- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
dr faustus
senior tag
szerintem nem a döntés a baj forrása, hanem a hardvergyártók beleszarása. 2004 vége óta nem változott számottevően a driver framework mégis ültek a babérjaikon.
Bárki is a hibás, végeredmény az, hogy a driver ellátottság messze nem olyan jó, mint az XP-é. Tudom, utólag könnyű okosnak lenni... -
dr faustus
senior tag
a Microsoftnál az XPSP2 óta ''secure by design'' az alapkoncepció (az Apple-nél inkább ''design by design'' ) ez és egy teljesen új rendszer bevezetése pedig nyilván a kompatibilitás kárára törénik.
Szerintem nem kellett volna ennyire megváltoztatni a driver alrendszer felépítését, és ez az a rendszer, ami elég sokat változott. Nem vagyok oprendszer programozó, elképzelhető, hogy ezt nem lehetett elkerülni, de most úgy tűnik, elég sok baj forrása ez a döntés. Egyelőre nem látszik, hogy az ígért megnövekedett stabilitást tényleg hozni fogja-e. Nekem az XP is elég stabilnak tűnt, és szvsz inkább a felületre és az új funkciókra lett volna érdemes fókuszálni a fejlesztéseket. De majd a jövőben kiderül.
az SP1 főként a majd év végén kiadásra kerülő Longhorn Server kernelét veszi át, hogy teljesen átjárható és kompatibilis legyen a két rendszer. ezzel mindkét oldal nyer - a szerverek könnyebben adminisztrálhatják a klienseket, a kliensek pedig szerverszintű megbízhatóságot érnek el.
Konkrétan lehet tudni, mik ezek az új dolgok? Ismét átdolgozzák a kernelt? De ugye ez nem azt jelenti, hogy a driverek egy része ismét inkompatibilis lesz? Nekem furcsa, hogy a Win32 API-ban, az alkalmazások felé a kompatibilitás elég jól megoldott dolog, a kernel interfész viszont szinte minden új oprendszerüknél megváltozik, és a driverek egy komoly része nem működik.
[Szerkesztve] -
ide nézz be: [link] azt csinálja, h a nem használt dll fileokat kitörli a RAMból. ez a vistában automatikusan benne van.
''Ahhoz, hogy mind a 4 GB-ot a rendszer számára is elérhetővé tegyük, illetve 4 GB-nál több memóriát kezeljünk az alábbi feltételeknek megfelelő környezettel kell rendelkeznünk:
A chipsetnek legalább 8 GB címtartományt kell támogatnia (pl. Intel 975X, P965, 955X ''Socket 775''-ös aljzatban, AMD processzorok esetén Socket F, Socket 940, Socket 939, vagy Socket AM2 aljzat)
A processzornak támogatnia kell az X64 utasításkészletet (AMD64 vagy Intel EM64T)
A BIOS-nak támogatnia kell a ''memory remapping'' szolgáltatást
A Windows operációs rendszer 64 bites változata szükséges''
Ez utóbbi persze ellentétben áll a következő bekezdéssel, ahol meg 4GB/32bitesOS-t írnak (ez meg a tapasztalattal áll ellentétben)
Szval nem veszek 4 giga RAM-ot, addig, míg a 64bites vista nem lesz használható mindenre
+ajvé, most olvastam részletesebben, h a 4GB-ban a VRAM is benne van... No comment, főleg a gigás r600-ak kijövetelével...
[Szerkesztve] -
Na jó, és miért látok 4gigát 64bites OS ill server2003 (32bit) alatt
Nem vok meggyőzve, h használja is a maradék 1 gigát->64bit rulez
92benzin: jogos. egy win2000 se gyorsabb most, mint egy XP, kb uez lesz vistával, ha meglesznek a driverek+min SP1
#25: wooowszép
bár hozzátenném, h XP-ben cs 1 kis értékecskét kell a registryhez hozzáadni, h rendesen kipucolja a memóriából az oda nem való dolgokat...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest