete, hálózati szolgáltatása se lenne.
aztán árulnák ugyanannyiért mint a teljest.
és akinek kell, vegye meg azt.
(kamuból nyomnának ezer cd-t, oszt elpihenne a polcokon) -
putti
aktív tag
Hát nem is tudom, ez már nevetséges!!!
Nem szoktam védeni a Microsoftot, de most mellette vagyok!
Gondoljuk csak végig :
ő nyújt nekünk egy szolgáltatást, jelen esetben ez a Windows.
Aki használni szeretné az megveszi ezt a szolgáltatást.
Akinek nem tetszik, az nem fogja megvenni.
Ez olyan mint a telefon. Van egy csomag, még mielőtt megveszem megkérdezem hogy mit tartalmaz. Ha tetszik előfizetek rá, ha nem akkor nem.
Csak azt akarom mondani, hogy ha pl. nekem lenne egy cégem ( az én tulajdonom), akkor már hadd én döntsem el hogy mit forgalmazok!!! Amelyik vásárlónak ez nem tetszik,az ne vegye meg. Mondjuk a Microsoftnál egy kicsit más a helyzet. De a media playeren kívül mást is lehet használni, csak annyit kell tenni hogy uninstalláljuk.Ennyi erővel én is beperelhetném azokat azzal az indokkal, hogy miért nincs benne media player.
Sajna ez van. Ilyenek vagyunk mi emberek. Nem bírjuk elviselni mások ''sikerét''.
Lehet hogy csalások árán jutottak a csúcsra, DE ELJUTOTTAK!!! Mindenki így csinálná, ebben biztos vagyok.
Mi lenne akkor, ha a Microsoft azt mondaná erre, hogy Ok, kifizetjük, de Microsoft termékeket ezentúl csak Amerikában lehet forgalmazni. Miért ne tehetné meg? Saját tulajdonáról már had ő döntsön. Képzeljétek el magatokat az ő helyébe. Gondolom nem örülnétek, mert hiszen ti csak egy ''nemkötelező'' szolgáltatást nyújtotok.
Lehet hogy valakinek nem tetszik a véleményem, de azért van benne valami igazság ha az ember belegondol hasonló helyzetbe. Várom a válaszotokat. -
e-biza
őstag
én tesztelés céljábol valami ''hosszúkürt'' windowst használok :) ebben van popupblocker meg download manager. söt windows media player is... de már van benne jelzés. longhorn playerre. elö lehet csalni csak még nem megy normálisan. a popupblocker mindent megállit, viszont megy a ph-s adatok lekérése, söt minden megy amit akarok. winamp5 nem megy normálisan :) no meg bajom van a realtek integrált kártyámnak nem akar menni a hátso kijárata, tudnám miért.
-
faster
nagyúr
Pontosan! Ezt a nyomorult 256 színű palettás GIF-et, anim GIF-et is már rég el kéne felejteni, helyette az alpha csatornás png-t lehetne nyomatni, ha az IE helyesen jelenítené meg.
Webfejlesztő vagyok gyak. 98 óta, látom, hogy hová fejlődhetne a web, ha csak egy ici-picit megszorongatná valaki az Explorert. -
-
mer el vannak foglalva a cucc foltozgatásával. ezer+1 worm, vagy mifasz mászik be ez ie résein. na ezt persze csak a naívitásom mondatja velem.
valszeg azért, mert az operát nem érzik eléggé valós kokurenciának ahhoz, hogy fejlesszenek a cuccoson. azért megjegyzem, a helyükben én is csak cséznék egész nap... :DDD -
faster
nagyúr
válasz
VladimirR #38 üzenetére
Vannak, akiknek a 9x%-os piaci részesedés nem monopólium, és nem érdekli őket, nem zavarja. Van, akit igen, mert tovább lát az orránál (és a képernyőnél), és tudja jól, aki csak kicsit is ismeri a történelmet vagy a közgazdaságtant, hogy az egyeduralkodó monopóliumok semmilyen iparágban nem jelentenek jót, főleg nem a technológiai szektorban. A Windowsnak jelen pillanatban csak önmaga a konkurenciája az illegális másolás személyében, de csak képzeld el, mennyiért árulnák az XP-t, ha tényleg lehetetlen lenne lemásolni!
Szerk: Azok, akik elégedettek az IE6 tudásával azért gondoljanak csak bele, milyen feljőlés indult meg a böngészőknél 95-99 között, mikor még a Netscape volt a piacvezető. Aztán, ahogy az IE5-IE6 toronymagasan vezetővé vált, ez kábé 99-2000 óta van így, azóta teljesen megdöglött ez a vonal, max egy service pack-re futotta a Microsoftnak, vajon miért?
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
válasz
VladimirR #38 üzenetére
Azert ez nem valami vidam delutani piknik napkoziseknek, ahol elveszik a kover srac uzsijat, hanem egy EU-s bizottsag oteves munkajank az eredmenye (raadasul a le az EU-nak megy, nem a Realnak meg a Sunnak, akiknek a panasza nyoman indult az eljaras)
Es az, hogy a MS versenyellenes monopolista taktikakkal el, az rossz, attol fuggetlenul, hogy kik is a versenytarsai, mint ahogy a gyilkossagot sem menti, hogy az aldozatnak budos volt a lehellete.
Ha a Real rossz, akkor bukjon el a piaci versenyben. Tisztesseges, fair piaci versenyben.
Az meg, hogy a MS-nek vannak sajat, dokumentalatlan API-jai, azt meg kb mindenki tudja, ezt inkabb ne hanytorgassuk. -
dabadab
titán
Gondolom a valtasnak semmi koze nem volt ahhoz, hogy az MS beleintegralta az IE-t a Windowsba, es ha vmelyik OEM Netscape-et akart volna rakni a gepre, az hirtelen joval dragabban kapta a Windowst (es most kb ugyanez volt a Media Playerrel is).
Ja.
Persze.
Atlaguser, akinek Word operacios rendszere van, hirtelen gondol egyet, hogy nahat, ugy valtanak egy masik browserre. -
VladimirR
nagyúr
semmi baj nincs a wmp-vel
itt mar reg nem azon van a hangsuly, hogy jok-e az ms programok
hol volt, hol nem volt, eccer, nem is oly' regen valaki beperelte a majkrosoft-ot...
...es megnyerte a pert
na a sok @#$%^&* meg verszemet kapott, hogy az ms-nek meg sem kopttyan par misi, ugy is utalja mindenki, hat csak nyerhetnek rajta...
...nosza ok is bepereltek
nincs popupkiller? - de szar! a #$%^& bongeszoben van alapbol!
van popupkiller? - rontja az uzletet! pereljuk be!
tudod, olyan mint a sapka, meg a veres esete...
legjobb az, hogy a multkor meg a real is beperelte, mondvan a kod ismeretenek hianyaban nem tud normalis lejatszot irni windoze ala
az erdekes az, hogy sokan viszont tudnak (mellesleg jobbat mint a real) es ok meg ingyen is adjak
ja, bonusz poen: 1 het mulva jott a hir, hogy a real lejatszoban van egy raadas biztonsagi hiba is (gondolom ezt is az ms-re fogtak)... -
akkor biztosan én vagyok egy új állatfajta, mert nekem nem akad ki a bsplayer, sőt még a feliratokat megjeleníti (1 kivételével, ami a dvdről rippelt, a szövegeket kép formában tároló x megás .sub felirat (NEM a microdvd-féle sub). bár még nem láttam olyan lejátszót, ami ezt támogatná.). de majd igyekszem elrontani, hogy nekem se menjen, jó? ;] mondjuk az is igaz, hogy nem rakok fel codec packokat. és bocsi az offért.
a windoze médiapléjerével meg az a problémám, hogy egy nyomorult cd lejátszáshoz, ami hardveresen bele van építve az összes lejátszóba, mi a maci f@száért kell az xszer tízmegát zabáló mediaplayert futtatnia alapból? igazából ez az, ami a legjobban idegesít, de ez csak a jéghegy csúcsa.
summa summárum, ha lesz vmplayer nélküli verzió, én azt fogom felrakni. :C -
shtml
őstag
Na igen, én is kipróbáltam bsplayert és társait. Az eredmény rengeteg fagyás volt, továbbá az egyik csak az egyik fajta feliratot fogadta el, a másik csak egy másik fajtát. Vagy full screenben nem ment a felirat, vagy csak trükközéssel. Media Player + ffdshow tökéletes párosítás, minden felirat megy, fagyás nincs.
Akkor meg minek váltsak másik lejátszóra? -
Sanya
nagyúr
Amúgy mi a baj a windos media playerrel? legalább nem kell megvenni. vagy mi mást használjak? windows media player classicot használom igaz. az is mircosoftos. de a többitől feláll a szőr a hátamon...
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
xpsp2-nél ismét érdekes lesz, továbbfejlesztett tűzfal, az említett popup killer
lesz mit kiperelni -
anulu
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #10 üzenetére
gratula a ''Nagyúr'' címhez :D
-
anulu
félisten
én akkor is a wmp-t használnám, mert megszoktam. meg a többivel (BSplayre pl.) csak szívtam, mint a torkos
-
MUŁĐER
addikt
válasz
kaktusztea #30 üzenetére
Opera rulz!!!!:P
-
kaktusztea
tag
automata popup killer addig működne amíg a júzer bele nem futna egy olyanba mint a ph-n az adatok megnézése ami popup abélakban nyílik. Akkor szína egy napot hogy mér nem műxik, majd mikor rájönne mi a gáz kikapcsolná, ennyi lenne a popup killer pályafutása.
Ezért érdemes Operát használni. Ott van olyan opció, hogy csak a kattintásra felugró ablakok nyíljanak meg. Opera (ezért is) rulz.:)) -
Den
veterán
ja akkor most a mac-ekről is leszedetik a quicktimeot, meg a böngészőt?
-
Den
veterán
automata popup killer addig működne amíg a júzer bele nem futna egy olyanba mint a ph-n az adatok megnézése ami popup abélakban nyílik. Akkor szína egy napot hogy mér nem műxik, majd mikor rájönne mi a gáz kikapcsolná, ennyi lenne a popup killer pályafutása.
Meg persze a popup killer gyártók beperelnék az ms-t hogy miért integrál poup killert a bongészőbe ezzel őket kiszorítja a piacrol :)
A dialerek ellen meg csak a tudatos netezés véd, hülyeség ellen nem lehet programot írni. -
Den
veterán
a konkurensek csináljanak jobat és akkor majd váltanak. anno a win95-ben is volt explorer, de olyan ultragagyi volt hogy mindenki netscapet használt, én is, aztán a netscape ült a babérokon, ms meg fejlesztett, én a negyedik verziónál váltottam explorerre, m onnan egyértelműen jobb volt. azóta rendszeresen kipróbálok mást, de nem tudott eddig egyik sem meggyőzni.
Ez a döntés a konkurenseknek jó, nem a felhasználónak. Sok pénzükbe kerülhetett... -
faster
nagyúr
Az Internet Explorer története tökéletes példája annak, hogyan lehet a konkurenciát lenyomni, aztán 9x%-os elterjedtségnél sz*rni a felhasználók fejére. Egy nyomorult popup killer már rég belerakhatták volna az explorerbe, ha tényleg verseny lenne a böngészők piacán, de ilyen nincs. A legtöbb usernek eszébe sem jut, hogy a beépített böngészőnél vannak jobb alternatívák is, legfeljebb lövöldözgeti le az ablakokat, meg panaszkodik a feltelepült dialer-spywarekra.
-
Matr x
aktív tag
Hogy mi jutott eszembe!
Az érték fix, az árat azt lehet csökkenteni. Az értéke a teljesítményét méri, az ár azt méri, hogy a fogyasztónak mennyit ér meg ez.
Namármost akkor kéretik az árukapcsolást megszüntetni, és pölö xp/sp/lp felhasználóknak ingyen letölthetővé tenni! Mint a vidiszerkesztőt... -
Erasmus
őstag
Pontosan erről van szó: már megszokta, mert ezt kapta, és eszébe sem jutott, hogy esetleg van másik. Éppen erről szólt a vizsgálat: azáltal, hogy egyre több funkciót (media player, ie, vagy a jövőben vírusirtó stb.) integrál az oprencerbe a Microsoft, esélyt sem ad a -- gyakran már hosszú ideje piacon lévő -- riválisok számára, mert az emberek megszokják azt, ami van, amit kapnak.
Ez az egész éppen arra jó, hogy elgondolkodj azon: akarsz-e választási lehetőségeket, vagy megszokod a dolgokat, akár jók, akár nem.
üdv, -
Matr x
aktív tag
Már szedjük ki belőle az Internet Explorert is, mert én Netscape-et használok. Meg a Windows Intézőt is, mert Wincommandert. Meg a mittoménmit is.
De az árát ne csökkentsük, mert a végén még baj lesz belőle...
Normál júzer akkoris winmp-t fog használni, mert már megszokta, nem fog áttérni Bsplayerre vagy Radlight-ra. -
bizi990
senior tag
Ezt most hirtelen nem értem:
A bizottság egyben arra figyelmezteti a Microsoftot, hogy tartózkodjon attól, hogy bármilyen formában is csökkentse a WMP nélkül forgalmazott rendszer értékét.
Valaki esetleg?
Egyébként engem az bosszant, hogy hiába állítom be a netscape-et default email programnak win2k-n, ha explorerből rákattintok egy emailcímre mindig az outlook-ot hozza fel...
bizi -
L3zl13
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #5 üzenetére
Ja, de szerinted az átlagfelhasználók hány %-a teszi ezt meg, csak azért hogy feltegyen valami nagyon hasonló másik cuccot?
-
Alvin_ti4200
félisten
Ha az ember nem akarja használni a Windows Media Playert, akkor nem kötelező, nemtom ebből miért kell olyan nagy botrányt csapni:U Amúgy uninstall-álni is lehet Windows telepítés után.
-
WuDu
tag
Remélem gyakorlati haszna is lessz a dolognak :U
-
beeboy
addikt
mintha engem az ellenőr büntetne meg...
kb. annyi az ms-nek
Aktív témák
Hirdetés
- Jogász topic
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Aki 2019-ben walkmanezik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest