Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• twingo16v

tag

Sziasztok!

Home Assistant-al kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

Adott két eszköz amit én építettem egy nixie csöves óra, és egy nixie csöves hőmérséklet, és páratartalom mérő.
    Ezeket az eszközöket 1-1 ESP32 modul vezérli, egyedi Arduino alapú szoftverrel (a szoftvert nem én írtam) melyek a belső hálózaton MQTT-n küldik a bennük található szenzorok adatait....egymásnak is.
    A hő/páratartalom mérőben egy SHT21-es szenzor felel a mérésért, az órában van egy fény mérő, és egy radar szenzor a mozgás érzékelésért.
    Az mqtt "szerver" egy chroot-os Ubuntu, melyre fel van téve a Mosquitto program.
    A lux, és a mozgás érzékelő adatait a át is kerülnek a hőmérőbe, tehát az mqtt szerver teszi a dolgát szépen.

Gondoltam integrálom a Home Assistantba, hogy grafikonon nézhessem melyik szenzor mikor mit csinál, és még a fene sem tudja mire lesz jó, majd alakul.

A konfiguráció-integráció alatt látszanak is az eszközök, és az entitások.

Az entitások alatt a szenzorok (ne tévesszen meg senkit, a HA nem így ismeri fel őket, én neveztem el) csak MQTT sensor -nak látszódtak.
    Kijelöltem, engedélyeztem őket, szervert újra indítottam, de ha az áttekintésben szeretnék egy pl. érzékelő kártyát létrehozni, kiválasztom mondjuk a
    hőmérsékletet, nem mutat semmit, mintha nem jönne mérési adat.

Megnéztem az eszközök (óra, és a hőmérő) mqtt infó alatt, látszanak a szenzorok, de mindegyiknél az van, hogy "0 legfrissebb fogadott adat"

Ezután megnéztem az integrációk-mqtt configure alatt ha a "téma figyelése-feliratkozás erre a témára" # -el feliratkozok minden témára, jönnek szépen az adatok,
    tehát a HA-ba bejönnek a szenzorok információi.

De ha csak a homeassistant/sensor/ témára iratkoznék fel akkor "Üzenet (0) érkezett a(z) homeassistant/sensor témában 11:16-kor:
    online" , és nem is jönnek üzenetek.

Az mqtt settings így néz ki:

Tud valaki abban segíteni mi nincs beállítva rendesen, és miért nem hajlandó a szenzoroktól beérkező üzeneteket normálisan látni/kezelni?

Másik kérdés:

Mivel jelenleg a HA szervert egy Virtualbox-ban virtual gépként tesztelem.
    A végleges verzióban egy Raspberry PI 2-n használnám, amiben nincs wifi eszköz.
    De csatlakoztatnék hozzá egy usb-s nano 802.11n-es wifi adaptert, azt hogyan kell feltelepíteni a HA alá?

A segítségeket előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák