Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X200 FE – fenséges méret
Aktív témák
-
shtml
őstag
” Szerkesztőink pedig felsőfokú végzettséggel és nem kis szakmai tapasztalattal is rendelkeznek. Ha ők átengedték, akkor nyilván megfelel az írás bizonyos elvárásoknak, szempontoknak - szakmailag és nyelvileg egyaránt.”
Én is felsőfokú végzettséggel rendelkezem, no meg épp elég hosszú ideje foglalkozom sztechnikai szövegek írásával és fordításával (is), egyebek között német nyelven/re/ről. De ezt nem szánom érvnek, mert nem kell szakácsnak lenni ahhoz, hogy észrevegyük, ha odakozmált az étel. A “ processzor bevetési területe” és az “asztali bevetésű processzor” kifejezések annyira kirínak a magyar szakmai szóhasználatból is, hogy nem szükséges végzettségre vagy szakmai gyakorlatra hivatkozni.
“…bár az Einsatz és az Einsatzgebiet nem csak katonai nyelvjárásban használatos.”
Nem olvastad el figyelmesen, amit írtam. Én azt írtam, hogy az Einsatz, Einsatzgebiet a szavakat csak katonai értelemben szokás a bevetés szóval *fordítani*. Azt egy szóval sem állítottam, hogy az Einsatz szót a német csak katonai értelemben használja... :DD Persze biztos lehet találni kivételeket, de a mostani nem az.
“…ám hozzávetőleg 25 éve folyamatosan tanulok németül és második anyanyelvem.”
Én nálad jóval hosszabb ideje és nekem is második anyanyelvem a német. De ez sem érv akkor, ha a *magyar* szóhasználatról a téma.
“…nem kell megvédenem fordításaimat, maximum magyar nyelvi irányból. “
Wie das Leben so spielt...:)). Én épp magyar nyelvi irányból bíráltam:)
“…nem adok neked igazat. Egyik pontban sem.“
Erre nem is számítottam, nem csalódtam benned:). Talán idővel rájössz, hogy nem az a tekintélyvesztés, ha valaki belátja/elismeri a hibáját vagy tévedését…
Mellesleg nem állt és nem is áll szándékomban megbántani téged. Ha a mostani hozzászólásommal ezt tettem volna, akkor bocsánatot kérek tőled. Ha pedig bármely későbbi hozzászólásomat sértőnek érzed, már előre biztosítalak, hogy a jövőben sem áll szándékomban, hogy megbántsalak. De engedd meg, hogy szóvátegyem, ha hibázol.
Aktív témák
- Samsung kuponkunyeráló
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Autós topik
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Tesla topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Pánik a memóriapiacon
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- Kolink SFX 350W tápegység /BONTATLAN/Számlával/
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Fractal Design Pop Air RGB 850W
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest