- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
Erről beszéltem fentebb. Technikailag tudtommal fejlettebb volt, de az ára és a licenselési feltételek miatt megbukott.
Plusz még az, hogy az SD-RAM-os chipsetektől teljesen eltérő memóriavezérlést igényelt -> Nem lehetett azonos északi híddal SD és RD- RAMos lapot építeni, míg DDR-vél ez lehetséges volt. És ettől az alaplapok is olcsóbbak voltak. -
L3zl13
nagyúr
''Lényegében igen, bár nem pontosan, ezért is jelölik GDDR3-ként (a G-vel utalnak a grafikus felhasználásra, és az ahhoz való illesztésre).''
Csak furcsa, hogy annyira hangsúlyozzák sok helyen, hogy a kettő nem ugyanaz...
''Az RDRAM _NEM_ volt jobb a DDR SDRAM-nál, csupán a különféle INKORREKT tesztelő módszerekkel sokáig ezt a látszatot lehetett kelteni.''
Szvsz jobb volt. Legalábbis adott gyártási technológiai szint mellett jóval gyorsabb volt.
400-as RDRAM volt már mikor az 400-as SDRAM és dual channel sehol nem volt.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Lehet, hogy rosszul értettem amit írtál, de az jött le a 2. pontból, hogy a csúcs VGA-kon használatos memória tulajdonképpen megeggyezik a DDR3-mal. Holott sok helyen láttam már külön kihangsúlyozni, hogy a kettő nem ugyanaz.
XDR-ről meg csak annyit tudok mondani, hogy a technológia fejlettségén kívül nagyon fontos az elérhetősége és az ára is. Az RD RAM is sokkal fejlettebb volt a DDR-nél, mégis megbukott a Rambus hülye politikája miatt. -
L3zl13
nagyúr
Megaherc kergetés: Maga az elv nem volt rossz. A baj, hogy nem tudták előre megjósolni, és végül kiküszöbölni a szivárgási gondokat. Így nem lehetett karban tartani a melegedést.
De ha bejött volna amit az Intel annak idején tervezett. (8 GHz-s P4) Akkor nem sokan mondanák, hogy nem csak az órajel számít... -
L3zl13
nagyúr
A késleltetés sokat számít, de már ddr2 is eléri lassan azt az órajelet, amikor ezt már kompenzálja a magas órajele. (És még mindig kevesebbet fogyaszt!)
A ddr3 hasonló, vagy még nagyobb órajeleket jelent, és kissebb késleltetést.
Nem tudom a csúcs tuningramokat menniyvel múlja felül, de a hagyományos DDR 400-at jócskán.
Márpedig a gépek nagy része nem tudingramokkal van szerelve, nincs húzva -> ezeknél jelentős gyorsulás lehetséges. -
L3zl13
nagyúr
válasz
somodisoma #65 üzenetére
Ja egy javított DDR2 tulajdonképp.
A prefetch nőtt még duplájára a DDR2-höz képest. -
L3zl13
nagyúr
Ez tudtommal hülyeség. A DDR2 és DDR3 továbbra is csak 2 bitet visz át órajelenként. -> Nincvs olyan, hogy a 400-at 4-gyel, meg 8-cal kell osztani.
A DDR2-400 nem fele olyan gyors, mint a DDR! Csak a késleltetése jóval nagyobb, ezért lesz lassabb.
A DDR3 pedig ha jól tudom kissebb késleltetéssel üzemel azonos órajeleken, mint a DDR2. -
L3zl13
nagyúr
válasz
somodisoma #41 üzenetére
DDR2-nél az órajel növelése és a fogyasztás csökkentése volt a szempont. Aztán ugyanúgy rájöttek, hogy zsákutca, mint a Netburstnél.
Átdolgozták kicsit, és jött a DDR3. Speckóiban jobb mint a DDR2, csak abba már túl sok pénzt beleöltek, hogy ne hozzák ki.
Szurkolok az AMD-nek, hogy jó irányba meneküljön. Meg akarják úszni a DDR2-t (én is) csak nehogy a DDR3 és at XDR közül olyat válasszanak ami nem terjed el. Még az Intel is bebukta az RD Ramot. AMD még könnyebben bebukhatja, ha rossz lóra tesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest