Keresés

Aktív témák

• Hacked_3891

tag

válasz Genialis #26 üzenetére

Azt is odaírtam, hogy hibrid IC-s megoldásra gondolok, nem on-die-ra. (A cache-ről én is hallottam, bár nekem a cash jobban tetszik.) Elég drasztikusan csökkenne a kihozatal, ha minden RAM-ot on-die integrálnának.

• Hacked_3891

tag

válasz emvy #10 üzenetére

Arra ne is számíts, hogy a tényleges (nem az effektív) FSB egyhamar megközelíti a GHz-et. Sokkal olcsóbb quad-pumping meg a duál kontroller megoldásokkal gyorsítani, mint hangolt üreget építeni a memória és a processzor közé. Bár ki tuggya?
    Jó, kicsit túloztam, de érted, mire gondolok.

Tényleg, miért nem integrálják egy tokba a processzort és a memóriát? Hibrid IC-re gondolok, nem on-die megoldásra.

• Hacked_3891

tag

válasz qud-5y #8 üzenetére

1. Ha a Hammer állva hagyja: Ehhez kellene már megvásárolható Hammer is. Ehelyett egyre későbbre tolják a megjelenését, addig meg az Intel sem ül ölbetett kézzel. Nagyon az az érzésem, hogy mire megjelenik, már el is fog avulni.

2. Nem biztos, hogy 800 MHz FSB-nél nem lehet majd tuningolni. Amúgy meg sokra mégy egy feltuningolt, de alacsony FSB-jű processzorral, amely 3 GHz helyett 4.5 GHz-es belső órajelen vár arra, hogy a lassú buszon megkapja az adatot :D.

3. Ha a P3 architektúrára gondolsz, akkor azt azonos órajelen nem hagyja ott az Athlon. Összességében egy 1.6 GHz-re húzott Tualatin legalábbis állja a versenyt az 1.6 GHz-es valós órajelű Athlonnal.

4. Az AMD legutóbb azért emelte az FSB-t 333-ra, mert a processzor belső órajelét már nem tudta növelni, így a magasabb FSB-vel akart több teljesítményt kicsiholni egy mára már elavult architektúrából. Ez nem jó jel.

• Hacked_3891

tag

válasz robekri #5 üzenetére

Azért ez inkább fordítva van. A régi architektúrát már nem lehetett lényegesen gyorsítani, ezért olyan architektúrát hoztak létre, amellyel jóval nagyobb órajelet lehet elérni, így a gyengébb architektúrát több mint kompenzálja az órajel. Ha elfogulatlanul nézed a dolgokat, akkor be kell látnod, hogy az Intel számítása bejött, mert a KAPHATÓ leggyorsabb P4 már jócskán veri a KAPHATÓ leggyorsabb Athlont. A lényeg nem a minél magasabb órajel (Intel), nem is az órajelenként végrehajtható legtöbb utasítás (AMD), hanem a minél gyorsabb processzor. Engem csak ez érdekel, nem az, vajon a két megközelítés melyikével érik ezt el.

Ami az FSB-t illeti, épp most lehet olvasni, hogy az Intel 800 MHz effektív FSB-re fog hamarosan áttérni, ami kicsit több lesz az AMD tervezett 400 MHZ-énél.

Az AMD tervei nagyon szépek PAPÍRON, de csak papíron létező processzorokból nem lesz bevétel, közben pedig az Intel sem áll le a fejlesztéssel.

Aktív témák

Hirdetés