Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Szelektíven olvasok munka közben, na
Amúgy az angol hangsáv mindig sokkal jobb. Sőt, tranformers első részét angolul néztem. Sokkal jobb volt, mint a magyar szinkron. De ettől függetlenül összességében jobban szeretem a magyar hangot... (úgy kevesebbet megy a "procim") Kényelmesebb.
szerk.:
A streaming megoldásnak lehetne jövője. De olyan streamingre gondolok, amit nem csak egyszeri megnézésre veszel meg, hanem amolyan online könyvesbolt formájában, az általad megvásárolt film mindig ott lesz az online polcodon. És a távoli szerver streamingeli neked legyél bárhol is... Vagy mondjuk ha nem is örökbe, de egy 10-15 megnézés erejéig lehetne megvásárolni.
Aztán belépsz az online felületre és ott sorakoznak az általad megvett filmek.... Ez azért is lenne jó, mert akkor még tárhely sem kell hozzá, hogy megtudd nézni... Nemcsak a lemez + borító + tok esik ki, hanem maga a tárhely is.Mondjuk negatív oldal, ha nincs net, vagy ha valami történik a távoli szerverrel akkor buktad a megvásárolt filmet is amíg helyre nem jön minden.
-
Dany007
veterán
Persze, de azt a hülye is látja, hogy ahogy ők számolják az egy baromság....
Amúgy meg az ilyen oldalak tele vannak FullHD filmekkel. 5.1-es dual hanggal mindegyik...
A camerás felvétel már kisebbségnek számít...
Nembeszélve, hogy van már 3D-s Full HD tartlom is. Ami aztán tányleg ritka mondjuk egy Tesco pocain.Amúgy mivan azokkal, akik nem akarnak DvD-t venni. Nem akarnak fizikai lemezt, sem borítót, sem csomagolást. Én csak egy 16Gb-os *.mkv-t akarok. Azt hogyan tudom megvásárolni? Sehogy, majd ha megveszem a BD lemezt a lejátszót és felmásolom a gépre magamnak
-
Dany007
veterán
De ez a számítási mód egyértelmű baromság. Egy óvódás is tudja jól.
Attól még, hogy valaki letöltött egy filmet vagy egy albumot még mocskosul nem garancia arra, hogy azt amúgy megvásárolta volna ha nem tudja letölteni.
Arról nem is beszélve, hogy sok mai fiatalnak annyi zenéje van a gépen / DvD-ken stb, hogy életében nem keresett annyi pénzt, mint amennyibe az kerülne boltban, albumonként.
Szóval az egész egy baromság. Egyértelmű, hogy nem lehet hitelt érdemlő módon meg becsülni se(!) azt, hogy letöltés mekkora kárt okoz pénzben. -
Dany007
veterán
válasz
Weißturul #46 üzenetére
Ja de szerencsére egyenlőre még a Magyarországon hatályos törvények egy picikét felülírják azt, hogy te mit gondolsz éppen
@Lenry:
na de torrent esetében is minden esetben biztosított a (majdnem) full sávszélesség? Mindez annélkül, hogy vissza kelljen osztanom bármit is? Vagy annélkül, hogy meglegyen ilyen meg olyan visszaosztási arány?
-
Dany007
veterán
Pontosan erről van szó.
Gyakorlatilag minden, minden mennyiségben, formában megtalálható.
Ezt kéne valahogy megcsinálni legális formában. Hiszen felhasználói szemmel ez a megoldás a legkézenfekvőbb. A legegyszerűbb módja a fizetésnek az SMS. Nem kell kód, nem kell banki account se semmi. Csak elküldesz egy sms-t és a hó végén a telszámlád annyival több lesz.
Cserébe meghatározott ideig bármit letölthetsz adott fix sávszélesség mellett.
A választék meg szinte végtelen. A mozis felvételek csak egy nagyon kis hányada az egésznek. Van DVD rip, BD rip, Full HD sima HD, 3D-s HD(!), Sorozatok TV rip-ben és HD-ban, régi új filmek....
És kb átlagban olyan 500 forint / 4-5 napos árakon.Viszont én ezért a szolgáltatásért hajlandó lennék több ezer forintot is fizetni ha végre valahogy legálissá tennék. Hiszen ez tényleg a többszörösét éri egy mozijegynek. Kényelmes, bárki számára elérhető lenne. Nem kéne menni sehova. Nem kéne boltokat kutatni, netről rendelni, várni a postást stb...
Nem tudom miért nem játsszák ezt meg legális formában is.@Weißturul:
"hogy mi számít nekem wareznak?"De az senkit nem érdekel, hogy neked mi számít wareznak. A lényeg azon van, hogy az országban lévő hatályos törvények szerint mi számít wareznak illetve illegálisnak. Szerintem Sh4d0w kollega is erre célzott.
-
Dany007
veterán
válasz
julius666 #31 üzenetére
Én már alig várom, hogy ez a lehetőség megvalósuljon.
Szerintem valószínűleg a c verzió lépne életbe. Legalábbis itthon. Nagyon kis réteg az, aki megengedheti magának, hogy megvegye a tízenakárhányezer forintos BD lemezt.
Legalábbis én kíváncsi lennék mi lenne, ha megszüntetnék valami módon az illegálisan felkerült tartalmak letöltésének lehetőségét. Mivel akkor derülne csak ki igazán, hogy mekkora is a reális kereslet, illetve hányan fizetnének érte ténylegesen.Mert szerintem nem sok ember venné meg a több ezer forintos CD albumot mert tetszik rajta egy szám, vagy épp a fent említett BD lemezt zsákbamacskára.
Talán moziban többen lennének, de ez sem biztos, hiszen egy 4 fős család esetében már jobban megéri elmenni valahova kirándulni egész napi programként, mint beülni egy zsákbamacska filmre 2 órára.Mindenekelőtt észre kéne már venni, hogy a hagyományos piaci, értékesítési modell halott a modern digitális korban.
Amúgy régebben se volt ez másként. Gyerekkoromban mindig másolt VHS kazettát néztünk. Nem volt több ezer forint a műsoros kazettákra. Másolt, meg TV-ről felvett ment, esetleg havonta egyszer videótékából kivett film. Ennyi.
Zenénél meg szintén. Valaki valahol megvette és azt másolgatta mindenki. Vagy, ami gyakoribb volt rádióból felvett kazettákat hallgattunk és ennyi.A PC-s korszak elején meg egymás közt IRL cserélgettük a cuccokat. Gyakorlatilag ugyan az volt, mint most a fájlcserélők csak piciben. Volt olyan nap, hogy egyszerre 10db mp3 CD-t kaptam. Az egész estém ráment, mire kiválogattam
De ugyanez volt filmekkel, játékokkal, programokkal és akkoriban még háttérképekkel is. Előbb utóbb mindenkihez eljutott minden amire szüksége volt. Mindenkinek volt egy "ismerőse" akinek megvolt ez vagy az vagy amaz... -
Dany007
veterán
Lehet, hogy úgy, hogy mondjuk 500 forintos sms árából ilyen oldalakon általában 4-5 napon át tölthetsz bármit, legtöbbször 5-10Mbit sebességgel, de van amikor bőven megvan a 20Mbit is.
Természetesen azt én se tudom ki képes kamerával felvett vackokat megnézni. Én mindig megvárom a Full HD kiadástDe még 8-16GB-os FullHD filmekből is 5 nap alatt rengeteget le lehet tölteni. Én leginkább sorozatokat szoktam szedni... 5-10 évad is lejön pár nap alatt...
Ezzel szemben egy mozijeggyel egy filmet nézhetsz meg. Sokszor még az is megkérdőjelezhető minőségű. Nembeszélve az időhöz kötöttségről, a tömegről ami esetenként körbevesz meg a mozis csámcsogásról
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Hobby rádiós topik
- Mobil flották
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Házimozi haladó szinten
- DOOM - The Dark Ages
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX ONE/Series kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- XBOX Series S 512GB, 6 hó garanciával Bp-i üzletből eladó!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest