Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Több európai országban is elérhető a Xiaomi Smart Band 9
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Yettel topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
Nekem az jott le, hogy volt hozzaferes, de a MS masokkal nem osztotta meg az API-kat.
(Ha ez igaz, akkor ez a biztonsagot tulzottan nem befolyasolta volna, mert a virusirok osszekapartak volna azt a keveset, ami kell nekik, a korrekt (es bugmentes) hasznalatukat viszont erosen megnehezitette volna)DRM is theft
-
Eperfa
tag
csak én látok egyetlen konkrét információt sem h most mi is a baj? mmint egyáltalán msot miről beszélnek, a vista meik része, funkciója nem tetszik stb?
-
faster
nagyúr
válasz dajkopali #24 üzenetére
Tehát ha jól értem, a 64 bites Vista kerneléhez semmiféle hozzáférés nem volt, ezért panaszkodtak a biztonságiszoftver gyártók, ezért az MS most készít egy API-t a számukra, hogy elérjék. Kíváncsi vagyok, ez mennyire szakma, és mennyire politika, elsőre nekem szimpatikusnak tűnik az az ötlet, hogy a kernel binárisa a programok számára elérhetetlen.
-
FTeR
addikt
készítettek vagy nyilvánosságra hoztak interfaceket. csak ennyit hallotam. engem és érdekelne egy link.
#21: ok, habár én nem korlátoznám a dolgot a közvetlenül az ITből élő cégekre. az azt használók azért elég nagy tábor.
elég nagy blődségeket hangoztat az EP is (a normálisak mellett), szal kell az ellen is vmi. -
faster
nagyúr
Pénteken a Microsoft bejelentette, hogy engedélyezi a biztonsági szoftvereket gyártó cégeknek a Vista 64 bites verziójának kerneléhez való hozzáférést, hogy ezek a gyártók megvizsgálhassák biztonsági szempontokból a renszer magját.
Valaki el tudná magyarázni érthetően, vagy tudna cikket linkelni, ahol értelmesen le van írva, miféle kernelhozzáférésről van szó? -
deter
aktív tag
Férre értetted. Valóban ironizáltam. De a gúny alanya nem konkrétan (habár van áthallás) az MS volt, hanem Chris Heaton-Harris angol EP képviselő. Aki kijelentette, hogy ánblokk minden kis- és közép vállalatnak hátránya származik a VISTA késedelméből. Ami messze nem igaz, csak hangulat keltés (úgy látszik ez nem csak nálunk divat). Ezért hoztam példának egy asztalost.
De való igaz, hogy van olyan viszonylagosan kis szegmense a vállalatoknak akiknek effektív anyagi kárunk fog szármzani a késedelemből. Ezt egy percig nem vitattam. -
FTeR
addikt
nemtom mér jó keverni a dolgokat.
mint írtam, azokat nem fogja érni a rossz hatás, akik részt sem veszenk a dologban. ha vki 20 éve nem újított rendszert, az most sem fog. nem is számolnak velük. nem részei a piaci szereplőknek. ellenben azokkal, akik azok.
remélem világos.
a bankok az előbb vázolt kategoriába tartoznak. már önmagukban is egy külön kategóriát képeznek, de semmiféleképpen nem tartoznak a kis és közép kategóriába.
de még csak az sem igaz, h egy bank csak a cobolt használja. az ami azzal fut egy mindentől elzárt rendszer, ami az adatokat dolgozza fel és tárolja. a ügyfélszolgálatos kisasszon, vagy épp a bank automata a falban, már újabb rendzsereket használ. jószerint windowst. és egy biztonsági és stabilitási frissítés sosem árt.
egy új rendszerrel új lehetőségek jönnek, fejlődni lehet velük. erre jó a vérfrissítés. a te felfogásoddal az emberiség nem juttt volna túl a koppintott kőn, hiszen minek leváltani az eddig jól bevált megoldásokat. -
ngabor2
nagyúr
lehet, hogy rosszul látom (akkor javítsatok ki), de nem az a baj magában, hogy a vista még nem jött ki, hanem az, hogy már x hónapja ígérget az ms, hogy ki fog jönni, és még nem jött ki. tehát ha nem ígérgeti, akkor a nép csendben elvan pl. az xp-vel, vagy egyéb winnel (ahol win-t használnak), nem várják messiásként a vistát.
-
dabadab
titán
Na marmost a kkv-k tobbsege leginkabb olyan hely, mint amit deter vazolt: ha szerinted meg csak szamitogepet sem hasznalnak (ami azert igy, ebben a formaban eros tulzas), akkor mi a csudatol lenne az olyan hatalmas csapas, hogy nincs Vista?
''jobb helyeke egy IT rendszer nemcsak szükséges rossz, hanem része az üzlet menetének. segíti és gyorsítja a folyamatokat. 1-1 vérfrissítés mindig pozotív hatással van.''
Tessek? Mi az a ''verfrissites''? Minek? Ha vmi mukodik, akkor azt (eppen az altalad vazolt okok miatt) egyaltalan nem szokas butykolni (lad meg: COBOL-ban irt banki cuccok), mert az ilyen ''verfrissiteseknel'' eleg nagy eselye van annak, hogy kozbejon valami gebasz. A l'art pour l'art upgrade-nek semmi ertelme sincs, foleg, ha meg penzbe is kerul.DRM is theft
-
t72killer
titán
Ebben van igazság. Bár az EU-s aggályok miatt max 1-2 hónapot fog késni. Tleg a HW eladásokon lehet kiesés - de ez mindig van, amikor a fogyasztó jelentős fejlesztéseket remél a közeljövőben.
Ld milyen sokan nem vesznek most DX9-es VGA-t, hanem várnak 1 kicsit a DX10-esre. Attól hogy késik, meg fogják venni, csak később. A kiesés igazából ''csak'' a kamat...30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
FTeR
addikt
eddig még minden újabb windows verzió pozitív gerjesztő hatással volt az IT iparra.
értem és szeretem az ironiát, de ettől még szivesen belekötök ;)
egy asztalos nem nagyon használ még csak számítógépet sem vagy ha igen, akkor nagyvalszínűséggel vmi dos-os móka vagy korabeli. így nem nagyon tekinthető az IT képviselőjének.
a vista késése már most meglátszik a PC eladásokon. a dx10 késése is meglátszik a grafikus csipek eladásain és ez csak erősödni fog. nem véletlen adogatja ms a vista kuponokat, h enyhítse ezt a hiányt. elég csak pc alkatrész forgalmazónak lenni és máris megmutatkozik a forgalmadon, ha úgyan visszaesés nem feltétlenül jön, de egy dömping mindenféleképen elmarad.
sw fejlesztők ilyenkor már azért javában fejlesztik termékük vistás változatát, így annak késése komoly kiesés lehet számukra.
jobb helyeke egy IT rendszer nemcsak szükséges rossz, hanem része az üzlet menetének. segíti és gyorsítja a folyamatokat. 1-1 vérfrissítés mindig pozotív hatással van.
az rossz duma,h sokaknak még az xp sem kelett. bevett szokás, h 1-1 generációt kihagynak. csak most az új win nagyon sokat váratott magára és soknak tűnik az eltelt idő.
eleget késett már a vista, nem kell még külön tovább késleltetni.
a legnagyobb gond egyébként, h szinte csak magatokból indultok ki. elhiszem, h ti nem szeretitek az ms-t vagy épp a wint. de el kéne fogadni, h a világ egy nagyobb része igenis pozitívan éli meg a dolgot.
szerk: egy másik topikba írtam, de ide vág és az úgyis kezd kihalni: [link]
[Szerkesztve] -
t72killer
titán
igazuk is van, kikerülik így a gyerekbetegségek korát. Eleinte ugyse lesz megfelelő mennyiségű/minőségű driverkínálat, uj szoftver- tele van még buggal, amiket megnyugtatóan kb az SP1-ben fognak majd kijavítani.
Ill még 1 apróság: az alkalmazott nem a munkahelyen látja először a szoftvert és nem munkaidőben kezdi el nézegetni, megismerni, hanem mondjuk fél éve már azt használja otthon és hatékonyan tudja kezelni. (Értem ezt minden szintre - azaz a helyi IT szaki is ugy veszi majd kézbe, hogy pontosan tudja hova kell nyúlni, miket kell tiltani, és nincs 1 hónap szívás, vmi biztonsági rés/túlszabályzás miatt stb)30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Na ja, én is elég nehezen hiszem, h bármi kára lenne belőle valakinek hogy nem állhat át januárban vista-ra...
Viszont az átállás a magasabb hardverigény (+ új szoftvervásárlás - nem feltétlen csak az OS) miatt kemény $-be kerül30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
dabadab
titán
Ezt nem ertem: ha nem kell uj feature, akkor mi a baj a W2k-val?
Az SP1 meg lehet, hogy luzer szoveg, de egeszen nagy vallalatoknal is volt alkalmam ezzel a hozzaallassal talalkozni, egyebkent meg azert eleg kozkedvelt IT-strategia az, hogy ''az elso verziot kihagyjuk''.DRM is theft
-
moonman
titán
nem a vistás fícsörökről van szó elsősorban (bár el tudnék már viselni párat), hanem hogy a 2000 egyszerűen nem szolgálja ki már az igényeinket.
ez az ''sp1 után talán'' a tipikus lúzerek szövege, annyira nevetséges. ha valaki így gondolkodik, az inkább maradjon a win95-nél vagy dosozzon. (csak, hogy értsd: sp1 után jön sp2, utána sp3, utána.... várhatsz örökké, hogy ''kiforrjon'' vagy más szóval elavuljon a rendszer.)
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
Hat, amit en latok, ott a tipikus kisvallalkozasnal sok helyen meg az NT-vonalra sem alltak at, win9x van es kulonosebben nem zavarja oket (pl az ismeros asztalosnal, aki megrenedelesre butorokat gyart (tenyleg!) - csak hogy visszakapcsolodjak az elso hozzaszolashoz). Ahol meg vmivel intezivebb IT van, ott is inkabb a kivaras jellemzo, hogy ''majd meglatjuk, SP1 utan, talan''. Biztos van egy-ket hely, ahol jol jonne vmi vistas feature, de ez elenyeszo kisebbseg lehet.
DRM is theft
-
erdoke
titán
-
whitegabriel
csendes tag
szeritnem max a vistat forgalmazók gondolhatnak itt bevételkiesésre. jómagam és még nagyon sokan biztosan nem fogjuk még használni sem ezt az új förmedvényt. a win2k bevezetése sem hozta annak idején a hozzá fűzött reményeket a win nt-t nem nagyon akarta lecserélni amerikában a vállalatok javarésze. évek teltek el mire kénytelenek voltak lépni a támogatás megszűnése miatt. egyébként meg iszonyú nagy az erőforrásigénye, pl. a kukát nem lehet csak úgy véglegesen üríteni - ugyanúgy megtalálható a merevlemezen, a szerzői jogvédő másolási jogokat figyeli és még ki tudja milyen más felhasználóellenes dolgok vannak benne. ha fizetek egy op rendszerért akkor nehogy már a tetves jogvédők által kilobbizott mocsok is benne legyen. kit érdekel a 3d-s kezelőfelület ? az xp legalább működik egész tűrhetően, szívjon más az új winfossal először.
-
deter
aktív tag
''A közepes és kisvállalkozások kifejezetten megszenvedhetik a további késlekedést, nyilatkozta Chris Heaton-Harris képviselő...''
2007. február 13, Index kiemlet hír
Magyarországon is tucatjával mennek tönkre a kis- és közepesvállalkozások
Anglia, Franciaország, és Németország után hazánakat is elérte a jelenség. Az ok, nem más mint a Microsoft legújabb termékének, a Vista-nak a késlekedése. Amely az Európai Parlament folyamatos antitröszt eljárásainak tudható be. Megkerestük, Kovács Lajos kisvállalkozót:
R: Elmondaná, hogy pontosan mivel is foglalkozik?
K.L: Egy asztalos műhelyem van és bútorkat gyártunk megrendelésre.
R: Mi vezetett cége bezárásához?
K.L: A Vista nem jelent meg időben. Nagyon készültem pedig rá. Az új képeségei mint pl az Aero Glass, és a magasabb rendszerkövetelmény mind hozzájárult volna cégem jobb versenyképeségéhez. Ehelyett, köszönet az EP-nek még január végén is XP-t kellett használnom. Elvesztettem piaci helyzetemet és csődöt jelentettem.
2006. december 9, IT news
Chris Heaton-Harris az MS frissen kinevezett szóvívője, lapunknak elárulta...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen digitális videókamerát?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Több európai országban is elérhető a Xiaomi Smart Band 9
- Escape from Tarkov
- Path of Exile 2
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen Android TV boxot vegyek?