- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
Én tudom. Emlékszem, hogy már írtad egyszer és racionálisan gondolkodva is az AMD-nek az egyetlen járható és talán működőképes útja az intel kerülőúton való előzésére, így neki muszáj is lenne igyekezni effelé igyekezni terelni az ipart.
Csak ha te mondod, akkor van realitása, ha én mondom, akkor összevissza képzelgek és álmodozom. Ez a kánon.
-
Petykemano
veterán
Az IGP terhelése nem az AMD APUjai, hanem az intel APUjai miatt fog bekövetkezni. Ugyanis minden eladott intel dekstop prociban i3-tól i7-ig ott az IGP. De valószínűleg erre ugyanúgy igaz, hogy a fejlesztők nem fogják tovább terhelni az IGP-t, mint amit a legelterjedtebb IGP tud, mint ahogy azt is feltételezzük, hogy nem fognak több DX12-es "gyorsító" feature-t felhasználni, mint amennyit az nvidia kártyák tudnak, hiába tudnának többet az radeonok.
(Ha konkrétan az IGP-n futó Mantle-re gondoltál, akkor nyilván azt úgy kéne megcsinálni, hogy az intel IGP-in is fusson. De ha már fut IGP-n, akkor ott fut jobban, ahol erősebb az IGP, tehát értelemszerűen egy kaveri erősebb dGPU-t meghajtó processzor lehetne, mint egy i3, vagy olcsóbb, mint egy i5/i7
De az IGP-n futó grafikus api részemről csak fikció!) -
Petykemano
veterán
Hát én is ezt mondom kB.
Olyan eredményeket várnék, hogy innentől mondjuk egy kaveri lehagy egy fx4xxx -et. De hiába mutat minden jep erre, én is nehezen hinném, hogy az évtized végéig az igp átvehetné a számítási kapacitásban a meghatározó szerepetEz akkor változna, ha az AMD megcsinálná, hogy a mantle 2 az igp-n fusson, és persze szerezne hozzá stúdiókat, vayg kikényszerítené a dx ilyen irányú változását. Ez egy új forradalom lenne. Aztán a fene tudja. Lehet, Hogy ha megjelenik a java 9, vagymelyik, akkor felgyorsul. De ez merő találgatás.
-
Petykemano
veterán
Abu!
Én egy olyan tesztet kérek szépen, amiben ugyanaz a videokártya hajt meg egy játékot (A tisztesség kedvéért persze lehet 1-1 középkategóriás és 1-1 csúcskategóriás GPU az AMD-től és az Nvidiától) DX11 és DX12 alatt is és teszi mindezt különféle procikkal: intel i3, i5, i7, AMD A10, FX63XX, FX83XX
Tehát amire kiváncsi vagyok, hogy különféle CPU-k és APU-k ugyanazzal a GPU-val DX11-ről DX12-re hova gyorsulnak.
köszii
-
Petykemano
veterán
Hasonló kérdésemre Abu azt mondta valamelyik nap, hogy a zent szerverpiacra készíti az AMD, de persze szivárog majd le onnan FX is és APU is.
Ez akkor onnan indult, hogy a MS eliminálta a DX12 hatmagos limitjét és kérdeztem, hogy akkor jöhetnek-e a 12-16 magos procik.
offtopikOliverda kanonizálta az AMD-Zen-excavator-Carrizo találgatós topikot, így másról nem illendő elmélkedni-álmodozni, mint az ismert roadmapekről, amely azt mondja, hogy lesz 8 zenmagos szerver/FX proci (Summit Ridge), 4 excavator magos APU (Bristol Ridge), és 2 excavator magos APU (Stoney Ridge)
Abu szerint egyébként az IGP-s megoldás lesz a nyerő
Szerintem azért nem fogják olyan gyorsan enni a kását és a megfelelő kombináció lesz majd a jó. Tippem az, hogy az fentebb sorolt AMD procikat majd Skylake/Kabylake i7-hez fogják hasonlítani, ami pont 4 maggal lesz erősebb a BR-től és pont egy IGP-vel a SR-től
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Házimozi belépő szinten
- Bittorrent topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Renault, Dacia topik
- Diablo IV
- Óvodások homokozója
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest