- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Aktív témák
-
Egon
nagyúr
''Én történetesen nem blöfföltem a VIA-val kapcsolatban.''
Csak a teljesség kedvéért: a VIA NEM vásárolta föl a Diamondot. Az S3 vette meg, aztán később a VIA megvette az S3-at.
Ezt csak azért írtam le, mert annyira fényezed ezt a ''jótét lélek'' VIA-t, az ''igazságtalanul elbukott cégek megmentőjét'' stb., hogy az már egy kicsit (nekem legalábbis) sok... -
Egon
nagyúr
''Nem tudom, hogy a pitlibe nem találtatok különbséget a 2 kártya között. Ha mondjuk Quake3-ban egymással játszik 2 fickó, egyebekben azonos gépeken, akkor a VooDoo2-es gép használója 640x480-as Wicked3D féle OpenGL alatt sz*rrá ver(het)i a TNT2-őt használót, legyen az bárhogyan is konfigurálva, ugyanis a VooDoo2 sokkkalta enyhébb terhelést rak a proci nyakára, így az jobban vezérelhető marad.''
Igen, jobb volt a V2 OpenGL alatt, sebességben. De én KÉPMINŐSÉGRŐL beszéltem. Ezen túlmenően, hálistennek a gamék igen kis százaléka használt/használ OpenGL-t (meg nekem személy szerint Carmack bácsi alkotásai sosem jöttek be igazán...).
''De hoznék egy konkrét ellenpéldát, igaz nem a SiS, hanem VIA ellenpéldáját. A VIA eleddig (tudtommal) nem tett tönkre senkit, ellenben felkarolt több jobb sorsra érdemeset. Így karolták fel a Cyrix-et, a Centaur-t, az S3-at, a Diamond Multimedia-t, stb. ''
Hehe...:) Ezen az alapon az nVidia is ''felkarolta'' a 3dfx-et...:D Szerinted azért vették meg a fenti, egyébként igencsak rossz helyzetben levő cégeket, mert szívügyük a nagybetűs ''Fejlődés'' fenntartása, az iparág iránti - jó értelemben vett - alázatból, netán puszta szívjóságból?!? Ne légy nevetséges... Azért vették meg, mert olcsó volt, és pénzt reméltek belőle csinálni - azaz kőkemény kapitalista szemléletből kiindulva...
Részemről a kérdést lezártam, nincs értelme a vitának. Majd az idő eldönti, hogy mennyire ''öngyilkos'' politika ez az Intel részéről. -
Egon
nagyúr
Vitatkoznék néhány dologgal:
1. Hasznavehetőség. A Riva128-cal kapcsolatban némileg igazad van (nem volt korrekt OpenGL driver; szinte minden Glide-ra volt írva), de már a TNT1-nél fordult a helyzet (pl. volt normális OpenGL driver, noha a V2 gyorsabb volt OpenGL-ben.). Példa: az egyik legnagyobb kiadó az EA. A Fifa98 még only Glide-ot kezelt, a 99 már D3D-t is, a 2000 meg CSAK D3D-t. A 99 valamikor 98 végén-99 elején jelent meg (szinte egyidőben a TNT1-gyel).
Feaure-ok: ez sem egyértelmű. Pl. tök jól ment az NFS3 800*600-ban egy Riva128-cal, V1-gyel meg max. 640*480-ban tudtál nyomulni. A TNT1-et is lehetett 1024*768-ban használni (egy pár progival bírta teljesítményben is), míg a V2 megállt 1024*768-nál. A későbbiekről meg nem is beszélve...
2. Képminőség: igencsak szubjektív. Anno teszteltem egy Voodoo2-t és egy TNT1-et (Diamond volt mindkettő), ugyanabban a gépben. Mindkét kártyatulaj meg akart győzni arról hogy a saját kártyája a tuti. Megnéztünk pár programot azonos körülmények között (akkori 3D-s dolgok), és egy centi különbség nem volt a két kártya között...
3. Videóval való munka. Ezeknek a kártyáknak nem ez a főprofilja. Erre használj profi kártyát (vagy Atit, aminek meg esetleg a drivereivel lehet szívni). -
Egon
nagyúr
válasz
Nowhereman #12 üzenetére
Utaxnak igaza van.
OFF
Kíváncsi vagyok, hogy mi az oka részedről ennek a nagy MS-Intel stb. ellenszenvnek. Van egy tippem, de inkább majd személyesen...
ON -
Egon
nagyúr
Nézd, pl. az nVidia, mikor még nem volt piacvezető helyzetben, igenis törődött a vásárlókkal: sokkal több feaure-t tudott a TNT1-2, mint az akkori piacvezető Voodoo2-3 (sőt: a TNT1-es még olcsóbb is volt, mint a Voodoo2, holott utóbbi mellé még egy 2D-s kártyát is rakhattál...). Mihelyt piacvezető (és nem monopol!!!) helyzetbe kerültek, egyből fontosabb lett a marketing, mint a fejlesztés (nagyon sarkítva). Tény, hogy az Ati kártyái jelenleg több feature-t tudnak (a driverek viszont más lapra tartoznak, de ez mellékes).
Szerintem ez a példa tökéletesen mutatja, hogy a vezető szerepet _minden_ cég foggal-körömmel igyekszik megőrizni. Közhely, de igaz: a csúcsra könnyebb feljutni, mint fennmaradni... Ettől még utálhatod az Intelt, ha jólesik, de nem árt tudni: bármelyik cég UGYANEZT csinálná a helyében... -
Egon
nagyúr
''Mi köze a az AMD procik melegedésének ahhoz, hogy az Intel meg akarja vonni a rendszer busz licenszet a SiS-től?!?''
Alapból semmi, csak elmélkedtünk (picit off...:D).
''Egyébként az Intel állati szemét, és komoly károkat okoz a piacnak, ha ezt megteszi. (A SiS-nek már nagyon régóta nincs nyeresége, és ez az Intel akció valósággal kinyírná őket.)''
Ez a kapitalizmus átka... Piacvezető pozícióban _minden_ cég hasonlóan adja elő (példa: MS, nVidia). Fordított esetben a SIS is ezt csinálná... Ez van... -
Egon
nagyúr
Nem biztos: elég konzervatív egy piac az (az Intel is a saját bőrén tapasztalja...).
Ezzel együtt én se mértem, miért nem tudnak legalább megközelítőleg olyan jó hővédelmet beépíteni a procikba, mint az Intel... Ez akkora technikai probléma lehet, hogy nem bírják megoldani?!? Nem hiszem.
Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest