- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonman
titán
telefonos aktiválás: Bővebben: link
meg érdemes ezt is elolvasni, mielőtt az indexre tévedsz: Bővebben: link -
PWR
aktív tag
hat akkor en vagyok rosszul informalt, mert bp-i szamot hivtam...
frissitessel nincs gond, mert jogtiszta es különben sem frissitek (az xp nem megy a Netre)
ezt pedig tegnap olvastam az indexen (Korlátozzák az XP online aktiválását):
''...Ez a kiskapu a jelek szerint oda vezetett, hogy beindult az OEM-verziók termékkódjának élénk csereberéje. A Microsoft által most bevezetett szigorítással ennek vége szakad, mivel a felhasználónak a telefonos ügyfélszolgálaton be kell számolnia az XP megvásárlásának részleteiről is. ''
persze ha nemigaz, hat nem igaz... -
PWR
aktív tag
engem csak az zavar, hogy a legalis vindoz felhasznalokat ugy rangatjak, ahogy akarjak. crackelt vindozod van, nem kell vacakolni az aktivalassal. ha megveszed, akkor hivogathatod az ügyfelszolgalatukat. regebben egy hihetetlen bunko csaj vette fel, mostmar telefonon kell begepelni a marhahosszu szamsort. legalabb 10 percembe telt az utolso aktivalas. ez bizony extra költseg. ez senkit se erdekel. az egesz aktivalasnak semmi ertelme, mert lathatoan nem okozza meg az illegalis szoftverhasznalatot, viszont semmibe veszi a jogtiszta felhasznalokat. Most majd allitolag az oem vindozosdokat a telefonon ki fogjak meg arrol is faggatni, hogy hol, mikor es milyen körülmenyek között vette a vindozt. ezekutan mi jön? birosagi targyalason kell bizonyitani, hogy jogtiszta es akkor majd aktivalhatod? ez tsuuunya dolog, nemteccik.
-
zLegolas
őstag
Mellesleg a Billy-éknek szíve-joga, hogy azt és annyiért gyártsanak, meg adjanak el, amit és amennyiért csak akarják! És védjék is, erősen, hiszen dolgoztak vele. Oszt sikerült, ahogy sikerült. Akinek nem tetszik, ne használja.
Csak akkor löttyenek be, amikor valami turmix is van a dologban. -
Gondolom te már sok oprendszert írhattál, hogy ezt ilyen könyelműen kijelented. Hidd el, a linuxban sincs kevesebb hiba, csak éppen senki sem foglalkozik vele. És alapvetően meg nem is a windows-al van a hiba, hanem az emberekkel, akik a sok szemét vírust/férget/stb készítik.
Azt az embert meg megnézném, aki mindenre fel tud készíteni egy oprendszert, ugyanis ami manapság biztonsági hibának számít, az 2-3 éve még senkinek eszébe sem jutott, hogy azzá válhat. -
moonman
titán
blaa blaa blaa
-
Sanya
nagyúr
normális oprendszert kéne írni, nem az update-et letiltogatni. igaz a ms hibáin sok cég gazdagodik meg: pl vírusírtók, féregírtók stb
-
Pisti_zzZZ
tag
Hát az én véleményem csak annyi, hogy minden program feltörető vlahogy...illetve lehet hogy rosszul látoma dolgokat, nem tudom a M$ hogy fejlesztette ki ezt a rendszert, de szerintem rövid időn belül lesznek majd ilyen című oldalak, szinte már látom is:
''Microsuck Windows Update Underground''
meg
''Free M$ Windows Update''
meg egy csomó ilyen linkek kétes eredetű weblapokon
''Download Micrsosft Windows Update Crack''
''Download MS Update Key'' stb stb. És akkor majd meglátjuk mi lesz látogatottabb, a windwosupdate.com, vagy az ilyenolyancrack.net.........persze lehet hogy láma vagyok az egészhez és ezt lehetetlen feltörni mert végre valahára a MS kitalált valami atomstabil rendszert (amit a többi instabil termékének a védelmére használ, hát nem értelmes????), ebben az esetben ne is figyeljetek rám.... Aki szereti a MS-t ne sértődjön meg, én is belátom hogy nélkülük nem tartanánk itt, de sztem ez azért túlzás.......
-
X-COM
nagyúr
válasz
parandroid #84 üzenetére
az slp lehet 1lemezes is, enyém is ilyen.
Ezek ilyen előreaktivált rendszerek, igazából telepítés nehéz megmondani, hogy a kit az é
Ja, és az slp telepítőkitet csak a hozzá adott gépen nem kell aktiválni, minden más gépen igen.
(erről szólt manapság ez az aktiválós mizéria) -
X-COM
nagyúr
válasz
parandroid #82 üzenetére
de kell, kivéve ha slp, ekkor csak feltelepíted és kész, a gyári telepítők általában ilyenek.
sp2 nem tartalmaz minden javítást, hisz már fél éves, mindenesetre jelenleg nincs xpsp2re semmiféle blasterhez hasonló féreg egyelőre.
igen, csak az sp2 utáni javításokat tölti le. -
parandroid
félisten
miért, oem telepítőkitet általában nem kell aktiválni?
amúgy néztem sony-nál, csak patch-eket adnak, hogy menjen rendesen az sp2, meg a linket az ms oldalára, hogy honnét lehet azt letölteni. no meg persze javasolják, hogy töltsem le, és telepítsem. lehet, hogy teszek majd egy próbát az eredeti kittel...
még egy utolsó triviális és nagyon láma kérdés: az sp2 tartalmaz minden eddig megjelent xp-javítást? ha ezt felteszem, akkor csak az sp2 kiadása utáni ms patch-eket telepíti a windows update?
köszönöm a türelmet és a supportot,
p -
X-COM
nagyúr
válasz
parandroid #80 üzenetére
háááát szerintem legális lehet, mindenesetre az első cd-ről ki lehet herélni csak a telepítőkészletet szerintem, winnt.sif, svcpack.inf fájlok törölgetése után.
Ez azért is lenne jó, mert ha SLP telepítőkészletről van szó, akkor továbbra sem kéne az aktíválással foglalkozni.
szerintem beaktiválnák.
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
de éppen ez az, hogy nem szeretném a sony kit-jét használni (most sincs fent) - felraktam egy xpsp2-t, leszedtem a sony weboldaláról azt a pár drájvert, amit nem talált, és ihaj-csuhaj, remekül megy a noti. egy tök sztenderd, átlagos angol nyelvű xp-telepítőt szeretnék, amiben benne van az sp2, és legálisan használhatom az oem matricán lévő kulccsal. még aktiválni is hajlandó lennék.
tudom, hogy macerás vagyok, de a telepítőkit tele van mindenféle real-média programokkal, aol-klienssel, meg tököm tudja még mivel, ráadásul mindenbúl özönvíz előtti verziókat tartalmaz, amiket külön kéne frissítgetni...
szerk: azért a sony-support-nak utánanézek, hátha letölthető frissített kit, ez jó ötlet!
tényleg: hajlandó lenne aktiválni a magyar support egy majd' két éve US-ben vásárolt notebook oem-winjét?
p
[Szerkesztve] -
X-COM
nagyúr
válasz
parandroid #77 üzenetére
nem ismerem a telepítőkészletet, de gondolom az első lemez az xp telepítő, ebbe talán bele lehet integrálni az sp2-t, egy próbát megér.
máskülönben csak a sony-t tom elképzelni, talán jó pézér küldenek egy frissített kitet. -
Bzzz
senior tag
Légyszi segítsetek:
Win XP-m van a gépemen,service pack nélkül a C meghajtómon.
(60 gigás maxtor C:5 GiB,D: 55 GiB)
Fel akartam ma rakni a win 2000-et beis boot-olt cd-ről elkezdi telepíteni,aztán újraindítás után vagy nem csinál semmit(nincsen semmilyen válsztási lehetőség,nem jelenik meg a win2000 telepítése a választó menüben) és az XP elindul,vagy újra boot olás, de akkor meg a telepítés kezdődik elölről -
parandroid
félisten
igazából téged vártalak...
az a) és b) válaszban megnyugszom, igazából sejtettem.
a c)-t illetően: nincs windows-telepítőm a notebook-hoz, egy 5 cd-s system recovery csomag van, ami minden drivert és alkalmazást is egyben feltesz.
le tudok-e tölteni valahonnét _legálisan_ egy folyamatosan frissített windows telepítőt (legyen angolnyelvű, ott eszi a fene), amihez nem kell peccselgetnem utána jó ideig? használhatom-e ezt a saját _legális_ kódommal?
p -
X-COM
nagyúr
válasz
parandroid #74 üzenetére
a) igen, oem-nél semmiféle nyelvi átjárhatóság nincs
b) nem
c) az oem telepítőkészletek integrálása kicsit macerás tud lenni, általában törölni kell az svcpack.inf állományt és az svcpack (ezt hívhatják mondjuk akárhogy) nevű mappát és utána már lehet integrálni. -
parandroid
félisten
válasz
parandroid #74 üzenetére
valaki?
p -
parandroid
félisten
nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdést, a topikcím mindenképpen stimmel, moonman és x-com pedig benéz néha, úgyhogy nagyon nem tévedtem el.
a felvetés:
vettem laptopot használtan. sony, system recovery cd-kkel, ami visszaállítja az oprendszer (és az egész gép eredeti állapotát) - természetesen win xp-s. miután amerikai magánimportból származik a gép, így angol nyelvű. miután feleségem használja, aki angolból nem kimondottan erős, feltettem egy magyar nyelvű xp-t, amit az utcán találtam és tartalmazza az sp2-t. ennek saját kulcsa is van, tehát nem azt használtam, ami a gép fenekére ragasztott oem matricán van. a módszer előnye, hogy reinstall után nem kell fél napon keresztül még windows update-et futtatnom, némi blasterrel tarkítva, ami azonnal bejönne, ahogy felcsatlakozom (tudom, tudom, peccs először), nem lesz tele a ''programok telepítése és törlése'' menü win hotfix-ekkel (volt belőle vagy 30 darab installálva, amikor megkaptam...), és kihagytam az aktiválást, holott nyilván az eredeti kulccsal megtehettem volna.
a) kérdés:
én akkor most akkor illegális szoftverhasználó vagyok-e, holott van legális licencem, vagy sem?
b) kérdés:
használhatom-e a magyar nyelvű win-telepítőt az eredeti angol xp kulcsával? ez legális lenne-e?
c) kérdés:
van-e lehetőség valahonnan letölteni a windows frissített telepítőkészletét (incl sp2), ami kiváltaná a telepítés utáni windows update-et _legálisan_?
epilógus:
nyilván találnék ezekre a kérdésekre választ az EULA-ban is, a MS honlapján is, de az egyrészt nehezen értelmezhető lenne, ha egyáltalán, másrészt szívesen meghallgatnám jelen esetben mások véleményét is a témáról.
előre is megköszönöm az esetleges választ, segítséget, ötleteket, együtt gondolkodást,
p -
moonman
titán
bocsi, nem akartam senkit megijeszteni, ezt windows update v6 tesztelése közben tobta az arcomba. természetesen a biztonsági foltok továbbra is hozzáférhetőek lesznek, senkinek nem érdeke, hogy ne legyenek.
csak megmutattam, ebből már lehet sejteni valamit. -
X-COM
nagyúr
ez egy béta oldal egyelőre... hogy mi lesz belőle, a januári sajtóhírben az volt, ugye, hogyha a windows update minden tartalmát el szeretnénk érni, akkor át kell esni az ellenőrzésen.
Hogy a minden mit takar jó kérdés... majd elváluk, mindenesetre a biztonsági frissítések AU kliensen keresztül továbbra is elérhetőek lesznek. -
moonman
titán
alakul... Bővebben: link
-
X-COM
nagyúr
nincs
a nagy víz túloldalán van valami kedvezmény max. 3 további xp-re, ha már rendelkezel egy licencelttel.
Bővebben: link
de úgytom ez nálunk nincs. -
Sianis
addikt
És ez a kedvezményes XP mennyibe fog kerülni?
-
Sianis
addikt
Egy gépre az XP mennyit jelentene így?
-
Esmein
nagyúr
Ez inkább ilyen lopottwindósz szopató kezdeményezés nem ?
-
moonman
titán
hát sokkal többért nem adhatják, figyelembe véve a hardverárakat. talán még pár pengővel ócsóbbért is, hogy fogyjon a vas.
-
nRu3
addikt
Ugy nagyjából nem tudja valaki megmondani mennyibe fog kerülni a 64 bites windows? tudom ha már megjelent volna valahol könyebb lenne visszonyitani de hátha hallot rola valaki $
-
-
anulu
félisten
na jó, ha nem lesz veszett drága a 64bites, akkor megveszem. ha más nem, OEM-ben.
-
CuKoR
senior tag
''''Winter Fun Pack 2004 for Windows XP''''
Karácsonykor tettem fel win2003 ra a(z) (MS által ajándéknak kiadott ) mikulásos témát... aztán rájöttem h a képernyőkímélő kékhalált csinálazóta meg sem merem próbálni semmit nemhogy az amatőrök témáit...
-
Bash
őstag
Tesztke.
Nekem megmaradt a listám, szóljatok, ha így sem jó. -
m4n0k4
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. VAn egy eredeti xp profom. Haverom kölcsönkérte a javítókonzol miatt. közben kiderült lemáentette magának. Akkor most mit tudok tenni elvileg azt használja ami az enyém és már Ő előttem megcsinálta ezt a regisztrálós cuccot, Akkor most ezt be*zop*am -
Biaggio
őstag
Valaki kiszedné az idézőjelet a topikcímből, amitől elszállt a jobb oldalam?
-
Biaggio
őstag
Eredeti Microsoft-szoftver
Köszönjük a részvételt.
Mivel ez Campus, a hallgatói jogviszonyomat is ellenőrzik majd? -
moonman
titán
ezt adja össze valaki Bővebben: link
-
moonman
titán
ölég feltűnő azért Bővebben: link
-
anulu
félisten
valaki legyen olyan bájos, és árulja el, hogy konkrétan melyik fázisban ellenőriz. ugyanis simán tudok letölteni. hozzátenném eredeti a winxp-m (
), csak érdekelne a dolog.
-
X-COM
nagyúr
msn játékok
Bővebben: link -
Kár, hogy a Photo Story 3-at, meg a Winter Fun Packot már hónapokkal ezelőtt inygenesen bárki letölthette az MS-től.
Tudja valaki, hogy miylen játékokról van szó? -
ftc
nagyúr
Bent a cégnél Win98-at ahsználnak,mivel az ösrégi számlázo progik nem idnulnak XP alatt.És ugye Win98-ra nem sok uj javitás érkezik már.
-
zLegolas
őstag
Én mondjuk tojok rá. Vastagon.
Hajrá Linux!
Ezek meg csak erőlködjenek... -
Ez kb korekt időben van. Már nem muszáj megvenni a 32 bites windowst, így nem kidobás rá a pénz. 64 bites windows megjelenik, abba már érdemes mindenkinek befektetni, aki eddig illegálisan használt MS oprendszert.
-
Adi
senior tag
De - gondolom - te értesz annyira hozzá, hogy ne kattintgass össze-vissza, ne nyiss meg minden kapott levelet és van (lopott
) vírusirtód, féregirtód. Bár egy lopott windowsos átlaguser eddig se hiszem, hogy nagyon használta a Windows Update-et, de ezek után esélye se lesz rá. Magyarul a kártevők melegágyává válik pik-pakk a gépe, esetleg zombi lesz belőle, egy botnet tagja stb.
-
X-COM
nagyúr
ismétlés a tudás annya meg attya meg mindene
a biztonsági frissítéseket nem érinti -
Adi
senior tag
Ha lenne esze a hazai Apple-forgalmazóknak, akkor most pánikszerűen elkezdenének íratni akár házon belül, akár külsős szoftvercégekkel olyan egyszerű irodai ügyviteli programokat, amikre a magyar vállalkozásoknak szükségük lenne, pl. könyvelőprogram, számlázóprogram, raktárkészlet-kezelő stb. Most, hogy a Mini Mac megérkezett hozzánk is (elvileg) és 110k+áfás induló áron kapható a legkisebb modell, megfelelő szoftverkörítéssel lehetőségük lenne növelni a piaci részesedésüket.
De hát ez nem fog megtörténni, mert Magyarországon vagyunk.
[Szerkesztve] -
Adi
senior tag
Kíváncsi leszek, hogy a sok gémerpistike és sz*rrágó vállalkozó + cégvezető, akik eddig illegálisan használtak szoftvereket, mit fognak csinálni.
Pláne ha felbukkan az aktuális heti windowsos féreg az interneten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali játékos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Foxpost
- Formula-1 humoros
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest