Új hozzászólás Aktív témák
-
dr faustus
senior tag
szerintem nem a döntés a baj forrása, hanem a hardvergyártók beleszarása. 2004 vége óta nem változott számottevően a driver framework mégis ültek a babérjaikon.
Bárki is a hibás, végeredmény az, hogy a driver ellátottság messze nem olyan jó, mint az XP-é. Tudom, utólag könnyű okosnak lenni... -
dr faustus
senior tag
a Microsoftnál az XPSP2 óta ''secure by design'' az alapkoncepció (az Apple-nél inkább ''design by design'' ) ez és egy teljesen új rendszer bevezetése pedig nyilván a kompatibilitás kárára törénik.
Szerintem nem kellett volna ennyire megváltoztatni a driver alrendszer felépítését, és ez az a rendszer, ami elég sokat változott. Nem vagyok oprendszer programozó, elképzelhető, hogy ezt nem lehetett elkerülni, de most úgy tűnik, elég sok baj forrása ez a döntés. Egyelőre nem látszik, hogy az ígért megnövekedett stabilitást tényleg hozni fogja-e. Nekem az XP is elég stabilnak tűnt, és szvsz inkább a felületre és az új funkciókra lett volna érdemes fókuszálni a fejlesztéseket. De majd a jövőben kiderül.
az SP1 főként a majd év végén kiadásra kerülő Longhorn Server kernelét veszi át, hogy teljesen átjárható és kompatibilis legyen a két rendszer. ezzel mindkét oldal nyer - a szerverek könnyebben adminisztrálhatják a klienseket, a kliensek pedig szerverszintű megbízhatóságot érnek el.
Konkrétan lehet tudni, mik ezek az új dolgok? Ismét átdolgozzák a kernelt? De ugye ez nem azt jelenti, hogy a driverek egy része ismét inkompatibilis lesz? Nekem furcsa, hogy a Win32 API-ban, az alkalmazások felé a kompatibilitás elég jól megoldott dolog, a kernel interfész viszont szinte minden új oprendszerüknél megváltozik, és a driverek egy komoly része nem működik.
[Szerkesztve] -
dr faustus
senior tag
Látok egy Vistát lehúzó hírt, és bennem is megfogalmazódik a kérdés, tényleg ennyire rossz volna ez az oprendszer? Vannak hasznos újítások benne, személy szerint szépnek és könnyedebbnek találom a kezelőfelületét az XP-hez képest, szerintem a Microsoft valahogy nem igazán kerek koncepció mentén fejlesztette ki. Hibás lépésnek tűnik pl. a kernel és a driver architektúra ilyen fokú átszabása, mindez ráadásul a stabilitásért, és sajnos oda vezetett a dolog, hogy sok jelenlegi driver nem stabil. :(
Nem szeretnék flémet, csupán megjegyezném az Apple stratégiáját: OSX első release óta a kernel és a driverek szintjén csak kisebb változtatások történtek, közben inkább a felület és a beépített képességek fejlődtek. Ezen kívül lehet, hogy érdemes lenne a Microsoftnak is elgondolkoznia a gyakoribb kiadásokon, habár az Apple ''évenként egy verzió'' mindenképp túlzás, a Leopardnál már érezhetően visszavettek a tempóból ők is.
Kíváncsi vagyok, milyen új fejlesztések lesznek a Vista SP1-ben.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- EAFC 25
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Chrome
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest