- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Új hozzászólás Aktív témák
-
twingo16v
tag
Sziasztok!
Home Assistant-al kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.
Adott két eszköz amit én építettem egy nixie csöves óra, és egy nixie csöves hőmérséklet, és páratartalom mérő.
Ezeket az eszközöket 1-1 ESP32 modul vezérli, egyedi Arduino alapú szoftverrel (a szoftvert nem én írtam) melyek a belső hálózaton MQTT-n küldik a bennük található szenzorok adatait....egymásnak is.
A hő/páratartalom mérőben egy SHT21-es szenzor felel a mérésért, az órában van egy fény mérő, és egy radar szenzor a mozgás érzékelésért.
Az mqtt "szerver" egy chroot-os Ubuntu, melyre fel van téve a Mosquitto program.
A lux, és a mozgás érzékelő adatait a át is kerülnek a hőmérőbe, tehát az mqtt szerver teszi a dolgát szépen.Gondoltam integrálom a Home Assistantba, hogy grafikonon nézhessem melyik szenzor mikor mit csinál, és még a fene sem tudja mire lesz jó, majd alakul.
A konfiguráció-integráció alatt látszanak is az eszközök, és az entitások.
Az entitások alatt a szenzorok (ne tévesszen meg senkit, a HA nem így ismeri fel őket, én neveztem el) csak MQTT sensor -nak látszódtak.
Kijelöltem, engedélyeztem őket, szervert újra indítottam, de ha az áttekintésben szeretnék egy pl. érzékelő kártyát létrehozni, kiválasztom mondjuk a
hőmérsékletet, nem mutat semmit, mintha nem jönne mérési adat.Megnéztem az eszközök (óra, és a hőmérő) mqtt infó alatt, látszanak a szenzorok, de mindegyiknél az van, hogy "0 legfrissebb fogadott adat"
Ezután megnéztem az integrációk-mqtt configure alatt ha a "téma figyelése-feliratkozás erre a témára" # -el feliratkozok minden témára, jönnek szépen az adatok,
tehát a HA-ba bejönnek a szenzorok információi.De ha csak a homeassistant/sensor/ témára iratkoznék fel akkor "Üzenet (0) érkezett a(z) homeassistant/sensor témában 11:16-kor:
online" , és nem is jönnek üzenetek.Az mqtt settings így néz ki:
Tud valaki abban segíteni mi nincs beállítva rendesen, és miért nem hajlandó a szenzoroktól beérkező üzeneteket normálisan látni/kezelni?
Másik kérdés:
Mivel jelenleg a HA szervert egy Virtualbox-ban virtual gépként tesztelem.
A végleges verzióban egy Raspberry PI 2-n használnám, amiben nincs wifi eszköz.
De csatlakoztatnék hozzá egy usb-s nano 802.11n-es wifi adaptert, azt hogyan kell feltelepíteni a HA alá?A segítségeket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED monitor topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Napelem
- TP-LINK routerek
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest