- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Légies iPhone halvány színei
Új hozzászólás Aktív témák
-
laceeek
aktív tag
áááááááááááááá
nem hiszem el ez kinszenvedés amit az emberekkel müvelnek
nem képesek kidobni a karit -
ktommy91
addikt
válasz
Armando_19 #70 üzenetére
Szerintem nemhiába nevezték át GTS-re. Véleményem szerint majd kiadnak egy 8600 GTX-et,ami 256 bites lesz.
-
coderman
csendes tag
válasz
Armando_19 #70 üzenetére
Hmmmm.... Akkor nem lesz egy 256 bites 8600-as se?
-
coderman
csendes tag
Nem tudjátok az ápr.17.-e az nemzetközi megjelenési dátum? És a 8600 ultra elvileg mikor jelenik meg?
-
coderman
csendes tag
Végülis minden az árától és a játéktesztektől függ... Egy oldalon azt olvastam, hogy 3dmarkban szép eredményeket értek el a 8600-asok, picit verték a 7950gt-t meg a 7900gs-t, viszont nagy textúra felbontás mellett kikaptak. Ami vagy amiatt van hogy rosszak még a driverek, vagy a 128bit miatt. Hát szerintem az utóbbi logikus, hiszen 7900-asok 256 bitesek, egyértelmű hogy jobban tolják a nagy felbontású textúrákat.
-
-
válasz
Armando_19 #65 üzenetére
Hm, nem biztos, h jól döntenél, sztem árban és teljesítményben kb ugyanott vannak - a 8600GTS meg legalább ''elvileg'' viszi a DX10-et, később kell cserélni
-
Armando_19
őstag
-
coderman
csendes tag
Ezekkel akarják helyettesíteni a 7950gt-t meg a 7900gs-t ?? És mégis hogyan 128-bittel
Hát akkor már inkább veszek egy tápos dx9-es 256bites kártyát mint ezeket.
-
nem akarják, h olyan gyorsan elterjedjen a GDDR4. még túl sok van raktáron+gyártásban
Másik dolog, h középkategóriában nem hajlandók 128bitnél feljebb vinni a memóbuszt - így lehet, h hamar ez lenne a bottleneck, és sokba kerülne 256bitet elterjeszteni
Az AMD-nek lesz viszont középkat ddr4-ramos karijade sajnos cs 128bites
-
Szipi
aktív tag
-
-
VR6-Fan
veterán
válasz
#65675776 #51 üzenetére
tudom, volt 6600GT-ém....(csak nem akartam félre értést)
akkor meg hogy a fenébe csinálhat ilyen ''jó'' pontokat márkokban?
és ezt mivel magyarázod:[link]([link])
(A2-es magtól így is sok a ~700MHz, vagy sok feszen megy alapon is vagy nagoyn nagyot alkotot az NV, de akkár hogy nézem ez a kártya nem mutat így tul sok lehetőéget az overclockra...., remélem ez azért még változik)
[Szerkesztve] -
törölt tag
Az effektív 1GHz-hez viszont 500MHz-es valós órajel tartozik (ezt írtam az előbb). A cikkben sehol sincs leírva, hogy valós vagy effektív. De általában az effektívet szokták megadni.
Arról már ne is beszéljünk, hogy kicsi az esélye, hogy a középkat kártyán gyorsabb memória legyen, mint a csúcskategóriáson. -
VR6-Fan
veterán
GDDR3 2GHz elég érdekes lesz... jönnek az 1ns chipek
-
törölt tag
válasz
t72killer #43 üzenetére
Mit értünk közepes 500W-os táp alatt? Mert egy normális 500W-os 500W-ot ad le csúcsraterhelve, ha a hatásfokot be akarod venni a buliba, akkor az 625W-os teljesítményfelvételt jelent a hálózatból 500W-os terhelés mellett.
Egy közepes táp (ha a Chieftec tápokat ide sorolod) hatásfoka viszont nincs 80%, inkább csak 75% körüli. -
munky
őstag
kevesellem azt a 128bit-et, de ilyen órajelek mellett lehet, hogy nem lesz gond velük, szerintem azért látványjavítók használatánál majd megmutatkozik a szűk memóriavezérlő.
majd kiedrül, egynlőre úgyis marad az X1900GT.
[Szerkesztve] -
Még egy ép észen felüli konfinak is elég
még 2db 8800GTX SLI-ben + egy húzott QX6700 sem eszik 400W-ot (amit 80%-os hatásfokkal lead egy közepes 500W-os táp)
Mindenesetre azért örülnék neki, ha a fejlesztésnél kicsit megreguláznák a fogyasztást. Végülis Global Warming van, vagy miacsuda... -
nap
addikt
De ehhez kellet a ketszeres orajel.
Ha megnezed a 8800-asok is 384/320 szelesek. A 128 bit ehhez kepest eleg nagy butitas, amit valamennyire lehet kompenzalni vegletekig kihajtott memoriaval, de ez inkabb elobb, mint utobb karcsu lesz.
A 128 bitet meg kell hagyni az also szegmensbe, annak a kezet meg levagni, aki a 64-et le meri irni egy videokartyaval osszefuggesben. -
Ste
addikt
termetes kártyák lesznek a jelek szerint
lehet újra megtanulni ezt a jelölésarzenált -
Ősember
őstag
alakul
-
-
Cicero
őstag
papírbol fog készülni a hűtés?
-
waverider
senior tag
válasz
Komplikato #29 üzenetére
ezzel is vigyázni kell sajni, mert az 1.2 szabvány 2005.08.-2006.eleje közt kiadott ketyerék HDMI csatiján nagy átalánosságban nincsen a DD/DTS 5.1 csak szimulálva, valszeg ez még prequalifikációs időszak volt. én már találkoztam ilyennel, aminél az volt a megjelölés hogy ''hangzású'', tehát nem ''igazi'' volt a DD/DTS! ez utóbbi meg nem tízmillák és hangrendszer kérdése.
Egyszerűen hallod, hogy a beszéd baromi halk minden más zenéhez-zörejhez képest. Nekem ez pl. nagyon idegesítő.
Viszont a legtöbb kiadott videozsugán pedig csak 1.1 HDMI van, legalábbis eddig, ami meg tutti nem hozza a kívánt hatást... -
válasz
Komplikato #31 üzenetére
Közben utánanéztem az 'inq' ujságírói ugy néz ki rámenősebbek/csókosabbak voltak: [link]
R630-as desktopba való karit nem látni náluk, de van pár új mobil VGA. -
Hm, elsőre lefogadtam volna, hogy a piros nyákos karik ATI R630 és R610-esek
bár kitudja, lehet, hogy tényleg... Jó volna vmi konkrétabb infó + jó lenne, ha a konkurrensek 1xerre kijönnének április elejéig.
-
Komplikato
veterán
válasz
waverider #28 üzenetére
Na jó, de ilyen tömörítés nélküli hang (TrueHD/DTS-HD) cs a BluRay filmeken lesz, és ott se mindegyiken. Igazából nagyobb gátló tényező, hogy átlag filmmániás emeberken nincs több tízmillájuk olyan hangrendszerre ahol számít. Én már olyannal beérném, ami nagyjából visszaad egy DD/DTS 5.1-et
-
waverider
senior tag
válasz
Komplikato #24 üzenetére
''A vga-kon a hdmi csatlakozón, hang is jön?''
Hát ez az egyik lényege a HDMI-nek ...
úgy - úgy: Komplikato jól írja!
''Elvileg kéne, csak hát furi, hogy videókártyából digitális formátumban hang is jön''
Azért nem mindegy milyen, ezeket érdemes szem előtt tartani:
DTS & Dolby Digital 5.1 Támogatás:
HDMI 1.2: Részben
HDMI 1.3: Igen
Dolby TrueHD & DTS-HD Támogatás:
HDMI 1.2: Nem
HDMI 1.3: Igen
Maximum Audió Mintavételi Frekvencia (2 csatorna):
HDMI 1.2: 192 kHz
HDMI 1.3: 768 kHz
Maximum Audió Mintavételi Frekvencia (3-tól 8 csatornáig):
HDMI 1.2: 96 kHz (maximum 4 folyam)
HDMI 1.3: 192 kHz (maximum 8 folyam)
Viszont ha ez az MSI 1.3 HDMI csatis, ahogy forgalomba kerül (épeszű áron), biztos rendelek belőle! -
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #7 üzenetére
8800 Ultra jön utolsó pletykák szerint, de nem tudok semmi hivatalos bejelentésről, csak benne van a driverekben.
8800 Ultra auch am 17. April - [link] -
Retekegér
MODERÁTOR
Azért annak örülök, hogy elhagyható a plusz tápcsati.
-
Komplikato
veterán
''A vga-kon a hdmi csatlakozón, hang is jön?''
Hát ez az egyik lényege a HDMI-nek ...
''Elvileg kéne, csak hát furi, hogy videókártyából digitális formátumban hang is jön''
Hümm. Állítólag (azért állítólag, mert senkit se láttam aki használta volna) az All-in-Wonder kártyák a soktűs csatikjukon kitolták a digitális hangot, de persze csak ami a DVD-n volt ...
Mondjuk HDMI-nél mr más a szitu, de lásd pl. ezt a filet:
ATI HDMI Audio Device R1.62 2007/3/16 - [link]
Gondolom NVidia-nál is így megy a dolog. -
thaler2
senior tag
A vga-kon a hdmi csatlakozón, hang is jön? Elvileg kéne, csak hát furi, hogy videókártyából digitális formátumban hang is jön
-
ktommy91
addikt
Ez szégyen. Hogy fognak ezek a kártyák teljesíteni dx10ben 128bit-es memóriavezérlővel? Már dx9-hez is majdnem kevés a 128bit.
-
rocket
nagyúr
válasz
Komplikato #9 üzenetére
A kis ismerteton ennel is ott volt az nv logo amit kesobb leragasztottak
[link]
Szerintem ez valami lowprofil nv kartya, lehet msi se tudja mar melyik kartya micsoda, ezert ragasztottak le utolag a logokat -
marcee
addikt
Vajon minek állítanak ki olyan kártyákat, amelyekről nem hajlandóak nyilatkozni?
-
Csiborbogár
őstag
válasz
Komplikato #13 üzenetére
Lehet, ismét sokat akar a szarka.
Bár az előrejelzések gigaherz körüli tuning GPU órajeleket mondanak, ami nagyon oda...sz. Remélem megjelenése 100 alá viszi majd a 8800GTX árait is.
Egyébként kb mennyi lesz egy 8600GTS? Ez már az ULtra lehet, mert előrejelzésekben volt egy 8600Ultra is? -
Komplikato
veterán
válasz
Csiborbogár #12 üzenetére
Jogos, de ha tényleg a 65 nano miatt késtek, ahogy azt sokan feltételezték, akkor meg érthető ... meglátjuk mire elég.
-
Csiborbogár
őstag
válasz
Komplikato #8 üzenetére
A fél évet a piacrakerülés dátumára értem. Tavaly november eleje, és előreláthatólag április vége az majdnem fél év. Ennyi ideje maradt az Nvidia-nak, hogy felkészüljön a válaszra. Azonkívül valszeg nem adtak volna el annyi 8800-t, ha előbb a piacra kerül az R600.
-
Gaboman
nagyúr
Hát köszönöm a segítségeteket!
Meglátom mit is csináljak még!
Nagyon a 8800GTS 320-on gondolkodom,de egy hónapot várok még hátha jön valami újabb széria áprilisban! -
VR6-Fan
veterán
no de a legnagyobb 8600-osról hol maradt a táp csati
?
-
Komplikato
veterán
válasz
Csiborbogár #6 üzenetére
Erős túlzás a fél év, ha a hivatalos Vista startra alapozunk, akkor is max. 3 hónapot, de ha működőképes Vista driverre, akkor meg pár hetet max. ;)
Kétségtelenül jelenleg a leggyorsab DirectX 9-es kártya a GF8800 sorozat, többet nem tudok mondani, kérem kapcsoljon le ... -
Komplikato
veterán
Utolsó hír az volt, hogy nem lesz G81, hanem jön helyette a G90, de majd csak ősszel. Jól értesültek szerint meg a belső kódja NV55 ( a G80 fedőneve volt NV50) ...
8800 Ultra jön utolsó pletykák szerint, de nem tudok semmi hivatalos bejelentésről, csak benne van a driverekben. -
Csiborbogár
őstag
Én úgy tudom, hogy az R600 ellenfeléül szánták, és mivel az R600 nem fog egyhamar megjelenni, törölték a projektet, és inkább az új GPU-kra koncentrálnak. Illetve lesz ennek is egy 7950GX2-höz hasonló verziója.
Az ATI/AMD vesztett fél évet, ezt nem nagyon fogja tudni behozni, mégha tényleg annyira ütős is lesz az R600. -
DavideX
aktív tag
Na végre
azért majd kíváncsi leszek a többi gyártó mivel rukkol elő.
szerintem a nevek még biztosan változnak majd. eddig ugy volt 8300, most meg 8500
majd kiderül. -
Gaboman
nagyúr
Valaki a 8900-ről hallott már valamit,én azt hogy valószinű áprilisban érkeznek de ha ezt más is megerősítené az jó lenne!
-
ftc
nagyúr
Az utolsó kép nem R610-s ? elméletileg ara timmelne a 64bites mem busz
-
Csapi007
veterán
Hello
Na végre, erre vártam már mióta.
Bár ebből nem derül ki sok. Azért legalább odaírhatták volna melyik mi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- 3D nyomtatás
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest